Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Re: Nokia N8

Post od zoreli »

Znači hack radi (by coderus) , sve se instalira bez problema sem transparentne vremenske prognoze i modovanih satova (velika šteta) , a novo je :Browser 8.3 suport flash and HTML5 , muzički plejer je drugačiji , ima oko 20-tak novih vidžeta , task menadžer je ostao isti i definitivno ima više memorije na C.
Evo spisak noviteta:

Nokia Belle Refresh 111.040.1511

Browser updated to 8.3
Full HTML5 support and better Flash support
Offline services
Nokia Maps Suite 3.09
Use voice search for Maps & Drive
See photos on Map
Multipoint routing
Explore nearby places from Homescreen
Public transportation integrated with line information & departure times
Nokia Social updated to 1.5:
Automatic linking to Facebook and Twitter
New Homescreen widgets
Improved preformance
Renewed app layout
N8 Specific imaging apps
Bi Screen
Colorize IT
PlayTo
Gallery Widget (photo wall)
QT4.8
Ovi services renamed to Nokia services
Improved Music Player
Refreshed “Now Playing” view
Lists are tabbed for easy access, and are swiped between
new Artist view
Play & Pause from pull down status bar (Status only, not toggles)
New Widgets
Clock, analogue big
Clock, Mechanic
Clock, Text
Calendar, Agenda view
RSS Widget
Bookmark
Contact individual (social upgrades)
Contact, group (group support upgrade)
Music player, Medium
Weather now
Weather forecast
My location
Social widget
Facebook, Summary
Facebook
Twitter
Mobile Data Counter
Search
Email, New arrival
Gallery
Notes
Email, Detailed
Toggles (2G/3g, Offline, silent, BT, Cellular)

Slika
16 godina na forumu MOBILNISVET

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

zoreli,vecina navedenih widgeta je postojala i do sada(u moding sekciji)...
Najveci napredak je nova verzija QT-a.
Ovo bi trebalo da je posl. zvanicni update za prvu generaciju S^3 uredjaja.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

E vako kada sam isao na server Nokia Care Suite nisam mogao skinuti zbog one greske sto mi je javljalo pa sam stavio server Production External i upravo skidam balkans_wh e sad me zanima ima li kakve razlike sa kojeg servera skidam (mislim razlika u fajlovima).
P.S. zoreli napravi klip pa na yt nema za sad samo 4, a valjao bi jedan sa nasih krajeva :D

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

d@r123, i meni se desavalo da zeza,sa nokia care suite-a,da izbacuje error,tokom skidanja,pa sam morao da prebacim na sever production external,i normalno je skinuo sve fajlove i naravno da nema razlike u fajlovima..
Mislim da nije lose odraditi ovaj update,jeste sto kaze Fox, da ovi widgeti sto su sada stigli u ovaj update,imali su i pre,ali nema veze,a mislim da kako sam procitao moze da se ima vise od 6 ekrana..

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

d@r123, za svako podrucje update je isti ( trebalo bi da bude ) :D
acamatic, jos uvijek nisam skinuo NOKIA-in update, a da nije malo bagovao, pa cu sa instaliranjem ovog malo da sacekam, ali doduse koji update kad izadje malo ne baguje!?
zoreli, znam da je u vecini zemalja zabranjena opcija Play via Radio, pa me zanima da li su ga u ovom update-u skinuli? Iskreno, u novim widgetim i ne vidim nekakvu razliku, drustvene mreze nemam, Win apps ne koristim...
E sad prednosti vidim samo u QT-u sto Fox rece, pa onda u boljon flash podrsci, mada... hm hm malo sam skeptican po tom pitanju, ali vidjecemo kako ce se pokazati :unsure: . No, kako si ti zadovoljan ?!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

ljudi, ja imam osecaj kao da sam dobio novi telefon! nekako sam se ponovo zaljubio u n8-icu nakon ovog update-a. i, neka pricaju za nokiju da je ovakva, onakva, ali sto se tice podrske za stare modele, tu im stvarno skidam kapu!!!
::luv phonez::

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

zavodnick naravno da ima play via radio u 0599774 RM-596 balkans_dg softveru (taj sam ubacio) , kad se ubaci 0599775 RM-596 balkans_dg_serbia onda nema fm transmiter .
Još samo da ljudi urade providnu i poluprovidnu vremensku prognozu i digitalne satove kompatibilne sa ovim apdejtom biće odlično (moramo presovati ove iz N8 Fan Cluba) . E da na ovom apdejtu radi samo Norton Symbian Hack by CoDeRus (ponavljam opet da ljudi nebi instalirali stari Norton hack koji neradi) .

