Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Nokia N8 + Bluetooth Keyboard + Mouse
Probao danas u molu sa nekim kineskim btt mišom i tastaturom.
To + HDMI i EXCEL ili DOC ili PDF fajlovi i eto extremno lak rad bez kompa.
http://www.youtube.com/watch?v=_AZh1X2Vj_0
Naravno funkcija "out-of-box"
jerkann, izgleda ako želiš da priključiš na običan TV, monitor ili projektor treba ti ovo:

Cena od 10-15$
Btt miš + ovaj kabl i na prezentacije bez laptopa
Probao danas u molu sa nekim kineskim btt mišom i tastaturom.
To + HDMI i EXCEL ili DOC ili PDF fajlovi i eto extremno lak rad bez kompa.
http://www.youtube.com/watch?v=_AZh1X2Vj_0
Naravno funkcija "out-of-box"

jerkann, izgleda ako želiš da priključiš na običan TV, monitor ili projektor treba ti ovo:

Cena od 10-15$
Btt miš + ovaj kabl i na prezentacije bez laptopa

Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- gameforce
- Ex-Moderator
Novi utisci i testovi
Povučen uspešnom probom sa btt probah i nekoliko drugih stvari za koje sam skoro siguran da nema ni jedan telefon. Ako neko zna da ima neka me ispravi.
1) Zakačio sam prvo običan USB miš na USB port i gle čuda
RADI identično kao na kompu.
2) Što ne bi radio i wireless miš? Probah i naravno RADI identično kao na kompu!
Naravno i sa btt i sa usb miševima tu je i strelica i roll funkcija sa točkićem.
Nažalost ovde nemam USB tastaturu da probam pa ću skoknuti do mola da probam sa USB HUB pa možda zakačim i miša i tastaturu odjednom.
Nisam siguran koliko struje "vuku" a N8 USB priključak je ograničen na 200mA pa to može da bude prepreka.
Svakako ću probati.
UPDATE:
Probao i radi.
E sada..
-Radi ok svaka USB tastatura koja je "MS101"
-NE RADI HUB. Napiše na ekranu "HUB not supported"
Zaključak:
Ne može jare i pare
Može recimo USB tastatura i BTT miš ili obrnuto
Sve usb ne može.

Povučen uspešnom probom sa btt probah i nekoliko drugih stvari za koje sam skoro siguran da nema ni jedan telefon. Ako neko zna da ima neka me ispravi.
1) Zakačio sam prvo običan USB miš na USB port i gle čuda

2) Što ne bi radio i wireless miš? Probah i naravno RADI identično kao na kompu!
Naravno i sa btt i sa usb miševima tu je i strelica i roll funkcija sa točkićem.
Nažalost ovde nemam USB tastaturu da probam pa ću skoknuti do mola da probam sa USB HUB pa možda zakačim i miša i tastaturu odjednom.

Nisam siguran koliko struje "vuku" a N8 USB priključak je ograničen na 200mA pa to može da bude prepreka.
Svakako ću probati.
UPDATE:
Probao i radi.
E sada..
-Radi ok svaka USB tastatura koja je "MS101"
-NE RADI HUB. Napiše na ekranu "HUB not supported"
Zaključak:
Ne može jare i pare

Može recimo USB tastatura i BTT miš ili obrnuto
Sve usb ne može.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Pa lepo :)Mada to zakaciti misa na telefon mi zvuci malo freaky
a tastatura,sta znam,moze se desiti da se iskoristi. 

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
Game,kakav je utisak ostavio telefon posle "normalnog" koriscenja!? Najvise me zanima kakav je odziv ekrana,gresi li mnogo!? Juce sam se igrao sa X6 od jednog kolege i nisam bas nesto posebno zadovoljan.Nekako mi deluje mnogo bagovito (u jednom momentu,uopste nije hteo da reaguje na pritiskanje opcije "back" ni posle "milion" pritiskanja.),i nije nekako sinhronizovan sa pokretima prstiju.A tek prilikom kuckanja SMSa mnogo gresi,pa me zanima,kakav je N8 po tom pitanju,jer do sad nisam koristio touch telefone.I to mi je jedina mana i prepreka za kupovinu N8.Sve ostalo mi je vrh,ali se plasim,posto saljem dosta SMS poruka,da me ne razocara na tom polju.Ili jednostavno,da ga kupim,kao rezervni fon
tj.game and multimedia varijantu!?

- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
n8 je stigao odavnoooo u Srbiju http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2591/Nokia/N8 

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Da li možda ima informaciju kada će se N8 pojaviti kod operatera.Činimi se da je ACN nudio N8 uz mt:s pakete, ali je izgleda to bila dezinformacija, na njihovom sajtu još uvek stoji status "uskoro" za N8.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- gameforce
- Ex-Moderator
Pinocio, "gresi li mnogo!?" kako to misliš da ON greši?
Možeš ti da pogrešiš u kucanju ili da promašiš kao što se meni dešavalo na početku pa sam dodirivao strelicu u levo a ne space. Probaj ti to ponovo ali na N8.
Ovo što si napisao je kao da kažeš da si probao Fiću pa si sumnjičav da Tipo može brže od 120km/h
Odziv na ekran je TRENUTAN bez trunke oklevanja. Treba samo da se navikneš da skoro i ne moraš da dodirneš i već reaguje. Naročito ako si navikao 5800xm kao ja recimo. Poruke na engleskom swipujem jer je program fenomenalan a kada pišem na srpskom kucam u qwerty palčevima
Treba vremena da se navikneš ali posle ide super jer ima i tactile vib. što meni jako pomaže npr.
Što se tiče "nije nekako sinhronizovan sa pokretima prstiju" nemam predstavu kako si zaključio to za N8 na osnovu X6?? Ili da baguje???
Uzmi probaj baš N8 pa ako ti odgovara kupi a ako ne nadji neki drugi.
As simple as that!
Možeš ti da pogrešiš u kucanju ili da promašiš kao što se meni dešavalo na početku pa sam dodirivao strelicu u levo a ne space. Probaj ti to ponovo ali na N8.
Ovo što si napisao je kao da kažeš da si probao Fiću pa si sumnjičav da Tipo može brže od 120km/h
Odziv na ekran je TRENUTAN bez trunke oklevanja. Treba samo da se navikneš da skoro i ne moraš da dodirneš i već reaguje. Naročito ako si navikao 5800xm kao ja recimo. Poruke na engleskom swipujem jer je program fenomenalan a kada pišem na srpskom kucam u qwerty palčevima

Što se tiče "nije nekako sinhronizovan sa pokretima prstiju" nemam predstavu kako si zaključio to za N8 na osnovu X6?? Ili da baguje???
Uzmi probaj baš N8 pa ako ti odgovara kupi a ako ne nadji neki drugi.
As simple as that!
Rebel in heart.
Rebel in heart.
Dobro bre,sta se ljutis odmah!?
Nisam ja nista zakljucivao o N8 jer je nisam jos ni video uzivo,a kamoli da sam je probao.Ali zato ovde imamo tebe i postavljamo ti pitanja koja nas zanimaju (sam si to trazio).Bilo kako bilo,nadam se da ce je Telenor ubaciti u ponudu,pa je nekih 95% moja
p.s.hvala na odgovorima do sada

Nisam ja nista zakljucivao o N8 jer je nisam jos ni video uzivo,a kamoli da sam je probao.Ali zato ovde imamo tebe i postavljamo ti pitanja koja nas zanimaju (sam si to trazio).Bilo kako bilo,nadam se da ce je Telenor ubaciti u ponudu,pa je nekih 95% moja

p.s.hvala na odgovorima do sada
- gameforce
- Ex-Moderator
Pinocio, ne ljutim se uopšte. Naprotiv. I ja sam pravio istu grešku.
Bio sam veliki skeptik što se tiče ovog telefona gledajući N97 i takve prethodnike.
Tako je bilo do 25. Oktobra
Uzeo u ruke N8 i.. nisam hteo da se odvojim od njega pa sam ga kupio.
Moram da kažem da sam se igrao i probao tih dana sa Galaxy S i iPhone 4 i Desire i..
Da ne ponavljam sve prednosti, kvalitet zvuka i signala, amoled, wow kamera, USB OTG, bla bla
Završni udarac je bio kada je prodavac uključio OVI Maps i kada je u molu sa tri sprata iznad našao poziciju za 15 sekundi.
Morao je biti moj!
Bio sam veliki skeptik što se tiče ovog telefona gledajući N97 i takve prethodnike.
Tako je bilo do 25. Oktobra

Uzeo u ruke N8 i.. nisam hteo da se odvojim od njega pa sam ga kupio.
Moram da kažem da sam se igrao i probao tih dana sa Galaxy S i iPhone 4 i Desire i..
Da ne ponavljam sve prednosti, kvalitet zvuka i signala, amoled, wow kamera, USB OTG, bla bla
Završni udarac je bio kada je prodavac uključio OVI Maps i kada je u molu sa tri sprata iznad našao poziciju za 15 sekundi.
Morao je biti moj!
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
jerkann, Ma ne sumnjam da će mt:s staviti taj model na najveće pakete, recimo trenutna cena n97 mini je u Handy-ju 19000rsd uz najveće pakete (bel1000, mix3500, mixNet XXL...) što je stvarno i više nego skupo za pomenuti model.ALi mislio sam ako ga nabave VIP i Telenor, da će cena biti bar malo prihvatljivija, recimo nekih 270-300e uz recimo, postpade325 kod VIP-a ili prenesi 400 kod Telenor-a.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)