Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Nokia N8
Meni je takodje neverovatno da na takvom telefonu baterija drzi 4 dana. Kada bi se tel drzao pored sporeta mozda bi izdrzala toliko, a u nekoj hladnoj prostoriji ne bi ni toliko, bez koriscenja. Drasticno se smanjuje trajanje baterije kada su temperature gde se nalazi veoma niske
Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Re: Nokia N8
Meni e72 izdrzi dva dana. U proseku sat dva interneta i koji poziv, u pozadini stalno rade nekoliko aplikacija. E-mail se azurira na svaki sat vremena. Izdrzao bi on i treci dan ali zbog sigurnosti kao sto kazete da neispusti dusu usred dana ja ba ukljucim na punjac svakog drugog dana.
Kada bi se koristio samo za poziv i sms trajala bi i preko pet dana.
Kada bi se koristio samo za poziv i sms trajala bi i preko pet dana.
- toda81
- Prijatelj foruma
Ipak se ne moze porediti e72 sa n8 kada je trajanje baterije u pitanju. Mislim da je e72 mnogo manji potrosac
Note IV N9100 dual
toda81, Opusteno je sa annom gurao 5 6 dana ( naravno na odmoru kada sam ga koristio samo dok mi se aparat punio) Ovako nista dobijao sms (nisam odgovarao). A sa normalnim koriscenjem 3 dana u fullu cak i 4. sve to bez interneta igranja vec samo pozivi i poruke. Dok sa svim u fullu (sada imam samo n8 iPhone sam prodao) koristim ga u totalu i srkne bateriju za 2 dana 

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
toda81, jeste manji je ekran i trebao bi da i manje trosi energiju ali zanimljivo da recimo pojedini androidi i sa malim ekranom kao npr. chacha kome je ekran 2.6 inca jedva dokrajci 1 dan.
Pa i n8 kad bi se koristio za ono osnovno pretpostavljam da bi mogao da izdrzi 4 dana, ali opet neka to kazu korisnici koji ga imaju.
Pa i n8 kad bi se koristio za ono osnovno pretpostavljam da bi mogao da izdrzi 4 dana, ali opet neka to kazu korisnici koji ga imaju.
- toda81
- Prijatelj foruma
Ali se ipak ne mogu porediti ova dva OS-a jer je ocigledno da android vise trosi bateriju na zalost
Note IV N9100 dual
toda81, Mislim da je tu vise do samog hardware-a nego do OS-a . Mada moguce je i da je sam os losije optimizovan i koristi resurse konstantno... Sta znam. Sa annom mi je baterija najduze do sada trajala Pa sa Bellom Refresh dok obicna bella je katastrofalna.
- toda81
- Prijatelj foruma
Dostaje, movuce i da je do bardwera problem, mada mi se ioak cini da je sam system lose optimizovan, a verujem da ce poraditi na tome.
Note IV N9100 dual
Kako mi je ovo uspelo, mislim na ISO?

Isto tako imam fotku gde mi pise ISO 1600 :-DDDD I u opste ne izgleda lose, ima povecanog suma ali nista spektakularno, daleko je vise primetno na iphone-u pri ISO 1000

Isto tako imam fotku gde mi pise ISO 1600 :-DDDD I u opste ne izgleda lose, ima povecanog suma ali nista spektakularno, daleko je vise primetno na iphone-u pri ISO 1000
Poslednja izmena od McLaren F1 u Pet, 02. Nov 2012. 23:57, izmenjeno 1 put ukupno.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
http://www.symbiantweet.com/belle-refre ... n3-devices
Po meni neočekivana vijest ali sigurno je da će obradovati korisnike navedenih uređaja koji dobijaju još jedan update osim Nokia Belle Refresh a vezano je za poboljšanje rada sistema.
Po meni neočekivana vijest ali sigurno je da će obradovati korisnike navedenih uređaja koji dobijaju još jedan update osim Nokia Belle Refresh a vezano je za poboljšanje rada sistema.

