Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Kao sto i sami znate kupio sam belu Nokiu E72 16.09. i radovao sam se kao malo dete, posto sam telefon cekao odavno i skupljao sam novce jaaaako dugo. Medjutim, dosao mi je moj drug MARFI i upropastio mi je radovanje.
Telefon sam vratio, jer je imao fabricku gresku, a pored toga sam pogledao jos jednu belu 72-ku i ona je takodje imala gresku.
Greska je ta da se senzorski centralni taster kaci za cestvorsmerni "prsten" odnosno D-pad ne valja. Kvar nije moguce otkloniti, jer je takve prirode, a Nokia Care Center kod nas ne postoji da se odradi zamena telefona i telefon sam vratio. Alpha Copy nije u mogucnosti nista da uradi.
Necu da pricam svasta ali izgleda da se Nokia pokakila u tanjir iz kojeg jede i definitivno su upropastili svoje ime. "E" serija koja je olicenje kvaliteta sada je postala brlja kao i vecina njihovih novih uredjaja.

Mozda uzmem ponovo 72-ku ali crnu, mozda i belu ako bude valjala (mada cu doooobro razmisliti da li cu uopste uzimati Nokia telefon) i od sada cu vise gledati da uzmem neki HTC ili neki model iz druge kompanije.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

IDzO, E jbg druze, bas mi je zao.Inace Marfi je jedno veliko djubre od coveka koje je nazalost nemoguce izbeci. :)
Iskren savet,ne idi vise na E72.Video si telefon,koristio ga,uvideo prednosti a Boga mi i mane tako da ja ti licno ne bih vise savetovao da cinis istu "gresku".
Za taj novac ja mislim da mozes pazariti neki HTC tipa Hero ili mozda kada bi se maaalcice protegao HTC Legend.Dva odlicna telefona koja ce ti sigurno pruziti veliki uzitak posebno zbog Androida. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Смор баш :dry:
Мој роле има црну е72 и осим речи хвале нема шта друго да каже...
Који ти модел још нуде?
Слобода или смрт

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Wicker Man, vijam model koji ima fizicku tastaturu tako da ovi sto su iskljucivo TS modeli otpadaju.
bestboy, ma sada se ne nudi nista sto je meni interesantno. Novac je kod mene pa kada bude nesto zanimljivo, a bude "vremena" za taj uzitak, uzece se.

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

IDzO napisao:Wicker Man, vijam model koji ima fizicku tastaturu tako da ovi sto su iskljucivo TS modeli otpadaju.
E onda ces se navijati podobro,nazalost.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

IDzO, meni se opasno svidjaju one qwerty omnie, mislim da dolaze sa legalnim garminom ako uzmes kod oficijelnih dilera i kosta oko 270e, jesi gledao njih?
::luv phonez::

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

djoxie, jesam gledao sam. Najvise mi se svidja Omnia Pro 4 ali tek treba da se pojavi.
Necu se zaletati, sacekacu da cujem utiske o modelima koji su meni interesantni pa cu onda videti sta cu i kako cu.

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

Nokia e5 ima ikonice(precice) koje su poredjane skroz dole a kod e72 su skroz gore,u nivou casovnika.Da li je moguce da e72 ima isti main screen,gde su precice dole a ne gore?
nokia c7

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

llulle, taj raspored stvari na homescreen-u je vezan za noviju verziju Symbiana, ako se ja nevaram, odnosno valjda noviji feature pack ili sta god. nazalost ne moze da se nabaci na E72. I ja bih voleo da imam takav raspored, pre svega zbog one prve linije sa kontaktima, ali nece da moze...

moukoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 07. Mar 2009. 16:59

Post od moukoko »

ufff, bas pocinje da me brine moja e72-jka :dry: imam je cirka 20ak dana, a zakucao mi se barem 7-8 puta.. bas ima problema sa manjkom memorije - imam taskman, i free memory mu je oko 35-38Mb, ali kada hocu da procitam primljene mejlove - svaki mejl koji ima slike jednostavno izbaci, tj izadje iz aplikacije :smutny: isto je i sa web stranicama - cim postoje slike ili animacije - odmah zakuca, tj izbaci iz browser-a.. mislim da mu je bas malo tih 128Mb rama :? danas mi je cak i izbacio iz mreze nakon razgovora, SIM card error je prijavio?? nakon restarta, posle minut dva - manuelno sam izabrao mrezu, i za sad radi.. Jbt, jel moguce - prosto ne verujem, a bas sam mislio da sam se skrasio na neko vreme sa ovim telefonom.. IDzO, IDzO - sudbina nam je slicna rekao bih :lol:
probacu jos da stavim novi FW, mozda pomogne..

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Pa kaze:
Nokija E72 idealna za poslovne ljude
Sve je više mobilnih telefona koji su posvećeni poslovnim korisnicima. Ovaj trend je sa sobom doneo i jedan novi dizajn - uređaj mora da ima kompletnu tastaturu, da podržava sve mejl servise i oblike komunikacije, i mora da izgleda elegantno. Pa Nokija E72 uspela je da objedini sve zadato.

Ovaj telefon upakovan je u kućište od nerđajućeg čelika, težak je 128 grama ima ekran od 2,36 inča, uz 16 miliona boja. Uz potpunu tastaturu „Nokija“ je dodala i dugme za navigaciju koje možete da vam olakša kretanje kroz menije.

Sa strane postoje klasične tipke kojima možete da kontrolišite zvuk, ali tipka za kameru se nalazi na novom dugmetu za navigaciju. Kad smo već kod kamere, trebalo bi da znate da ovaj telefon ima kameru od pet megapiksela sa digitalnim zumom 5x, blicom i ugrađenim automatskim fokusom. S hardverske strane Nokiju E72 pokreće procesor na 600 MHz, a za softversku pokretačku snagu zadužen je Simbijan 9.3 OS.

Što se povezivanja i podešavanja tiče podržani su svi oblici bežičnih veza, a upravljanje SMS, MMS i porukama i-pošte dovedeno je do savršenstva.
Izvor: Blic

E sta smo sad naucili:
-Prvo, novi telefoni moraju da imaju "kompletnu tastaturu",do sad nisu imali,ako niste znali.
-Drugo, moraju da imaju "dugme za navigaciju" kroz menije,do sad nisu imali jelte.
-Trece "tipka za kameru se nalazi na dugmetu za navigaciju". ????????
-Cetvrto,"telefon poseduje podrsku za "i-postu". (da li je to neko rekao iNesto?)

Eto svaki dan covek nauci nesto novo. :roll:
Odoh sad da placem a mozda cu i da se smejem od tuge. :roll:

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Haha, vec sam jednom rekao ali moram opet. Sto volim kad naletim na nesto ovakvo, ulepsa mi dan. Nase novine su pune skrivenih humoristickih sadrzaja, samo treba pazljivije citati :wink: , mogao je autor teksta i jedan strip da nacrta. iEternal Sunshine of the Spotless Mind :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ko još uvek čita IT sekcije na Blicu ili B92, taj se ili gadno za**bo, ili baš ima potrebu za krajnje besmislenim humorom :lol: Šta ti ljudi tamo sve pišu, pa to je strašno. Verovatno su dali astrologu koji im radi horoskope, da odradi i IT stranu, kad već nema posla, da zaradi platu nekako :lol:

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

araphel napisao:Ko još uvek čita IT sekcije na Blicu ili B92,
Niko osim jedno 80% gradjana .

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

nažalost. Joj kakvih sam se tamo gluposti načitao.

Nego, nek podeli neko samnom vrhunsku tajnu jedne crne teme koja radi kako treba na E72, please! :(

Nigde ne uspevam da iskopam temu da je prosto glat crna, sa default ikonicama, a da nije po njoj nešto prčkano. Nađem neku carbon koja je perfektna, osim što je podloga po kojoj izlaze brojevi kad se kucaju bela, a sami brojevi toliko bledo plavi da se jedva vide.

Ako je neko prosvetljen takvim rešenjem, bio bih zahvala da ga podeli samnom :wink: I nemojte mi sad reći da imam black business instalirano već u fonu, jer to je sivo, ne crno. :angry:

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

araphel, i ja sam bezuspešno pokušavao da nadjem glat crnu temu ali ništa od toga. znam da je sve moguće napraviti carbidom, ali meni je komplikovano unositi ikonice, pogotovo što nigde nisam našao e72 icon pack što bi pojednostavilo posao. ali, ako nešto nađem, poslaću ti link
::luv phonez::

valentina79
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2010. 13:04

Post od valentina79 »

Skroz crna tema sa defolt ikonama je tehkBlack Ovi mozete je naci na http://dailymobile.se/2010/01/15/symbia ... black-ovi/.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

araphel, djoxie, probajte ovu pa vidite da li valja. ;)
Crne teme -> KLIK

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

IDzO, hvala na pokusaju, ali previse je stealth :D kad kucam na tastaturi, pa mi izlaze imena koja imam u imniku sa tom kombinacijom, nista ne vidim, sve je crno. Izgleda da je mnogo komplikovano napraviti najobicniju crnu temu sa obicnim ikonicama i belim slovima....uvek neko nesto zezne.

danijel25danijel
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Okt 2010. 23:07

Post od danijel25danijel »

kako da uklonim ikonicu pisamce koje mi blinka na dnu ekrana non stop? i jako mi smeta. drugo pitanje je, kako da izbrisem neke teme koje sam skinuo sa neta, i instalirao.
hvala

Odgovori