Nokia E61
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Pa ovo sto sam rekao za cene i jeste preko Royal Mail jer samo preko njih i mozes dobiti kupljenu robu u Srbiji. A sta se sve moze kupiti ba eBay-u...pa mozes naci i novih stvari, ne koriscenih kao sto sam ja nasao baterije, futrole, maskice itd. Ali se ne isplati tako na komad uzimati, jedino na vecu kolicinu pa da se tu nesto ispod zita sredi i tako 

Pazario sam ovde GPS Nokia LD 3W za 100e nov,prebacio mape i tom tom,mogu reci samo da na E61 navigacija radi vise nego perfektno,pravi uzitak koristiti na odlicnom ekranu.Telefon se nije usporio,pozivi i sms za sada ni jedan propusten (N73 je znao da ne zvoni tj. ne cuje se zvono ako je aktivan tomtom i povezan sa gps),pre ovog sam imao B-speech GPS,isti u sustini,Nokia ima malo bolji signal za nijansu,uhvatio je signal u stanu blizu prozora gde b-speech nije mogao dok ne dodjes do prozora.
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
- :: Iphone
- Kontakt:
http://www.allaboutsymbian.com/reviews/ ... _Cases.php nisam bas pratio ovu temu,ali sam video da pricate o torbicama za e61,ova nije losa 

iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data
Od petka sam i ja vlasnik e61. Kupljena je u originalnom full pack-u, cak je i sva dokumentacija na srpskom. Problemi su, medjutim, sledeci:
- na ekranu se nalazi nekoliko dead pixela. Da li je to slucaj i sa vasim aparatima ili nisam imao srece?
- nisam uspeo da se konektujem na net putem GPRS-a uprkos konfiguracionoj poruci koju sam dobio od provajdera.
- Wireless mrezu i ne registruje a kamoli da ostvari stabilnu konekciju. Kako je ovo bilo presudno kod odluke o izboru modela, svaki savet u vezi konfigurisanja aparata za pristup internetu preko wirelessa, odnosno obliznjeg hot-spot-a (samo da napomenem, da isti HS vec koristim za bezicni pristup netu putem lap topa i protok je vrlo solidan a veza stabilna) bi bio od velike koristi. Hvala unapred
- na ekranu se nalazi nekoliko dead pixela. Da li je to slucaj i sa vasim aparatima ili nisam imao srece?
- nisam uspeo da se konektujem na net putem GPRS-a uprkos konfiguracionoj poruci koju sam dobio od provajdera.
- Wireless mrezu i ne registruje a kamoli da ostvari stabilnu konekciju. Kako je ovo bilo presudno kod odluke o izboru modela, svaki savet u vezi konfigurisanja aparata za pristup internetu preko wirelessa, odnosno obliznjeg hot-spot-a (samo da napomenem, da isti HS vec koristim za bezicni pristup netu putem lap topa i protok je vrlo solidan a veza stabilna) bi bio od velike koristi. Hvala unapred
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
e-treo, pa ne sme da bude mrtvih pixela na displeju. Ja bih to reklamirao ali ne tako da mi menjaju displej nego drugi aparat da uzmes. Za wifi ti ne treba nikakvo prethodno konfigurisanje osim da nemas unapred definisan acces point nego da te pri svakom konektovanju pita preko koga/cega hoces da se konektujes i kad odaberes wifi on bi trebao da pronadje sve HS-ove itd itd., a to vec znas kako ides dalje. Sto se tice konfigurisanja GPRS-a zavisi na kojoj si mrezi, i meni se desilo da poruka koju su mi poslali ( inace sam na 064 ) ili nije bila dobra ili su promasili model aparata mada bi trebalo da pri samom ubacivanju kartice sve parametre sam telefon podesi (ovo vazi nakom aktiviranja usluge na samoj kartici). Ako nista drugo, imas na nokijinom sajtu odeljak za konfigurisanje, odaberi e61, mrezu i to je to. Sticice ti sms direktno od njih pa ce raditi i GPRS i MMS i sve sto treba i ne treba da ti nabija racun 
Andrijano, kontam da je malo nezgodno kad ti, a verujem da se to cesto desava, zapadne prasina ili neke mrvice tipa pesak i sl. izmedju te plastike i displeja pa moze posteno da ga izgrebe a (polazim od sebe pa verujem da su i drugi takvi) mi bas i nemamo neku naviku da telefon cesto vadimo iz futrole pogotovu takve gde se on "uglavi" i koja i nije predvidjena za cesto vadjenje. Ipak mislim da je najbolje resenje kupiti jednu od onih torbica za digitalac, pravljenu od materijala kao ranac ( vodootporan ) i nekako punjenu necim tako da nema bojacni da ce i ako zakacis pri npr. prolasku kroz neka vrata o ragasto ili nesto slicno, doci do ostecenja aparata dok sa druge strane cesto se telefon vadi iz torbice pa nece doci ni do grebanja. Imao sam takvu torbicu u kojoj sam drzao 6630 i posle godinu dana je bio kao nov, nigde ogreban, u savrsenom stanju a torbica je bila manje-vise unistena

