Да ли се Nokia диже из мртвих?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?
Nemoj tako, jesi gledao Mi4, ili još bolje Mi note? A sami telefoni zveri. Igram se sa G3 i cekam hoce li ovi botovi od MS nesto uraditi, ako ne odoh u kineski tabor:)
Festina lente.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Apolo, sugarcoated_ass - sve sami Kinezi na forumu.
Apolo, ti si (ponovo) prešao u Android tabor, pa ti to nije bilo dosta, nego bi sad i u kineski tabor?

Apolo, ti si (ponovo) prešao u Android tabor, pa ti to nije bilo dosta, nego bi sad i u kineski tabor?

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Apolo, to je van mojih mogućnosti tako da ih nisam baš mnogo zagledao.
Ja moram ovim konjima da dam fore do sledeće godine jer ove moram da iskeširam za malo ozbiljnije opremanje studija (neke krštene monitor zvučnike, bar još 4GB RAM, novi mikrofon, jedan monitor od najmanje 20", vokalni procesor za nastupe, a kontam možda i akustiku malo da sredim), ali svakako ako se ne opasljue (oboranijaju?
) i ja ću prvom prilikom uhvatiti tamo neku relaciju Kina - Tajvan sa Meizu, Xiaomi, Lenovo, Asus... ima izbora.
Ja moram ovim konjima da dam fore do sledeće godine jer ove moram da iskeširam za malo ozbiljnije opremanje studija (neke krštene monitor zvučnike, bar još 4GB RAM, novi mikrofon, jedan monitor od najmanje 20", vokalni procesor za nastupe, a kontam možda i akustiku malo da sredim), ali svakako ako se ne opasljue (oboranijaju?

- Apolo
- Expert
Evindzer, Ne bih ja, medjutim vidis i sam sta se desava sa nasim uzasno dragim MS. Strpljenje ima svoje granice 
sugarcoated_ass, Jasno, razumemo se. Neki prioriteti uvek postoje. Ali eto, Mi4 je trenutno 185e preko Aliexpress-a, verujem da ce to leta pasti na 170e (taman jos izlazi mi5 u medjuvremenu) pa bi telefon sa sve carinom i porezom izasao oko 210e. Ja sam bio odusevljen Lumijom 830, posebno kamerom. Medjutim kasnjenje notifikacija, i tih par aplikacija koje sam koristio povremeno zatrokiraju, ili nemaju uopste notifikacije da ne kazem beskorisne su kao npr LinkedIN.... navelo me je da predjem na Android bar dok ne izbace konacnu verziju W10M. E pa videcemo sad sta ce biti na kraju

sugarcoated_ass, Jasno, razumemo se. Neki prioriteti uvek postoje. Ali eto, Mi4 je trenutno 185e preko Aliexpress-a, verujem da ce to leta pasti na 170e (taman jos izlazi mi5 u medjuvremenu) pa bi telefon sa sve carinom i porezom izasao oko 210e. Ja sam bio odusevljen Lumijom 830, posebno kamerom. Medjutim kasnjenje notifikacija, i tih par aplikacija koje sam koristio povremeno zatrokiraju, ili nemaju uopste notifikacije da ne kazem beskorisne su kao npr LinkedIN.... navelo me je da predjem na Android bar dok ne izbace konacnu verziju W10M. E pa videcemo sad sta ce biti na kraju

Festina lente.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Nokia: želimo da izradimo novi telefon, ali nema žurbe
http://www.benchmark.rs/vesti/nokia_zel ... urbe-63225
http://www.benchmark.rs/vesti/nokia_zel ... urbe-63225
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Možda i ne žure, a možda je to drugim rečima značilo da imaju problema sa ostvarenjem planova koje su sebi ranije zacrtali. U svakom slučaju, ako bude neki generički, pisaćemo o njemu kao o Tesli
, a ako bude nešto dobro, svima će nam biti drago. 

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Nema žurbe zato što Nokia mora da čeka istek ugovorne obaveze sa M$,.... to je glavni razlog.Evindzer napisao:Možda i ne žure,......
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Naravno, naravno, ali mislio sam da to ističe na jesen ove godine. Po tom rezonu - a budući da se pričalo o njihovom telefonu mesecima unazad - smatrao sam da će do leta imati potpuno gotov i zaokružen proizvod, i da će ga odmah plasirati na tržište, čim zabrana istekne.
-
- Sertifikovani Trol
Jbt, nikad nisam bio ovoliko nestrpljiv ni oko jednog proizvođača... Nadam se da će nam spremiti nešto lepo... a može i nešto jeftinije za nas socijale. 

-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Lako Nokia moze da se vine ponovo u vrh ako izbaci dobru paletu android uredjaja po povoljnijoj ceni od konkurencije ( sony, lg, samsung, htc...)
Psyhound, za vas na socijali, već imate WP i bole vas ćošak. 
Neće Njoka baš toliko da se spusti.

Neće Njoka baš toliko da se spusti.
-
- Sertifikovani Trol
Green, nisu oni Apple pa samo da mogu da napucavaju cene... Ako hoće ponovo nešto da postignu moraju pokriti sve segmente, od budžetnih do high end.
Što se tiče WPa, moram imati alternativu ako ovi puknu jer nemam baš puno poverenja u MSFT.

Što se tiče WPa, moram imati alternativu ako ovi puknu jer nemam baš puno poverenja u MSFT.
Nece msft puci. Ako nista, mobiteli ce ostati kao nusprodukt jednog sistema za sve. Samo je pitanje koliko ce to zadovoljiti potrebe obicnih korisnika.
Psy, mislim da ce Nokia prvo da izbaci neki midrange model, cisto da zagolica mastu i da ispita trziste. Naravno da ne moze biti kao Apple, to se i ne zeli u Nokiji. Apple je prica za sebe. Samsung je tu blizu, traze po 700-800 evra za nove modele, cesto i vise u nekim zemljama. Nokia to ne moze da priusti.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Dobro ali ako izbaci flagship po 200e jeftiniji od samsunga i kompanije a sa istim ili boljim specifikacijama i sa rasterecenim androidom uz staro ime i neki dopadljiv dizajn ima sanse da otkine deo trzista. Evo ja bi prvi kupio kad bi uspeli u tome
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
A svi znamo da su šanse za tako nešto minimalne, skoro pa nemoguće. [emoji4]
- Apolo
- Expert
rock9855, Takav flagship vec postoji, Xiaomi mi4 npr, ili nesto od Meizu. Specifikacije su identicne ali po nizoj ceni, pa ko voli nek izvoli. Mislim da Nokia de facto vise nije ONA Nokia. Telefon koji bude izbacen ce biti Nokia kinez, kamera (po cemu je Nokia bila prepoznatljiva) ce biti prosek, jedino sto mozda nabace lep dizajn i specifikacije, ali opet i kinezi sad svi guraju minimum 3gb rama, jace chipsete itd.
Festina lente.
Iamivan, zasto nemoguce? Pa sigurno da Nokia nece poci stopama Blackberry-ja, recimo, koji za Priv trazi sumu kao da je ukrasen smaragdima. 200 evra manje od zvucnih flagship modela je sasvim realna stvar.
Ako to zaista bude tako, mozemo ocekivati lavinu "pametnih" komentara tipa kako je izrada jeftina, telefon ruzan u bozju mater, sumnjiv "kineski" kvalitet i slicne budalastine razmazene balavurdije.
Ako to zaista bude tako, mozemo ocekivati lavinu "pametnih" komentara tipa kako je izrada jeftina, telefon ruzan u bozju mater, sumnjiv "kineski" kvalitet i slicne budalastine razmazene balavurdije.