Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Re: Nokia N8

Post od Fox »

znemanja,imas varijantu da za neko "dugme" odaberes "light sensor on/off",ili da kao sto sam ja uradio iskoristis opciju da dati "prekidac" ubacis na neku od pozicija "Slide Access" i jednim klikom aktiviras\deaktiviras senzor. 8)
Widget za prognozu ce raditi,ostali widgeti takodje.
Downgrade kod ovog modela je moguc tako da se uvek mozes vratiti na zeljenu verziju fw.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Fox, Hvala ti na pomoći, spasao si me :) Setovao sam opciju Light sensor on/off kao long press na jedan od tastera i sada radi onako kako sam želeo :)
Ako transparentnost widgeta neće biti problem onda ću da probam Belle refresh, pošto bih izvršio update softvera preko SW update aplikacije na telefonu predpostavljama da svi podaci ostaju i da update neće ništa izbrisati?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Ljudi, imam jedan problem! Neki dan uzmem od cure telefon, a na C: ima samo 119 MB memorije? Prvo odem da pogledam gdje je sva ostala memorija i tamo mi pise ( kad idem na details ) da ima 120 MB u porukama. Odem u poruke, izbrisem sve poruke i ni da makne. Uradim Hard reset ( ali prije toga uradim backup svega ), sve vratim osim phone memory kad ono opet ostalo 119MB i u porukama 120 MB! Gdje su te poruke ?! Kako da ih se rijesim ?!
Vazno je napomenuti da kad uradim Hard Reset i kad pogledam odmah poslije HR-a sta sam napravio, vidim da je slobodno 241 MB na C: , ali cim uradim restore... vrate se i poruke! Kako da ih skinem jer joj telefon uzasno sporo radi!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Nokia N8

Post od darkonda »

Hm davno sam imao n8, ali kao da sam imao taj problem. Mozda je do mail-a udji u njega i tamo obrisi sve poruke, poslate.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

darkonda, hvala na savjetu ali nije to to... Vise mi je ponestalo ideja. NE znam sta da radim... :x

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Nokia N8

Post od darkonda »

Pa uradi hard reset telefona, ali pre toga sacuvaj samo kontakte i slike. Nemoj da vracas ceo back up. I onda ti nece ponovo napuniti te poruke. Evo vidi kakvo je stanje na mojoj n8 koja je kod tate sada :)
http://img.tapatalk.com/d/13/06/21/a9ujytuv.jpg

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

darkonda, ako si citao moj post, vidio bi da sam sve to uradio... Cak, nisam vratio phone memory i opet to imam! Ne znam gdje su sad te poruke. Jedino, da uradim HardReset i onda "pjeske" da vracam te stvari... Odnosno da ih vratim bez Suite-a i backup-a, nego da samo copy/paste... :D

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Nokia N8

Post od darkonda »

Pa to sam i mislio, vratis peske slike i muziku ne znam samo kako ces kontakte, njih ces morati preko back up-a.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

zavodnick, Kontakte pre reseta stavi u folder other ili ostalo i nakon reseta ih vrati u imenik i to je to.
Ali vrati ih pre formatiranja kertice jer ces ih izgubiti.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

zavodnick, nisam nista pisao jer i ja ne znam da resim taj problem,mada je moj manji po kolicini MB oko 35 MB mi je u porukama..Ali ja zato imam slobodno oko 40tak MB na C particiji.. :cry:

jugi86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 13. Jul 2013. 21:50
:: Nokia N8, Xperia V

Post od jugi86 »

ciscenje C pokusajte sa aplikacijom mobile cleaner v3.1. meni se desavalo da obrisem po 20-30mb sa C. :) :)

Dulinjo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Apr 2012. 23:38

Post od Dulinjo »

Da li postoji negde na netu da se skine free SPB Shell 3D za belle?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Dulinjo,instalirao sam ga i probao,interesantan launcher ali je upotrebljivost dosta ogranicena...Imas P.P. :wink:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Dulinjo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Apr 2012. 23:38

Post od Dulinjo »

Fox, hvala puno :) a koliko mislis da je ogranicen? jel izdrzi baterija 1 dan? Nov sam u N8ici :)

radashin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 20. Apr 2012. 16:38
:: Nokia N8
:: Nokia c5 5mp

Post od radashin »

Pozdrav svima.Ljudi gde da nadjem ispravnu aplikaciju - adobe reader - za nokiu N8, pošto je nemam na telefonu? :( Tražio sam i u nokia prodavnici i nema. :uhuh: Unapred PUNO HVALA

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Čudi me da nema u prodavnici, znam da je bila... u svakom slučaju preporučujem program Smart Office koji ima komplet paket programa za čitanje office i pdf dokumenata. :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Одг: Nokia N8

Post od znemanja »

I od mene preporuka za Smart office, sjajna aplikacija koja zamenjuje Adobe reader i QuickOffice. Pritom aplikacija radi jako fluidno s' obrirom na, sada vec, slabu snagu hardvera.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

radashin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od radashin »

Hvala puno!Idem da vidim da li će raditi, ako ne opet Vas zovem u pomoć. :)

radashin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od radashin »

Dobro veče SVIMA.Imam par pitanja za nokiju N8.Da li postoji besplatna aplikacija "VIBER" sa opcijom video poziva?U nokia prodavnici sam našao samo sa opcijom slanja poruka kao na "WhatsApp" - u.Unapred VELIKO HVALA :)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Viber postoji za Symbian samo u toj varijanti što si rekao, za razmjenu tekstualnih poruka. Obični ili video poziv nije omogućen a velika je vjerovatnoća da neće ni biti s obzirom na sudbinu Symbian OS-a. Za video pozive jedino ima Fring. :)

Odgovori