Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nokia N8

Post od acamatic »

zavodnick, kolega evo ti ova dva pa pokusaj,sada da me ubijes nebih mogao da se setim koji sam ja ubacio,barem meni radi.
Download I Download II
Iskreno necu da ti ubijam volju,dzabe i ubacujes,jer bukvalno je cisto smece od apikacije,nekada hoce da radi a nekada nece,tako da i to ne koristim vise,a i jos samo za poruke moze da nam sluzi..
Sto se tice opere,stvarno ne mogu nikako da ti pomognem,jer jednostavno ne razumem problem,sigurno je u softverskom delu,jer je pukao nacisto..
Sto se tice zamene ovog telefona,to sam hteo da odradim ali mi je nesto iskrslo i onda nisam mogao da bacam toliko para da kupim (planirao sam iskreno da pucam na android i to u fazonu s4 sada vec s5,a ko zna dokle ce da dogura) ali za sada nikako ne mogu,jer imam prece stvari sto se tice finansija.
Drugi telefon mi je sluizbeni,i na njemu je taj broj "sluzbeni" tako da njega koristim samo za potrebe posla,drugi telefon ovako nemam,a vec me hvata jeza sto se tice upotrebe jer skoro ovaj telefon N8 mislim postaje mi samo za poruke i pozive,a sto je jos gora stvar i ti zadaci postaju pakleno teski da se odrade normalno bez bagova..
Sto se tice kamere,to vise i ne zelim da komentarisem samo mogu reci sve za svoje vreme,kada se pojavila jaca nije bila,ali sada to vise ne mogu reci,jer bukvalno ga peglaju neki plastikaneri kojima kvalitet slike omogucava softver.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

acamatic, apsostrumpfno se slazem :) Iskreno, meni softwer i sve ostalo na telefonu sljaka savrseno :) Zaista, nema greske, ali pakleno me ubija Opera, odnosno surfanje ! Jer sve vise telefon koristim za to. Naime i ja imam sluzbeni telefon, ali to je neka stara NOKIA tako da joj ne znam ni ime! A realno, planiram da kupim sebi nekakav novi blablafon i mislim da ce to biti Lumia 1520, ali i ja imam sad nekakve finansijske izdatke... A znas kakva je inzenjerska plata ?! :D Sirotinjska!
No, volim NOKIA-u i to ti je! :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 28. Jan 2014. 18:46
:: Sony Z1 Compact

Post od ivica122 »

Kod mene u telefonu je Delight 6.4 vec mesec dana, radi stvarno odlicno. Od silnih aplikacija dostupnih za modernije telefonske OS-ove, ja na ovom telefonu imam sve ono sto mi je potrebno, tako da mi tu Android ili IOS nemaju nikakav znacaj. Po meni je jedina mana bas to sto pricate, internet, a to sto sam razocaran u kameru ne znaci da je losa, vec da sam ja imao veca ocekivanja.

E da, voleo bih da mogu da ubacim najnovije mape za Sygic, ove sto imam su stare nesto vise od godinu. I dalje su vrlo dobre, ali mape pazim da su mi uvek taze, valja se :). Sto se tice Garmina, tu imam najnovije mape, ali me strasno nervira sto kad zelim da pretrazujem mapu, obavezno se smrzne. Probao sam sve verzije Garmina koje rade na N8 i uvek je isto. Ako je za utehu, prilikom navodjenja, nikad se ne ukoci, uvek radi kako treba.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivica122, ja sam jos uvijek na prvoj Belle OS verziji, ali na toj verziji GARMIN mi savrseno sljaka, samo sto mi nekad dodje da ga razbijem kad mi kaze PRERACUNAVAM :D

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Ma i kod mene sve radi kako treba, jedino kad zelim da razgledam po mapi, znaci nije navodjenje aktivno, obavezno se ukoci. Nekad mu treba 1-1,5 minuta, ali mora da se ukoci :). Sygic je meni najbolja navigacija koju sam koristio, bilo za Android, bilo za Symbian (imao sam pre N8 Xperia Mini ST15i) i nju cu da koristim na N8 dok ga ne promenim. Valjda nece mape ostariti toliko da ne mogu da se koriste dok ga zamenim :).

Mada, ne bi trebalo, vec gledam sta cu sledece da uzmem, pa eto, ako neko ima predlog za zamenu, a da je kamera jedan od prioriteta, slobodno neka predlozi. Nekako sam se zaustavio na Galaxy S3, ali kad sam video kolika je taraba, nekako se kolebam, meni je to preveliko za nosenje, ko tablet. Rado bih nesto manje uzeo.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

ne razumem zasto ne koristite drive aplikaciju kad je mapa srbije super odradjena?
::luv phonez::

