Nokia Lumia 930
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Re: Nokia Lumia 930
miodrage, Na plazu nosim ali ga ne vadim iz ranca. Gorilla Glass radi, jedino sto bi me nerviralo jeste da se neko zrno pesma zavuce tamo gde ne treba
Lumije su to, ne koristim nikakve folije i futrole koje bi mi ubile sam uzitak dok koristim telefon. Samo treba paziti da ga ne uzimas masnim rukama hahah

Festina lente.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Evindzer cestitke i od mene
Dobar hardver i mnogo dobra kamera,cak je i meni padalo na pamet da ga nabavim.

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- banet64
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
- :: Blackberry Passport
- :: Lumia 640 DS
Srećno ti bilo korišćenje,lutao sam dosta dugo i skrasio se sa belim primerkom,nisam imao tada drugor izbora,nosim je nešto preko 2 meseca,telefon ni da zucne lošim ponašanjem,o kameri govorim i pisao sam kao neko ko se fotografijom bavi 35 godina već i ciljao sam 1020,ali sam u potpunosti zadovoljan i L930,samo treba čačkati manuelna podešavanja i ona može mnogo,a najbolja je kada kropujem neki deo i uvećam...veća uvećanja nije trpeo ni S4 niti Z2 koje sam nosio,Sony me iskreno iznenadio velikim padom kod uvećanja slike...još uvek se igram,ali ispadaju ozbiljne sličiceEvindzer napisao:iKe, vrlo lepo.![]()
Nije sto sam ljubitelj WP-a, ali mi je ipak drago sto je 930-ica dobila skoro najvise glasova.![]()
banet64, hvala na odgovoru, brate. Bilo bi mi zao da si pomislio da pljujem po ovom telefonu.
Kad smo vec kod toga, moram da priznam nesto: pre 20-tak dana sam ga kupio, crnog, naravno, ali ovde nisam hteo da o tome pisem dok ga malo ne procackam, jer sam ceo prosli mesec bio na nekim poslovnim putesestvijama, i nisam ga nosio sa sobom.
![]()
Morao sam da ga ostavim u fioci u stanu, da me ceka kad se vratim. Kupis novi telefon, a onda cekas mesec dana da uzivas u njemu - tuga jedna.![]()

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
miodrage, moje oči i pored naočara uočavaju svaku oblinu na svakoj dami s kojom dođem u kontakt, što znači da im ništa ne fali. 
Nije to do (mojih ili tvojih) očiju, veruj mi, prosto, takav je ekran.
Da ga nisam uzeo, ne bih verovao. A kad si pomenuo Samsung, letos sam dva meseca koristio N3 i nisam imao nikakvih problema.
A što se tiče nošenja telefona na teren, neću da rizikujem, ima da špartam po livadama i oranicama, a i u štale ću da ulazim
pa ne bih da mi ispadne u stajsko đubrivo.

A za plažu se slažem. Pre par godina dam bratu svoj telefon, on ode na Adu i izbanja se s njim.
Od tada, samo ja uzimam njegove telefone, svoje njemu ne dam.

Nije to do (mojih ili tvojih) očiju, veruj mi, prosto, takav je ekran.
Da ga nisam uzeo, ne bih verovao. A kad si pomenuo Samsung, letos sam dva meseca koristio N3 i nisam imao nikakvih problema.
A što se tiče nošenja telefona na teren, neću da rizikujem, ima da špartam po livadama i oranicama, a i u štale ću da ulazim

A za plažu se slažem. Pre par godina dam bratu svoj telefon, on ode na Adu i izbanja se s njim.

Od tada, samo ja uzimam njegove telefone, svoje njemu ne dam.

