Nokia 5800 XpressMusic
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
ajde, pogresna tema. imas raspravu o njemu kao i sbshellu u temi o programima za s60v5.
ne ocekuj previse. jedini nacin da imas isti home screen kao na n97 je da portujes firmware sa n97 mini ili c6.
postoje i nagadjanja da ce uskoro izaci novi firmware za sve s60v5 koji ce ih dovesti na isti nivo sto se software-a tice. dakle drzi palceve i kao i svi mi ostali nadaj se firmware-u kao na c6
ne ocekuj previse. jedini nacin da imas isti home screen kao na n97 je da portujes firmware sa n97 mini ili c6.
postoje i nagadjanja da ce uskoro izaci novi firmware za sve s60v5 koji ce ih dovesti na isti nivo sto se software-a tice. dakle drzi palceve i kao i svi mi ostali nadaj se firmware-u kao na c6
- snenad
- Mobil stručnjak
nigde se nije pojavilo sta tacno ina novo (change log se zvanicno nije pojavio). uglavnom su komentari su da je povecana brzina i ispravljeni bugovi (rds ponovo radi). nisam licno probao jer se nije jos uvek pojavio za telenor product code, a nisam imao vremena danas da ga menjam. uglavnom update je tezak <5mb.
Jedna novina koja mi je promakla je da prilikom full qwerty-a zadnja vrsta (gde se bira velika/mala slova...) je tankom crnom linijom odmaknuta od gornje tri vrste koju mahom cine slova.
snenad, Pazi da sam bio ubedjen da to sa ikonicama uz desnu stranu je moja greska, kao ne pritisnem dovoljno dobro pa moram jos jednom, a sada zaista radi na prvu
snenad, Pazi da sam bio ubedjen da to sa ikonicama uz desnu stranu je moja greska, kao ne pritisnem dovoljno dobro pa moram jos jednom, a sada zaista radi na prvu

- snenad
- Mobil stručnjak
slavko101, ma znao sam da ga pritiskam i po 5-6 puta ali nista i nakraju se uvek iznerviram pa onda option pa open. To sa tastaturom sam zaboravio da napisem jer je beznacajno kao i novija verzija quick offica (na nekim product codovima i gde vec nije instalirana full verzija) novija verzija browsera i ovi stora i contactsa. Jedva cekam da izadje balkans verzija za swype. mnogo mi je zgodnija swype tastatura od nokiine.
I ako nisam i necu da radim reset (mada je preporucljiv posle svakog udate-a) sa 100-tinak instaliranih programcica i modova primetio sam ubrazanje firmware-a mogu da zamislim kako telefon leti.
I jos nesto meni je najzad ispravljen bug sa full backup opcijom iz file managera.
I ako nisam i necu da radim reset (mada je preporucljiv posle svakog udate-a) sa 100-tinak instaliranih programcica i modova primetio sam ubrazanje firmware-a mogu da zamislim kako telefon leti.
I jos nesto meni je najzad ispravljen bug sa full backup opcijom iz file managera.

- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
- Kontakt:
Pokusao sam da promenim verziju na mom "novom" 5800 sa 51 na tu novu 52 i naravno ko zna za koje je trziste nije hteo da vidi vecu od v51...Promenim ti ja produkt kod,sibnem v52 i za sada sam prezadovoljan.Ne znam da li je bilo do softvera ili je to sto je bio za neko drugo trziste ali mi sada iz prve nalazi satelite na garminu(pre mu je trebalo i po 10min) i osecam brzi rad samog telefona...Osetljivost TS mi nekako deluje bolja,mozda tripujem ali cinimi se...Sve u svemu moj savet je da stavite v52... pozz
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Ne vidim razlog cekanja novog fw od strane Nokia-e jer je sad toliko cfw koji pruzaju mnogo vise. Ja zadnjih godinu dana ni na jednom Nokia touch telefonu nisam koristio original fw.
Trenutno koristim cfw koji se zove REBORN i ima izgled kao n97 mini. Telefon je sada maksimalno brz i sve radi bez greske.
Trenutno koristim cfw koji se zove REBORN i ima izgled kao n97 mini. Telefon je sada maksimalno brz i sve radi bez greske.
Ja sam stavio taj v52 fw, i potpuno sam zadovoljan.
U odnosu na V51 potpuno mi je nestao problem sa povremenim BLOKIRANJEM nakon menjanja stanica u radiju , RDS radi, pregledanje slika se vrsi brze, lakse, tecnije, samom TOUCHSCREENU je potrebno manje sile da bi reagovao, ROTACIJA ekrana sada radi bez cekanja (ranije sam drzao iskljucen senzor rotacije, sa novim fw ga ponovo drzim upaljenog), a cak mi se cini i da BATERIJA traje jedno pola dana duze
Kazu i da Gps brze nadje satelite, i da Wi-fi bolje radi, ali nisam to probao.
Jedino sto sam primetio da je malo losije je u radiju, na jacini zvuka 7/10, v52 je malo slabiji nego na istoj jacini v51, pa moram da pojacam na 8/10
Tu kao da su dirali nivoe, ali mislim da je MAX VOLUME ostao isti
U odnosu na V51 potpuno mi je nestao problem sa povremenim BLOKIRANJEM nakon menjanja stanica u radiju , RDS radi, pregledanje slika se vrsi brze, lakse, tecnije, samom TOUCHSCREENU je potrebno manje sile da bi reagovao, ROTACIJA ekrana sada radi bez cekanja (ranije sam drzao iskljucen senzor rotacije, sa novim fw ga ponovo drzim upaljenog), a cak mi se cini i da BATERIJA traje jedno pola dana duze
Kazu i da Gps brze nadje satelite, i da Wi-fi bolje radi, ali nisam to probao.
Jedino sto sam primetio da je malo losije je u radiju, na jacini zvuka 7/10, v52 je malo slabiji nego na istoj jacini v51, pa moram da pojacam na 8/10

- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
snenad, imao sam jedno vreme, ali je cesto bugovao. Imao je dosta ubacenih programa koji mi nisu trebali ili mi su se vise svidjale njihove alternative.
Inace ako te mrzi da instaliras sve aplikacije posebno i pritome hiljadu puta pritisnes next koristi aplikaciju Autoinstaller. Samo prebacis na memorijsku karticu sis fajlove u c ili e folder u zavisnosti gde zelis da ti instalira odredjenu aplikaciju i samo pokrenes program. Posle nekog vremena sve je na telefonu.
Inace ako te mrzi da instaliras sve aplikacije posebno i pritome hiljadu puta pritisnes next koristi aplikaciju Autoinstaller. Samo prebacis na memorijsku karticu sis fajlove u c ili e folder u zavisnosti gde zelis da ti instalira odredjenu aplikaciju i samo pokrenes program. Posle nekog vremena sve je na telefonu.
Ova moja tvrdnja se ipak pokazala kao netacna. Danas mi je ponovo zablokirao radioBekra napisao:U odnosu na V51 potpuno mi je nestao problem sa povremenim BLOKIRANJEM nakon menjanja stanica u radiju

Isprobao sam GPS, zaista brze nadje satelite ja najnovijom verzijom softvera