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

zoreli,pokušaj sa instalacijom 'joshlog' patcha(moras da koristis odgovarajuci za taj fw),i kopiranjem .mif fileova na E particiju da resis problem oko 'providnosti' nekih widgeta. Vrlo je prosto,ja sam tako resio radio widget,ubacio drugi splashscreen,drugi avkon,itd.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od d@r123 »

zoreli -koliko je velik update ja sam skinuo i ima blizu 300MB, a negdje sam vidio da pise da je oko 12MB ma da mi je malo nelogicno tih 12MB.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

d@r123, ovako. Prije, recimo na Anna OS-u, pa kad kliknes na Software update, mogao si da dobijes nekakav "demo" ajde tako da kazemo Belle OS-a koji je te velicine... E sad, da li je to to ili nesto drugo, pitanje je :D S druge strane, to opet moze da bude "nekakva zakrpa" tipa sve sto ima novije Belle Refresh u odnosu na Belle, pa ti samo te "razlike" instalira. Ne znam da li si me razumio :)?
Fox, da li se moze pomocu nekakvih patcheva ( i kojih ) da se recimo poveca neki widget ?! Htio bih da imam nekakav modovani widget, recimo weather widget, koji bi preko cijelog ekrana pokazivao kakvo je vrijeme ?! Ako me razumijes ?! :dry:

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od d@r123 »

zavodnick -taj demo ti je video da vidis malo izgled belle OS -a. A taj demo si imao u software update zbog toga sto se sa anne na belle nije mogao uraditi update na telefonu nego si ga morao spojiti na usb pa preko Suita ili Fenixa. (mislim) :D
A to za widgete preko cijelog ekrana mislim da je nemoguce

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Fox hvala na savetu , probaću .
d@r123 novi softver je težak 298 mb
zavodnick ne postoji vidžet vremenske prognoze koji ide preko celog ekrana , jedino WeatherHD kao posebna aplikacija.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

zoreli, ah...mislio sam da se kao i na Androidu mozes "igrati" s widget-ima tako sto tamo mozes da povecas ili smanjis widget, ali mozda i grijesim,jer je vrlo lako da neki widget-i mogu da se povecavaju a neki ne...hmm

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

zoreli, i kazes ona starija metoda za Norton symbina hack,sto imamo korake na ovom forumu vise ne radi..sada mora ova metoda od "CoDeRus-a"?
I da kazes da ne rade oni digitalni satovi,crni ili beli,npr kao ovaj KLIK,al radi barem vremenska prognoza wiget crni,ne mora da bude transparentni...
P.S. evo vidim na zvanicnom sajtu je izbacen update za Nokia Belle Refresh.. :)

ssrki
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 18:06
:: Huawei p30

Post od ssrki »

da li je problem kod redovnog update-a ako je tel hakovan? Jos uvek nemam opciju za update na belle refresh. Moj product kod 059D1F9 malaysia dark grey
Huawei p30 aurora

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

ssrki, nemas nikakav problem da ga update ako ti je telefon vec hakovan..hack nista ne smeta update-tu..Probaj preko nokia suite-a da ga update,a ako nema,probaj preko *#0000#,a ako i tako nema moraces da sacekas jos malo da odobre i tamo update..

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

acamatic coderus hack radi , taj beli digitalni sat sam ja koristio ali nažalost sada nemože da se instalira , vremenska prognoza (vidžet) je već ugrađen ali je crn ko smrtovnica puj puj daleko bilo :lol: ...
ssrki nije problem da se telefon apdejtuje ako je hakovan .

Meni je recimo problem što aplikacija Molome 2.2 uopšte neće da se instalira , ni sa ovi stora ni narodna verzija.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

zoreli, :D molome... cuo sam za tu app :D Meni to ne treba, jer nisam na drustvenoj mrezi pa ne mogu da share-ujem :D No, nije bas da se ne moze bez te app :D Jos mi nisi rekao utiske ?! Ima li kakvih promjena u brzini samog telefona ?!
E da, da ne zaboravim. Sta jos moze da se "skine" sa C: da bih sto vise "ocistio" memoriju telefona ?! Koje file-ove mogu da brisem, jer na koji god file odem preko X-plorea, gotovo svi su prazni a imam "samo" 216,5 MB slobodno :angry:

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

zavodnick imaš "samo" 216,5 mb slobodno na C , a čemu će ti toliko slobodnog prostora ??? :? ako hoćeš još 14 mb da oslobodiš premesti folder "reserved" sa C na E (C:\private\102072C4\...) .
Primetio sam da browser malo brže/bolje radi , muzički plejer je redizajniran , ali generalno brzina telefona je ostala ista , definitivno postoji problem sa instaliranjem pojedinih aplikacija sa Ovi Stora , imam istu količinu aplikacija instaliranih kao na prošloj verziji ali sad mi je slobodno oko 100 mb umesto 60 mb (na prošlom fw) , i sada se baš razmišljam dali je bilo mudro ići na ovaj belle refresh kad je i prošla verzija belle radila ok , ipak ovo nije apdejt kao na belle fp1 koji sam imao na nokiji 701 a koja je daleeeeeko brže radila .

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Evo telefon mi je izbacio obavestenje o update-tu,za belle refresh koji je velicine 13mb,hmm to mi je malo sumnjivo,mada kada malo bolje razmislim na tom update su da kazem neka poboljsanja samo ubacena,koja iskreno mogu stati u tih 13mb..
E sad nesto gledam zasto je preko fenixa update veliki 300mb,pa mislim da je to zbog ovoga,evo i primera:npr imamo telefon sa OS annom,i zelimo da prebacimo na belle,i samim tim mi cemo sigurno skinuti najnoviju verziju belle,koja je velicine 300mb,e sad posto sam sacuvao prethodnu verziju belle(onu prvu koju sam ubacio isto preko fenixa) ona je velicine oko 288mb,a ovaj belle refresh je velicine oko 300mb,pa samim tim ja barem mislim tako, ne govorim da je to 100% tacno,to je samo razlika ona sto nama izbacuje fabricka aplikacija za azuriranje onih 13mb,zato se i tako brzo odradi update preko fenixa...ako gresim molim vas ispravite me..

Odgovori