Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Re: Nokia Lumia 920

Post od Green »

Miodraze, ako vec ne zelis da se spominje drndroid u ovoj "tvojoj" temi, zasto stalno poredis WP sa svojim bivsim precious? Takodje mu nije mesto u ovoj temi, vec ako zelis da se narod koncentrise na Lumiju. Sab me gabri za iOS u ovoj temi. Sam sebe zakopavas i diskreditujes. Pustis buvu i onda kao smirujes strasti. Spusti se malo na zemlju.
Nikad od tebe pravog entuzijaste, you're a joke.... :dry:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Green, pa ja drugi reper za poredjenje nemam, izneo sam svoje utiske o uredjaju, i uporedio ga sa svojim bivsim uredjajem. Naveo pros et contra i to je to.
Sa Androidom necu da radim nikakvo poredjenje, posto mi je poznat stav velike vecine na forumu, a ovo je tema gde se opisuje Lumia920. Neke stvari nisam mogao da opisem bez osvrta na iOS, jer isti poznajem u dusu. Android ne znam, i ne zelim da znam.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
:: Lumia 1020

Post od Kopte3 Again »

Ne postoji USB On The Go za WP telefone. To je umrlo za Symbian-om, mozda ga ponovo reinvent-uju jednog dana.
I'd explain it to you, but your brain would explode.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Trebaće još vremena wpu da bude rame uz rame sa drugim sistemima. Za godinu dana će možda biti odlična kupovina, trenutno je previše osakaćen kao što su i svi sistemi bili kada su izašli.

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

antec, slozio bih se da pricamo o WP7. WP8 je prilicno u ravni sa konkurencijom. Najveca razlika je u broju aplikacija koja obicnom korisniku ne predstavlja problem jer su sve bitnije aplikacije prisutne. Problem donekle moze da postoji za power user-a. Dobar deo americkih tehnoloskih blogova jedino zamera na manjoj ponudi marketplace-a, ali ne i na zrelosti sistema. Kao glavne naslove koji nisu prisutni pominju Instagram i Spotify. Svakako, oseca se i nedostatak odredjenog broja igrica koje postoje na drugim platformama, ali obzirom da recimo placanje aplikacija na iOS-u nije moguce u Srbiji (kao ni kultura kupovine softvera), ne stoji tvrdnja da ce to korisnici u Srbiji moci da dozive kao npr. u SAD.
U pitanju su nijanse i subjektivno preferiranje odredjenog korisnika. Naravno na samu kupovinu utice i poznavanje potencijalnog kupca neke platforme od ranije sto WP8 za sad ne ide na ruku. Vremenom ce trenutno marginalizovana uloga ove platforme u trci mobilnih operativnih sistema postati znacajnija uz pomoc rasta udela u trzistu i upoznavanja korisnika sa novom Microsoft filozofijom i dizajnom.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Wp8 će definitivno postati veliki igrač, tu nema govora. Upravo sam i mislio na te neke "sitnice" tipa nedostatak usb hostinga, trenutno nepostajanje nekakvog "haka" koji bi omogućio petljanje po sistemu i mnogo viši nivo personalizacije. Kažem sitnice zato što kao što znamo velikoj većini korisnika to nije ni bitno. Meni zapravo nedostaje stari wm koji je bio totalno podložan bilo kakvim izmenama preko registara i ostalih čuda.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Svima kojima nedostaje to prckanje po sistemu mogu da akaju Android, ili kad stigne novi FireFox. Medjutim, ogromna vecina korisnika na svetu ne zeli takve stvari da radi. Pd korisnika Android uredjaja, smem glavu na panj da stavim da jedva 5% aktivno radi razna modovanja softvera i sl. Drugi su uzeli telefon jer svi drugi ga imaju, koriste na njemu 5 stvari i to je to. Da se ne lazemo, ista situacija je na svim sistemima.
Danas sam se malo vise poigrao sa nekim fajlovima, prebacio sam sve svoje strucne knjige koje imam u PDF u telefon, otvara ih bez ikakvih problema, i sve radi bez stucanja i zaglavljivanja, iako ima fajlova teskih i po 150 MB. Jedino, nisam jos uspeo da ucitam CHM file, a u tom formatu imam nekoliko izuzetno vaznih knjiga...
Stvar koja me apsolutno odusevljava svaki dan iznova, i mozda i glavna stvar zasto sam uzeo ovaj telefon je SNS - Social Network Service. O tome jos nisam stigao da pisem opsirno, pa ajde sada u par recenica da izlozim ovu po meni revolucionarnu stvar: prebacio sam imenik iz iPhona preko BT (nisam verovao, ali uspelo je), ubacio u fon svoj FB, Twitter, Google, Nokia, Linkedin, i naravno Live account. Telefon je sve sredio sam, pitao me samo da li zelim da mi se kontakti i servisi medjusobno povezu. Naravno da sam hteo, jer to je osnova svega.
E onda je krenulo trazenje po telefonu, nasao sam da imam nesto kontakata koji se nisu medjusobno povezali, pa sam to uradio rucno, i sada imam kompletnu integraciju svega na jednom mestu. Sve slike ikada uploadovane na FB koje sam stavio ja, ili drugi a na kojima sam tagovan, telefon je nasao i dostupne su mi. Ne moram da trazim, ceprkam... nista!
Najjaca stvar, zasto da instaliram posebnu aplikaciju za FB (ima ih jedno 30-ak koliko sam do sada video), ili Twitter (i toga sam video jedno 20), kada je sve u telefonu, i na dohvat prsta. Radi pa razbija. Malo je reci da sam se odusevio, pre ce da bude da sam doziveo ekstazu kad sam u Messaging aplikaciji video stavku online, telefon se automatski poveze sa svim mojim ukucanim mrezama, i vidi koji su mi kontakti online, i sa njima mogu odmah da se dopisujem.
Iskreno, ne znam da li Androidi ovo mogu, mislim da ne mogu, a za iPhone znam da ne moze.
Mnogi ce za ovakve stvari reci big deal... ali ja obozavam jednostavna resenja, bez dodatnog petljanja (citaj trazenja nove aplikacije).
Eto jos malo mojih iskustava sa Lumiom920

