Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

NijeZauzetoIme, da na to mislim. ali znaj da ce ti tad net biti gprs tj. spoooooooooor. Ako koristis uopste nesto drugo sem wifi-a.
zavodnick, nisam siguran koliko ce pomoci iskljucivanje senzora, Najveci potrosaci struje su redom ekran, 3G/EDGE internet, WIFI, bluetooth. Kad mi je bilo ukljueno da mi telefon proverava mail na 5 minuta (bilo mi je znacajno u tom trenutku) nije uspeo da spoji ni 10 sati rada.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

snenad, recimo ovako... Evo na tatinoj 97-ici sam iskljucio senzore, onda osvjetljenje ekrana je maximumu, 3G ukljucen ( ali kod nas u RS ne radi, tako da... ), i baterija mu izdrzava 2 dana i to da ne razmisljas... Naravno moram reci da cale dnevno obavi 1 sat poziva ako ne i vise, tako da mogu ti reci da sam zadovoljan :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
:: Pocophone F1

Post od NijeZauzetoIme »

skontao sam, na gsm mode net je spor... Do sada mi je bio na dual modu, i to je prozdiralo bateriju.. Postoji i mod UMTS. Sad cu da proverim kako ce ici net/baterija na UMTS modu, mada vidim da se pojavljuje 3g signal gore levo...

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

NijeZauzetoIme, UMTS ti je samo 3G. Kad je dual mod, telefon hvata ili GSM ili UMTS (3G) mrezu, u zavisnosti od toga koja je na raspolaganju.

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Jun 2007. 18:53

Post od ivcha90 »

Stigo fon danas, radi odlicno, samo mi treba ona standardna tema plava ako ima neka ili zna gde mogu da je skinem neka mi posalje, hvala unapred ;)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivcha90, ja bih ti savjetovao da procitas ovu TEMU a tu imas dosta toga... :D

doomriser
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 17. Mar 2011. 23:45

Post od doomriser »

Razmisljam da uzmem ovaj tel polovan. Ako moze neko da mi kaze, kakva su iskustva, da li telefon sluzi, kakav mu je ekran, jel ima nekih decijih bolesti i tako to... :) Pozdrav

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

doomriser, ocigledno je da ne znas sta zelis, jer nesto slicno si postavio na temi za E52.
Prvo bih ti savjetovao da razmislis o tome, koliko mislis para da potrosis za tel, za sto ce ti trebati telefon, itd... Najbolje bi bilo da svoj izbor onda suzis na 2-3 telefona koja ti se svidjaju i onda odes OVDJE i onda nadjes telefon koji ti se svidja i tu sve procitas! 8)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ili da otvori temu u poredjenje modela pa damu se da i neki savet.Slika

doomriser
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od doomriser »

Ne znam sta nije jasno u mom pitanju. Telefon se pojavio 2008 znaci ima 3 godine, interesuje me jer ne zelim da mi se pokvari... Prosto pitanje...
Trenutno me interesuje 10 telfona... Jel to problem?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

doomriser, Nema potrebe za bilo kakvim sarkazmom i ljutnjom, zavodnick, i deksicom, su samo želeli da pomognu.Sve što te interesuje možeš da nađeš u temi telefona koji ti je privukao pažnju.Ako se pak dvoumiš između nekoliko modela, poslušaj savet deksicom i otvori novu temu u sekciji "poređenje modela"
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

znemanja, upravo tako!doomriser, na ovom forumu postoji dio gdje se ljudi raspituju za telefone ili recimo treba da porede neke telefone. Nista lose nisam mislio. Izvini ako sam te uvrijedio.
Pogledaj i procitaj malo forum i sve ce ti biti jasnije.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

doomriser, abre sta je tesko odes OVDE i lepo napises nekoliko modela koji te interesuju i ako neko zna nesto o njima tu ce ti sve napisati.
Tebe zanima ovaj 5800 i valjda bese E52, obadva su dobra jeste 5800 malo stariji ali i danasnji s60v5 su skoro isti. 5800 je vise okrenut multi mediji ima dva zvucnika, auto fokus i veci ekran. Gps i wifi poseduju obadva tel. E52 ima brzi CPU.
E52 je za mene lepsi ali nevolim tanke telefone, valjda zbog profesionalne deformacije (sta je tanko to je i slabo).
Na ovom linku imas poredjenje KLIK

doomriser
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od doomriser »

Hvala na odgovoru deksicom
Mene najvise interesuje ekran ove Nokije, da li da se plasim obzirom da je to stariji ovaj model ekrana, koliko ce mi on sluziti, voleo bih da mi fon sluzi bar narednih 2 god... Neko moze da kaze mnogo ili malo, to je subjektivno misljenje...
Dakle, pitanje, onako laicko, da li taj ekran ima neki rok trajanja, tipa kao habanje kod dugmica telefona, posto ga uzimam polovan. Odustao sam od e52, jer mi je u prvom planu muzicki telefon.
Sto se tice softvera, citao sam o novim updejtima softvera tako da me to ne brine uopste...
Eto to me najvise interesuje, znaci displej, ako neko nesto zna bicu mu zahvalan na odgovoru.
Pozdrav

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
:: Pocophone F1

Post od NijeZauzetoIme »

ekran je dobar, pouzdan, i trajaće ti, ali je potreban dosta grublji dodir.. ne kao kod I phone-a ili htc-a... ja sam se navikao na njega, i super mi je, a gorenavedene marke po meni su preosetljive..

još sam ubacio c6 softver u njega, i super mi šljaka! :D
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Vidljivost i ugao ekrana je odlicana, jeste rezistive sto znaci da reaguje na pritisak dodira ali ako ti je ovo prvi dodir telefon neces ni primetiti razliku izmedje capacitive i rezistive.
Sad koliko ce ti trajati displej to ti niko nemoze reci ali ako nemas padova telefona i koristis prilozenu olovku i prste sve ce biti u redu.
Softwer s60v5 ima i prednosti i mane u odnosu na s60v3.
Jos mozes probati sto je i uradio NijeZauzetoIme, da u njega ubacis izmuckani sw... od c6.

doomriser
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od doomriser »

Hvala svima na odgovorima.
Eto to me interesuje. Znam da je ekran rezistive i da mora da se pritisne :)
A jedno pitanje, svi novi tac skrinovi su kapacitivni?
Da li je ta promena softvera komplikovana?
Koji vi koristite?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

doomriser, sto se tice ekrana, ne mora da znaci da svi novi telefoni imaju capacitive ekran...
Promjena software-a nije komplikovana, ali prije toga cu da te uputim OVDJE i pogledaj sve sto je Ninolina napisala.
Ja nemam ovaj telefon, pa ne znam koji je najnoviji sofware, ali u svakom slucaju procitaj sve na temi koju sam ti dao... 8)

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Jun 2007. 18:53

Post od ivcha90 »

Kazi te mi, skinuo sam najt=noviji PC suite, kad konektuje telefon sa njim sve radi ali mi izadje obavestenje da treba da se apdejtuje pc suite support na mom telefonu, e sad mene zanima jel to apdejtuje softver telefona ili samo tu podrsku za pc suite, ne bih instalirao najnoviji firmware nikako.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivcha90, ne bi trebalo da ti skida ista oko software-a, ali prvi put cujem da to nekome trazi da instalira.. Uostalom, ako ti sve radi kako treba, ti onda klikni da ne zelis da instaliras i nastavi dalje sa radom :)

Odgovori