Andrijano, kontam da je malo nezgodno kad ti, a verujem da se to cesto desava, zapadne prasina ili neke mrvice tipa pesak i sl. izmedju te plastike i displeja pa moze posteno da ga izgrebe a (polazim od sebe pa verujem da su i drugi takvi) mi bas i nemamo neku naviku da telefon cesto vadimo iz futrole pogotovu takve gde se on "uglavi" i koja i nije predvidjena za cesto vadjenje. Ipak mislim da je najbolje resenje kupiti jednu od onih torbica za digitalac, pravljenu od materijala kao ranac ( vodootporan ) i nekako punjenu necim tako da nema bojacni da ce i ako zakacis pri npr. prolasku kroz neka vrata o ragasto ili nesto slicno, doci do ostecenja aparata dok sa druge strane cesto se telefon vadi iz torbice pa nece doci ni do grebanja. Imao sam takvu torbicu u kojoj sam drzao 6630 i posle godinu dana je bio kao nov, nigde ogreban, u savrsenom stanju a torbica je bila manje-vise unistena
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
e-treo, ne znam, meni je E61 iskonfigurisan prvom porukom od Telekoma, bez greske. Sto se tiche Wi-Fi konekcije, pada mi na pamet samo ona glupost da udjes u connection settings i proveris da nije slucajno u do NOT discover mode-u. Ume ponekad glupost da se previdi.
Za dead pixele, pravac prodavnica i trazi drugi aparat, i to bez ikakvog pardona.
6630 app, gde si pazario taj BT GPS?
Za dead pixele, pravac prodavnica i trazi drugi aparat, i to bez ikakvog pardona.
6630 app, gde si pazario taj BT GPS?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
u jbt,gde bas da ti se padne dead pixel,nisam verovao da to moze da se desi novijim modelima
Kao sto rekose kolege
vracaj to odmah
Inace juce me je telefon odusevio kada se automatski prebacio na letnje racunanje vremena,mada me je i prevario da ustanem 1h ranije
Sto se tice GPRS-a,najbolje je da to manuelno podesis prema uputstvima sa sajta provajdera,poruka zna nekad da zabrlja.Ako nema uputstvo za e61,uzmi za bilo koju noviju symbian nokiu,isto je.

Kao sto rekose kolege

Inace juce me je telefon odusevio kada se automatski prebacio na letnje racunanje vremena,mada me je i prevario da ustanem 1h ranije

Sto se tice GPRS-a,najbolje je da to manuelno podesis prema uputstvima sa sajta provajdera,poruka zna nekad da zabrlja.Ako nema uputstvo za e61,uzmi za bilo koju noviju symbian nokiu,isto je.
-Sto se tice dead pixel-a, u uputstvu koje sam dobio uz telefon (originalno nokiino uputstvo na srpskom a ne one fotokopirane "brosurice" koje daju po divljim radnjama u non full pack-u), u delu gde se pominje displej lepo pise da moze da se desi da se pojavi nekolicina neaktivnih, svetlih ili prosto tacaka druge boje i da se to ne tretira kao neispravnost vec kao karakteristika te vrste displeja!Bad luck!
-pri pokusaju konektovanja putem GPRS-a sam podesio da me uvek pita koji access point zelim. Kada izaberem "internet" nakon sto uredjaj pokusa da se konektuje dobijam poruku "authorisation failed", kada odaberem MTS internet dobijem poruku "packet data conection not available", itd.
-miodrage, u settings-connection-wireless LAN dobijam samo opcije "show availability" i "scan for networks", dakle ne postoji nikakva opcija gde bih mogao izabrati "do not discover mod". Da li je moguce da mi treba, ranije pomenuti program, koji se zove nesto kao "hot spot finder"?
-pri pokusaju konektovanja putem GPRS-a sam podesio da me uvek pita koji access point zelim. Kada izaberem "internet" nakon sto uredjaj pokusa da se konektuje dobijam poruku "authorisation failed", kada odaberem MTS internet dobijem poruku "packet data conection not available", itd.
-miodrage, u settings-connection-wireless LAN dobijam samo opcije "show availability" i "scan for networks", dakle ne postoji nikakva opcija gde bih mogao izabrati "do not discover mod". Da li je moguce da mi treba, ranije pomenuti program, koji se zove nesto kao "hot spot finder"?
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
Kao sto rekoh,podesi GPRS manuelno prema uputstvima sa sajta
A za wlan ides na settings/connection/wireless lan/show availability,pa nakon toga odes u Conn.mng (connection manager,po dafault-u je u tools folderu) i tu vidis dostupne mreze.Ovo je cisto informativno
E sad,ako hoces da surfujes,otvoris browser i medju ponudjenim konekcijama izaberes scan for wlan i to je to.