Poslednja izmena od Evindzer u Ned, 03. Maj 2015. 22:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Imam problem. Desava mi se da notifikacije sa messengera, vibera, whatsappa ne stizu, sve dok ne udjem u same aplikacije i uradim refresh. Moram da restartujem telefon kako bi notifikacije ponovo pocele da dolaze. To se desi otprilike jednom, dva puta dnevno. Da li je neko imao slicnih problema?
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Dzim: proveri da ti Battery Saver ne gasi samu aplikaciju, odnosno da ne da da notifikacije prodju. Ustvari, najbolje je da ubijes battery saver u potpunosti. Ako ga bas koristis, stavi da ove tebi potrebne aplikacije rade i pod battery saverom.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Sale_M, banet64, hvala obojici.
Posle drugog inetnzivog dana igranja sa novim ljubimcem, zadovoljan sam, WP poznajem odavno, pa nije bilo nekih iznenađenja, ja sam ciljano uzeo crni primerak, mislim da će mi se lepo slagati uz odelo i kravatu na poslu
a kamera mi je za sad najprijatnije iznenađenje.
Jedino me baterija malo neprijatno iznenađuje - ekstremno brzo se i puni i prazni.
Mada, to sam donekle i očekivao, na osnovu onoga što sam pre kupovine znao o telefonu.
Ali, ni to neće biti problem, pored njega imam i Android fablet sa ogromnom baterijom, pa će pasti mešovita dnevna upotreba, tako da oba mogu da izguraju od jutra do mraka.
Nešto me mrzi da ovde kačim slike urađene kamerom, jer ne može direktno, ali možda ću se ipak pomučiti, jer sam slikao par finih pejzaža.
Posle drugog inetnzivog dana igranja sa novim ljubimcem, zadovoljan sam, WP poznajem odavno, pa nije bilo nekih iznenađenja, ja sam ciljano uzeo crni primerak, mislim da će mi se lepo slagati uz odelo i kravatu na poslu

Jedino me baterija malo neprijatno iznenađuje - ekstremno brzo se i puni i prazni.

Ali, ni to neće biti problem, pored njega imam i Android fablet sa ogromnom baterijom, pa će pasti mešovita dnevna upotreba, tako da oba mogu da izguraju od jutra do mraka.
Nešto me mrzi da ovde kačim slike urađene kamerom, jer ne može direktno, ali možda ću se ipak pomučiti, jer sam slikao par finih pejzaža.

Poslednja izmena od Evindzer u Ned, 03. Maj 2015. 22:38, izmenjeno 1 put ukupno.
miodrage: Brate, ugasen mi je sve vreme battery saver. Notifikacije stizu, stizu, pa prestanu od jednom. Onda moram da udjem u aplikaciju refresujem je i tek se onda pojavi. Onda ide restart, pa opet normalno stizu. Imas li ideju sta bi drugo moglo da bude? Mislis da bi hard restart mogao da popravi to ?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Iskreno ne znam, ja takvih problema, da ne cuje zlo, nemam. Da li ti se to desava i na cellular data i na wifi?
Hard reset je tek poslednja opcija, a prvo treba otkriti sta je frka. Jer ako posle HR samo vrnes backup, vratice se i problem. Jedino da ides sve jedan po jedan, i nadjes sta pravi problem.
Hard reset je tek poslednja opcija, a prvo treba otkriti sta je frka. Jer ako posle HR samo vrnes backup, vratice se i problem. Jedino da ides sve jedan po jedan, i nadjes sta pravi problem.
Brate provalio sam, kada je telefon na wifi-u i kada ga jedno sat vremena ne diram (zakljucan je sve vreme), tada se to desava, i notifikacija stigne posle recimo 15 minuta.Jel to normalno? Da li postoji neka opcija kojom mogu to da regulisem?
Hvala
Hvala
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
dzim, evo pročitaj malo ove teme i videćeš zašto je to tako.....
Microsoft objašnjava situaciju sa WhatsAppom
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewto ... 73&t=28113
Stigao Viber
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewto ... 73&t=25183
Microsoft objašnjava situaciju sa WhatsAppom
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewto ... 73&t=28113
Stigao Viber
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewto ... 73&t=25183
1808: Hvala brate, pogledao sam, al mislim da to nema veze sa samim aplikacijama, vec je fora do wifi-a, ne stizu notifikacije ni za sta, ni mail ni te drustvene mreze, kao da wifi postane neaktivan posle nekog vremena, pa se nakon par minuta opet upali i tek onda stizu.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Dzim, koja ti je verzija softvera u uredjaju? Udji u podesavanja wifi, i popali sve! Takodje, da li se desava na svim wifi konekcijama ili samo na tvojoj? Mozes da na ruteru namestis lrase time, pa stavi
I meni se to desavalo na l925 dok nisam u podesavanjima namestio da mi wifi bude non-stop konektovan,da se ne gasi kada se telefon zakljuca. Probaj to.
miodrage: imam 8.1, sve mi je popaljeno na wifi settingsu, nisam probao za druge wifi konekcije. Da li mora u settingsu>find my phone>always use push notifications (not SMS) to send commands and apps to my phone da bude stiklirano, posto meni nije ?
ertz: uradio sam to brate al ne pomaze
Hvala
ertz: uradio sam to brate al ne pomaze

