Nokia Lumia 925

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
drjovica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2014. 19:11
:: Nokia

Re: Nokia Lumia 925

Post od drjovica »

Pozdrav svim forumasima, nov sam ovdje i rekoh red je da prvo sve pozdravim.
Imao bih samo jedno kratko pitanje vezano za ovu temu, a to je da li postoji neka kopija ove vrste telefona obzirom da sam nasao jako jeftino ovaj mob. na oglasima kod nas u RS (pik.ba) i kupio bih ga, ali mi je nekako sumnjivo. Prodavac tvrdi da je tel. kupljen kod nas u BH Telecomu, ali opet ga daje bas ispod cijene (200eu) Ako su cijene na ovoj stranici tacne, ona je znaci duplo skuplja.

Hvala unaprijed...

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 21:41
:: WP8
:: Nokia Lumia 925

Post od user8 »

Mislim da cene na ovom sajtu nisu tacne,a to je otprilike to ta cena mozda 50 eur niza, a proveri da li je kodiran mozda je zbog toga ispod cene.
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)

drjovica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2014. 19:11
:: Nokia

Post od drjovica »

Hvala, jeste zakljucan je, ustvari sa druge mreze je BH Telecom, tako da ga treba otkljucati, a to ne znam koliko kosta. On tvrdi da je 10eu :?

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 21:41
:: WP8
:: Nokia Lumia 925

Post od user8 »

Imam isti telefon i ja se raspitivao i NE MOZE se otkljucati. Medjutim moj je bio sim free, a to sam tek neki dan saznao ;)
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Dok nije izasao update za OS mogao si dabiras u oglasima.Sad ga niko ne prodaje.Kad tad nisam smeo da reskiram sad moram da cekam.Nov mi se ne kupuje jer postoji mogucnost da ga promenim za par meseci.

Recoba20
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 18:01
:: Samsung Galaxy A71
Kontakt:

Post od Recoba20 »

Na slikama, odlican telefon, ali QC na izlasku iz fabrike je bila prilicno labava.
Ja sam imao tu (ne)srecu da dobijem 2 primerka koji su imali nedostatke. Na prvom je <- dugme bilo zamrljano ispod display-a i prilicno me je iritiralo. Drugi primerak koji sam dobio je patio od slicnog problema, ali je povrh svega plastika poklopca prilicno zvakala i skripala i nije radio ANC. Na kraju zamenio za L920 koji je (za sada) bez greske.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Jeli kako radi sad vibracija nakon update na 8.1. Ubedjujem brata da od androida predje na w.p. i kupi 925.
Na arc s mu je crkla baterija nakon godinu ipo i neće da ga seredjuje hoće novi telefon.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Isto, prvo zavibrira pa onda zvoni.

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Nokia Lumia 925

Post od darkonda »

Sta znaci kad je donesen iz usa, model 928?
Vrti se na oglasu nov 210, kakve su razlike?
Ja sam imao jedan htc win iz usa nije mogo net da ima 3g

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

darkonda, Verizon ekskluziva model, zamalo da ga dobijem od drugara iz USA. Moras da guglas, ako se dobro secam problem je sa access points (pristup app internetu), te je je trebalo rucno unositi, te je sysup pusher resavao neke stvari, mozda moze da se namesti da ful radi, uglavnom ima problema.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Danas sam se malo igrao servisera [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Pošto mi je futrola za bežično punjenje pukla na dva ugla, odradio sam mod po uputstvu sa interneta i ubacio bežično punjenje iz futrole u sam telefon. Zaista je trebalo 15 minuta, i nije ništa specijalno teško.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Araphel svaka cast. sad imas jedinstven uredjaj :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pa, i nije bilo tako teško. Tačno onako kako video vodiči opisuju. Otvoriš kućište, pažljivo sa poklopca odvojiš kablić i kontakte koji su prilepljeni. Iz futrole izvučeš onu indukcionu pločicu, nalepiš je u poklopac telefona, odlomiš pinove kako bi kontakt ploča ostala ravna, nalepiš kablić i kontakte nazad preko (ostaju dosta samolepljivi čak i kad ih prvo odlepiš s poklopca). Spakuješ sve nazad i gotovo.

Najviše me iznenadilo da sam golim rukama otvorio poklopac, odnosno leđa telefona.

