Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
gdrazen
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2012. 19:30
:: SG NOTE 1 N7000
:: SG NOTE 2 N7100

Re: Nokia N8

Post od gdrazen »

deksicom napisao:gdrazen, dok neprobas na nekom drugom ruteru kako ce se ponasati neces ni saznati koji je problem.
Hvala svima na pomoci....ali na moju srecu problem je u ruteru ipak...testirano na 3 razlicita rutera i na svima radi bez problema samo na ovom mom huawei mtel-ovom ne radi kako treba....

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

gdrazen, epa zato reset rutera pa psle probaj da vdis kako ide ili u telefon unesi ip podesavanja za adresu.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Da li neko zna gde mogu da skinem neku Java verziju za mobilni,posto kada npr hocu da gledam filmove i serije na netu,ono mi izbaci da mi je potreban java,i kada kliknem da skinem izbaci mi gresku da je detektovao uredjaj koji nije kompatibilan sa tom verzijom jave, pa mi nedopusti da skinem jer pise da je ta verzija za komp.Da li postoji neka verzija koja je odgovarajuca da mogu da gledam filmove ili serije na mobu preko neta naravno..

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

acamatic, mislim da ne postoji. Jer ni ja na ovome hox -u npr. ne mogu gledati filmoviziju. :smutny:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Znam da se na predhodnim stranicama ove teme pominjao sličan problem, naime, odjednom mi se u inboxu sa porukama ne prikazuje ime osobe koja i šalje SMS već samo broj.To mi se već jednom desilo, ali samo sam restratovao telefon i sve je bilo OK, međutim to sada nije bio slučaj i pose restarta i dalje nema imena već samo broj telefona.Dok sam koristio N73 to mi se i sa njom ponekad dešavalo kada broj sms poruka dosegne 1000.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

znemanja, kolega to se i meni desavalo,i to dva puta,ali sam svaki put uspeo posle restarta da vratim u normlano stanje..Ne znam stvarno sto se to desava,kazu da hoce ako imas dosta poruka,a kod mene je to bilo prvi put slucaj,a u drugom nesto sam ga bas opteretio i sve se bio pogubio,i kada sam usao u poruke nisam video imena,vec samo brojeve..

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

acamatic, Uf, ja imam trenutno u inboxu preko 1300 poruka, znam da je to puno, ali ne mogu da brišem poruke, jer mi trebaju.Pokušaću restar ili da sihronizujem poruke sa Nokia Suite-om, pa ću videti šta se dešava.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Popravio sam citac sim kartice za 3000.Sutra,prekosutra ce mi stici fon,uzeleo sam ga se,xe,xe... :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 17:39

Post od presvega »

Pozdrav kolege, moram da postavim par pitanja. Napominjem da imam instaliran Belle.

Pitanje:
1. Kako da namestim na mogu da fotografisem na onom fizickom dugmetu za kameru, na bocnoj strani telefona sa gornje strane desno. A ne na ekranu. Napominjem da na tom dugmetu kada ga pritisnem samo na ekranu izbaci crveni kvadratic i tako stoji, jednostavno ne uslika. Probao 2 puta da pritisnem, do pola da zadrzim pa onda do kraja, ali jednostavno nece, slika iskljucivo dodirom na ekran. Vracao telefon na fabricko stanje, ali nista.

2. Kada me neko zove, ekran se na kratko upali i onda ostane crn, tako da ja ne mogu da vidim ko me zove, dok ne pritisnem neko fizicko dugme, najcesce ono za otkljucavanje i tek tada se edran upali i prikaze mi se ko me zove. Kako da resim da ne moram uvek da pritiskam telefon da bi video ko me zove, pokusavao, trazio opcije i ne mogu da nadjem. Ako neko znao od vas koji ga imaju, da probam jos nesto pre nego sto ga stavim u oglase.

Hvala unapred!

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

presvega, kolega na prvo pitanje ti dajem ovakav odgovor:a to je da kada hoces nesto da slikas,ti stisnes ono dugme za kamericu,i onda ti se kao slika izostrava,ali ti moras jos malkcije jace da stisnes(tj do kraja) da bi ti se slika uslikala,ako me razumes sta hocu da kazem.Jeste da to nije moja stvar ali me iskreno zanima,zasto ne koristis ekran za uslikavanje(ono dugmence na ekranu..)naravno ako nije tajna.
A za drugo pitanje:pa pazi ovako evo kako je kod mene a i kod svih,kada te neko zove,tebi se ekran pali-gasi,tj svetlo,to je sasvim normalno,mada to bi trebalo da se desi 2-3 puta,ionda svetli non-stop(ali opet ti kazem to ti isto zavisi od senzora,ako si ga pokrio ekran ce ugasiti svetlo,ako nisi onda ce biti upaljen),ali zato npr kada pretisnem ekran bilo gde onda se svetlost na njemu zadrzi i naravno vidim ko me zove,ako hocu prihvatim poziv ako necu onda nista..
P.S. jooj da umalo za zaboravim,pazi ovako isto bitna veoma stvar,na ekranu pored kamerice prednje,imas neki mali kruzic,e pa pazi ovako sta je fora sa tim kruzicem,kada npr neko te zove,i ako ti je taj kruzic pokriven(jer jeaguje na senzor pokreta) onda ekran ce da ti bude crn,i sve dok ne sklonis prst ili sta vec sa njega on ce biti crn,tako je isto i kada razgovaras sa nekim,tebi je ekran ugasen jer ga uvo "pokriva" i kada sklonis malo telefon od glave onda se odmah ekran pali,ako me razumes sta hocu da kazem.

