Nokia 808 PureView

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Re: Nokia 808 PureView

Post od janka_88 »

Jeste izuzetno brz s obzirom na hardver i zaista jedina mana mu je web browser koji bi stvarno morao biti bolji bez obzira na ogranicen sistem i hardver. Ja bi ga sigurno uzeo da nisam imao N8 ali mi je trebala promjena a sistemi na N8 i 808 su bukvlano identicni...

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Baraba, ih sad banda 8) mada koliko je telefon tezak i treba da nas tretiraju kao bandu, ovo bi trebalo da se svrstava u hladno oruzje :lol:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

janka_88, telefon je stvarno brz, ne verujem da Belle 2 (valjda je ovo još symbian) ovako radi :o
Rotacija ekrana mu je brža od napucanih top zverki, ulazak u poruke, imenik... momenalno bez zastoja.

RandjaPO, pa kako, pravi banditski fon :D

Konačno glasan telefon da grmi kad zvoni, nema šanse da se ne čuje zvono, vibracija odlična, zvuk u slušalici odličan (bolji od HOX).
Kamera, o kameri neću mnogo pisati već će tu biti slike kada se malo izvežbam sa podešavanjima, kako vidim nema bolje kamere u fonu na tržištu.
Mp3 player je odličan i zadovoljan sam kvalitetom zvuka na slušalicama (nadam se da čita .flac), jedino HOX ima malo bolji player tj. zvuk na slušalicama (HOX za sada najbolji pa 808, 808 ima jači bas od HOX).

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Baraba, vjeruješ li mi da me smorilo ovo mijenjanje ROM-ova i stalno neko čačkanje da mi povremeno naiđe da uzmem sebi 808 i da sam jednostavno miran. :dry: Iskreno sam puno mirniji bio sa N8 što se sistema tiče, dok sa S3 mi đavo neda mira i stalno nešto čačkam, testiram, probavam i tako u krug. :dry: Sam sebi sam dosadio s time ali je opet jače od mene. :D

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

janka_88, Tako su svi prosli kada su prvi put uzeli android. Ja vec dve godine furam cyanogen, sa herom sam se naflesovao i posle mi je bilo dosta. Sada cyanogen, apdejt jednom nedeljnoo i to je to.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Tako to ide dok ti jednom, kao meni, sve to ne dosadi (trebalo mi je preko dve godine). Sad samo stock + root i miran sam. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

janka_88, upravo je to i mene smorilo. Video sam šta najviše koristim na fonu i šta mi treba.

Nokia 808, odavno mi ni jedan fon nije izazvao wow ekekat kao 808.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Baraba, e da se pohvalim i ja sam jedno vrijeme koristio 808, ali sam je prodao... Mislim dao sam je bratu, jer meni je sasvim dovoljan N8. Zaista!
Iskreno, nisam mogao da vjerujem za kameru, predobru bateriju, a tek brzinu... Predobar fon! :D sretno!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Auh, sad ste me bas zapalili da uzmem ovaj telefon. Trebalo je da idem pre 2 nedelje da pogledam jedan primerak medjutim dosta sam u frci oko faksa i nisam mogao da stignem a taj model se prodao. Danas kad god nadjem neki oglas sve neki Novi Sad, Novi Pazar, Subotica, nemam vremena da odem do tamo a necu da uzimam telefon dok ga ne iscackam, ne daj boze da mi uleti neki skart, ionako se tesko nalazi, jedva bih ga prodao posle. -.-
Nokia Lumia 1520

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Što se tiče surfa ispod na klipu se vidi kako i šta, i displej možete da uporedite sa iP5 (neću da pišem koliko je dobar displej da ne ispadnem lud jer ima manju rezoluciju, na klipu se vidi kakav je displej):
iPhone 5 vs. Nokia 808 browser test
http://www.youtube.com/watch?v=8kR7CSAIHtw

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Nokia 808 ubija ip5 ali bukvalno u brzini,kakav iPhone,bravo za Noku :)

