razlika u displeju se naravno primecuje jer je displey iste velicine kao na n95, samo sto su kontrast, osvetljenje i zasicenost boja prica za sebe (nikada nisam video lepsi displey na n series telefonima (ni priblizno), oled ekran je u pitanju pa crna, crvena,plava.........ma sve boje izgledaju fantasticno.
fm transmiter radi odlicno, u kolima i u sobi se moze koristiti bez problema i isporucuje zadatu frenkvenciju u stereo kvalitetu, ako se malo odaljite od mini linije - nema problema - tada samo zabodite slusalice u n85 i daljina predajnika se dosta povecava. novost koja me je odusevila je ta da se video snimci mogu snimati sa ukljucenim dual led blicem, sto je super (konacno ce video po mraku izgledati dobro). kamera je rekao bih identicna onoj u n82 tako da slike koje sam danas slikao i prebacio na komp izgledaju super (u pitanju je mobilni telefon a ne foto aparat

).
sto se tice videa i tu bih rekao da je napravljen mali pomak ali ne drastican u odnosu. na n82 (n95,n95 8gb), nekako mi video tece glatkije i prirodnije izgleda na monitoru.
zvuk u slusalicama malo bolji i jaci (n82) kao i ugradjeni stereo zvucnici koji su dosta jaci nego na n82.
pri ukljucivanju telefona izbacuje mi da ima slobodnog ram-a 80 mb (n95 8gb mi je pokazivao 90mb) ali to je pretpostavljam rezultat novog symbiana (fp2) koji se inace ne razlikuje dosta od pretposlednjeg. svidja mi se i to sto se u stanju mirovanja moze podesiti da sat i datum svetle lepom belom bojom non-stop (oled) slicno kao na samnsunzima sa spoljasnjim oled ekranima (e720,e730...) mada se ekran moze skroz ugasiti i nema onih dosadnih lampica (n73,n80) kada je u tom modu ustede energije. rad sa memorijskom od 8gb - extra, napunio sam je oko 4.5 gb i radi extra brzo i bez ikakvih bagova. ubacio sam garmin 5.00 i radi odlicno - kao i na n82, hvatanje satelita super cak i u zatvorenim prostorijama. softver je verzije 4.50 od septembra i radi sasvim ok (mada ce sigurno biti dosta update-a). slajd je savrsen, nema nikakvih klimanja i radi besprekorno a cini mi se po kvalitetu izrade da ce dugo tako i da ostane. baterija ce izgleda da tera bez problema cetiri,pet dana,vrhunski.
sve u svemu za sada sam prezadovoljan i topla preporuka svima. pozdrav