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od presvega »

Razumeo sam sve, ali problem je izgleda u necemu drugom.

1. Probam to dugme za kameru da stisnem polako, da kao izostri, pa onda do kraja da uslika, ali nece. Jednostavno kvadrat na ekranu bude crven i tako stoji, nikad ne uslika. Tako da jedino slika na ekranu. Meni ne smeta takvo slikanje preko ekrana, ali telefon je od ortaka, pa njemu smeta, valjda mu je lakse da stabilizuje telefon u rukama kada slika preko tog dugmeta (a i cemu bi inace sluzilo takvo dugme). Dakle, ma kako pokusavao, jednostavno odbija da uslika preko tog dugmeta.

2. Sto se tice ekrana kada me neko zove, senzor uopste nije pokriven ni prstom ni futrolom ni bilo cime. Jednostavno kada je telefon zakljucan tj. kada mu je ugasen ekran i neko zove, jednostavno telefon pocne da zvoni, ekran se upali na delic sekunde i ugasi se i recimo da ja dok je telefon na stolu i zove me neko, ja ne mogu da vidim ko me zove dok telefon ne uzmem u ruke, povucem ono dugme za otkljucavanje i tek tada se upali ekran. To je priznajete, vrlo neprakticno, s' obzirom da covek hoce da baci pogled ko ga zove, a ruke su mu zauzete tog trenutka. Mislio sam da postoji neka opcija negde u meniju i da je negde nesto ukljuceno, ali nisam uspeo da nadjem.
Tako da probelmi ostaju...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Moja preporuka je da odradi reset sistema ako nema nikakve sumnjive aplikacije koje bi pravili te probleme sa pozovima. Da li je nokia belle refresh ili samo belle? Ako je ova druga nek odradi update na refresh koji ce mozda rijesiti to. Jeste da se sve brise ali bolje prvo to odraditi jer mislim da je do softvera to sa pozivima a moguce i kamera, mada je tu vec moguc i hardverski kvar. :(

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Hmm pazi ovako,jedino ti preostaje da odradis soft resset,pa da vidis da li ce ti to srediti ovu stvar.Za kamericu mi je mnogo sumnjivo da nece da uslika,nadam se da nije neki hardverski kvar..A i za pozive ove isto mi je sumnjivo,nadam se da je u pitanju do softvera nesto,i da ce se taj problem resiti sa soft ressetom...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Moyda je neki hardverski kvar u pitanju...
Znaci preporuka,flesh preko finixa pa sve ispocetka,ako se i dalje bude desavalo to sa kamerom-servis...

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od presvega »

Ok, hvala na ekspresnim informacijama, ortak je vec odradio soft reset, ali nije pomoglo, probacu flashovanjem telefona, samo da se podsetim kako to bese, posto sam ispao iz fazona, presao sam na android odavno... Nista, to je to-probacu update-om firmware-a, ne znam tacno napament da vam kazem koja je verzija u pitanju dok ne uzmem telefon, valjda nije nesto hardverski, telefon radi ovako bez problema...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Mozes da odradis update i preko nokia suita,ukoliko imas nokia belle verziju,da se ne bakces sa finiksom... :wink:

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od presvega »

Uzecu sutra mob kod sebe, probacu, pa cu javiti ovde sta sam uradio.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Kamerica verovatno hardverski kvar, a sto se tice skljocanja duza je ekspozicija kada se okida sa njim ali na zalost telefon je manje stabilan pa fotke tesko uspeju da valjaju necemu, uspeju ali jako tesko uz neki self timer npr... Sto se ekrana tice to je verovatno do senzora koji se nalazi pored senzora svetla (ne vidi se lako i nije onaj kruzic sto je neko gore pisao to je senzor svetla a ne senzor daljine) da finaliziram ako nema nicega preko tj folija ili neka stroka, nalepnica ili slicno onda je SW kvar mada opet postoji mogucnost da je i HW jer simptomi su jako jako cudni...

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od presvega »

Nadam se da je do softvera, probacemo prvo hard reset, pa onda flash, mada, izgleda da je na mobu belle refresh, tako da ne znam sta mi drugo preostaje...videcu, javicu, hvala jos jednom na savetima...

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Dostaje, ja sam napisao,pogresno sam se izrazio,ali taj kruzic ili sta vec pored njega(gore,gole,levo,desno.. :D ) igra glavnu ulogu kada je osvetljenje u pitanju,jer kada odaljis glavu ekran se pali,a kada pribliz ekran se gasi.
presvega, odradi ti i soft resset blago meni..a mogao bi i resset pomocu tastera..

Odgovori