Nokia N900

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

Dao sam sa troskovima prenosa novca+provizije za konverziju eura u $+shipping(postarina) oko 680-690$ (dodje nekih 485e-500e) Zadovoljan sam cijenom,kod nas je sada,i to je samo 1 prodaja ima 670e.
Jedino mi je uzasno krivo koliko sam izgubio na prodaji svoje N97,uzeo sam je oko 550e a prodao gotovo 250e manje...tako je s tehnikom nazaloast :uhuh: :smutny:

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Cegevara, ja ga imam u bg za 520 e hmm i to vec 2 nedelje u nazad ali 485 je 45e manje tako da i nije losa cena koju si dao ;-) ps da drugu otisao touch na n97 i prodao ga za 160e :-D

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cegevara »

Ako ga novog u fabrickom pakovanju+full oprema sa garancijom imas za 520e u BG-u,odmah ga uzimaj !!! Trebao si i nama svima reci pa se ja nebih maltretirao za 45e! Jer te cijene u maloprodaji na Ex-yu prostorima nema jos ! ( ne racunam tel preko mreza)

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Cegevara, ovo je na crno sve full evo cak imas i na oglasima ms : Nokia
N900
530 €
u full paketu, star par dana, garancija 2 god, alpha copy moze zamena uz vasu doplatu...530e
0644451898 cak nasa garnacija ... vrh a evo ovaj iz ns
Slika

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cegevara »

hahaha, pa polovan u redu ! Star par dana...poznato mi je to...Telefon je samo nov koji nikad nije otvoren u kutiji a cim izadjes iz prodavnice makni 40-50e a ne kad ga koristis par dana...pricam o 100 % novim telefonima u full fabrickom paku. Za tu cijenu se ne moze naci na ex-yu prostorima jos uvijek.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Cegevara, evo ti nov 515 u ns ;-) ovo 1 dan je samo da mod na MS nebi obrisao comm 8)

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cegevara »

Opet ti kazem kako je pravo stanje stvari a ti misli kako zelis...svaki telefon je polovan pa i sa 2 minuta rada...fino covjek kaze u zagradi - nov 630eura...a sad da ti postavim zvanicnu cijenu Nokie za trziste Evrope i time zavrsavam pricu o tome,izvoli:

http://shop.nokia.it/nokia-it/product.aspx?sku=6957164
http://shop.nokia.de/nokia-de/product.a ... ow&pp=N900

600 eura ili preciznije ako je nekom lakse - 599,00 eura (direktno od Nokie bez maloprodajnih marzi)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Cegevara, to je zvanična cena kojom se kupuje 100% legalan telefon sa 2 - godišnjom garancijom. e sad kod nas ga još nema ali u belom svetu je verovatno počela prodaja preko operatera. Eto lepe prilike da ih naši ljudi na neki (ko zna koji način ) dobiju i ovde prodaju. Iz razloga ne postojanja prave garancije i kupovine telefona sa neke mreže cena mora biti dosta niža kako bi bila konkurentna.
e sad ti si lepo rekao da je telefon i sa 2 minuta polovan, a mnogim našim ljudima će pri uočavanju razlike u ceni ta činjenica postati toliko banalna da će je odmah zaboraviti.

Sve u svemu 520 ili 600 eura su mnogo za ovaj ili bilo koj drugi telefon.

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cegevara »

Slazem se,ali trziste je to koje diktira cijene,i jos nesto,da ne brkamo babe i zabe, vrh Nokia gama i drugih proizvodjaca se nikad nije mogao kupiti ispod 400-500e...mozes obnoviti pamcenje iz proslosti...Ja bih najradiji bio da nisam za N97 dao 550e ili sad za N900,vec za 200e :D , ,ali takve su trzisne cijene,a za ovakve skupe telefone nepada mi napamet da ih uzimam sa mreza,ispod ruke,bez garancije,opreme i slicno...neka hvala :wink:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Cegevara, Da, trziste diktira cenu,ali tek posto proizvod dodje na njega i onda se sve izkristalise,sta vredi, a sta ne vredi.Pogledaj slucaj N97.To sto Nokija svoje high end uredjaje napucava cenom je vise nego bezobrazno, za ono sto oni nude,a ne nude bas mnogo i vecinom su to poluproizvodi koji resavaju svoje boljke u hodu.
Svaka cas izuzecima (E serija).Ponekad mi je drago sto im je Apple trn u oku.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
:: Lumia 1020

Post od Kopte3 Again »

Ja sam ga uzeo za 365€. :roll:
Nov, sa garancijom, iz prodavnice. Dobijam ga sutra, pa recimo za dan-2 cu vam okaciti review.
I'd explain it to you, but your brain would explode.

