"The smooth sliding protective cover is actually being reported to scratch the main camera lens cover."
kapiram da sam slajder češe objektivčić

"The scratches are caused by dirt and debris that is collected underneath the lens protector."
piše da je to od prljavštine ispod zaštitnog poklopca objektiva. Ta prašina je jedino mogla tu da udje ako zaštitni poklopac nije dihtovao dobro tj, nije namešten u fabrici stoprocentno na mesto.
Sve to može da se dešava i na neki način je i normalno, jer hiperprodukcija uzima danak, ali baš u takvoj situaciji fabrika mora da pojača kontrolu. Jer kontrola može mnogo da uradi. Em da vraća neispravne primerke, em da unapredi sam proces proizvodnje da što manje ima škartova.
Ja mislim, da koliko god teško bilo napraviti izmenjive maskice zbog raznih oblika i izgleda telefona, ja mislim da je to moguće uraditi. Tehnologija je takva danas da je maltene sve moguće. Pa čak iako se takve maskice budu morale menjati samo u ovlašćenim servisima sa specijalnim alatima, opet je bolje nego ovako. Šta čovek da radi sa telefonom od 800 evrića ako mu se maska izliže brzo? Ili i za dve godine? U prvom slučaju, ostavlja to mnogo fora i fazona za izvlačenje kod prodavaca za izbegavanje garancije, u smisli, ko zna kako si ga koristio, da nisi držao u dzepovima sa ključevima, tašnama sa kljucevima itd. A u drugom je korisnik ostao kao pokisao, jer je mozda jos u kreditu zbog takvog telefona