Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

ivcha90, da to se pojavljuje jer na tvom telefonu nedostaju neki delovi (drajveri) koje zahteva nova verzija ovi-suiti, slobodno odradi tu radnju i to nema veze sa apdejtom softvera.
doomriser, kao sto ti je zavodnick, napisao i ja ti potvrdjujem da i na najnovijim modelima postoje obadve vrste ekrana, naravno capacitive je skuplji a dali je bolji za koriscenje zavisi od navike korisnika.

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Jun 2007. 18:53

Post od ivcha90 »

Ok, kazi te mi sad, jel ima neko podesavanje da se ubrza malo rad, tj jel ima nesto da se iskljuci da brze orvara i slicno ? I jel probao neko onu foru sa datumom ja sam probao na 6120 i ubrzalo je malo?

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

ivcha90, kakvu foru s datumom ?!
Ako trebas da ubrzas rad telefona, potreban ti je TaskManager nekakav, koji bi ti iskljucio nepotrebne procese i to je to... A o tome i slicnim stvarima pricali smo OVDJE i OVDJE pa pogledaj malo :) Cak imas i linkove odakle mozes da skines :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ivcha90 »

Ima fora da se podese datu i one stavke to-do itd, kod mene na 6120 je bas ubrzalo otvaranje menija i galerije

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

E to ne vjerujem da ce da ti ubrza rad telefona. Na rad telefona mogu samo da uticu neke aplikacije koje trenutno rade ili aplikacije koje rade u pozadini... Tako da podesavanje datuma i tih stvari nema veze sa tim... :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

ivcha90 napisao:Ima fora da se podese datu i one stavke to-do itd,
aj pojasni nam malo bas me zanima ??? :ohmy: :ohmy:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, ni ja nisam cuo za nista slicno. Da mijenjenje datuma, ubrza rad telefona :blinky: :blinky: Ako je to istina, ja odmah idem da prebacim telefon u 17. vijek, pa onda ima da radi k`o Formula 1 :lol: :lol:

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ivcha90 »

http://symbianworld.org/870-how-to-spee ... 60-device/
tu imate uputstvo, meni je na 6120 uspelo, ni ja nisam verovao dok nisam probao, 50% mi je ubrzalo otvaranje galerije(a imao sam 2gb punu karticu)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivcha90, prvi put cujem za ovo, ali cu da probam... Sad bas telefon mi i nije nesto spor, ali ne mogu da vjerujem da ovo moze da ubrza telefon! :o :o

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

ivcha90, ja uradih nesto ali telefon mi je na srpskom a ove reci sam upisao na engleskom i sad dali ce to imati efekta neznam, ali vidim da isto radi. N79 i radi brzo mozda je ovo imalo efekta kod ranijih s60 telefona kao N73 i ostali telefoni iz tog vremena.

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ivcha90 »

Probao sam sinoc i neka ubrzanja nisam osetio, e sad naso sam na nekim forumima da temu koju koristis stavis na memoriji telefona, preko y-browser sa c: > system> ceche i obrise se folder, probao sam i to i kao malo je brze ali onaj program m.guard msm da radi svoje tacnije sve ovo pomenuto ti odradi, ali sinoc sam probao android telefon LG gt540 i radi sporije nego moj 5800 tako da sam zadovoljan :D

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivcha90, iskreno, slazem se sa deksicom-om... Tesko da ovi noviji telefoni mogu da rade "brze"... Ja sam uradio to na svojoj N95 8GB, ali nesto da sam "osjetio" tako da kazem... NE!
S druge strane, preko Y-browsera obrisi sav cache i telefon ce brze da ti radi, to je cinjenica, tako da... to je realno, ali ovo... Jos uvijek sam skeptik ( barem sto se tice mog telefona )...
:disgust: Ako neko drugi ima slicnih iskustava kao ivcha90, neka podijeli sa nama, da vidimo u cemu je fora!

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ivcha90 »

Evo posle nedelju dana koliko imam telefon sam stvarno odusevljen, realno za ove pare bolji telefon nema a cak i za puno vece pare od nokije mozda samo da se dobije n97, ove druge proizvodjace necu da spominjem jer smatram da ne mogu da pridju u sta sam se licno uverio, ajde ako nekog ne mrzi neka mi ispise neke programcice dobre za fon jer sam procitao onu celu temu za aplikacije i nije me ni jedna privukla, e da jel ima neko program za smajlice u sms ?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ivcha90, program za to mozes da nadjes i on se zove iSMS, samo imaju neki osnovni smiley-i i nema onih "novih" tako da kazem... nekih 20-ak komada ima i to je to ;) Taj program imas u tim podforumima ;)

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ivcha90 »

Aha, naso sam, sad mi kazite kako sa memorijske da vratim poruke u telefon, zeznuo sam se pa sam prebacio? :oops:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Pa ides na messages i tamo imas settings pa imas da li zelis da ti poruke cuva na telefon ili na mass memory... :D i problem rijesen...
A ako imas nekakve poruke vec na telefonu... onda napravis ovo prvo sto sam ti rekao, pa napravis nekakav folder u porukama i sve poruke sa telefona prebacis u taj folder i to je to :)

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ivcha90 »

Da, ali mislio sam da mogu poruke sa memorijske da vratim u telefon ali nije mi to toloko bitno ako ne moze :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

ivcha90, pa moglo je kad podesis da ti poruke cuva na kartici, tad bi trebao da te pita dali zelis da iskopira poruke sa memorije telefona na memorisku karticu. To na 5800 sigurno postoji jer sam jednom prijatelju to radio.
Za smaile imas nekoliko aplikacija ali to nema nekog efekta jer ako ti nekom saljes smaile i ako primaoc nema istu aplikaciju koju ima tvoj tel. taj telefon nemoze ni videti smaile.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

ivcha90, ako ti ne pomogne ono sto deksicom predlaze, kao sto je kod mene bio slucaj probaj reselje koje sam vec ovde napisao
snenad napisao:Resio sam problem sa porukama.
Prebacio sam folder c:\private\1000484b na e:
Nakon toga kad sam u podesavanjima promenio message location pitao me da iskopiram poruke na e. Dobio sam nazad 6MB memorije, na mojih 20-ak slobodnih to je vise nego dobro.
Nadam se da ce ovo jos nekome da pomogne

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od ivcha90 »

Hmm, ne znam jel smo se razumeli, znam da mogu da iskopiram sa telefona na karticu ali ja hocu obrnuto :D ali nema veze probacu da nadjem taj folder na e: pa da prebacim na c:

Odgovori