Nokia 5800 XpressMusic
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
POCELO JE!!!
5800 v40 1st ever custom firmware for testing PNHT!!!!
Princip instaliranja sw je potpuno isti kao i princip pri ubacivanju novog hacka (pomocu Phoenixa ili JAF-a).
Postupak bi izgledao ovako:
1) Hard reset to get rid of the previous flash hack;
2) Place RM-356_40.0.005_prd.rofs2.V01 in the directory you use for flashing and rewrite previous file;
3) Replace RM356_40.0.005_023_xxx_U01.uda.fpsx with the original file,downloaded with Navifirm.
Don't use file RM356_40.0.005_023_xxx_U01.uda.fpsx (file with hack);
You should use RM-356_40.0.005_prd.rofs2.V01 rename if your firmware file is called different,and then flash...
What you get in this custom firmware so far :
1) Changed blue logo startup;
2) Changed startup animation;
3) Theme effect slidespin remember to enable effects;
4) Camera mod;
5) Cache from c: to e: ;
6) Landscape enabled on homescreen;
7) And patcher.ldd patchershadow.ldd in z:/sys/bin permanant;
All you need to hack is install RP+ lite ;
Now you be able to hard reset and have all as default only downfall gotta install RP+ lite everytime you hard reset.
File RM-356_40.0.005_prd.rofs2.V01 download from here Link
Potrebne pograme za skidanje i flashovanje sw mozete naci ovde Link
Napomena: Sve sto radite a napisano je u ovom postu radite na SOPSTVENU ODGOVORNOST!!!
5800 v40 1st ever custom firmware for testing PNHT!!!!
Princip instaliranja sw je potpuno isti kao i princip pri ubacivanju novog hacka (pomocu Phoenixa ili JAF-a).
Postupak bi izgledao ovako:
1) Hard reset to get rid of the previous flash hack;
2) Place RM-356_40.0.005_prd.rofs2.V01 in the directory you use for flashing and rewrite previous file;
3) Replace RM356_40.0.005_023_xxx_U01.uda.fpsx with the original file,downloaded with Navifirm.
Don't use file RM356_40.0.005_023_xxx_U01.uda.fpsx (file with hack);
You should use RM-356_40.0.005_prd.rofs2.V01 rename if your firmware file is called different,and then flash...
What you get in this custom firmware so far :
1) Changed blue logo startup;
2) Changed startup animation;
3) Theme effect slidespin remember to enable effects;
4) Camera mod;
5) Cache from c: to e: ;
6) Landscape enabled on homescreen;
7) And patcher.ldd patchershadow.ldd in z:/sys/bin permanant;
All you need to hack is install RP+ lite ;
Now you be able to hard reset and have all as default only downfall gotta install RP+ lite everytime you hard reset.
File RM-356_40.0.005_prd.rofs2.V01 download from here Link
Potrebne pograme za skidanje i flashovanje sw mozete naci ovde Link
Napomena: Sve sto radite a napisano je u ovom postu radite na SOPSTVENU ODGOVORNOST!!!
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
jerkann,slazem se,za par dana ce izaci "alatka" koja ce nam omoguciti da sami "napakujemo" sta zelimo od efekata,aplikacija i sl. u sw...
Samo da napomenem,ukoliko budete radili flash sw sa gore spomenutim file-om,promenice te i language pack telefona na euro1 red product,i dobicete jezike koje idu uz taj Product Code...

Samo da napomenem,ukoliko budete radili flash sw sa gore spomenutim file-om,promenice te i language pack telefona na euro1 red product,i dobicete jezike koje idu uz taj Product Code...

Poslednja izmena od Fox u Pet, 05. Feb 2010. 15:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
@milos88, to se i meni desilo ranije! Moraces soft reset, ili hard reset zato sto ne radi dialer! Ako prebacis na contacts bar homescreen theme, radice ti dialer i imenik!
Negde sam procitao da je razlog tog bug-a kada se tel poveze sa kompjuterom preko mass storage, ne znam da li je to tacno!
Negde sam procitao da je razlog tog bug-a kada se tel poveze sa kompjuterom preko mass storage, ne znam da li je to tacno!
LG Nexus 4 16GB
milos88, Soft reset ti je dovoljan, nema potrebe da se radi hard reset. Ne mora da znaci da se to dogadja nakon kacenja preko mass storage posto ja moj dosta cesto kacim kao mass storage, a taj bug mi se desio nakon sto mi se iskljucio telefon usled prazne baterije i kad sma ga upalio nije hteo da sljaka. Ko zna zasto se to desava. Vodite racuna i kad kacite telefon kao mass storage na druge racunare, tj ako ga koristite kao prenosivu memoriju, moze da vam udje virus na karticu, kao meni, i da telefon totalno pobrljavi..
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
- Nikola031
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
- :: Lumia 640 Dual SIM
- Kontakt:
vanjuska, virusi za s60v3 i v5 ne postoje, a ako kompjuterski virus udje na karticu moze samo da se namnozi i popuni memoriju, dok telefonu ne moze ama bas nista. Imao sam dosta tih slucajeva na gotovo svim platformama telefona, i jednostavno pobrisu se ti ''virusi'' da ne zauzimaju memoriju i to je to.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
aleksa87, koliko ja znam "soft-reset" i "hard-reset" su razlicte stvari. Soft-reset odgovara onome sto se desava kada pritsnes reset taster na racunaru-daklem restartu sistema. Hard-reset odgovara formatiranju hard diska i reinstalaciji operativnog sistema.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
tomas.hokenberi, onda ovde na forumu vlada drugacija terminologija, jer pod soft resetom se podrazumeva *#7370#, sto nije isto kao kad bi ugasio, a zatim upalio telefon. Reset odogovara vracanju na fabricko stanje, odnosno formatiranje svega sto je naknadno ubaceno na memoriju telefona, dok se reinstalacija vrsi preko NSU-a.
mozda neki misle pod soft-reset fabric settings, mada time se nista ne dobije sem vracanje na defaul stanje (melodije, osvetljenje, teme, sta vec) dok se sa telefona nista ne brise!
Nego ja imam pitanje, da li je moguce nekako da u "images and videos" ne budu ikonice iz razlicitih programa (garmin, ndrive, communities)? Znaci samo da budu slike/video koje ja ubacim ili slikam
Nego ja imam pitanje, da li je moguce nekako da u "images and videos" ne budu ikonice iz razlicitih programa (garmin, ndrive, communities)? Znaci samo da budu slike/video koje ja ubacim ili slikam
LG Nexus 4 16GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
jerkann, izgleda da se zapravo koristi razlicita terminologija u S60 i npr. WM svetu. Kod WM se upravo to vracanje na fabricko stanje (koje se pokrece ili iz settings menija ili kombinacijom tastera pri boot-ovanju) naziva "hard-reset". Zamena firmvera je zamena firmvera.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
Pojavio mi se jedan problemcic. Kad nesto novo instaliram (probao sam na mem kartici i telefon) ne pojavi mi se ikonica u app folderu. Ali u app. manageru uredno prijavljuje da je program instaliran i mogu da ga uninstalliram i smart settigs vidi program i mogu da ga stavim na listu i odatle pokrecem. Da li je neko imao slican problem i da lineko zna resenje osim reseta (hard ili sof). Inace problem se pojavio pre par dana (ili sam ga tad primetio a ne nakon update-a. U pitanju je v40 koji je ostao hackovan nakon update-a sa v31. Dok se ne pojavi novi HelloOX koji hackuje v40 ne pada mi na pamet da radim reset telefona.