Prvi utisci.. posle jedno 5 sati koriscenja:
Ekran izvanredan u svakom smislu - odlicna osetljivost, boje, rezolucija - pixel ne moze golim okom da se vidi.
Izrada je zaista na nivou, nema skripe, nista ne mrda, ne krcka i sl. Svidja mi se plastika koja je upotrebljena.
Tastatura, iako na prvi pogled mala, pod prstima odlicno "lezi", ne umara prste, gornji red ne predstavlja problem za kuckanje (neki su se zalili da je preblizu ekrana, u mom slucaju to nije tako, a sake su mi srednje-vece).
Slajd je prilicno siguran, ne izvlaci se sam od sebe na male pomeraje, znaci potrebno je da se ekran pomera licno od pocetka do kraja, ali sa obzirom da prilicno lepo i sigurno klizi rekao bih da je sasvim solidan. Kada je zatvoren i skroz otvoren, kao da nalegne, tako da se nece sam zatvarati/otvarati. Cuje se i zvuk skljocanja kada "nalegne".
Tezina se da osetiti posle nekog vremena. Znaci, ako je ruka bez oslonca duze vreme, definitivno ce poceti da se oseca tih ~180gr. Naravno ovde govorim o barem sat - 2 drzanja telefona.
Test mogu najranije da odradim za par dana posto bih morao da isprobam sve podrobno da bih imao neki odmeren sud o njemu.
Tu i tamo se moze naci neka manja nelogicnost, s obzirom da sam perfekcionista i da meni ne smeta, verujem da ogroman broj ljudi takve stvari nece ni uociti.
Telefon je brz, radi glatko, neke sitnice fale, ali nista kljucno po mom misljenju. Naredna 1-2 firmware-a ce ispeglati sve sto treba u to sam siguran. Videcemo sta ce jos dodati uz te fw-e.
Jedinu pravu manu ne vidim ni u trenutnom nedostatku portrait mode-a za vecinu aplikacija vec u nedostatku dobre aplikacije za navigaciju. To ce se valjda resiti uskoro.
Trenutno postoji izbor od preko 100 aplikacija od kojih postoje dosta korisne i interesantne.
Toliko za sada, slobodno gomilajte pitanja, lakse mi je tako za pocetak.

I'd explain it to you, but your brain would explode.