Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Re: Nokia N8

Post od zavodnick »

Baraba, vjerujem, ali na Androidu je sve kao na dlanu, a ja to ne volim... Android je postao nesto kao "dumb telefon" iz jednog prostog razloga sto su sve aplikacije instalirane i samo treba da koristis telefon :) Ipak, volim malo da se pomucim oko necega! No, da je bolji Android ne dvojim, ali mozda za godinu dvije Android/iOS ce biti zaostali za WP :) MOZDA :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Slazem se sa Barabom. Ja sam bio u symbian svetu od 6600 i obozavao sam symbian telefone sve do kupovine prvog android telefona koji mi je utabao stazu kojom i danas hodam sa note 2. Prezadovoljan sam svim sto pruza android i sygorno se ne bi pokajao kada bi presao na android, ali ako mozes na neki malo jaci model. Odusevio bi se njegovim mogucnostima. Ja i dalje volim symbian jer me vezu lepe uspomene za njega i zato cuvam i dalje moju e71, pa sam cak na eBay-u narucio i original bateriju da mu produzim radni vek jer je ova fabricka pocela da crkava
@zavodnick, nije tacno da su sve aplikacije instalirane i da mozes samo da ih koristis. Imas ti i ovde mozgovanja sa rom-ovima, crackovane full aplikacije... Evo vidi kako sam ja npr nabudzio moj note 2. Imas cak i aplikaciju za snimanje ekrana koju sam ja koristio u ovom slucaju

http://youtu.be/rucxkA3JN30
Poslednja izmena od toda81 u Čet, 29. Maj 2014. 05:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Note IV N9100 dual

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

toda81, kao sto rekoh... slazem se :D Ali ko zna... No, ovdje je tema N8 ;) Jos uvijek nisam probao one Viber-e, ali zivo se nadam da ce barem jedan na mom telefonu raditi ;)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Viber radi na symbianu, ali samo dopisivanje, dok ne postoji podrska za pozive sto je bez veze
Note IV N9100 dual

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

toda81, sto je najgore ni na WP ne radi kako treba... Doduse, kod miodrage sve radi, ali evo tata mi ima L520 i ne radi kako treba... Jednostavno ne zvoni ili ne stizu odmah poruke ili tako nesto... A na ovim S^3 telefonima, ja koliko sam vidio, vecina aplikacija Viber se prekine za vrijeme instalacije :(

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Cuo sam i ja da na WP ne radi kako treba viber i to je bas bez veze. Viber je odlican program za pozive i dopisivanje.
Hoces da kazes da ne mozes uopste da instaliras viber na symbianu? Ja sam na os 9.3 uspeo da instaliram ratu na xpress music
Note IV N9100 dual

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

toda81, DA! Na Symbianu koju god sam verziju probao, dodje mi instalacije do kraja i onda samo odjednom izbaci
canceling installation i onda poslije kao nesto skida i onda opet installation canceled :angry:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nemoguce da nece na os 9.3 i vise. Da li si skidao preko onog nokia marketa ili kako se vec zove? Koliko se secam ja sam bratu napravio nalog na tom nokia marketu i onda je on sa tim 5800 xpress music instalirao viber. Doduse moze samo da se dopisuje, ali je i to nesto. Veoma sporo radi viber na tom symbian telefonu
Note IV N9100 dual

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

toda81, da, preko OVI store-a sam ga skinuo i jos sa nekih site-ova medjutim i dalje nije moglo da se instalira... Takodje sam probao i sa nekim starijim verzijama, medjutim nije uspjevalo... No, moram da pokusam, postoje jos dvije opcije koje mi je acamatic dao :) Hvala mu na tome ;)

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 28. Jan 2014. 18:46
:: Sony Z1 Compact

Post od ivica122 »

Baraba napisao:Slično sam mislio i ja pre par godina, furao sam nokia i symbian, nisam hteo android... sada mogu samo da ti kažem da nisi ni svestan koliko je symbian zaostao za android/ios.
Ja sam pre N8 imao Android telefon i nista ja ne kazem lose, bio mi je odlican, al mi N8 nije nikakav korak nazad, osim zbog podrske koja je prestala za Symbian, ali to mi smeta zbog par aplikacije i to je to.

Ja sam pre par strana i rekao da bih zamenio N8 sa nekim Androidom, ali da mu kamera bude bas bas dobra, pa ispade da tako nesto ne postoji?!

