Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

Takodje nikada vise u srbiji necu kupiti tel,toliko problema... Ma zdravo... Kupio bi samo pod garancijom od alfa kopija nista drugo! Mada i to cujem da stampaju na crno! No 5800 zvao sam ih kazu ovih dana u prodaji! A,inace ima ga u radnjama na crno pa ko zeli nek izvoli!

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Ljudi, dosta ste stvari pomešali ovde ... da razjasnimo nešto:

- Postoji NOKIA predstavništvo u Srbiji i u njemu rade barem dva stranca.
1. Пуно пословно име NOKIA INTERNATIONAL OY - BELGRADE BRANCH
http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublic ... 1065103089

- Predstavništvo ne trguje, ni sa fizičkim ni sa pravnim licima, već isključivo preko distributera. Postoje TRI distributera - MobileComm Balkan, MOBIS Electronic i Alpha Copy. I kod operatera i po prodavnicama sam viđao sve "markice", tako da su sasvim sigurno SVA TRI ovlašćena. Takođe, predstavništvo (a ne distributeri) se bavi marketingom. Verovatno ste videli bilborde za 7610 po gradu. Nigde se ne pominje nijedan distributer, već samo operater i NOKIA.

- Ni jedan operater iz Srbije ne može samostalno da trguje sa NOKIA, ni u Srbiji ni van nje. Ni Telenor ne kupuje u Mađarskoj (ili Norveškoj), ni VIP ne kupuje u hrvackoj. Ovi telefoni su MORALI da uđu preko distributera. Aj' ko bude kupio telefon (ili koga ne mrzi da ode do prodavnice), da javi koja markica se nalazi na kutiji. E sad - kako je moguće da ga ima već nekoliko dana kod Telenora, a da ga nema kod "sitnih" prodavaca ili distributera, to je i meni velika misterija i do sada se nije tako nešto dešavalo. Videćemo kako će se situacija razvijati u narednim danima.

Gledajući samo komentare na ovom forumu, i da je Telenor kupio SVE telefone predviđene za srpsko tržište (i ostavio ostale na 0), ne bi pogrešio. Balls those people have ... ccc ...

Ključna pitanja:

1. Ko je uvezao telefon (koji distributer)?
2. Da li je telefon zaključan?

Ko zna odgovore?
Samsung Omnia HD 8GB

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Jorgovan, ovo pise na telenor sajtu ispod ovog telefona:
Uređaj radi isključivo sa Telenor SIM karticom.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

dachakg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Jan 2009. 21:08

Post od dachakg »

Ljudovi,ljudovi!!!!!!!! Ja sam lepo napisao,ko ima para,taj ce sigurno da kupi u ovlascenoj prodavnici kod ovlascenog distributera!
Ja,da kucnem u drvo,do sada nisam imao problema ni sa jednim "divljakom"!!!
No,lepo kaze araphel ,mnogo smo se udaljili od teme! Prodao sam n95 8gb i treba da mi stigne 5800! Vreme ce pokazati da li sam se z.....!!!
Gledao sam na youtube i rekao bih da je bas onako super,totalno novi izgled menija i ostalih funkcija!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Popodne sam setao gradom i slucajno u jednoj prodavnici videim da imaju Nokiu 5800,u fulu,orginalna kutija i sve sto ide uz istu za samo 300 eura.Stvarno nezabelezeno od Nokie da takav telefon izadje u prodaju po tako maloj ceni.Setimo se ranijih modela od 700 do 1000 eura po pojavljivanju.
LG G2 Black,16GB

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

AnGeL oF LoVe napisao:Stvarno nezabelezeno od Nokie da takav telefon izadje u prodaju po tako maloj ceni.
...vala baš. Čitkam MR forum, London, aerodrom Hitrou (dutyfree-taxfree, jel'), cena 216GBP (nešto preko 21k dindži)... Lepo :)
Raduje i to da FW OTA apdejt sa v.10 na v.11 RADI :D

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Nisam bas strucan, ali mislim da je to vise zbog ostalih tj iphone, omnia, htc i sl. a sem toga svesni su da ovaj plastikaner ne vredi bas 500e tako da im je pored ovih jedino prilika da spuste cenu ili da naprave nesto bas dobro, kao recimo N97 kako se prica, ali on nece sigurno da kosta 300e.
Kako god, ali mene "raduje" da se telefoni sa velikim ekranom spuste u srednju klasu, mada ni 300e nije bas mala kinta, al ajde, medjutim naspram 500-600e za N95 i ove gore je super.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Nokia ovo, Nokia ono, ali na kraju evo ga jos jedan apsolutni monopolista.
Mislim da ce ovaj telefon setati svaki drugi covek. N95 je bio uspesan model, ali ovo je novi 3310.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Ajde ljudi koji posedujete ovaj telefon napisite nam mali review kakav je telefon i tako to.. Xpress music rulla :)

bjela
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 12. Jun 2008. 22:45

Post od bjela »

