Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

Malone, imas ga kod nas NA CRNO ali ga ima :-) a u cg je ne crno 300e a kod nas 320 340 zavisi!

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Samsung Omnia HD 8GB

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Nije strašna cena, šteta što je samo za online kupovinu. Ima neko Master card da mi pozajmi na 10-ak minuta :D

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

BRAVO ZA TELENOR!!!
mislim da je ovo jedan od razloga zasto ga jos nema uslobodnoj prodaju kod nas :lol:

wowzer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Nov 2008. 22:42

Post od wowzer »

zna li neko da li moze da se kupi u telenoru ali ne kao postpaid?
odusevio sam se kad sam ga video i hocu da menjam viewty za njega! :roll:
Nokia 5800 XpressMusic + 16gb + Sennheiser MX460

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Samo kao postpaid i samo preko online shopa za sada :wink:

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Ma da mi ga za dzabe daju ne bih da se vezem na dve godine. Vise volim cist racun makar platio vise par hiljada koje i onako slupam na gluposti u toku dve godine.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Realno skrecem sa teme sada,i realno ne volim Telenor,ali neshvatljivo mi je da ljudi i dalje ne vide prednosti postpaida na bilo kojoj mrezi.Dobijes telefon po nizoj ceni,a sami sracunajte koliko dobijete minuta za ono mesecne pretplate sto platite.|eto na primer,ja sam na MTSu na mix 1000,i za tih 1180 dindzi dobijem 325 minuta i 325 poruka,dakle 325x5(zaokruzujem otprilike cenu minuta)=1325....samo ovo se vec isplati,a gde s poruke?

A realno,ko ce da mi kaze da ne koristi neki svoj broj vec godinama,bez obzira da li je prepaid ili postpaid.O obavezi dopunjavanja kredita da ne pricam.....Mislim da se cifra ovog telefona u skoro svakom od navedenih paketa na onoj stranici,isplati....Em ga dobijes legalno a po i dalje manjoj ceni nego na crno,em uz to dobijes gomilu minuta na trosenje.....

To je samo moje misljenje,ali dokazano i kod stranih i domacih operatera,i niko me ne moze ubediti u suprotno.Vise pricam za iste pare otkako sam opet postpaid.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

..Da se nadovezem na araphelovu pricu, na sve to dodas i uspostavu veze koju na postu nemas, i na kraju kad sve saberes, postpaid ne da se isplati, nego je prepaid najobicnija deracina.
E sad, to se ne odnosi na one koji koriste iskljucivo SMS za komunikaciju, al' dobro. Ali verovatno bi mnogi od njih nekad i pozvali da razgovori nisu toliko skupi (bolje 10 poruka nego jedan poziv), tako da se opet vracamo na to da je mnogo bolje uzeti postpaid pa koristiti jedno i drugo po potrebi, a ne samo se ograniciti na prepaid poruke.
Ceo minut na postu ti dodje jeftinije nego samo uspostava poziva na prepaidu, a poruka bi onda kostala manje od dinar. Da ne poverujes :)
Plus, "neki" omogucavaju prenosenje, tako da nista ne moze da ti propadne, i detaljan i uvek svez uvid, da se ne zablesavis i drzis racun pod kontrolom. Ma milina.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Lobachewsky, lepo receno

A sad da se vratimo na 5800.Da li ste zapazili da ni uz najmanji ponudjeni paket,gde se cena obicno opasno priblizi trzisnoj,ovaj fon kod "plavih" ne dolazi do ocekivane trzisne cene od 300? Jako malo mu fali,koliko mi se cini,ili je mozda tu negde......A ako znamo da po "privatnom" sektoru uvek opadne cena telefonima koji krenu da kruze u operaterskoj varijanti,onda mozemo ocekivati slicno i za 5800 u nekom momentu.te bih stoga rekao da osim ako je stani pani za garanciju i tako to (kao sto ja uvek mislim),bolje malo porpicekati,pa kupiti kod brace na oglasima i po "finim" radnjama.

Izvinjavam se ako je ovim mojim navodnicima, neko prozvan.

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Pa ja rekoh za sebe, jeste bolji postpaid za nekog ko stalno zivka druge...mene uglavnom drugi zovu, a za duge price sa familijom koristim omiljeni broj mts-a jer su 200-300 minuta smesni za takve stvari.
A i ovo si araphel lepo primetio, cena u nekom manjem paketu je skoro 300e tj koliko se ocekuje u Mobisu.
Malo sam bacio pogled na one njihove pakete i vidim da im stoji da se naplacuje uspostavljanje veze...
Koristio sam ja ranije post paid i na 064 i na 063 i oba ugasio. Jesu sada zanimljivi ovi prenesi paketi, ali za mene je glupo da me neko veze 2 godine da placam pretplatu ma kolika ona bila (a ne bih isao preko prenesi 60 i 150), a da dobijem telefon po ceni skoro kao u Mobisu.
E ljudi ovo su moje potrebe, za vas ostale je post paid verovatno mnogo bolja stvar tako da...
Ko me terao da crnim post paid :D

Nego cekam da se 5800 malo omasovi u narodu pa da vidim kako ce da se pokaze, da li ga vredi kupovati uopste ili da pristedim jos malo pa da pogledam za koji mesec neki htc.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Malone napisao:cena u nekom manjem paketu je skoro 300e tj koliko se ocekuje u Mobisu
Mobisova cena u Hrvatskoj je oko 420e za n5800, šta ćemo s tim?