Hvala
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Hmmm, interesantno... Ono sto je ertz predlozio, to je u 8.1 izbaceno, ne vazi vise.
Ni ovo ne bi smelo, ali stikliraj, cisto da vidimo.
Ni ovo ne bi smelo, ali stikliraj, cisto da vidimo.
- banet64
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
- :: Blackberry Passport
- :: Lumia 640 DS
Kod mene u bateri sejveru stojalo da aplikacija ne može raditi u pozadini i iste sam probleme imao,postavio da radi i u pozadini i viber radi normalno,sve notifikacije i pozivi
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Posle dva dana igranja sa Cyan-om, danas sam mu instalirao Denim. 
Čini mi se da je malo brži, možda grešim, mada generalno gledano, nije spor - nije nešto najbrže što sam ikada držao u rukama, ali je zato dosledan: bukvalno sve otvara istom brzinom, što je svakako pozitivno.
Upravo završio sat vremena igranja "Real Racing 2" i jedva da se ugrejao.
Da li sam dobio dobar primerak, ili ljudi svasta pricaju i pisu, nisam siguran - uglavnom, kad sam letos igrao NBA 2k14 na N3, bila je mnogo vrelija situacija.
A "Real Racing 3" na Asusovom fabletu, koji takođe svakodnevno vučem sa sobom, zagreje uređaj sa obe strane mnogo više od "RR2" na L930. Možda je i do igrice, jer procesori verovatno teže "vare" noviju verziju.
EDIT: Jedno pitanje za naseg WP gurua
i ostale koji imaju 930: dobija li se uz Denim mogucnost fotografisanja u HDR-u?
Koliko se secam sta sam citao i gledao na internetu - dobija se, ali ja ne mogu da nadjem tu opciju u podesavanjima kamere.
Inace, telefonom sam zadovoljan, nije velik i lako ga je koristiti jednom rukom, baterija se (bar na mom primerku) uopste ne greje toliko koliko se pise po forumima, a uz neko prosecno koriscenje, izdrzi ceo dan bez problema - osim ukoliko je stalno ukljucen mobilni internet ili vaj-faj, tada se prilicno brzo prazni.

Čini mi se da je malo brži, možda grešim, mada generalno gledano, nije spor - nije nešto najbrže što sam ikada držao u rukama, ali je zato dosledan: bukvalno sve otvara istom brzinom, što je svakako pozitivno.
Upravo završio sat vremena igranja "Real Racing 2" i jedva da se ugrejao.

Da li sam dobio dobar primerak, ili ljudi svasta pricaju i pisu, nisam siguran - uglavnom, kad sam letos igrao NBA 2k14 na N3, bila je mnogo vrelija situacija.

A "Real Racing 3" na Asusovom fabletu, koji takođe svakodnevno vučem sa sobom, zagreje uređaj sa obe strane mnogo više od "RR2" na L930. Možda je i do igrice, jer procesori verovatno teže "vare" noviju verziju.

EDIT: Jedno pitanje za naseg WP gurua

Koliko se secam sta sam citao i gledao na internetu - dobija se, ali ja ne mogu da nadjem tu opciju u podesavanjima kamere.

Inace, telefonom sam zadovoljan, nije velik i lako ga je koristiti jednom rukom, baterija se (bar na mom primerku) uopste ne greje toliko koliko se pise po forumima, a uz neko prosecno koriscenje, izdrzi ceo dan bez problema - osim ukoliko je stalno ukljucen mobilni internet ili vaj-faj, tada se prilicno brzo prazni.

Poslednja izmena od znemanja u Ned, 10. Maj 2015. 22:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju "izmeni"
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju "izmeni"
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Evindzer, Ako je verovati info sa ovog linka : http://www.nokiapoweruser.com/more-abou ... e-devices/ određeni Lumia uređaji imaju Auto HDR na Denim.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Guru je na letovanju, Internet ivde je ocajan. Javicu se kad se vrnem, dotle samo pratim zbivanja