Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nokia N8

Post od acamatic »

miroslav8299, evo tek sam sada nasao vremena da ti upalim komp i da ti posaljem ovo sto ti treba.
Da verzija je Belle Refresh,Balcan_product_code sa FM> Download Link
Ako nesto zatreba javi se..

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

N8 ili ne

Post od majkon80 »

Samo jedno pitanje,fokusiranje na kameri je automatsko?mislim jel moze da se pritisne samo onaj kruzic na ekranu?ocu d kazem nekako mi je mnogo tvrdo ono dugme,bas mora jako da se pritisne da bi pozeleneo kvadratic,ali nikako da opali?pa je pitanje moze li da se fokusira samo na dugmetu na ekranu?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: N8 ili ne

Post od znemanja »

Kada se pritisne softverski okidač (kružić), u velikom broju slučajeva ne izvrši pravilno folusiranje, tako da mora da se koristi hardversko dugme za slikanje kako bi se izvršilo pravilno fokusiranje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

acamatic
Expert
Expert

Re: Одг: N8 ili ne

Post od acamatic »

Kao što reče kolega nemanja, moraćeš koristiti hardversko dugme za fokusiranje bližih/manjih stvari. Iskren da budem meni je to lakše nego onaj tap na ekranu kod androida, ali sve je to stvar navike. A možeš i korisititi onaj kružić ali on ne obavi posao baš kako treba uvek. Samo još nešto, to hardversko dugme treba staviti u neki srednji položaj i kada kamera iz fokusira samo se stisne još jednom niže i slika se uslika, ovo malo uvežbaj i navići ćeš se..

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

majkon80, da... Taman da ti kazem da ono hardware-sko dugme ima "dva stepenika", ako to tako mogu reci... Kad stisnes do pola, onda lijepo fokusira i ako je lijepo fokusirano pojavi se zeleni kvadratic, a ako ides dalje, odnosno pritisnes do kraja... onda "okida" :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

da da,razumem,nego me buni vidim da kada slikas objekte udaljene od 2 metra i vise,od i tada izbaci zeleni kvadratic kada fokusiras preko ekrana,pa mi nije jasno dal mogu tako da slikam,smara me dvoklik,koliko sam primetio samo blizu objekte nece da fokusira,a ovako kada pritisnes na ekranu pojavi ze zeleni kvadratic i tada okine,mislite da moze i tako?

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Naravno da možeš tako da slikaš,uvek sam i tako ja slikao. Samo baš kada je neki objekat mnogo blizu i želim da bude čist uslikan, onda koristim hardversko dugme..

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

I nisi imao prituzbe na kvalitet slike kada prebacis na komp,slikajuci tako?

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Ne kolega, kažem ti uvek sam uslikavao sa onim kružićem, samo kada je nešto baš blizu i kada želim da to ispadne baš super koristim hardversko dugme. Čak šta više, ja sam koristio u 99% slučajeva onaj kružić za uslikavanje i slike su ispadale uvek odlično. Pokazaću ti par slika kada budem bio na kompu, da vidiš šta sam sve uslikavao (bliže objekte) sa kružićem.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Meni je bilo udobnije i prakticnije da slikam hardverskim dugmetom. Ne mogu da kurim prstom po okramu kruzic :)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Kao sto sam i rekao majkon80, evo slika mojih:
Sa kruzicem uslikano:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
ima tu puno jos slika,ovo sam sam par njih izdvojio neki blizih objekata i nekih daljih
Sa hardverskim tasterom:
Slika
Slika
Slika
Slika
Ima sigurno jos neka,al je ja nisam pronasao,tako da ono vidi proceni kako ti odgovara slikanje.Ja sam ti rekao da hardversko dugme sam samo koristio u situacijama gde je objekat preblizu bio ;)

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Inače, Nokia Store na Symbian v3 i novijim će se sredinom 2015 promeniti u Opera Mobile Store, sa 300 000 aplikacija, tako da možda opet živne Symbian :) Voleo bih sada, ako bi našao da pazarim PV808 neotvoren, pa da štekam dok se to ne desi :)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

acamatic hvala na slikama,sve su lepe,a najvise mi se dopada ona sa snegom slika,nekako je prelep i pejzaz i sve :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ma n8 je odlican telefon, meni bi na njemu jedino nedostajala vremenska prognoza, opere valjda dobro rade na njemu.

acamatic
Expert
Expert

N8 ili ne

Post od acamatic »

Deki pa vremensku je imao N8,ne znam našta tačno misliš. A što se tiče opere, jeste bolje radila nego fabrički browser al opet to nije bilo to surfovanje kao što može android..

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

drugari,jel moze pomoc?kako da ukljucim gps na nokiji n8?skinuo sam mapu srbije za navigaciju pa bi da probam kako radi?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Kada otvoriš aplikaciju mape, telefon automatski uključuje GPS i spreman si za navigaciju.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

sto bi znacilo da automatski isto tako i iskljucuje gps kada se izadje iz aplikacije?vidim ima maps,maps loader i drive,koja je zapravo za navigaciju?hvala

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Da kao što je rekao nemanja drugačije je to na symbian-u. Tebi se uvek pali GPS čim uđeš u aplikacije koje zahtevaju to.. Ja sam ulazio preko korenske aplikacije Maps i onda u zavisnosti šta ti hoćeš ona sama otvara dodatke njene.. Npr otvoriš maps i hoćeš navigaciju, podesiš rutu i odmah te maps prebacuje na drive.
Ako još nešto treba pitaj slobodno, al u temi :)
Kolega bilo bi dobro da ove stvari prebacimo u temi za N8, jer će možda nekom biti potrebno to, a i ima veze sa samim telefonom a ne sa poređenjem ;)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

U pravu si,sve sto budem zeleo ubuduce da pitam,pita,u temi za to.hvala :)

Odgovori