Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
oli
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 30. Nov 2006. 18:13

Post od oli »

Koren, dojlimi hvala puno...Sad sam :wacko: Dojlimi ti nemas telenorov fon?Da li si skidao srpski sam?Nista..idem serviseru.

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

oli ja imam n73 vec tri meseca kupio sam ga u kg u radnji, a srpski sam ubacio pre mesec dana u nezavisnom servisu i ubacili su mi softver od n73 music edition, extra radi, cak i bolje slike pravi, i ima onaj vrhunski muzicki plejer sa podesavanjima balansa,prosirivi stereo i pojacana glasnoca...
A N D R O I D

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Okt 2006. 23:13
Kontakt:

Post od albumag »

Lako za softwere ME nego mene interesuje maska! Da li je neko naleteo na crnu masku? Ako niko ne zna...da spremim ja chetku i farbu ...

Charlei
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 24. Okt 2006. 13:33

Post od Charlei »

E ljudi gde da nadjem neki spyware za symbian .....?
i ovaj anti virus u telefonu shto postoji da li treba da se aktivira ili je vec aktiviran ?
Havala unapred....
:)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Mislis antispyware?Ne treba ti!Sacekaj da pogledam u jagnjecu plecku koji to antivirus imas pa cu ti reci da li treba da se aktivira ili ne!! :roll:
Pozdrav 8)

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan

Post od dojlimi »

imas u meniju aplikacije,downloads ma nokijinom sajtu handyzip i solidan antivirusni program, skini njega :) :) :) :)
A N D R O I D

Charlei
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Charlei »

F- Secure...
da znam nego da li treba da ga downladujem ili ne..?
da mislio sam na antispyware...?

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan

Post od dojlimi »

F-Secure je preporucen direktno od nokije, znaci skini ga obavezno, medju najboljima je :D
A N D R O I D

vizi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Avg 2005. 22:01

Post od vizi »

Pitanje za vlasnike N73 - o zastitnim "nalepnicama" na novom aparatu

Uzeo sam potpuno nov N73. I danas sam primetio jednu neobicnu stvar - iznad softkeys-a i djojstika iz onog malog prorezaviri neka folija (ili sta je vec). S jedne strane je bijela, s druge crna. Ne Moje pitanje vama je da li neko zna je li to mozda neka zastitna folija koja se moze slobodno skinuti, ili to viri nesto sto ne bi smelo tj. nesto stotreba da bude unutra?

Imama garanciju (uzeo tel sinoc) ali sumnjam da ce prodavci znati ista pametno reci (ne deluju mi upuceni u telefone) a ne bih da se mora slati na servis ako ne mora...

Zato molim da ako znate, odgovorite... Hvala Vam na odgovorima!
"Cuda nisu u suprotnosti sa prirodom, nego sa nasim saznanjima o prirodi."

dinke
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 17. Dec 2006. 14:40
Kontakt:

Post od dinke »

Hi

Nedavno sam kupio ovaj telefon(full sealed package) i primetio sam jedan problem. Naime, prilikom brisanja e-mailova mail aplikacija krahira, a mail se svejedno ne obrise. Ovo je slucaj kada se skinu samo headeri mailova, ako je skinuta cela poruka onda sve radi kako treba. Malo sam pretrazio Nokia forum, i otkrio da i drugi imaju slican problem.

Verzija softvera kod mene je v 2.0628.0.0.1 (10-07-2006). Interesuje me da li neko od vas koji je upgradeovao firmware moze da proveri da li problem jos uvek postoji, ili su taj problem resili (posto se dvoumim da li da upgradujem firmware ili ne).

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Kada se ukloni poruka iz sandučeta ponovo rekonektuj telefon neka "vidi" da je nema pa će obrisati i to zaglavlje :wink:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

dinke
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od dinke »

@gameforce
Znam za to, to je bila procedura na 3650 (a verovatno i na ostalim symbian telefonima).

Elem, ovde kad selektujes poruku za delete (kliknes na taster C recimo i odaberes delete from "Phone and server"), potvrdis, i u tom trenutku aplikacija se jednostavno zatvori. Kada je ponovo otvoris mail je i dalje tamo(nije markiran za brisanje). Ovo je slucaj na N73 sa verzijom firmware-a koji sam naveo gore, pa me je interesovalo da li jos neko ima ovaj problem, i da li da eventualno idem na varijantu upgrade-a firmware-a u slucaju da je bug ispravljen u novijim verzijama. Inace, phone ima garanciju kod mobisa, i malo mi je nejasno da li bi u tom slucaju izgubio pravo na garanciju ili ne(video sam oprecna misljenja ovde na forumu).

tamonekilik
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 07. Dec 2006. 16:57

Post od tamonekilik »

Kada smo kod pitanja od juce pocela su cudne stvari da mi se desavaju, pa reko da pitam da li sam jedini ili...