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Nokia 808 mislim da je slag na torti NOKIA-e, ali nazalost slag kojeg vise nema :(
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Baraba, Iskljucen je java script na 808, zato tako brzo ucitava strane, probaj sa i bez, videces drasticno ubrzanje u ucitavanju stranice.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Lepo sam govorio da bi nokiji bilo mnogo bolje da je nastavila da razvij symbina nego što se okrenula ka WP8.No, N8 i 808 su sjajni telefoni koji iako imaju malu rezoluciju ekran, singl core procesor, "malo" RAM-a bar za današenje standarde, mogu da pariraju i dosta skupljim modelima.
Generalo browsing iskustvo je dosta popravljeno na PW808 odnosno na Belle FP2 ali i dalje nije u rangu andorid uređaja, da je to nokija popravila, a mogla je, i da je nastavlia da razvija symbina sada bi druga priča bila na tržištu :uhuh:
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nisam hteo da pišem da je displej odličan jer mi niko ne bi verovao, ali na klipu se gore lepo vidi. Displej je dosta vidiljiv i preko dana, baš bolji od konkurencije.

Ubih se tražeći Nokia 808 na dp review u studio comparison tool. Ne mogu da nađem jer su sklonili nokiju 808 iz poredjenja a bio je test! Ne ide da telefon ima bolje detalje na slikama od fotoaparata. Izgleda da su veliki proizvođači fotoaparata lobirali da sklone 808 iz tog poređenja. 808 je imala najbolju sliku onog sitnog texta od svih aparata! Poređenje je bilo sa sve najjačim DSLR aparatima i taj deo slike im je bio mutan dok je kod Nokie bio čist. Recimo Nikon D800 koji ima rezoluciju 36 mpix, malo manje nego Nokia, davao je taj deo slike mutan.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Baraba, sto se tice ekrana ispostavilo se da je itekako dobar. Po testovima GSM Arene ovaj telefon ima ubedljivo najbolju citljivost na suncu u sta sam se i uverio tokom letnjih meseci. Rezolucija jeste malo niza za danasnje pojmove ali kao sto sam napisao kada sam dobio telefon, najprijatnije iznenadjenje je ekran.Valjda zato sto je toliko bio ispljuvan pre vremena, uostalom i ovde na forumu, pa sam bio spreman na razocarenje a desilo se sasvim suprotno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Iskreno, nisam ga komentarisao jer nisam imao ni koristio, ali sam isto i pomislio da nije nešto displej zbog rezolucije, kao i da je spor jer je symbian. Kada sam ga juče video u ranji bilo je wow i šok, da li je to 808 :o

ps.
dpreview - Review: Nokia 808 PureView
http://www.dpreview.com/articles/808383 ... 8-pureview

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Jeste da ću nekog da bocnem al to moram iskreno sve da kažem, pa kud puklo :D
Test je radio naš cenjeni forumaš MioVrag, moja malenkost je svedok :)
Nikia 808PV vs Nokia 920 zajedno sa iP4
808PV brže rotira slike tj. ekran, brže ulazi u poruke, brže ulazi u imenik, brže uleće u dialer (od oba gore pomenuta modela). pa tako :D Naravno, naravno gore pomenuta dva imaju dosta više funkcija, 920 je odličan uređaj na koji bacih oko. A da, 808PV ima i izveštaj o dostavi za razliku od 920 (čisto sam samo spomeno) :oops:

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Baraba, ovo ti nije trebalo :lol: Dovoljno si izbockao samom kupovinom ovog telefona a sad još i ove pohvale. Ajd i ja da kažem o tom rotiranju nešto pošto to do sada nisam probao. Sad sam uporedio sa mojim tabletom i u odnosu na njega se takodje brže vrši rotacija, uporedih i N8 sa tabletom ali tu je situacija izjednačena.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

RandjaPO, čačno sam osinjak :lol:

Večeras testirah HAAC (High Amplitude Audio Capture), na PC je još bolji zvuk nego na yt, bruka :o
http://www.youtube.com/watch?v=Mj2qZlEBi0M

Odgovori