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

Kopte3 Again, u kojoj si to prodavnici nasao N900 po tako povoljnoj ceni? :blinky:
Ili nas ovde ipak malo lozis... ? :chytry:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Nisi pratio temu, Kopte3 Again je stari Maemo "scholar" Slika
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Hehe.. Preodrer-ova sam ga preko Amazon USA. U jednom trenutku cena je bila 530$ (u tom trenutku = ~360€), ja sam zatrazio da mi poravnaju cenu narudzbine sa tom (posto politika amazona je za knjige i tako neke gluposti da od kada porucis do kada ti oni posalju to sto kupujes dobijes najmanju cenu koja bude u tom periodu, e sad to ne vazi za sve produkte, pa je bolje da ponekad posaljes mejl da ti oni to manuelno poravnaju). + 10tak dolara za shipping, i evo danas mi prijatelji dolaze. :)
Nikad ne bih dao 500+€ za telefon. Dobra stvar izmedju ostalog ce biti to sto kada ga budem prodavao izgubicu malo para, ako uopste budem i gubio.
Ako stignem napisacu prve utiske veceras.

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

Nema Javu!!!! :blinky: taman sam ga stavio u uzi izbor i spremao se da ga uzmem kada primeti ovu strasnu cinjenicu! Koja im je to fora pa zar je to toliki problem staviti javu,i onako manjkaju sa programima java bi pomogla korisnicima da nekako premoste taj jaz dok se programi ne razviju za ovu platformu. A ima i dosta dobrih programa pisanih u javi npr opera mini za koriscenje kada morate na net preko gprs_a itd... Nadam se da ce se to nekako resiti u buducnosti do tada ja obustavljam proces preuzimanja. A i jos nema dobre app za navigciju! Nastavljam sa pracenjem ove platforme. ;)
>> N7100 <<

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Da ne ispadne da sam vas iskulirao, danas sam tek dobio mob jer je prtljag kasnio.. :shock:
:)
Prvi utisci su zaista upecatljivi, u prirodi sve izgleda mnogo bolje nego na slikama i snimcima. Provescu vece podesavajuci sve kako mi odgovara pa kada sve namestim imacu neki pocetni sud. Dobicete opsirnije utiske za koji dan, dok se slegnu emocije. :) Btw, nemam cime da ga fotnem, pokvario mi se aparat pa cu okaciti par screenshotova kasnije dok ovih dana ne resim stvar oko fotoaparata. Btw, ne znam zasto mi pise "Vip SRB Vip SRB" umesto samo jednom. Moracu da ih zovem..

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

...i oni će to znati 100%... pa, možda je neko i čuo za n900...
Čestitam!!! Kako "deluje" pod prstima, materijali, utegnutost, slajd itd.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cegevara »

Da,i mene interesuje onako iz prve ruke ,relano, odradi jedan test fona, da razmisljam dok mi ne stigne 8)

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Prvi utisci.. posle jedno 5 sati koriscenja:
Ekran izvanredan u svakom smislu - odlicna osetljivost, boje, rezolucija - pixel ne moze golim okom da se vidi.
Izrada je zaista na nivou, nema skripe, nista ne mrda, ne krcka i sl. Svidja mi se plastika koja je upotrebljena.
Tastatura, iako na prvi pogled mala, pod prstima odlicno "lezi", ne umara prste, gornji red ne predstavlja problem za kuckanje (neki su se zalili da je preblizu ekrana, u mom slucaju to nije tako, a sake su mi srednje-vece).
Slajd je prilicno siguran, ne izvlaci se sam od sebe na male pomeraje, znaci potrebno je da se ekran pomera licno od pocetka do kraja, ali sa obzirom da prilicno lepo i sigurno klizi rekao bih da je sasvim solidan. Kada je zatvoren i skroz otvoren, kao da nalegne, tako da se nece sam zatvarati/otvarati. Cuje se i zvuk skljocanja kada "nalegne".
Tezina se da osetiti posle nekog vremena. Znaci, ako je ruka bez oslonca duze vreme, definitivno ce poceti da se oseca tih ~180gr. Naravno ovde govorim o barem sat - 2 drzanja telefona.
Test mogu najranije da odradim za par dana posto bih morao da isprobam sve podrobno da bih imao neki odmeren sud o njemu.
Tu i tamo se moze naci neka manja nelogicnost, s obzirom da sam perfekcionista i da meni ne smeta, verujem da ogroman broj ljudi takve stvari nece ni uociti.
Telefon je brz, radi glatko, neke sitnice fale, ali nista kljucno po mom misljenju. Naredna 1-2 firmware-a ce ispeglati sve sto treba u to sam siguran. Videcemo sta ce jos dodati uz te fw-e.
Jedinu pravu manu ne vidim ni u trenutnom nedostatku portrait mode-a za vecinu aplikacija vec u nedostatku dobre aplikacije za navigaciju. To ce se valjda resiti uskoro.
Trenutno postoji izbor od preko 100 aplikacija od kojih postoje dosta korisne i interesantne.
Toliko za sada, slobodno gomilajte pitanja, lakse mi je tako za pocetak. :)

cenobite
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 05:45

Post od cenobite »

e ovako...
par stvari koje su me dosta interesovale...
1)trajanje baterije [po meni je mala amperaža baterije koja se nalazi u ovoj mašini,ali aj` nova je platforma...]
2)kvalitet zvuka-naravno na slušalicama [nekim boljim,ako ih imaš pri ruci]
3)stabilnost samog sistema-kada se optereti otvorenim aplikacijama i recimo neoptimizovanim net stranama...

za sada...!

[p.s. zar nokia nije najavila prvi apdejt pre božića (misleći na katolički) koji treba da ispegla propuste i donese vertikalno korišćenje aparata!?]

Odgovori