Dakle telefon stoji par sati, ne stizu ni pozivi, poruke, jednostavno ga ne diram i on naravno predje u onaj mod stednje nergije gde samo radi plava dioda a ekran je skroz crn. e sada ukoliko se desi da recimo krene da svira alarm ili nesto slicno tastarura zasvetli, ekran zasvetli (tj vidi se da su upaljene diode) ali slika idalje ostaje crna. Znaci tel radi (cujem kucanje, radi fotoaparat) ali je ekran crn. Pomaze jedini iskljucivanje i u kljucivanje ponovno telefona. je li ima neko ideju sta moze da bude?

Hvala

Charlei
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Charlei »

dojlimi napisao:oli ja imam n73 vec tri meseca kupio sam ga u kg u radnji, a srpski sam ubacio pre mesec dana u nezavisnom servisu i ubacili su mi softver od n73 music edition, extra radi, cak i bolje slike pravi, i ima onaj vrhunski muzicki plejer sa podesavanjima balansa,prosirivi stereo i pojacana glasnoca...
Pozdrav. Reci mi molim te ko ti je ubacio softver za music edition, i gde ?

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ubaci ga sam,onoliki tutorial sam postavio u temi o Nokia Software Updater-u (lepljiva) a niko da procita,svi bi detaljno objasnjenje specijalno za sebe! :smutny:
Pozdrav 8)

dinke
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od dinke »

U vezi problema koji sam gore opisao(sa brisanjem mailova), samo da kazem da sam odradio upgrade firmware-a(na poslednju verziju - v3.0638.0.0.1) i sada je taj bug ispravljen. I ne samo to vec i sam phone radi nekako brze, a sticem utisak da su sada i slike neznatno bolje(mada to moze biti i subjektivan utisak).

Elem, jako vazna stvar je da i zvanicno telefon ne gubi garanciju u slucaju da sami sa Nokia software-om odradite upgrade firmware-a.

Izvor: Nokia FAQ
15. Will the warranty be void if I update my phone software using Nokia Software Updater?

No, it will not.

Sale2322
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 21. Jan 2006. 13:56

Post od Sale2322 »

dinke napisao:U vezi problema koji sam gore opisao(sa brisanjem mailova), samo da kazem da sam odradio upgrade firmware-a(na poslednju verziju - v3.0638.0.0.1) i sada je taj bug ispravljen. I ne samo to vec i sam phone radi nekako brze, a sticem utisak da su sada i slike neznatno bolje(mada to moze biti i subjektivan utisak).

Elem, jako vazna stvar je da i zvanicno telefon ne gubi garanciju u slucaju da sami sa Nokia software-om odradite upgrade firmware-a.

Izvor: Nokia FAQ

Da ali garancija sve zavisi od firme u kojoj si tel. kupio. Ako neka firma jednostavno ne zeli da da garanciju u slucaju naseg update-a nece ti pomoci nikakva nokia, jer ne verujem da ce bilo koja firma poshtovati ono sto je nokia napisala na njihovom sajtu. Mozda nije pravedno ali je tako! Verovatno ako bi tel. kupio u zvanicnom nokia mestu onda bi se poshtovalo sve to. Ali tamo je cena...
Uskoro: P990i + 2 GB

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

Sad druge strane ako nisi kupio u ovlascenom servisu a slucajno se desi ovo sto je Sale2322, naveo lepi pozovi inspekciju tu pred njima i gledaj im lica :uhuh: :D

Yuba
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Maj 2006. 22:08

Post od Yuba »

I sad zakljucak svega i cele ove price oko gubljenja garancije je???? vezano za n73 kuplenih preko telenora -mobis- jel se gubi garancija prilikom samostalnog update softvera sa zvanicnog sajta??

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nokia sama kaze NE,a Mobis kao zastupnik doticne MORA to da ispostuje i da vam popravi telefon u okviru garancije,znaci ne mogu vam NISTA!!
Pozdrav 8)

Odgovori