Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia N8
Nikako ne uspevam da flesujem skandinavca. Ne znam zasto. Delight i Xeon flesujem bez problema, iz prve, ali ove zvanicne FW-ove nikako ne megu. Sve krene lepo, redjaju se oni procenti 10%, 20%...100%, a onda napise da se ceka odgovor od telefona i onda krene odbrojavanja, 25, 24...1 i na kraju kaze da ima problem da se poveze sa telefonom i tako svaki put. Gledao sam na par mesta i pratio uputstva vrlo pazljivo, ali i dalje isto.
ivica122, jedino sto mi sada pada na pamet,da verzija firmvare nije odgovarajuca tj nije kompatibilna sa tvojim telefonom,pa ti zbog toga izbacuje te greske..
- marko75
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 25. Maj 2012. 20:31
- :: Nokia Lumia 930
ivica122,daj neki mail da ti posaljem mog skandinavca(imam jos uvek sve sacuvano dok sam imao n8),pa probaj sa njim.sto rece acamatic,mozda ta tvoja verzija nije kompatibilna.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
ivica122, jesi ti probao da upalis telefon nakon tog neuspelog flesovanja?Nesto se slicno i meni desavalo davno kad sam to radio.
Nije uopste bitno koju verziju imas,sa skandinavskom downgradujes,ali treba da znas da jednu opciju uncheckiras u phoenixu i idi obavezno na refurbish a ne softver update i prati uputstva.
Nije uopste bitno koju verziju imas,sa skandinavskom downgradujes,ali treba da znas da jednu opciju uncheckiras u phoenixu i idi obavezno na refurbish a ne softver update i prati uputstva.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
mailto:ivica122@gmail.commarko75 napisao:ivica122,daj neki mail da ti posaljem mog skandinavca(imam jos uvek sve sacuvano dok sam imao n8),pa probaj sa njim.sto rece acamatic,mozda ta tvoja verzija nije kompatibilna.
Hvala unapred, probacu, bas da vidimo. Skinuo sam sa N8fanclub.com, ne bi trebalo da je pogresna verzija. Skinuo sam i Anna, ali nisam jos imao prilike da je probam posto, jel, moram prvo da uradim downgrade koji mi ne uspeva.
EDIT:
Sale_M, al ove hakovane verzije FW-a flesujem iz prve, bez ikakvih problema, telefon se na kraju sam upali i to je to. U opcijama u Fenix-u sam stiklirao dozvoljeno downgrade-ovanje, takodje na one tri tackice kad kliken obrisem crvenu liniju koja nesto pominje sd card koju nemam, ma pratim protokol sve redom, ali uvek isto.
- marko75
- Redovni učesnik
ivica122,izvini,ali ne uspevam da ti posaljem skandinavca.dali zbog sporog uplouda ili neceg drugog,ali non-stop prijavljuje gresku i ne mogu da zakacim fajl.
Nema veze, naci cu jos neki da skinem. Hvala u svakom slucaju. Meni se ustvari ovaj Xeon bas svidja, verovatno ce se zadrzati u mom telefonu. Jedino sto nema srpski, al nije strasno.
Hteo sam da vratim telefon na stariju verziju softvera da bih ubacio Anna-u da se i licno uverim da li ima razlike u fotografijama. Neki kazu da nema, neki da ima.
Hteo sam da vratim telefon na stariju verziju softvera da bih ubacio Anna-u da se i licno uverim da li ima razlike u fotografijama. Neki kazu da nema, neki da ima.
ivica122, odmah da ti kazem da su to samo ciste gluposti u vezi kamere.Da postoji razlika to nokia sigurno nebi sebi dozvolila,a kako moze da postoji kada je taj deo hardverski,a te nadogradnje softverski deo.Imali smo mi odavno raspravu na nasem forumu u vezi toga,i doneli smo odluku da su to samo umisljotine i gluposti.
marko75, ako hoces da mu posaljes direktno upload na mail,to je neizvodljivo,jer zavisi od naloga do naloga,upload makismalni je od 10-20mb(ako se ne varam).Tako da ako hoces da mu posaljes prvo ces morati na neki server da okacis(dropbox,mediafire...) pa tek onda link da mu posaljes da skine..
marko75, ako hoces da mu posaljes direktno upload na mail,to je neizvodljivo,jer zavisi od naloga do naloga,upload makismalni je od 10-20mb(ako se ne varam).Tako da ako hoces da mu posaljes prvo ces morati na neki server da okacis(dropbox,mediafire...) pa tek onda link da mu posaljes da skine..
- marko75
- Redovni učesnik
acamatic,da,verovatno si u pravu,jer ima jedno 5-6 fajlova jako malih ali su 2 ogromna,jedan od 45mb a drugi oko 140.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Ne može preko email serivsa, mora upload ne neki server (dropbox, mediashare...) pa samo proslediti u mail poruci link ka sadržaju.
Što se tiče razlike u kvalitetu fotografija na Anna-i i na Bellle, mislim da su to gluposti, gotovo sam siguran da razlike nema. Pritom Anna je dosta lošije optimizovana od belle, tako da, po meni, ne vredi vraćati se na Annu i izgubiti sve prednosti Belle OS-a.
Što se tiče razlike u kvalitetu fotografija na Anna-i i na Bellle, mislim da su to gluposti, gotovo sam siguran da razlike nema. Pritom Anna je dosta lošije optimizovana od belle, tako da, po meni, ne vredi vraćati se na Annu i izgubiti sve prednosti Belle OS-a.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Ako je tako, hvala na informacijama, nema razloga da radim downgrade, ostajem na Xeon-u, bas lepo sredjen, hakovan i za razliku od Delight, efekti vrlo simpaticni i fino odmereni.
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
U poslednje vrijeme nikako premo Opera Mini ne mogu da otvorim website-ove u desktop modu, nego samo u mobile modu. Kako da to popravim ?!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
Vidi nisam jedino koji ima ovaj telefon
Da budem iskren, ja na net idem samo preko ugradjenog browser-a da citam novine, narocito sad oko ove tragicne situacije, ali jedino sto mi pada na pamet da probas da reinstaliras Operu, ili mozda da probas neku drugu verziju. Jel valja jos neki browser osim Opere?

