Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Re: Nokia Lumia 920

Post od Deksi »

Tek sto su poceli da ih prodaju a vec su dobili neki update i u njemu ispravke za neke stvari koje na symbianu rade odavno naj normalnije. Kao dodati veci broj primaoca za jednu poruke, editivanje primljenih poruka, neke stvari oko blututa itd...
Covece pa zar to na windowsu nije moglo Slika
Evo pa procitajte klik

Sutra u Indiji krece prodaja klik

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
:: Lumia 1020

Post od Kopte3 Again »

Deksi, ocigledno ne posedujes WP telefon. U praksi update donosi odrzavanje WiFi konekcije kada je telefon zakljucan, mogucnost draft poruke i poboljsanje kamere. Vec postoji mogucnost veceg broja primalaca jedne poruke, ocekujem da je samo poboljsan nacin (visestruko dodavanje umesto jedan po jedan). Takodje poruke vec mogu da se edituju pre forwardovanja tako da ne znam na sta tu tacno ciljaju.
Veruj mi da ne zelis da pominjes Symbian. Ma koliko on na papiru imao mogucnosti toliko su one u praksi lose implementirane - pocev od ocajne tastature pa preko svega ostalog. WP messaging je prilicno dobar, a ovakvi update-ovi ga samo cine boljim. ;)
I'd explain it to you, but your brain would explode.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Kopte3 Again, to je tacno windows telefon nikad nisam imao ali bih voleo da naredni bude sa tim softverom (da nepisem razloge), ovde samo prenosim sta pise po ovim blog-ovima i na prvom linku pise to za poruke. Deo teksta cu kopirati i ovde.
Messaging: You can now add multiple recipients at the same time when you send a text message and automatically save unsent text messages as drafts. You can also finally edit received text messages before you forward them.
Dali ti imas neki win8 telefon ili i ti samo pratis razvoj situacije.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Cekaj a sta je lose ako izadje update? Ljudi su poceli da kupuju uredjaje, na forumima i blogovima se iskristalisalo nekoliko stvari koje smetaju, proizvodjaci su to uzeli u obzir, i izbacili update kojim se poivecvava funkcionalnost uredjaja na opste zadovoljstvo korisnika. Samim tim, zadovoljan korisnik moze da privuce novog potencijalnog korisnika i tako dalje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

miodrage, abre nista nije lose, ja sam samo prilozio ovde sta je novo i to je to. Kamo srece da taj os bude sto vise upotrebljiviji i eto ti kupca jos vise.
Necu ovde vise nikakve linkove postavljati, vi jos malo pa ce bijete. :P

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Pa nista novo za Nokiu. Uvek je izbacivala modele sa firmware-ima koji nisu zavrseni a onda ih usavršavali gomilom updatea. Nije lose kad ima updatea, vec je to super, ali ne kad ispravljaju ono sto po default-u vec treba da radi. Nikad necu zaboraviti N95. Tek posle nekoliko update Firmwarea je radio sve sto je trebalo...:-) Al i to je svakako bolje nego jadan N97 koga su ostavili da "umre" pre nego sto se "rodio"...:-(
Nadam se da su se opametili, ali po svemu izgleda da nisu...:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Deksi, pogresno smo se razumeli. :wink: Nisam te ja napao, samo sam hteo da ti pojasnim da to sto pise na blogu nije dobro napisano odnosno da stvara konfuziju posto mnoge od tih odlika vec postoje, neke unapredjuju, a neke dodaju.
Ninolina, Nokiju vise ne mozes smatrati odgovornom za softver, ona je ovde prevashodno proizvodjac hardvera. MS je odgovoran za update-ove i nedostatke prilikom lansiranja uredjaja. Sve u gore pomenutom update-u je vezano za MS sem poboljsanje kamere jer je to specifican softver samog proizvodjaca.
N97 je umro pre nego sto se rodio jer je imao nakazan softver na jos nakaznijem hardveru. Sto se tice nedostataka nakon samog izbacivanja telefona na trziste oni su uvek prisutni nevezano od velicine kompanije. Jednostavno rokovi su veoma strogi i skoro nemoguci za ispunjavanje, a sve je to deo velikih i dugorocnih planova u kojima mala kasnjenja prave veliku zbrku narednim proizvodima i ciklusima njihovog razvijanja, proizvodnje i lansiranja. Takav je trend. Sve zakrpe se rade u hodu, softverske update-ovima, hardverske promenom u samoj proizvodnji. Zato se prve isporuke preskacu dok prvi kupci ne istestiraju da li je sve kako treba. Izmedju ostalog zato su restilizovani modeli automobila (ista platforma sa otklonjenim nedostacima i pojednim unapredjenjima) omiljeni medju iskusnijim kupcima. :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Cene telefona u Indiji, lumia 920-($698), lumia 820- ($504) iliti 526.32 EUR i 380.03 EUR.
Lumia 620 bice pustena u prodaju za mesec dana, cena se jos nezna.
Na daily mobile forumu komentarisu da su cene previsoke.

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

Nezvanicne "zvanicne" cene (zavisno od kursa evra):
920: 650-680€
820: ~520€
Sva tri operatera bi trebalo da ih dobiju pocetkom februara. Jos jednom napominjem da su u pitanju cene preko zvanicnog uvoznika i distributera gde se racunaju carina i porez koji su glavni razlog razlike u odnosu na druga trzista. Verovatno ce nesto kasnije doci i zvanicna oprema za ove modele, sto se dugo nije desilo na nasem trzistu.
Mene raduje u celoj ovoj prici to sto telefoni napokon dolaze kod operatera gde ce nadajmo se uz pakete biti mnogo povoljniji. Inace 920 dolazi u sve cetiri boje. :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kopte3 Again, koje sve cetiri, kad ima 5 boja: zuta, crvena, bela, crna i cyan plava?
Ja bih voleo da dodjem do zutog modela, ali ako ne uspem, necu se gaditi ni na crni.

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

miodrage, plava je ekskluzivna boja za AT&T u SAD. Bela, zuta i crvena su sjajne, a crna je mat. Meni se najvise svidja plava(mat), ali posto nije dostupna uzecu crnu boju. Treba imati u vidu da se neutralne boje (crna/bela) najbolje slazu uz svaku accent boju koja moze da se izabere. Npr zamisli crvenu 920 i roze lives tiles.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kopte3 Again, meni se jako svidja kako izgleda zuta boja sa zutim tileovima. Drugo mi se iskreno ne svidjaju, ali ako budem nabavljao telefon, pa ne bude zuti, uzimam crni. Crveno i belo ne dolazi u obzir.

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

miodrage, zuta accent boja sa belim tesktom na njoj mi je previse slab kontrast.
Ali zato ovo..

Slika

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

U beloj boji meni bas lepo izgleda lumia 920 i zajedno sa ovim live tiles :)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

This is the funniest Windows error message you’ve ever seen
Link

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

NT kernel it is
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage napisao: Ja bih voleo da dodjem do zutog modela, ali ako ne uspem, necu se gaditi ni na crni.
Sad znam i zašto voliš žutu, zbog ovog mamo$eba :lol:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cLj4ZEZChI

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Kakav debil... Najveca budala na svetu.. HAhahahahhahahha kreten..
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Hahahaha gledao sam ranije par nekih njegovih snimaka, lik je lud 100 gradi. :D Klasican americko-meksicki gangsta style.... :D
Nokia Lumia 1520

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

Odgovori