Definitivno nema drugog razloga zašto je Nokia izbacila bežično punjenje iz 925 osim da bi prodavali dodatnu opremu. Nakon cele procedure nema nikakvih razlika u telefonu, sve je normalno stalo nazad, poklopac je legao kao i ranije. Sama indukciona pločica je otprilike 3x4cm, savitljiva i tanka i mislim da nema više od 5 grama.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od yocasylver »

Definitivno sam odlucio da kupim ovaj aparat.Koja bi sad bila realna cena novog?Mislim,vredi li cekati jos mesec-dva da padne cena jer je izasla L930?Mislim na padanje cene od 30-40 evra za mesec dana jer mi se cini da je toliko pala za poslednji mesec.Planiram da kupim nov ili star do 4 meseci.

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 11. Jun 2013. 16:06
:: BlackBerry Z30
:: Nokia E72

Post od Challenge »

Najgora stvar je čekanje da pojeftini nešto što je odavno prisutno na tržištu. Nema šansi da L925 bude jeftinija čak za 40 evra za mesec dana. Ako tako gledaš, uvek ćeš čekati. Pogledaj na kupujmem-prodajem, ako nadješ za 230 evra sa garancijom bar godinu dana, ne dvoumi se. Ali, ja bih dao i 245 za dve godine, Razmisli, sa 15 evra plaćaš godinu dana mirnog života.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od yocasylver »

Da,ali jebes garanciju Telenora i VIP-a kad je ne priznaju nikom sem onog na cije je ima.Kao i da je nemam.Onda bolje kupiti sa nizom cenom bez garancije.A razlika je 30 evra.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ja samo mogu da te posavetujem da gledaš da bude "made in china". Koliko god je to paradoksalno, ja sam imao dva komada koji nisu bili iz kineske fabrike, i oba su imala falinke od starta, dok evo sad oba koja furam su "made in china" i oba ferceraju bez greške. Da li je popustila kontrola kvaliteta u drugim proizvodnim pogonima, ili su to te prve serije koje su bile bagovite išle odatle, nemam pojma, ali ako kupuješ polovno, treba znati.

Konkretno, bilo je bagovitih sa zvukom i baterijom. Ako uzimaš sa oglasa, preporučujem da probaš sledeće pre nego što platiš: Koristi malo telefon, čačkaj po meniju, proveri procenat napunjenosti baterije u podešavanjima. Zatim ga ugasi, sačekaj malo pa opet upali. Ako pokazuje isti procenat ili jedan-dva manje, onda je sve ok. Ako skoči dosta ili padne dosta, beži od tog telefona. Bilo je problema sa kalibracijom baterije u prvim serijama i meni je zapao takav, kome ništa nije moglo da reši problem. Drugo, probaj da ćušneš sluške, oslušneš ima li zvuka, pa potom izvadiš sluške i proveriš ide li zvuk normalno preko zvučnika. Nilo je u početku komada sa problematičnim džekom za sluške, koji zaglavi, pa zvuk više nikada neće da ide na zvučnik. Ako obe stvari šljakaju ok, onda ne bi trebalo da imaš nikakvih problema, i manje više ti je svejedno za garanciju, jer većina ionako imaju tu od operatera s kojom manje više možeš da se slikaš.

Takođe, da se ne zabrineš: gornji levi ugao zadnje maske mora malkice da žvaće pod jačim pritiskom prstom. To je jednostavno tako, do konstrukcije je, jer je tu tačka na kojoj je predviđeno da se otvaraju leđa u slučaju popravke. Ako zeva previše, batali telefon.

Srećno u potrazi, i mislim da ćeš napraviti odličan izbor ako uzmeš 925. Ja znam da sam ja super zadovoljan.

Recoba20
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 18:01
:: Samsung Galaxy A71
Kontakt:

Post od Recoba20 »

Svi su pravljeni u Kini. Bolje obrati paznju na datum proizvodnje. Gledaj da je sto kasnijeg datuma izrada. Od 2 modela koja su bila kod mene, jedan je bio iz sredine jula 2013, a drugi kraj avgusta 2013. Datum proizvodnje pise na nalepnici na kutiji. Sto se tice zvakanja poklopca, na prvom modelu ga uopste nije bilo, a na drugom je zvakao i pri prislanjanju telefona na uvo.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od yocasylver »

A sta mislite o onim iz Madjarske gde ja prvi otvaram kutiju i aktiviram telefon?Normalno,nemaju garanciju.Treba li njih da testiram iili samo da obratim paznju na datum i od kog vremena pa pa do danas je najbolje uzeti

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 11. Jun 2013. 16:06
:: BlackBerry Z30
:: Nokia E72

Post od Challenge »

Moja Lumia 920 je doneta iz Mađarske, i radila je dva meseca bez greške, a onda su krenuli problemi sa mrežim, da bi na kraju pukao softver nakon apdejta na 8.1 i niko ne može da je popravi.

Odgovori