Prodali su vec milion primeraka jbt, prosto neverovatna cifra za ovako kratko vreme (izvor mondo)... U pravu je Lobachewsky, ovo ce biti new age 3310...
NOKIA 5800

looka17
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 27. Jan 2009. 20:07

Post od looka17 »

Vlada Zem

Gdje si to procitao tacno i koliko je to sigurno, za duty free zonu da je za te pare? To se i isplati otici tamo da ga kupis ako nadjes neki lowcoast let, jos malo i London vidis...

dachakg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dachakg »

Iako sutra treba da mi stigne ovaj telefon,malo sam nestrpljiv,pa cu postaviti dva pitanja,onima koji su je vec probali:
1. Da li su ovoj nokiji teme promenljive,kao i ostalim symbian tel,i da li se one mogu skidati sa nekog internet sajta (npr. zedge.com)!?
2. Da li uz telefon dolaze i neke vec instalirane igrice,a ne nesto kao n-gage (n95 8gb)!? I kako je igrati ih (ako ih uopste ima) na touch screen-u!?

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

dachakg
1.Da...
2.Prelistaj temu i naći češ linkove ka nekim zanimljivim free igricama :) :wink:
Nokia C6

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Ma na ovom telefonu tesko da ce neko da se naigra igrica. N-gage nije podrzan, ali zato na N97 rade tj radice sigruno. Za sada je to jedina stvar koja mi se ne svidja kod ovog telefona.

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

Ma,odlican tel zovite ga plastikaner,jakn je kvalitetno kuciste ovo je zaista odlican tel... 300e je na crno u bg u radnji sa garancijom 6 mes 2gb kartica (kazu da ce sledeca tura imati 8gb) sluske,punjac,usb i to je to sto su mi rekli! Pozdrav!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Jos nije stigao u prodaju na sva trzista a belezi odlicnu prodaju
http://www.kreni.com/naslovi/redirect/906467
Za cenu koliko kosta,stvarno vredi kupovine.
LG G2 Black,16GB

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Igor88bg, on MORA da ima 8gb karticu... to je Nokia odredila, i to je to... :) Nema sta sledeca tura...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

Da brate ali ovo je crno trziste isto tako nema originalnu kutiju... .
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

dachakg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dachakg »

Hahahaha!!! Lepotica je danas konacno stigla kod mene! Prvi utisci su stvarno ekstra! Uopste mi nije zao sto sam za nju dao polovnu (u extra stanju) n95 8gb i jos doplatio 70 evra!
Bas je extra za pisanje poruka,toliko da sam u njega ubacio moju 063 karticu (na kojoj imam 325 besplatnih poruka) koja mi je do sada bila u qtek-u,zbog njegove qwerty tastature! E ovaj ima i nju i numericku i obicnu sa sve slovima,koja se izuzetno odaziva na dodir,cak i krupnog prsta! Znaci,moze se kucati poruka,bez problema sa jednom rukom,i to recimo dok vozite auto!!! :D (Ovo nemojte pokusavati zbog bezbednosti u saobracaju)!!!!!!!!!!!
Ali,ova zamena kartice,umalo me malopre nije kostala kvara na telefonu starom 2 sata!!!
Naime,procitao sam u specifikacijama i kompletnom testu da se micro sd (sto je tacno),ali i sim kartica,menjaju bez gasenja telefona!
E to je moguce,ali samo u slucaju micro sd! Sim nema pojma da izvucete dok ne izvadite bateriju,samim tim prvo iskljucite telefon! I jedna idruga se ubacuju sa strane aparata,dakle ne nalaze se ispod baterije,ali za razliku od micro sd koju treba samo blago gurnuti unutra i automatski ce izaci van,sim ne moze!
E,ja sam pokusao na taj nacin,pa sam ubacio karticu jos dublje unutar tel,a tel je samo prijavio sim registation failed!
Sav sam se preznojio,zar da sj...m nov tel,ali na svu srecu kad skinete bateriju,nalazi se rupa kroz koju mozete gurnuti sim vani i bez problema je kasnije izvaditi sa dva prsta!!!
E to su (koliko sam ja prometio) zaboravili da napomenu u testovima!

Jedno pitanje (mada nije usko vezano za ovu temu),da li je potrebno ove nove litijum jonske baterije formirati 3x12 sati,ili uopste ih formirati,posto sam cuo da su one fabricki vec formirane!?
Ajte molim vas brz odgovor,posto bih sutra da se igram sa njim ceo dan,ko da ceka 12 sati! :lol:

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

dachakg, isprazni bateriju do kraja, pa onda puni telefon dok ne napiše da je pun(najbolje isključenog), i to ti je dovoljno za normalan rad baterije.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Odgovori