Malone
Mobil fan
Mobil fan

Post od Malone »

Mislim da ih deru, al ajde. Onda ga lepo uzmes na crno ili skidane sa mreze za 300e koliko je i predvidjeno da kosta. Ako bas mesecima drze ovu cenu od 400e onda se i isplati preko Telenora ako se ide na kupovinu "legalnog" aparata.
Mada opet kazem, iz mog ugla, da se vezem 2 godine nekim ugovorom, malo mi je mnogo jer nisam siguran da bih koristio taj post paid 2 godine, a nema ti druge, kada se obavezes moras i da placas.
U svakom slucaju uzimam proverene telefone, tako da em sto se ne zeznem da kupim nesto bezveze, em mu za to vreme malo padne i cena... Nismo svi isti 8)

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
:: Lumia 1020

Post od Kopte3 Again »

araphel napisao:dakle 325x5(zaokruzujem otprilike cenu minuta)=1325
325x5=1625
Ako uzmete Telenorovu najvisu cenu za 5800 dobicete iznos od 305€.
Za ljude koji su na postpaid-u i koji koriste telefon po godinu i po, 2 takva vrsta kupovine moze biti isplativa.
Da li je bolje 10 poruka od poziva je veoma diskutabilno.
Osim kod generalnih distributera kod nas ne postoji "prava" garancija. Od toga da vazi po 6, 8 ili 12 meseci, sa ogradjivanjem samo na softver itd.
Ja sam u celoj prici dobro prosao, prvo sam odustao od kupovine preko nekog finskog sajta koji je imao telefon u ponudi za 360€ zato sto sam morao da ga saljem prvo u neku od skandinavskih zemalja, pa tek onda ovde, zatim sam hteo da ga kupim preko e-bay-a za 350€ sa shipping-om, ali posto je postojala mogucnost da mi se naknadno naplati i VAT od 60€, odustao sam i od toga i na kraju sam porucio telefon preko Nokia UK online shop-a preko prijatelja u Engleskoj za 280€. Ocekujem da cu ga dobiti sledece nedelje, ili one tamo, i kao sto sam obecao uradicu jedan detaljan test i okacicu ga ovde kako bih pomogao svima koji imaju neke nedoumice u vezi sa njim.
Iskreno sve je bolje od toga da se kupi preko oglasa ili u sumnjivim radnjama, jer prve serije telefona imaju dosta cesto greske, a kada telefon nema garanciju, ili skoro prakticno da je nema, dzaba vam sve.
Koja cena ce biti kod nas u normalnim radnjama i kada ce se pojaviti u prodaji, to se jos ne zna.
I'd explain it to you, but your brain would explode.

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 20. Mar 2008. 06:36

Post od Butters »

Ja se opasno razmisljam da li da menjam N82 za ovo. Uz prenesi 325 je 23000 sto je oko 240e, otprilike toliko bih mogao da dobijem za N82, mozda malo manje.
Ako se uzme uz prenesi 60 za 29k i da se otplati odmah sva pretplata to ispadne oko 380e sto je opet povoljno po mom misljenju, ako u Hrvatskoj u Mobisu kosta 420e. Bas me zanima koliko ce kostati po ovim indijanskim radnjicama kod nas, ali ne verujem da ce biti preko 350e upravo iz ovog razloga, no sacekajmo.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Butters, imam istu dilemu.. ionako zelim da se prebacim na post paid, a prodajom N82 bih odmah imao pare za ovaj tel... Al me odbija sto je kamera losija, koju u zadnje vreme podosta koristim... Videcu da uzmem oba telefona :)))
Nokia E71... Elegant, but deadly

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
:: Lumia 1020

Post od Kopte3 Again »

Ja sam prodao svoj N82 da bih kupio 5800, bitno mi je da kamera nije losa, a ne da je najbolja. 3.2 MP i manuelna podesavanja mogu da naprave sasvim solidnu sliku... :)
I'd explain it to you, but your brain would explode.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

U oglasima na ovom sajtu se vec dugo prodaju novi 5800 za 320-330e, tako da kome je problem vezivanje na dvije godine eto mu rijesenja...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

mislim da je svaki telefon nokijine N serije bolji od 5800... pogotovu N82... :wink: :wink: :wink:

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

luca, kako za koga ;)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Odgovori