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

miodrage napisao:Medjutim, ogromna vecina korisnika na svetu ne zeli takve stvari da radi. Pd korisnika Android uredjaja, smem glavu na panj da stavim da jedva 5% aktivno radi razna modovanja softvera i sl. Drugi su uzeli telefon jer svi drugi ga imaju, koriste na njemu 5 stvari i to je to. Da se ne lazemo, ista situacija je na svim sistemima.
I manje od 5%.
Ja te pozdravljam i samo nastavi da pises svoje utiske. ;)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

miodrage napisao: Najjaca stvar, zasto da instaliram posebnu aplikaciju za FB (ima ih jedno 30-ak koliko sam do sada video), ili Twitter (i toga sam video jedno 20), kada je sve u telefonu, i na dohvat prsta. Radi pa razbija. Malo je reci da sam se odusevio, pre ce da bude da sam doziveo ekstazu kad sam u Messaging aplikaciji video stavku online, telefon se automatski poveze sa svim mojim ukucanim mrezama, i vidi koji su mi kontakti online, i sa njima mogu odmah da se dopisujem.
Iskreno, ne znam da li Androidi ovo mogu, mislim da ne mogu, a za iPhone znam da ne moze.
Mnogi ce za ovakve stvari reci big deal... ali ja obozavam jednostavna resenja, bez dodatnog petljanja (citaj trazenja nove aplikacije).

To je extra stvar...tako je nesto slicno odradjeno na N9...bas dobra stvar.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Kopte3 Again »

antec, USB OTG nije tako bitna i cesto koriscena funkcija, slazem se da moze da bude korisna, ali nije neophodna. Uostalom ni iOS je nema. WP7 ima hack WP8 jos uvek nema, ali verujem da je pitanje vremena. Noviji sistemi vise paznje posvecuju tome pa recimo ni iOS6 jos uvek nema hack. Izostanak hack-a vise pokazuje zrelost nego njenu odsustvost.

Sale_M, miodrage, integracija socijalnih mreza u WP8 je najbolja na trzistu, bolja nego kod MeeGo-a. To je najjaci adut WP-a i nazalost dok korisnik ne krene da koristi uredjaj ne moze da uvidi koliko je takvo resenje ispred konkurencije. Srecom tu je word of mouth.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

miodrage, u jednoj recenici si sve objasnio,da ni 5% ljudi ne iskoriscavaju svoj telefon do maksimuma.U potpunosti te podrzavam,i samo tako nastavi,kome se ne svdija jednostavno neka ne dolazi (ne posecuje) ovaj deo foruma..
A ovo za objedinjavanje svih socijalnih mreza,i da je dostpunost odmah pri ruci,to je savrseno..

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Kopte3 Again napisao:antec, USB OTG nije tako bitna i cesto koriscena funkcija, slazem se da moze da bude korisna, ali nije neophodna.
E vidis zasto generalizacija nije dobra. To je isto kao kad neko kaze: Kamera na telefonu nije bitna. A recimo meni i nekom drugom je jako bitna. Isto tako usb-otg mi je jako bitna stvar i zato koristim N8 koji mi mnogo olaksava neke stvari da ne moram da nosim kuci tudji usb da prebacim nesto sto je previse zahtevno da se posalje preko mail-a.
I zato cu 99,99% uzeti Nokiu 808 u skorijem periodu. :D
Nokia Lumia 1520

