Nokia N95 8GB

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

sanja94, imala sam i običnu N95 a sad imam N95 8GB... i bolji je slajder, više RAM memorije, dosta jača baterija... Ja sam inače s N95 8GB extra zadovoljna i nemam nameru uskoro da menjam fon... :) :D :lol:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

sanja94 napisao:JDa li je svejedno koji da se kupi ili ima neke druge ali vece razlike?
Pa najveca razlika je u ceni, i to nekih 120e. Kod oba modela je slajd ocajan pa ces morati da zatezes ako te nervira klimanje. Po meni je prednost kod N95 8gb bolja baterija i veci ekran, a kod obicnog N95 zastitni poklopac za kameru(po mnogim forumima se inace tvrdi da obican N95 pravi bolje slike) i mogucnost hot-swap. Onih 8gb, ukoliko ti je stvarno potrebno, mozes dokupiti karticu koja je nekih 65e. A sto se tice RAM-a, veruj mi da ce ti biti sasvim dovoljno 30mb koliko ima N95, mozda cak i previse. Da me ne shvatis pogresno, N95 8gb je bolja kupovina od N95 ali razlika u ceni nikako to ne opravdava jer ne dobijas nikakve drasticne promene.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

sanja94, Naravno da ce padati cena N95 8GB,ali nemoj ocekivati sada neki drastican pomak u ceni,ali opada ce mu cena to je sigurno.Uostalom sve zavisi od ponude i traznje.
"nema boljeg telefona od n95 8GB" Kao sto vec rekose moji prethodnici sve je stvar ukusa i preferencija,tako za nekoga je i najobicnij telefon vrh,samo da moze da zove,salje sms i da je baterija dobra,a neko opet i da ima telefon sa 10 puta boljim funkcijama od N95 8GB nece biti zadovoljan i trazice jos kojekakve promene i nadogradnje.
Ako hoces u kupovinu odluci sta ti treba i do koliko si novca spremna dati pa cemo ti pomoci ako mozemo.
:wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

danas smo se zezali ortak i ja sa n95 8gb (last softvere) i sa n82 i slikali po dvadesetak slicica i mogu vam reci da kada smo ih prebacili na komp slike sa n82 su zaista bolje,ostrije a slikali smo ih po suncanom danu. citao sam neke testove o n82 i svugde pisu da je kamera identicna sa n95 8gb ali u praksi cini mi se da bas i nije tako :D
A N D R O I D

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

dojlimi ... a jeste li mozda uppredjivali video mod N 82 i N 95 8GB , koji model ima bolji video mod ili su potpuno isti ;)
Poslednja izmena od kocapro u Pet, 14. Mar 2008. 21:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Forever !!!

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan

Post od dojlimi »

uporedjivali smo i video i po nasem (amaterskom) misljenju u video modu nema nikakve razlike ni sto se tice videa ni sto se tice zvuka jedino su slike nekako bolje na n82 (nocne ne treba ni uporedjivati). mada generalno n95 8gb jeu celini po mom misljenju (a i drugarovom) ipak dosta bolji uredjaj
A N D R O I D

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

dojlimi,... nemam pojma,vecina ucesnika foruma kaze da su to potpuno dva ista uredjaja samo sto su spakovana u razlicita kucista
Forever !!!

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Vecito su ti telefoni sa Telenora bili problematicni i puni bagova,te ne radi kamera dobro i razne ostale stvari,mada mozda se tebi posreci.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Od drugara burazer je radio kao serviser u Telenoru i kaze da se otprilke od 10 telefona 6-7 uvek vrate u servis!!! Tako da ja ti ne bih preporucio da kupujes u Telenoru ijedan telefon!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Zar se ti telefoni ne popravljaju u Mobisu? Ne bih rekla da Telenor ima svoj servis za to... :|
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Ninolina, tako je, Mobis ili Alpha copy :wink:

i nesto ne verujem u te price o losim telefonima koje prodaju nasi operateri, iz prostog razloga sto ne znam apsolutno ni jednu osobu koja je imala problema :wink:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Pa moguce da je neko imao problem,al to onda ide ko alva,cim cujes da se mob iz Telenora pokvario bude :blinky: "KAKO ? PA TO JE TELENOR!" a drugo,ko zna kako ljudi cuvaju te telefone... Mislim da je malo preduvana prica...
Nokia E71... Elegant, but deadly

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Ja sam davnoo imao problema sa Mobtelom za N6230i,crkao jedan pixel i nisu hteli da ga uopste uzmu servis :S . A sto se tice ovih sad telenor prica,ajde ako ubacuju svoj softver tu mozda moze da bude problema al npr tamo gde je telefon cist ...

sory za off
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan

Post od dojlimi »

auuuuuuu!!!!!!!!!!
mislim da je ovaj telefon jedan od rekordera sto se cene tice!!!!!!!!
alal vera!!! :) :) :)
A N D R O I D

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

definitivno, cena se vec par meseci ne pomera nesto slicno kao i kod nokije e90, uzas. ja sam mislio da ce cena pasti kad najave n96, medjutim nije, sad se nadam da ce pasti kad izadje n96 :)

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 21:05

Post od Ville Valo »

nije tacno za telenorove n95 8gb...Ja sam uzeo i sve je kako treba :D :D :D Sve je u redu sa njim nikakve glicheve nema niti sta!!!!!!!
Nokia N95-2 + Spiderman 3 + Jackass 2.5!!!

djemba87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 15:57

Post od djemba87 »

OK,vidim da su misljenja podeljena,sto meni iskreno nista ne znaci,ali me os interesuje koliko li kosta dekodiranje telefona za koriscenje ostalih mreza?

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Mogao bi da postavis pitanje u delu Servisiranje,ali ja mislim da te ne bi izaslo jeftinije od 100 evropskih
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

djemba87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 15:57

Post od djemba87 »

ok,znci to je ta cena otprilike,posto mi ortak rekao da to radi samo jedan lik u bg-u,i da je cena oko 150 jura.......ipak sa neke strane dodje na isto uzeo preko telenora ili u servisu...hvala svima koji su odgovorili na moja pitanja :)

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

+ New firmware for N95 8GB - Change log is In Da House!!

01 April 2008

New firmware update for N95 8GB is on the way
and brings Automatic Screen Rotation (ASR)

As always, I just got a tip from the very trusted source that new firmware version for the Nokia N95 8GB is on the way and brings Automatic Screen Rotation (ASR) and Support for new combo memory added.

Beside the mentioned new features, firmware 20.0.016 should improve the overall performance as well as fix known bugs and problems from previous versions. New firmware version for Nokia N95 8GB will be available progressively at the official Nokia Points and Nokia Service Points in the next few days and should be available soon on the NSU as well.

That’s all for know; better read the full change log (protected this time) that comes from the first hand and very reliable source!

Changes/improvements made from MCU SW 15.0.015 to version 20.0.016

New features:

* Automatic Screen Rotation (ASR)
* Support for new combo memory added

Browser:

* Improvement when creating a voice call from WAP page.
* Improvements to embedded video functionality in browser.
* Sending email via browser flash plugin improvements.

Messaging:

* Mail in HTML format handling from Gmail IMAP server improved.

Connectivity:

* WLAN connection stability improvements
* BT connection stability improvements with certain BT headsets
* USB connection stability improvements

Telephony:

* Voice call handling improvements after certain type U.S.S.D message receiving.
* Stability improvements to gallery for case when there’s lot of content in Gallery
* Improvements to switch application
* Voicemail icon handling improvements

Localization corrections:

*Deletion of all contacts now possible even more than 6000 contacts in phonebook
*Startup functionality improvements

jedva cekam ovo automatsko rotiranje slike,to mora da ce biti bolje od rotateME-a :D

Odgovori