Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Nije ni meni skroz jasno IDzO, ali po ovome :

"The smooth sliding protective cover is actually being reported to scratch the main camera lens cover."

kapiram da sam slajder češe objektivčić :lol: , ali onda u nastavku :

"The scratches are caused by dirt and debris that is collected underneath the lens protector."

piše da je to od prljavštine ispod zaštitnog poklopca objektiva. Ta prašina je jedino mogla tu da udje ako zaštitni poklopac nije dihtovao dobro tj, nije namešten u fabrici stoprocentno na mesto.

Sve to može da se dešava i na neki način je i normalno, jer hiperprodukcija uzima danak, ali baš u takvoj situaciji fabrika mora da pojača kontrolu. Jer kontrola može mnogo da uradi. Em da vraća neispravne primerke, em da unapredi sam proces proizvodnje da što manje ima škartova.

Ja mislim, da koliko god teško bilo napraviti izmenjive maskice zbog raznih oblika i izgleda telefona, ja mislim da je to moguće uraditi. Tehnologija je takva danas da je maltene sve moguće. Pa čak iako se takve maskice budu morale menjati samo u ovlašćenim servisima sa specijalnim alatima, opet je bolje nego ovako. Šta čovek da radi sa telefonom od 800 evrića ako mu se maska izliže brzo? Ili i za dve godine? U prvom slučaju, ostavlja to mnogo fora i fazona za izvlačenje kod prodavaca za izbegavanje garancije, u smisli, ko zna kako si ga koristio, da nisi držao u dzepovima sa ključevima, tašnama sa kljucevima itd. A u drugom je korisnik ostao kao pokisao, jer je mozda jos u kreditu zbog takvog telefona :P , a ne ostavlja mu se mogućnost da sredi telefon koji košta kao odličan lap-top, što kaže Wicker Man. U takvoj situaciji, on bi bio srećan da može da "podmladi" svoj telefon drugom maskom, pa makar i platio 20-tinu cene telefona, na primer. 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

vlada1970, e bas taj drugi tvoj citat mi je nekako bzvz "seo"!
Kakva je to prljavstina i ne znam ni ja koje cega da se nakupi ispod poklopca pa da toliko osteti staklo!?

No nije mene stra` za njih jer kod njih vazi garancija i bice to uvazeno kao nedostatak Nokie i dobice zamenu, nego kod nas je to problem jer ovi nasi nista nece da prihvate i uvaze kao oni tamo daleko. Kao da si gubav dosao kod njih i skoro te motkom teraju napolje iz prodavnice/servisa kada trazis da ti uvaze garanciju.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ma da, mi smo ovde skroz drugi svet u odnosu na zapad. Imamo posebne fore i posebne odnose kupac-prodavac, koji ne prolaze na zapadu. Sve razumem. Sto kaze jedan lik na drugom forumu, vecinom to sto rade prodavci tj, kako se odnose prema kupcima, ne rade zato sto to vole nego zato sto moraju tako da funkcionisu ovde kod nas. :P Ali to nije dobro nikako, to je sigurno. Na duzi rok gledajuci. Stvara se, a Boga mi i stvorena je odavno klima, da je takav odnos normalan. Ali nije. To jedino ovde kod nas prolazi, jer smo mala bara iz koje vrlo malo ljudi moze da izadje. A dok nije bilo interneta, ne samo da izadje iz takve bare, nego i da sazna informacije kako je napolju.

Jooooj , Srbijo, ko u tebi zivi, tome ni pakao nece tesko pasti :lol:

Umoran sam iskreno od ispravljanja krivih Drina kod nas. Retko mi sta mozemo da uradimo. Podrska mora da dodje s'vrha. A nas vrh je jos ludji od nas samih. :wacko:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Da, sigurno ce doci do nekih povlacenja modela N97 od strane Nokije,sto opet bi bilo normalno.Ali opet,iako ce se to mozda desiti, je stvarno nefer,pa covece "vrisnes" 700 evra i onda hajd' na popravku, povlacenje, itd.Pa to je cisto zahebavenje u zdrav mozak.
Inace kod nas necu ni da razmisljam, sta se moze ocekivati kada se dodje na reklamaciju N97,pih.
Iskreno, nadao sam se da ce biti frke sa sftverom,dok se malo ne uhoda,itd,ali ovako skandalozno i besramno, implementiranje losih materijala u hardver nisam mogao ni da "sanjam".Mislio sam da je Nokia uvidela problem i stavila tacku na tu pricu,ali jok. :dry:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Wicker Man, kad se kod gradnje kuce sa vise apartmana stedi na materijalu, pa sto ne bi i kod mobilnog :lol:

http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... seriesId=0
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

60sec
Banned
Pridružio se: Pon, 06. Jul 2009. 00:55

Post od 60sec »

Ljudi guli mi se kamera :smutny: :smutny: :smutny: :smutny: Poludeo sam extra mi je ofuljena :o :blinky: :o :blinky:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

60sec, na to si morao biti spreman kada uzmis novi model iz prve prvcijate serije...
Gulile su se i prve serije Samsungovog u700,pa je to kasnije ispravljeno,isto je tako bilo i sa n76...
D500&E71

60sec
Banned

Post od 60sec »

loki13, n76 se guli pa se guli! Ps ali meni se guli ono socivo ne zastota :-((( ia li mu pmoci to sam tek provalio kada sam slikao i slike postale jako mutne kao Out of focus slike sta je bre ovo nikada ovako nesto nisam video!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

E ljudi... Uzela sam i ja svoj primerak ovog, dugo očekivanog telefona... bar sam ga ja jako dugo čekala... E sad... Pošto vidim da ga ovde još neki imaju, interesuje me kako vam se čini slajder? Jel se kod vas zatvara snažno? kao pod oprugom? Ili je onako, malo laganije zatvaranje a kad se otvara onda izleti do onog položaja u kom i treba da stoji?