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Koristio sam Nokia mape i imao problem, kao da je na trenutke gubila satelite, pa se povrati posle par trenutaka, a nekoliko puta su bili presudni trenutci i odmah sam je izbacio iz upotrebe. Kad bi izgubila signal, mapa bi se vrtela kao kompas iznad magneta. A posle nekog vremena, palo mi je na pamet da probam opet nesto, upalih mape i pritisnem kompas na mapi i on mi onda potrazi kalibraciju i posle toga mi se ucinilo da radi sve kako treba. Ipak, isprobao sam je samo jednom na kratkoj relaciji, ali je sve bilo u redu. Presao sam na Sygic zato sto mi je sama aplikacija mnogo bolja za upotrebu i vise mi se svidja sta sve ima od opcija i kako funkcionise. Jednostavno mi je najbolji.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Ja iskreno koristim Nokia mape,e sada sto se tice njih tu puno nesto ne mogu reci,niti su nesto posebne a nisu ni lose.Pozajmio sam ocu telefon jer mu je bila potrebna navigacija,i zvao me je jedno sto puta kako mu nesto zeza baguje,kaze ne poklapa se zvuk (kako navodi) i slika,kaze da zvuk je upravu,dok slika naravno kasni.Ja to nesto posebno nisam hteo da uzimam u obzir,jer sam mislio da moj otac slabije kapira tu noviju tehniku i tako sam to ostavio sa strane.Dok jednog dana mi nije bila potrebna navigacija,kad ono vidim da je ono sto je pricao istina,zvuk kako navodi samo to treba da se prati,dok slika kasni i to dosta,i ako se gleda slika i slusa onda bude problema.To je ono jedno malo moje iskustvo sto se tice te navigacije,koje sam podelio sa vama.Garmin iskreno vise nisam ni koristio od kada je dosla navigacija Nokia maps..
ivica122, kolega najbolje bi bilo da postavis u temi poredjenje modela tvoju dilemu oko novog telefona,pa da se tamo raspravlja o tome..
p.s.zavodnick, javi mi samo kako si prosao sa instalacijom i da li je mogla..

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Pa videcu, jos pokusavam sam da skontam sta bih uzeo, ali ovamo pitah cisto mozda neko napise iz glave sta mu pada na pamet. Prioritet mi je i dalje kamera, ali da bude ipak na nekom Androidu.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivica122, haha...to je isto k'o da si rekao:"Volio bih na fici motor od mecke."Zaista,nisam vidio na nekom Androidu kameru koja moze da parira Nokia-i.Moj buraz ima Sljamsung S4 i tu ga sijem sa N8...Kod Nokiae su slike u mraku 2 puta bolje...Doduse,on ima software-a pa moze da odradi ovo ili ono,ali u globalu...Onda uzmi L1020 i imas kameru od 41 Mpix sa Xenon blicom...Dual core,mislim da je 2 Gb RAM-a pa uzivaj...

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Procitao sam da je na S3 koriscen kvalitetniji hardver za kameru nego na S4. To pise ovde na mibilnisvet u testovima. Zato sam poceo da gledam S3 kao opciju, al napisao sam, kad videh kolika je taraba, nije mi se dopalo. Lumia 1020 je jos uvek dosta skupa, zao me da dam tolko para za mobilni, koji onda moram da pazim kao oci u glavi, jel ako ga slupam, nece mi biti sve jedno dal je 200 ili 500eu :), a i on je taraba, al ipak malkice manja od S3, i po meni svetlosnu godinu lepsi od S3. Nekako mi se cini da je 4, eventualno 4,3 inca maksimum koji bi mogao da svarim na telefonu, sve preko je za mene tablet.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivica122, cek... Sad te vise ne uhvatih :) Daj mi nekakav reper koji za tebe telefon nije taraba ?! Jer ako ces o kameri, tesko da ces na Androidu nadjes telefon koji te zadovoljava! A ne skontah zasto je 1020 taraba? Nisi mi naveo nijedan konkretan razlog :D

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Pa i 1020 je po dimenzijama vrlo blizu S3, evo koliki su: Lumia 130,4 x 71,4mm, a S3 je 136,6 x 70,6mm. Dakle, ako je S3 taraba, onda je i Lumia, ali je i duplo skuplja :)

To je meni glavni problem, hteo bih dobar telefon, al ako moze da bude sto manji. Recimo, ovaj ekran sad sto gledam je 3,5 inca, meni je to bas kako treba, ni mali ni veliki. Al kazem, do 4 inca bih preziveo. Al onda i da valja kamera, i tako necu nista naci, izgleda :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

808 PV

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Da, to se namece kao resenje, i u okviru je budzeta. Juce sam i nju gledao na netu, al moram da odem do neke radnje da je vidim uzivo, ako ih ima uopste. Brine me ekran od 4 inca sa rezolucijom od samo 360x640, stvarno glupo da su ostali na istoj kao na manjim ekranima, a ipak je 808 dobro kostao kad se pojavio.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Odličan mu je displej. Dobro se vidi na suncu. A ako hoćeš rezoluciju, onda tarabe.

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Pa kad tako kazes, izgleda cu ostati na Symbianu :). Nikako da pobegnem od njega. Ici cu ovih dana da vidim 808 uzivo, pa ce da vidimo.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivica122, naime, za sada se meni Symbian pokazao kao najbolje rjesenje :) ZA SADA :D

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Ne mrzi me da ponovim, meni ovaj Belle super, i sve bi bilo kako treba da nisu svi zivi otkazali podrsku za Symbian, pa sad ne mogu da nadjem za Sygic mape, ili Skype sa podrskom za video chat i famozni internet pretrazivaci...Osim toga, sve lepo radi, vrlo je stabilan (i zvanicni Belle koji sam koristio i ovaj Delight i Xeon), lepo izgleda, jos N8 ima par stvari za koje vecina ljudi i ne zna da postoje na telefonu, a korisnici su "naprednijih" OS-ova koji nisu mrtvi i moderni su :). Najbolje je to sto ljudi koji nisu ni probali da koriste Symbian ili samo videli ofrlje sta je to, odmah pocnu da ga pljuju samo zato sto su tako culi od nekog.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

zavodnick napisao:ivica122, naime, za sada se meni Symbian pokazao kao najbolje rjesenje :) ZA SADA :D
Slično sam mislio i ja pre par godina, furao sam nokia i symbian, nisam hteo android... sada mogu samo da ti kažem da nisi ni svestan koliko je symbian zaostao za android/ios.

Odgovori