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivica122, ovo je moje misljenje! Iskreno, Carl Zeiss optika je zaista zaista dobra. S druge strane, sto se tice podrske, potpuno se slazem s tobom, ali zaista mislim da tesko da imas telefona Androida koji ce da nadmase bas za klasu ili tako nesto N8, a kamoli nekakav drugi telefon koji je iz druge galaksije za N8, a pri tome mislim na PV telefone ili tako nesto ;) Android je uvijek imao dobar software koji upravlja kamerom, ali nista vise od toga... Ali opet, to je samo moje misljenje :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nisi realan i precenjujes n8. Baci pogled samo na note 3 ili na masu drugih extremno jakih i dobrih modela pa ces da vidis sta sve mogu. Ne moze se porediti uopste n8 sa njima
Note IV N9100 dual

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Cek, ja bih voleo samo da znam dal neki Android telefon ima bolju ili makar isto dobru kameru kao N8, ne ulazim u ostale stvari uopste. Stvarno mi nemaju nikakav poseban znacaj, nisam tinejdzer ili tako nesto, ne igram se na telefonu, mozda ponekad, koristim navigaciju, kameru, i naravno, telefoniranje. To su mi najbitnije stvari. Dakle, Android sa kamerom koja moze da se nosi sa onom na N8, ili bolje. Jel ima takav ili ne?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

ivica122, Kao korisnik n8 slažem se da ima vrhunsku kameru i da bez problma može da se nosi sa trenutnim top modelima, ali takođe ima jako dobrih androida koji imaju odličnu kameru, čak i za nijansu bolju od n8, tu su S4, G2, Note 3,novi S5 ima takođe vrhunsku kameru. Naravno svi ovi modelu su i do 4 puta pa i više skluplji od n8.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Pa to me i zanimalo. I ja sam negde procitao da S4 ima odlicnu kameru, a onda ovde na mobilnisvet u onim kompletnim testovima procitam da S4 mini ima skoro pa istu kao S4, a da je na S3 kvalitetnija, iako sa manje mega piksela. Jel znas jos neki sa bas dobrom kamerom a da je Android?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Otprilike to je to, naravno kamera na S2 i S3 takođe nije loša to su jeftinije varijante, ali ipak je bolja kamera na S4 i S5.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

znemanja, da ali kao sto si i rekao ti telefoni su 2x skuplji od N8 :) Ali mislim da je S4 nema Xenon blic, tako da je i tu falinka... Doduse, lampa ima svoje prednosti i mane kao i Xenon, ali ... :D

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Ja sam na prethodnom telefonu LED koristio za osvetljavanje, kao blic je totalno neupotrebljiva, mozda do pola metra :) i slika bude uzas. Ksenon je prava stvar, kao na N8, ali ni on nema bas neki domet, recimo da do 2 metra bude sve kako treba, vec preko toga, gubi se dosta na kvalitetu.

Bas sam bio raspolozan da menjam telefon, ali sve sam manje optimistican da ce se to skoro desiti, jednostavno ne mogu da svarim velicinu telefona kao sto su S3 ili S4, samo bi mi smetali, nervirao bih se svaki dan gde to da strpam. Kako to ljudi nose, jel treba posebna torbica samo za mobilni? Jos sad kako ide lepo vreme, gde u sorc ili majicu da smestim tarabu? Kao sto rekoh, meni telefon uglavnom sluzi za telefoniranje a onda za slikanje i navigaciju, a za tako nesto mi je N8 izgleda pravi izbor. Jel znate da meni telefon cesto izdrzi po 4 dana bez punjenja, a desavalo se i 5 da ubije, ne jednom. To je izvodljivo jedino ako se ne koristi wi-fi, gps, bluetooth, naravno, pa vi sad pojmite kolko bi ja imao koristi od telefona- posluzavnika sa enormnim ekranom...

Nisam jos odustao od zamene, ali sve sam blizi tome. Sutra idem da vidim 808, mozda se polakomim :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivica122, onda je PV 808 za tebe prava stvar :D Nemoj da te nagovorimo :)

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Potrefio me maler, crko mi digitalac :( , tako da sam se bacio u potragu za novim pa ce zamena telefona malo da saceka. Nisam nista posebno razocaran, telefon mi lepo radi i u sustini sam zadovoljan njime, pa nema zurbe :)

Odgovori