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Kopte3 Again napisao:antec, USB OTG nije tako bitna i cesto koriscena funkcija, slazem se da moze da bude korisna, ali nije neophodna.
Nista nije neophodno kad nemas mogucnost da koristis.
Samo se vi tesite.
Bolje da imam sve mogucnosti pa makar ih nikad ne koristio nego da ih nemam nikako:-)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Sjajna je ta integracija svih social mreža bez potrebe za dodatnom aplikacijom, čitao sam o tome i svi su uputili pohvale kako je to odrađeno na WP8, to pozdravljam i onima kojima to treba ovo je zaista olakašavajuća stvar.No meni se, recimo, ne sviđa to povezivanje svih mreža i kontakta sa FB, Twitera, google+ i sl. jer nekada ne želim da budem online, jednostavno na neke poruke odgovoriću kada meni to bude odgovaralo, zato mi odgovara da nisam stalno online i da mogu da proveravam poruke i sl na mrežama kada meni odgovara, shodno tome najviše mi pogoduju te dodatne aplikacije koje mi to i omogućavaju, a ne da sve bude integrisano u sistem.No, to ja preferiram, što ne znači da će to i nekom drugom odgovarati. Hoću samo da istaknem da ono što je jednom korisniku prednost, drugom je mana, recimo ja ne mogu da zamislim da nemam USB on to Go, kao ni Play via Radio, te dve opcije baš dosta koristim na N8 i jako mi znače, a opet nekom drugom to ne predstavlja prednost.
Shodno tome i dobro je kada postoji više OS-ova i više različitih mogućnosti tako da one odgovaraju svačijoj preferenciji i ukusu.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Kopte3 Again napisao:antec, USB OTG nije tako bitna i cesto koriscena funkcija, slazem se da moze da bude korisna, ali nije neophodna. Uostalom ni iOS je nema. WP7 ima hack WP8 jos uvek nema, ali verujem da je pitanje vremena. Noviji sistemi vise paznje posvecuju tome pa recimo ni iOS6 jos uvek nema hack. Izostanak hack-a vise pokazuje zrelost nego njenu odsustvost.
Svako ima drugacije prioritete, meni je to veoma bitno na primer. IOS sam samo povrsno koristio na iPod uredjajima pa tu nisam merodavan. Wp pokazuje zrelost jer ima visi nivo sigurnosti pa zato nije haknut? Jel si na to mislio? A mozda samo nema dovoljno iskusnih developera i uopste ljudi koji poznaju sistem pa zato jos uvek nema haka (zato sto je jos u razvoju i nije rasprostranjen )?
Na kraju krajeva nije ni bitno. Danas se telefoni biraju prema tome koliko softver u njima moze da ponudi pojedincu pa shodno tome koristimo sta koristimo. Ja sam u prvom postu samo primetio da je za mene trenutno wp nedovrsen.

Ispamovali smo temu za medalju. Ja se vise ne javljam ovde, mozemo da prenesemo diskusiju u odgovarajucu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa niko tebe ne lupa po usima da odgovoris odmah, i niko nece videti da si ti online. Tako da sa te strane, to je sve uradjeno kako treba. Poruka stigne, i stoji i ceka da je ti vidis, sto tebe opet NE obavezuje da odgovoris odmah, nego kad pozelis.
Isto tako, lepo kompletan upload svega sa uredjaja na SkyDrive (integrisano u sistem), a takodje i na socijalne mreze i sve. Taj People Hub je nesto najbolje sto sam do sada u zivotu video.
Naravno, neki ni nemaju socijalne mreze, i ovo ih zanima koliko i lanjski sneg (samo da ove godine ne bude opet onakav).
Sto se USB OTG tice, ok, ne treba mi nista da povezujem sa uredjajem, a i nemam kako, ali kad ga nakacim na komp to sve radi savrseno. Jedino, za formate koje fon ne prepoznaje, oni ne mogu da se prebace, za sada :D

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

znemanja, i ja sam mislio tako, i koristio n9 bez te integracije ceo mesec, onda cisto da probam ubacim twitter, pa skype, pa fb i tako... to sto su kontakti povezani nije bitno, biram gde cu da budem online, moze samo fb na primer. A veoma je prakticno, otvorim kontakt i vidim da li je online na googletalik i tu pustim poruku ako je nedostupan a hitno je. Na n9 je to odlicno odradjeno a na lumiji jos bolje verujem.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

miodrage, drugar ima win 8 na racunaru,radi savrseno,sam skida drajvere,jednostavno instalira par programa i to je to,ima sve vec integrisano.Bas to me je odusevilo.Mogu misliti kako tek radi na Lumiji 920.:)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Nokia Lumia 920

Post od toda81 »

Vidim da su iskustva razlicita kada je win8 na kompu. Drug ga je koristio mesec dana i nezadovoljan je jer brljavi, a kaze da je brzi od win7
Note IV N9100 dual

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Eto totalno razlčita mišljenja, ja sam još pre nove godine instalirao legalan Windows 8 na laptopu, i uopše mi se ne dopada, ta integracija mi se ne sviđa, metro interfesj mi je dvodimenzionalan i, za mene (ovde opet naglašavam "za mene") neupotrebljiv. Nije uopšte tako brz, osim prilikom startovanja laptop mi je bio spreman za rad posle svega par sekundi od pritiska na taster za paljenje. Posle svega par dana korišćenjea Win8 vratio sam nazad Win7 64bita.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori