Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Blago vama, ja sa v31 sa malo jacim koriscenjem svako vece ga stavljam na punjac. Preko dva dana uopste ne moze da mi pregura. :cry:
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Pa dobro koji je problem staviti telefon na punjač dok spavate, jedete ili bilo šta drugo radite (kada ste kući ili na poslu, visite na ovom forumu)?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Meni baterija traje isto kao i pre novog update-a, tako da sam ja definitivno za v40 mazzy, :)

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Motoman, pa ne razumijem, izgleda da je ovo od mobitela do mobitela, a ne do update-a .
Kako ti se ponasa s ostalim stvarima ? baguje li ? restartuje li se i tako to ... ? :disgust:

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

Meni je poceo dosta da se restartuje, 2-3 puta dnevno! Primetio sam da kada napisem poruku i posaljem je, ako posle toga ne diram tel (ne zakljucam ili ne odem da radim nesto drugo) restartuje se! :( Pre update-a mi se nikad nije restartovao
LG Nexus 4 16GB

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

meni se desava da tel sam promeni folder gde se skladiste poruke. Umesto mmc on aktivira memoriju telefona. Mozda mi baterija crkava zbog wifi-a. Sutra cu to da testiram pa cu vas obavestiti.
Koliko vam je RAM memorije slobodno u standby rezimu? Meni do 40mb
ex ivan87

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

aleksa87, kolega odradi reset telefona. Ne bi smeo da zeza posle update barem ne tako kako zeza tebe. Posle reseta mozes da odradis i reinstal softvera.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Ceftriaxone, To ne mora da znaci da je do tela ili verzije softvera. Meni recimo obavezno prebaci sam skladistanje poruka na mem tel kada ga otkacim od kompa a da sam ga pre toga povezao preko kabla, i to bez izuzetka,e sad koji je tu problem ne znam ali mi ne smeta preterano.
Meni se samo jednom desilo do sada, posle prelaska na v40, da mi je tel zabagovao do te mere da je spas bilo samo vadjenje baterije, ali mislim da je to bila moja greska jer sam pokusavao da mu namestim email, pa sam ga malo vise maltretirao.
Inace uspeo sam sve lepo da namstim za gmail i hotmail, ali za yahoo nikako nece da mi proradi. Jel imao neko slican problem ili mozda zna u cemu je problem? Ovo sam radio za email koji je smesten u porukama.

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

jerkann, kolega nesto mrzi da odradim reset, ali cu morati izgleda jer me ovo bas nervira! Provalio sam da uvek kada posaljem poruku usledi neki restart tela, ne desava se kada odgovaram na neciju poruku, vec kada ja prvi pocnem da pisem! :(

Da li ovaj SWupadate sa mapama moze nekako na mem karticu a ne na memoriju telefona? i svi oni programi sto mogu da se skinu sa SW update-a?
LG Nexus 4 16GB

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

pa nisam ni rekao da je do tela ili softvera. Nije mi prob da to ponovo namestim,nego me nekad smara pa kad vratim na mmc on pise kao da sam primio poruku,i ja ti onda izlistam svih 2700 i sve procitane,pa ih onda sve markiram i obelezim kao procitane,a on opet pise kako imam poruku,grrrr. Sto se tice maila,ja sam namestio samo za hotmail,ostalo nisam pokusavao. Ako nesto saznam,napisacu.

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

mazzy, covece meni se samo jednom zabagovao da sam morao vaditi bateriju i to prvog dana nakon v40, i od tada je maltene savrseno, stvarno nemam neke primedbe.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

aleksa87, ne razumem te bas najbolje.
Software telefona se uvek instalira na njegovu memoriju, svi programi koje si dobio novim update-om ce biti ponovo instalirani. Programe koje si instalirao na memoriji telefona bice izbrisani i moraces ponovo da ih instaliras.
Ako radis reset telefona odradi onda i format memorijske kartice. Prebaci sve media fajlove na komp odradi format kartice u samom telefonu i posle vrati fajlove i kreni ponovo sa instalacijom softvera. jedino tako ces u potpunosti obnoviti celokupni software telefona.
Ja sam sve to odradio i telefon mi od tada dosta lepo radi.

Ceftriaxone, haha kakva slicica. Malo off, ali morao sam

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Pa znaci da je to sada lutrija . Moze bit da mi baguje i restartuje se kao lud, a moze raditi savrseno kao kod tebe Motoman.
mislim da cu ipak sacekati ...

stefd
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Jan 2009. 21:39

Post od stefd »

Stavio sam novi update.Utisci su sledeci: slika je 100% `skracena ` u svim pravcima, sa baterijom ne vidim neke specijalne problema ali me zivcira da kada zvoni kalendar ili imam poziv nisu mi aktivni oni animirani barovi u dnu ekrana. Da bi prekinuo alarm/calendar ili da se javim na poziv to mogu da uradim samo preko zelenog ili crvenog tastera. Ima li neko slican problem ili resenje istog?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

stefd, pokusaj da skrolujes u stranu. Kod alarma imas odlozi i ispod ili iznad prekini ili tako nesto. na bilo koje od ta 2 povuci prstom s leva na desno i to je to.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Moze li kojim slucajem da se to namesti na klasicno, a ne na ovo iPhone-like resenje ( posto kod mene na 5530 je ista stvar ) i takodje ne mogu da ga snooziram preko tastera sa strane
Nokia Lumia 630

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

djolex, mislim da ne moze. Mada je barem meni zanimljiva ta fora. " "

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Navikao sam se, ali ovo sto ne mogu preko bilo kog tastera da odlozim alarm me izludjuje, barem ne moram da otvaram oci da bih odspavao jos 5 minuta pre nego sto se probudim
Nokia Lumia 630

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Ne mogu sad da se pohvatam kome sve odgovaram pa ko se pronadje eto mu resenja :)
Sto se tice tog gubljenja telefona posle update-a, meni tel ne da radi perfektno nego se ni zapucao nije niti jednom. Sve radi extra, baterija mi traje isto, tj nisam primetio razliku pa verujem da traje isto... Sto se tice poruka, to nije do novog softvera meni se to desavalo i na starom 2,1 ili koja je vec verzija. To j eneki bag telefona i ne moze da se resi, dok ljudi iz nokijice to ne odrade, meni se cak recimo desavalo da kad stavim da mi snim aporuke na karticu uspori telefon, pa onda kad stisnem send message onaj prozorcic sending se bas dugo zadrzi, al kako sam prebacio da snima poruke na mem telefona, poruke lete kao i sam telefon.
Za one koji se pate sa alarmom, da te strelice pokazuju u kom pravcu moras da ih slajdujes da bi odradio akciju koja pise na njima, isto je kod alarma i isto je kod poziva. A za one koji to nece da rade, ne znam da li su znali, ali ovaj telefon ima opciju da kada ga prevrnete automatski se ukljucuje snuz na alarmu ili se silentuje poziv. Znaci sa ledja ga samo obrnete da ekran bude na dole i on ce sam snuzovati :)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Izvalio sam sta mi jede bateriju. Mnogo sam ga drndao sa wifi-jem,evo danas sam ga upalio 2-3 puta na kratko,i baterija je i dalje puna. Sto se tice tih poruka, vanjuska, meni se isto bas dugo salje poruka kad ih cuvam na MMC. Kad prebacim na memoriju telefona,siba ko lud. Moj recept za alarm: zgrabim ga,i onako sav slogiran drndam sta stignem dok se ne iskljuci :D :D probacu ovo za okretanje
ex ivan87

Odgovori