^ pa ovo vec imam tj ovu verz SW kao i browser-a itd... Edit ovo je stari update verovatno fake vest.
ima li N8 neku aplikaciju za prosto pisanje texta, koja može da snimi običan txt fajl ?
jedanbata, pa imas onu fabricku "Quickoffice" pa u njoj imas da izaberes word dokument(kao od MS na kompu),to ti je ono za osnovno kucanje i cuvanje teksta,a mozes i prepo poruka da kucas nesto pa da sacuvas u nacrtima,ili pak mozes u beleskama da kucas pa da isto sacuvas..Sada na tebi je da izaberes sta ti odgovara.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Dali si misleo pod "snimi" da telefon upamti tekst ili da ga kamera snimi i zatim upamti kao tekst a ne kao sliku.jedanbata napisao: koja može da snimi običan txt fajl ?
Ako je ovo drugo u pitanju to moze E72 aplikacijom multi skaner.
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
a jel postoji opcija da vibracija radi samo dok se kucaju poruke? To bi bilo dobro da moze da se namesti.
hvala na odgovoru, mislio sam na obično snimanje fajla (save as .txt)
znači ima taj quickoffice u kojem mogu da otkucam nešto i da to "save as" .txt fajl ?
a jel ima ova mogućnost: dok surfujem internetom, naiđem na neki tekst, i kao na kompjuteru, obeležim tekst i uradim copy-paste u taj quickoffice i to snimim ?
da li ti quickoffice fajlovi mogu da se koriste na kompjuteru, ili mora da se uradi neka konverzija ?
može li da se sačuva neka web stranica pa da se posle pogleda offline ?
ukratko, kolika je kompatibilnost fajlova N8-ice sa PC-jem ? Pretpostavljam da je 100% , ali ipak da pitam.
znači ima taj quickoffice u kojem mogu da otkucam nešto i da to "save as" .txt fajl ?
a jel ima ova mogućnost: dok surfujem internetom, naiđem na neki tekst, i kao na kompjuteru, obeležim tekst i uradim copy-paste u taj quickoffice i to snimim ?
da li ti quickoffice fajlovi mogu da se koriste na kompjuteru, ili mora da se uradi neka konverzija ?
može li da se sačuva neka web stranica pa da se posle pogleda offline ?
ukratko, kolika je kompatibilnost fajlova N8-ice sa PC-jem ? Pretpostavljam da je 100% , ali ipak da pitam.
Naravno, samo prevuces prstom i kopiraj.a jel ima ova mogućnost: dok surfujem internetom, naiđem na neki tekst, i kao na kompjuteru, obeležim tekst i uradim copy-paste u taj quickoffice i to snimim ?
Radice bez problema, ekstenzije su i za office 2003 xls isto kao i za 2007-12 .xlsx (za eksel app)da li ti quickoffice fajlovi mogu da se koriste na kompjuteru, ili mora da se uradi neka konverzija ?
Za fabricki browser ne mogu reci, ali za operu mobile mogu reci 100% da mozemože li da se sačuva neka web stranica pa da se posle pogleda offline ?

Sto se tice office fajlova, budi miran sve sto otvara PC bilo da je Power point, Excel, Word. Telefon ce ti sve otvoriti bez problema. Naravno tu je i Adobe PDF koji ce takodje biti otvoren bez problema. Ekstenzije kao sto je .EXE (windows) naravno da nece, isto tako .SIS nece racunar moci da otvori bez dodanih aplikacijaukratko, kolika je kompatibilnost fajlova N8-ice sa PC-jem ? Pretpostavljam da je 100% , ali ipak da pitam.

Evo ti office koji dolazi uz Bellu na n8

Jel se i vama kalkulator ovako skupio, mislim na tipke?

-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
radi li vama sajt n8funclub? do pre 15 dana sve ok radilo, a od tad ne mogu da udjem na njega. dok na FB stranica n8funclub radi normalno i tamo i dalje postavljaju aplikacije za njega
darkonda, evo sada sam upravo proverio najnormalnije radi,ali kako vidim da su malo izmenili sajt,nije vise onako sve pobacano..
Dostaje, pa tako je oduvek bio kalkulator, najnormalnije izgleda...
Dostaje, pa tako je oduvek bio kalkulator, najnormalnije izgleda...

- d@r123
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
- :: Sony Xperia Z1
- :: HTC One X
darkonda, Pokusaj ovo sto su stavili
Quick Tip: Nokia N8's Fan Club's site is still suspended for you?
Clear your browser's cache and history and if possible try to FLUSH the DNS via Command Prompt.
To Clear/flush DNS cache in Microsoft Windows.
Start >> Run >> type cmd
In command prompt, type
C:\> ipconfig /flushdns
Quick Tip: Nokia N8's Fan Club's site is still suspended for you?
Clear your browser's cache and history and if possible try to FLUSH the DNS via Command Prompt.
To Clear/flush DNS cache in Microsoft Windows.
Start >> Run >> type cmd
In command prompt, type
C:\> ipconfig /flushdns