Da budem iskren, ja na net idem samo preko ugradjenog browser-a da citam novine, narocito sad oko ove tragicne situacije, ali jedino sto mi pada na pamet da probas da reinstaliras Operu, ili mozda da probas neku drugu verziju. Jel valja jos neki browser osim Opere?
zavodnick, probaj da je azuriras,jedino mi to sada pada na pamet.Mozda su tu opciju i ugasili,ko bi ga znao,kada nam je vecina stvari pogaseno sto nebi bilo i to..
Mada znas da vecina sajtova kada ih otvoris u mobile modu imaju (opet kazem vecina,barem koje ja posecujem) pri dnu sajta opciju sa desktop mode,pa pokusaj i to...
Mada znas da vecina sajtova kada ih otvoris u mobile modu imaju (opet kazem vecina,barem koje ja posecujem) pri dnu sajta opciju sa desktop mode,pa pokusaj i to...
- zavodnick
- Expert
acamatic, da. I to sam pokusavao... recimo na blicovim novinama! Ima dole DESKTOP mode, mada kad na to kliknem i dalje mi otvara mobile mode... Medjutim, nekad mi sasvim slucajno otvori i desktop mode, ali kad pokusam da procitam nekakav clanak onda mi otvori u mobil mod-u! 

zavodnick, pihh onda ne znam,pokusaj sto sam ti rekao da je azuriras na poslednju verziju,ako i dalje nece,probaj oper-u klasik,ili fabricki pretrazivac..
- zavodnick
- Expert
acamatic, fabricki pretrazivac?! Uzasno mi je los... ali uzasno! Ne mogu vjerovati da Nokia napravi ovakav telefon i ovakav uzasan fabricki pretrazivac. Naime, Opera Mobile dok ocita to je cudo jedno. Internet mi je jako dobar, zato jer kad uzmem sestrin S2, radi ko sat. A ovo ostalo je... da poludis... Pokusam pa javim
Hvala

zavodnick, sve znam o cemu pricas,nema potrebe da ides u neke detalje,ovo je mucenje sto se tice pretrazivaca i neta na nasem telefonu.Bukvalno da ga vise i ne koristim,jedino ako mi za nesto zatreba hitno pa da pogleedam,a ovako vise jok..
- zavodnick
- Expert
acamatic, bas tako... Mislim da smo tu temu prosli
Evo sad instalirah novu Opera Mini 7.1 i malo otvara mobile a malo desktop siteove... No, sad kad sam resetovao fon, sad sam otvara desktop, samo do kad ?
Naime, da li imas nekakav Viber koji moze da se instalira na nas telefon ?! Ja koji god pokusam da instaliram, dodje mi do 90-ak % i tu onda pise CANCELING INSTALATION...
Koji onda drugi telefon koristis ?! Ja sam planirao da kupim Lumia 1520 ili 1020... Toliko mi se svidja kamera s blicom,a iskreno ne znam kakva su iskustva pa cu morati malo da se posvetim malo vise ovdje na siteu da pogledam
Hvala

Naime, da li imas nekakav Viber koji moze da se instalira na nas telefon ?! Ja koji god pokusam da instaliram, dodje mi do 90-ak % i tu onda pise CANCELING INSTALATION...

Koji onda drugi telefon koristis ?! Ja sam planirao da kupim Lumia 1520 ili 1020... Toliko mi se svidja kamera s blicom,a iskreno ne znam kakva su iskustva pa cu morati malo da se posvetim malo vise ovdje na siteu da pogledam

Kad vec pominjes kameru, ja moram da kazem, sad vec posle nekog vremena posedovanja ovog telefona, da sam stvarno vise ocekivao od kamere. Pokusavam da napravim sto bolje fotografije, ali nisu ni prineti mom digitalcu, koji je vec mator i ima samo 6mpx. Dobro, pikseli nisu nikakva prednost, ali mi i aparat ima Carl Zeiss optiku i jednostavno telefon ne moze da postigne ni priblizan kvalitet. Pokusavao sam sa svakakvim modovima, te ono vracanje kvaliteta kamere na Annu, te Strategic mode, nasao sam 6-7 razlicitih, sve sam isprobao i jedino sto sam uspeo da uradim je da povecam tezinu slika (od 2mb na 5-6mb), a kvalitet ostao isti. Dobra slika se moze dobiti ako slikam nesto na razdaljini od par metara i pri dobrom osvetljenju. Dobra je slika kada koristim macro, a pokusavao sam da dobijem iole kvalitet slikajuci pejzaze, delove grada i tako neke stvari napolju, meni se te slike ne svidjaju. Kako je kamera na N8 hvaljena, ja sam ocekivao da ce dnevne slike biti bez greske a nocne onako. Medjutim, nisam zadovoljan za 80% onoga sto slikam. Da me ne shvati neko pogresno, nisu slike lose, ako uzmemo u obzir da je ovo mobilni, ali nema ni govora da mogu da se porede sa kvalitetom koji imam na starom digitalcu. Gledao sam i uporedjivao slike sa nekih drugih telefona i cini mi se da su na primer, na S4 i iPhone 4 bolje slike. Pre bih njih poredio sa kvalitetom nekog low class digitalca. Cak sam i poceo da razmisljam da ga zamenim za neki S4.