A za wlan ides na settings/connection/wireless lan/show availability,pa nakon toga odes u Conn.mng (connection manager,po dafault-u je u tools folderu) i tu vidis dostupne mreze.Ovo je cisto informativno

E sad,ako hoces da surfujes,otvoris browser i medju ponudjenim konekcijama izaberes scan for wlan i to je to.
Phantom Lord, u conn.mgr. imam opciju "available WLAN" cijim otvaranjem dobijam poruku "no available WLAN networks". Napominjem da se nalazim u podrucju extremno jakog signala dva WLAN-a (dva HS-a razlicitih provajdera). Da li mozda treba da ukljucim neku opciju koja ce uopste dozvoliti uredjaju da odradi recimo "searching for available WLAN" ili tako nesto?
Poz. svim vlasnicima E61.
Posto pricate o futrolama , nasao sam se pozvanim da pomenem par mojih iskustava:
1) Crystal Case - narucio sam ga sa http://www.boxwave.com/ i koristio ga nazalost samo mesec dana, zarezi koji drze spojeno kuciste su popustili i polomisli se (iz cista mira, ne od pada
)
2) Sto se Case Logic-a tice - ja koristim plavo/crnu rastegljivu otvorenu futrolu za pojas (xmm da E61 ima kameru slikao bih je
) - bilo ih je po knjizarama, tokom prosle godine, koristio sam je za palm, a pokazala se kao savrsena za telefon.
3) Po meni mnogo vaznija stvar o futrole je zastitna folija za ekran, obzirom da oblik telefona i dimenzije ekrana pruzaju velike mogucnosti za pojavljivanje ogrebotina. Nazalost nisam siguran da ih je moguce naci u zemlji.[/list]
Posto pricate o futrolama , nasao sam se pozvanim da pomenem par mojih iskustava:
1) Crystal Case - narucio sam ga sa http://www.boxwave.com/ i koristio ga nazalost samo mesec dana, zarezi koji drze spojeno kuciste su popustili i polomisli se (iz cista mira, ne od pada

2) Sto se Case Logic-a tice - ja koristim plavo/crnu rastegljivu otvorenu futrolu za pojas (xmm da E61 ima kameru slikao bih je

3) Po meni mnogo vaznija stvar o futrole je zastitna folija za ekran, obzirom da oblik telefona i dimenzije ekrana pruzaju velike mogucnosti za pojavljivanje ogrebotina. Nazalost nisam siguran da ih je moguce naci u zemlji.[/list]
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
e-treo pa jesi u settings/connection/wireless lan/show availability podesio na YES? i sta si stavio za scan time? Meni stoji 10 min.
http://www.boxwave.com/accessories/noki ... s_2097.htm onaj aluminijumski case koji sam spominjao je ustvari armor case. Odlicna stvar.
http://www.boxwave.com/accessories/noki ... s_2097.htm onaj aluminijumski case koji sam spominjao je ustvari armor case. Odlicna stvar.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Pa ne znam e-treo ja dobijam signale i tamo gde neke daleko jace kartice u kompjuterima nemaju signal. Sto se mene tiche, fon je odlican. Kao i svaki drugi ima mana, ali Boze moj, koji to telefon nema? Ne znam u sta si ti toliko razocaran, ja do sada nisam cuo nikoga da je izjavio ovako nesto, ima ljudi kojima se neke stvari manje svidjaju, ali da je neko ovom asinom razocaran... svasta.
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
E danas sam konacno uspeo da isprobam i ovaj famozni Wi-Fi u Boss-u, elitnom subotickom kaficu koji je prvi izgleda u gradu uveo Wi-Fi Hotspot i na tome im svaka cast. Znachi gledao sam TV preko moba, i odusevio se
Sad jos da isprobam neki VoIP cemu je fon prvenstveno i namenjen, i niko srecniji od mene 

- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
E evo par saveta u vezi podesavanja equalizera-a,posto svi znamo da je zvuk odron,pa ovo je zadnji pokusaj da se izvuce nesto
Inace testirano sa ad-41 hs20 slusalicama,pa mozda bolje slusalice daju bolje rezultate.
Otvorite novi profil sa default podesavanjima kao slika levo (cisto zbog orijentacije),a onda probajte sa ovim podesavanjima desno.Bitno je da se ne preteruje sa 2 i 4,jer puca zvuk.Ovo odgovara vecini pesama,al jbg kod nekih ipak dolazi do prskanja visokih tonova

aj pa javite utiske

Otvorite novi profil sa default podesavanjima kao slika levo (cisto zbog orijentacije),a onda probajte sa ovim podesavanjima desno.Bitno je da se ne preteruje sa 2 i 4,jer puca zvuk.Ovo odgovara vecini pesama,al jbg kod nekih ipak dolazi do prskanja visokih tonova

aj pa javite utiske