Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Re: Nokia N8

Post od janka_88 »

zavodnick, najjednostavnija varijanta je da prilikom prebacivanja video fajlova na telefon prihvatiš opciju konvertovanja koju pretpostavljam da ponudi kad hoćeš da prebaciš video? Bar je tako kod mene uvijek bilo... Uglavnom ima je reprodukcija .mkv fajlova dosta problematična jer ima različitih codeca koje N8 ne prepoznaje i takođe nemoj pokušavati puštati ništa preko HD rezolucije jer neće učitati. :(

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

AVI fajlove N8 pušta bez problem, skoro sve serije i filmove koje sam ubacio su u .avi formatu i čita odlično. Naravno samo je potrebno da ime filma i prevod budu isti da bi player učitao i prevod.Core player ili bilo koji drugi nisam uopšte instalirao jer je fabrički više nego dobar. E sada dešava se ponekad da neki fajl neće da očita, to se vrlo rekto dešava, tu sam za konvertovanje koristio besplatni DVDVideoSoft Free Studio.
janka_88, Istina da većinu Full HD fajlvoa neće da čuti, ali ima i izuzetke, prevacio sam jedan Full Hd fajl i učitao je :) , doduše jako sporo ide prmeotavanje, ali sve je radilo, uglavno sve zavisi od codeca.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Najpametnije ti je lepo,ili sto kaze janka_88 da konvetujes filmove ili ako hoces vec da gledas na fonu gledaj iskljucivo budu Dvd Ripovi i da su fajlovi oko 1 Gb najvise,jer moze da se desi da ako pauziras veci film da nakon toga krene samo zvuk bez slike ili neki slican bug.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

znemanja, od codeca zavisi dosta ali prvenstveno bitrate jer ima fullHD od 2GB i ima od 7-8, a više da i ne govorim. :D

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

janka_88, Sale_M, skinuo sam sa youtube-a stare epizode nadrealista! Prebacio ih u .avi format i to je to!
Sad ja vas pitam, da li i kako mogu da ih gledam, jer Coreplayer nece!
Kako da prihvatim konvertovanje ? Video prebacujem preko cabla na memorijsku karticu! I prilikom prebacivanja na memorijsku, samo na pocetku imam upozorenje da ce video na telefonu bitu u obliku file-a, tj da ga necu moci gledati! I samo pita da li zelim ili ne zelim prebacivanje.
E da sad sve opisem. Sa youtube sam skidao Nadrealiste preko youtube donwloader-a i na njemu ima ugradjen i convertor na kojem odaberem format, .avi. Poslije tog convertovanja, video preko kabla prebacim na memorijsku i tom prilikom mi dodje pomenuto upozorenje i to je to. Kad pustim video preko NOKIA-inog playera meni sliku ocita,ali ona ne ide i zvuk ne ide. S druge strane, kad scroolujem, odnosno zelim da preskocim neki dio, on mi opet na tom dijelu ocita sliku, ali ona i dalje ne ide kao ni zvuk. :x
Kad to pustim preko CorePlayera zvuk je tu, ali slike nema! Doduse, nisam ni nasao nekakav adekvatan Core player za N8, jer mi ni Core player ne zeli da ocita, odnosno ne zeli da ocita pocetnu stranicu Core-a, ali mogu da izaberem video... i to je to. Nadam se da je sad jasnije! Prijedlozi?:x
znemanja, nema prevoda!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

zavodnick, skini program Any Video Converter i konvertuj u .mp4 i stavi da ti ubaci odma i prijevod i radit ce sigurno :D (klik ako trazi pass moj nik je)
Poslednja izmena od d@r123 u Pon, 21. Jan 2013. 15:05, izmenjeno 1 put ukupno.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

zavodnick, Kažem ti, ako imaš problem sa vidoom skini gore pomenuti DVDVideoSoft Free Studio u tom programu ubaci video, izaberi uređaj, da u tom programu ima i nokija N8 :) , konvertuje i samo fajl prevaci na mass memoriju bez ikakvog konvertvanja koje ti ponudi Ovi suite i to je to.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

znemanja, znaci fora je samo da ga stavim u MPEG 4 ili MP4 format i to je to, jer na youtube downloader-u imas opciju da prebaci recimo u Iphone ( MPEG 4, MP4 ) ili Ipad ( MPEG 4, MP4 )... ? :blinky:

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

zavodnick, Znači, download-uješ gore pomenuti program, kada skineš sa neta fajl koji želiš da prebaciš u telefon, otvoriš DVD Video Soft free studio, izabereš opciju Mobile, zatim Free Video to Nokia phones, posle toga na dugme Add izabereš fajl za konvertovanje, a zatim u donjoj traci izabereš Nokiju N8 (Tačan naziv je MPEG4 360x640, 2.5 Mbit/s; AAC 192 Kbit/s, 48 kHz i tu piše ispod nokija C7/N8/X6/E7.......) i zatim klikneš convert i to je to.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

zavodnick, eto znameja ti je sve detaljno napisao a taj konvertor i ja koristim i odlizno odradi posao. Koliko sam samo spotova sa youtube konvertovao u mp3 i uvek je sve radilo kako treba.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

znemanja, Deksi, hvala lijepo :) Odo` sad na torrent da skinem taj DVDVideoSoft Free Studio i odmah cu da posaljem ovdje utiske ;)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zavodnick, ne treba ti torrent, program je besplatan. ;)

http://www.dvdvideosoft.com/

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, hvala!
Uspio sam i bez tog programcica :) Nisam se bas nesto napatio, ali sam nesto naucio ;) U ovom programu koji sam koristio, Youtube downloader (YTD), mozete odjednom da skidate nekakav film sa Yt-a a ujedno ga odmah i konvertujete u file pogodan za mobilne telefone :)
Svima onima koji su mi pomogli, najljepse zahvaljujem ;)
Deksi, znemanja, janka_88, HVALA!

EDIT: Pitanjce jos jedno ?! Da li mozda neko ima od vas full verziju od Office-a i mozda nekakav pdf preglednik
( sta mislite za PDF Eagle ) ? :D

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Meni se cudno nesto desilo sinoc sa telefonom nemam pojma kako ali vise mi naj novije poruke ne stavlja na vrh vec ih sprcka na sredinu a ja cesto minimizujem poruku kada dobijem pa otvorim kada nadjem vremena, obicno se to desi kada sam u nekom poslu i nova poruka mi je uvek na vrhu . E od sinoc to nije slucaj sada mi spici u sredinu i moram da klizam kao lud po ekranu da nadjem novu por. Kako to mzoe da se sredi?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zavodnick, moja topla preporuka je Smart Office koji otvara office fajlove kao i pdf i uz to najtečnije i najbrže radi od tih pomenutih programa. :) Potraži na onoj fan stranici za N8, poslao sam ti link na pp. :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Dostaje, mozda si datum menjao na telefonu pa zaboravio da vratis.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

zavodnick, Definitivno Smart Office, sjajan je i sa obimnijim .pdf fajloima kao i sa wordi i excel fajlovima.Topla preporuka, možeš ga naći, kao što ti je janka_88 rekao, na fan stranici N8.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

jock, sam se povratio tel iz cista mira... ps jedva cekam update 111.050.0003 :-)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

I ja sam nacup da ce biti novi update softvera za n8....sta li ce sad ispeglati da mi je znati :)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Sale_M, ja gledam da li ce nesto uvesti, mislim neku novinu ;) Mozda jos neku app :D

Edit: Evo i jedna novina i jos jedno pitanje ;) Sa fanclub-a skinuo sam jako dobru app :) Nokia Sleeping Screen v.1.14.1
i mogu vam reci da jako lijepo radi :D Tu su raznorazni screensaveri koji nisu nikakve fotografije, nego su slike koje su naslikane od pixela. Uz to sto pokazuju vrijeme i profil koji se koristi, slike su izuzetno lijepe a od ponudjenih 6-7 tema ima jako lijepih slika ;) S druge strane, jos ljepse na telefonu izgleda i poruka ili propusten poziv! Ono o cemu se mnogi sad pitaju je kako to utice na bateriju... I mene je zanimalo, pa sam telefon drzao cijeli dan, ali za nekih 8 sati vam "pojede" 5% baterije sto i nije tako strasno :)
No, sad jedno pitanje. Na nekim "dumb" Nokia-ma bilo je moguce da se kao pozadina stave .swf fileovi ili kao screen saveri. Da li je to mozda moguce na S^3, jer ja ni na N95-2 nisam to uspio ;)

Odgovori