Valjda sam bila dovoljno jasna na šta mislim... Sad i meni zvuči konfuzno...:)

I? Kakvi su vaši utisci u vezi slajdera? :|
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

60sec, procitaj sta je pisano na prethodnoj strani i ostavljen je link sa istim problemom.
Pokusaj da pronadjes na netu neku informaciju da li se to smatra greskom Nokie i da li mozes zameniti tel. (nesto kao sto su radili za 5800 kada je crkavao zvucnik).

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Ninolina, mislim da nisi baš dobar korak napravila time što si uzela nokiju koja je tek izašla. Pogledaj šta se svima dešava posle 2 nedelje korišćenja, a verovatno će se i tebi desiti (mislim ne bih voleo, ali vidiš kakvo je stanje), osim ako nokija u međuvremenu nije malo osvežila N97...
Ja čekam 2010 pa tek onda idem u kupovinu telefona, taman da malo srede n97 i omniuHD, da izađe E72 i SE satio i da se slegnu cene, jer mi je ovaj 5800 najbolji telefon ikad koji sam imao, i zaista me odlično služi :)
Nokia C6

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

tehno maniac, ja sam ga prilicno povoljno pplatila.. I uopste mi nije zao sto sam ga kupila.. A to sto nekimna internetu kazu da je za 2 nedelje telefon tako ostecen, mozemo da verujemo ili ne... Na tom istom internetu mozes da vidis i testove sta je sve N97 uspela da prezivi.. Ne bih da branim N97 jer je tek kratko imam, ali sam svesna rizika.. Vreme ce pokazati.. I sam kazes da se mnogi zale na tel koje ti imas a da je kod tebe super stanje.. Tako da, ne treba verovati svemu sto vidis na internetu.. Nisam ni ocekivala da je neunirstiva.. U svakom slucaju javicu kako se moja N97-ica drzi.. :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Ninolina, da li mozes da bacis neki review? :oops:
Kada sam ovo a i jos neke stvari na netu procitao odustao sam od prve serije. :dry:
A TAKO sam se radovao. :smutny:
iPhone 4.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Marko_NS, pa eto... ja nisam uspela da mu odolim... Još uvek se privikavam... upravo sam mu promenila Product Code u Srpski i updateovala ga na najnoviji firmware... Za sada sve radi dobro... A biće review... Samo da ga još malo upoznam... I za sada mogu da kažem da jeste pomak sa N95 8GB... Mada sam i sa njim bila savršeno zadovoljna, ali mi je baš trebala promena u vidu TouchScreen-a pa sam se dosta razmišljala da li da to bude Omnia i900, 5800, Omnia HD ili I-phone... Ali postojanje hardwerske tastature na N97je presudilo (pored toga što je White... :D :D ...)... Uz sve to N97 je bio telefon koji sam baš, baš, baš želela da imam... :) TouchScreen svakako daje novu dimenziju mobilnoj komunikaciji... I verujem u ono što je rekao, čini mi se tehno maniac... Posle TouchScreena, samo TouchScreen...:)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Ninolina, naravno, nigde ne žuri sa review-om ;)
Da, to sam ja rekao i prednosti su zaista više nego očigledne....
Razmišljao sam da uzmem E72, ali kada pomislim da kroz 500 pesama treba da skrolujem 2 sata ide mi se u WC :D
Nokia C6

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ne znam sto vam se toliko svidja n97.Iskreno ja ga ne bi kupio ni da je 200 eura jeftiniji,pre bi uzeo neki iz e sreije.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

60sec
Banned

Post od 60sec »

Ninolina, koliko si ti para dala?! Ps guli se kamera ja iz prve ruke kazem i jos u osste je nisam koristio znaci ako sam uslikao 100 tinak slika za mes dana ja se urokam odmah,sto se tice slajdera vec sam rekao da je odlican i lagano se otvara i na gore i na dole nije kao kod htc da poskoci! Ako si na to mislila meni je znaci laganica slajd! Sto se tice sociva pritisni ga prstoom i videces kako je mekana ta plastika ne znam zasto?!?! ali mislim da ce novi modeli imati tvrdji taj deo oko sociva i da se nece grebati! Ps ko mi je rekao da ga menjam hahah nista od toga tesko da ce ujak ici opet napolje u skorije vreme! Ps cena sada je 470e u nemackoj! pada mu nesto cena extremno sto mi govori da noki priprema neku novu inovaciju! Mozda cak i famoznu n98! ne znam ali ne znam kako ujaku da objasnim da sam mu ofuljio kameru :o :o a stvarno je nisam drndao,stvarno!

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Sale_M, a zasto se tebi svidja E serija? Jednostavno ti se svidja i imas afinitete prema takvim telefonima.
Eto,tako se i nama dopada n97 ;)
Ninolina, tako i ja razmisljam :) Koliko si ga platila ako sme da se zna? :)
iPhone 4.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

60sec, reci mi kakva je kamera. Jel u rangu sa N95/N82 u dnevnim uslovima naravno. O nocnim ne vrijedi raspravljati kad N82 ima xenon... 8) 8) 8)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Platila sam ga u ponedeljak 550 evra.. Stigao je iz Nemačke.. Toliko sam svojevremeno platila i N95 i N95 8GB.. I ajd videćemo to za kameru.. Nadam se da kod mene mece biti tako.. A koliko ste ga vi platili? Ja sam za sada zadovoljna a videćemo i za mesec dana.. Meni je važno da je telefon funkcionalan u svemu što ima od funkcija.. A za hardwer ću se snaći..

Odgovori