Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Nokia Lumia 920

Post od miodrage »

iKe, pazi, hardverski Lumia je daleko mocnija, WP8 nudi neke nove stvari koje su na samom iOS nemoguce. E sad, meni fali nekoliko opcija i aplikacija koje sam imao na iPhon-u, ali mi jos vise fali ono sto sam imao sa JB. Sa druge strane, iPhone4 me je vec smorio, znao sam sve napamet. Ne zalim zbog promene, i uzivam u novom uredjaju. Naravno da ce na WP8 jos morati dosta toga da se uradi, a jos vise ja da se naviknem na sve to, ali isto je bilo kad sam sa Nokie E61 presao na iPhone 3G, kao i kada sam uzeo na par meseci HP hw6915 (dao E61 za njega). Sve zahteva neko navikavanje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Видећеш Миовраге шта је права ствар кад пређеш на андроид :D :D :D
ex ivan87

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Nemu nedostaje samo za svaki kontakt razlčito zvono sms-a :D

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

Ceftriaxone napisao:Видећеш Миовраге шта је права ствар кад пређеш на андроид :D :D :D
sta ce da vidi? :)
inace kolega cestitke,svaka cast na novoj masini...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

skar, zahvaljujem :D
Ceftriaxone, vidi, na Android necu preci nikad, makar i iz cistog principa. Necu, necu necu i tacka! Ne postoji teoretska sansa da uzmem to u ruke!
WP mi je sve drazi, sve mi vise odgovara, Lumia radi kao zmaj. Malocas stavljena na punjac, sa jos uvek 8% baterije. Znaci 18.5h je izdrzala, pored sveg mucenja.
Inace jedna zanimljiva stvar - ne umem da iskljucim Skype, stalno je aktivan, i ako mi neko pise, obavestenja odmah dobijam na telefonu. I stavio sam neki Battery Live Tile, sa njim cu moci vise da pratim potrosnju baterije pa cu za 4-5 dana moci vec da dam neku srednju vrednost i sve :D
Sto se Androida tice, obratiti paznju na potpis!

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
:: Lumia 1020

Post od Kopte3 Again »

miodrage, da bi iskljucio Skajp moras fakticki da se izlogujes, napravljen je da bude always on. :roll:
I'd explain it to you, but your brain would explode.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Tapatalk не приказује потписе :D
ex ivan87

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ceftriaxone, Onda cu ja da ti kazem: CEtereum censeo, Androidam delendam esse - nadji prevod. Slicnu stvar govorio je rimski senator Katon za Kartaginu.
Inace juce sam naleteo na jednu savrsenu recenicu: podcaster that I once heard say, "Android was born a bad copy of Blackberry, grew up a bad copy of iPhone, and will die a bad copy of Windows Mobile."
Mislim da je svaki prevod suvisan :D
Nego, tema je Lumia920, pa ajde da se drzimo dalje te teme, ja nastavljam:
Primetio sam da pri paljenju ekrana, on upali osvetljenje na jedan nivo, pa ako je podesen auto brightness (kod mene jeste), onda u sledecem delicu sekunde u zavisnosti od potrebe brzo pojaca ili smanji dodatno nivo osvetljenje, kao i upali osvetljenje ispod dugmica, ili ostavi ugaseno.
Takodje ono sto mi se jako svidja, 5 aplikacija sa ikonicama za obavestenja moze da se stavi na lockscreen, i jos jedna koju ce da pokaze ono u fullu (ja sam stavio poruke, ali pokaze samo prvi red, pa sam sada stavio da mi prikaze propustene pozive). Inace sad vec nekako uspevam po zvuku da razlikujem razlicite notifikacije, ali jos to nije na nivou My Precious, kao i onog fenomenalnog JB tweaka - PushTone (to nema niko, pa cak ni vas ljubljeni robot - a verovatno ga nece imati nikad).
Inace sta sam jos primetio WiFi signal je 100% jaci od My Precious - ispred komsijine zgrade, gde sam sa iPhonom jedno 30-ak sec sa WiFi booster tweakom lovio svoj signal, i imao negde -85dB (sto je na granici da bude izgubljeno), i gde me svaki pokret mogao kostati gubitka signala, sa Lumiom imam full signal, zakucan do kraja.
Zbog vise klase GPRS, EDGE, 3G, i HSPA u Lumiji, imam daleko vece brzine interneta preko cellular konekcije: konkretno, iPhone je imao na mt:s (davno doduse) prosecnih 1.5-2 Mbps, na Vipu 3-4.5Mbps i to je to. Lumia sad na Vipu iz prve zabola 10Mbps down, i 8Mbps up. Moram reci da sam zinuo kad sam video rezultate.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

miodrage napisao:Ceftriaxone, kao i onog fenomenalnog JB tweaka - PushTone (to nema niko, pa cak ni vas ljubljeni robot - a verovatno ga nece imati nikad).
Pa naravno da neće imati kada skoro svaka aplikacija (osim vibera i skype-a, koji imaju svoje prepoznatljive tonove) ima podešavanja melodije notifikacije

Gmail
Slika

Yahoomail
Slika

Tapatalk
Slika

Twitter
Slika

I tako dalje, ove ja koristim :)
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

telep, i viber i whatsapp i sv slicne aplikacije imaju opciju izbora tona notifikacije, kad mi tablet zazvoni tacno znam koja je aplikacija u pitanju, tako da shodno tome ustanem ili odustanem :)
::luv phonez::

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Eво Миодраже, узео сам још једном да прочитам тест овог телефона на gsmareni, само због тебе!
Одмах да напишем да телефон нисам видео уживо, али ми на сликама изгледа (моје скромно мишљење) ужасно одбојно. Сам UI ми се тек не свиђа! Не кажем да је бескористан, само ми је јако јако одбојан.
Видим да си ти пун речи хвале, и вероватно је телефон заиста добар (чим га ти хвалиш), али ето, можда сам ја сувише размажен, па преко неких ,,ситница" не могу да пређем :D
ex ivan87

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa svako ima svoj ukus, meni na slikama izgleda bas mocno i lepo, a njegov interfejs je za onog ko zeli brzinu i preciznost. Naravno hvala bogu pa nije saren kao robotic.
I ja ranije nisam mogao da zamislim ovaj novi win. ali citanjem i sticanjem novih saznanja daleko mi se vise svidja od robotica.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Deksi, Ako ti se vise svidja od robotica onda to znaci da ti je branjenje symbiana bilo licemerno jer WP je sto se tice mogucnosti dodatnih opcija i podesavanja na nivou S40 (mislim i daleko ispod S40).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage, jesi li probao sa maila da skineš prilog, neki .txt fajl? :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, pa napisao sam da moze... To sve lepo radi. Nisam samo Office fajlove pokusavao, ali nema razloga da i to ne radi.
telep, ako je tebi ovo na nivou S40, onda si ti toliko zadrt da to boli. Ovo je mnogo jace i od S60, i od svega drugog. Ok, jos nema veliku podrsku sa aplikacijama, ali se situacija popravlja iz dana u dan. Cim stigne legalno u Srbiju, ocekujem da ce tek onda da pocnu domace aplikacije da izlaze za njega.
Ceftriaxone, izgled je stvar ukusa, ali iskreno, nije mi jasno kako ovo moze nekome da bude odbojno a Android ne, kad je to sve identicno - napred veliki ekran, pozadi kamerica i to je to. Svi telefoni od 2007. (odnosno izlaska iPhona) izgledaju identicno, uz manje razlikovanje po tome jesu li ivice ostre ili zaobljene, jel ima coskove ili su i oni zaobljeni itd.
Sto se izgleda samog UI tice, meni je recimo Android toliko odvratan da je to neopisivo.
WP mi je izuzetno funkcionalan i pregledan - sve na jednom mestu, jednim pogledom znam sve sta telefon hoce da mi poruci - fantasticno.
Iskreno se nadam da ce developeri brzo da se pronadju u WP svetu, i da ucine da M$ ugrabi deo trzista, gde ce da se ustali. Konkretno, u svetu ima oko 2% WP platforme. Ali razlicito od zemlje do zemlje. U USA, recimo iPhone drzi 51.2% trzista, Android 44%, ostalo dele Symbian, RIM, i WP. u Japanu iPhone takodje na prvom mestu. U ostalom delu sveta, Android prvi, drugi iOS. A zanimljiva situacija sa WP u Italiji gde je zauzeo cak 14% trzista. U Nemackoj 3%, u Francuskoj 1.5, u Spaniji 2%...
Videcemo sta ce da se desi kad dodje WP u Kinu, vidim na Store-u vec puno aplikacija, a WP8 tamo tek dolazi, kao i kod nas.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

telep, ooo android deonicaru, rece ga pa ostade ziv. Nego ovde treb da se pise o 920 i zato caos.Slika

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Odusevljavajte se sa custom melodijama :lol: inace ne mogu da budem android deonicar jer takva firma ne postoji.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Da se prekine ovde WPvsAndroid, tema je odlicna za rasprave inace...
Jer toliki "hejjt" prema necemu treba i argumentovati, inace kako miodrage voli
na latinskom, "veritas odium parit"
I stvarno ne znam sta je to taj "sareni Android".
Potencijalni kupac u potpisu
;-)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
:: Lumia 1020

Post od Kopte3 Again »

Nazalost diskusija na ovom forumu se manje vise svodi na isto kao pre 6-7 godina.
Ne znam zasto ljudi konstantno zele da namecu svoje misljenje? Potpuno razumem zasto se nekom svidja iOS, Android ili WP. Svaki OS odnosno svaka platforma ima svoje prednosti i mane. Super je sto imamo izbor i drago mi je da svako od nas moze da kupi ono sto njemu odgovara.
Stvarno ne vidim poentu nekonstruktivnih rasprava. Da li neki OS moze da uradi stvar X ili koliko procenata trzista taj OS ima ili koliki je profit u tromesecju nekog proizvodjaca. Kakve to veze ima sa bilo cijim izborom za kupovinu telefona? Ne mora svako da voli ono sto vi volite.
Prvi licno nikad ne bih uzeo Android uredjaj, ali znam mnogo ljudi koji ga imaju i koriste i uglavnom su zadovoljni. I potpuno ih razumem zasto su zadovoljni jer ono sto oni traze bas to im Android pruza. Kad bih imao iste potrebe i ja bih verovatno koristio Android telefon. Ali to nije tako i to ne znaci da je Android sareno sranje.
Sto je najgore glavno hejtovanje dolazi uglavnom od ljudi koji nisu ni videli ni koristili uredjaj i OS, a puna su im usta negativnih impresija. Ne ciljam ovde ni na koga, ako se neko prepozna nije mi bila namera.

/rant

Izvinjavam se za offtopic.

miodrage, da li mozes da skines neku aplikaciju gde mozes rucno da ukljucis vibraciju i oslusnes da li ti "nesto" zveci u telefonu? Ljudi uglavnom dobiju utisak da im optika zveci u kameri jer je na oprugama, ali je navodno lose pricvrscen sim card slot. Hvala
I'd explain it to you, but your brain would explode.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nisam nasao takvu aplikaciju, ali sam uradio sledece: iskljucio zvuk na telefonu, stavio vibrate i pozvao se. Pa jace se cuje nego iPhone, ali je i vibracija jaca. Ako je telefon na stolu, naravno da zveci, ali ako je u ruci onda je i zvecanje daleko manje. Zveckanje se ne cuje prilikom celog trajanje vibracije, nego u tom delicu sekunde kad vibracija pocne, tako da bih ja rekao da to nije ni do kakvog nepricvrscenog dela, nego do samog motora. Probao sam i da pritisnem SIM card slot, i da drzim nezno prst na kameri, zvec je i dalje bio tu, ali kazem tacno u delicu sekunde kad upali vibraciju i odmah prestane. Inace posto je tako idiotski reseno da nema vibracije citavom duzinom zvonjenja, ja sam istu potpuno iskljucio i ne zanima me.
E da patern za vibraciju je takodje izuzetno glup - i ide u stilu bzzz... bzzzzz, gde ovaj kraci traje nesto manje od 1 sec, pa pauza oko pola sec, pa onda 1 sec traje ovaj duzi... razmak izmedju 2 patterna oko 1.5 sec.

Odgovori