Nokia Lumia 920
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Nokia Lumia 920
Navika je cudo... naviknut si na Win7, i zato si se i vratio. Da si prvo imao Win8, pa onda stavio Win7, isto bi se desilo, posle par dana stavio bi Win8 nazad u komp.
Ok, svako ima prava na svoje misljenje, i svoj ukus, tu nista nikome ne sporim. Smem da krenem od svog primera, ja sam tek 2004. konacno sa Win98SE presao na XP, a tek 2010. na Win7.
Win8 u komp jos nisam stavio samo zato sto me ekstremno mrzi, mada ocekujem i to da se promeni u sledecih metar dana.
Ok, svako ima prava na svoje misljenje, i svoj ukus, tu nista nikome ne sporim. Smem da krenem od svog primera, ja sam tek 2004. konacno sa Win98SE presao na XP, a tek 2010. na Win7.
Win8 u komp jos nisam stavio samo zato sto me ekstremno mrzi, mada ocekujem i to da se promeni u sledecih metar dana.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
E tu se slažemo, navika je čudo, a za sebe volim da kažem da sam pomalo rob navike.Što se tiče win98Se, i ja sam, čini mi se, negde oko 2003 prešao na WinMienijum, apž tek godinu dana kasnije na XP, a kada je izašla sedmica, instalirao sam je odmah jer sam imao legalnu verziju, ali sve do pre godnu ipo dan sam držao dulaboot WinXP-a i Win 7 
No, mene intersuje jedna stvara u vezi lumije 920 i WP8 sistema uopšte, jel moguće app meni, tj, sve aplikacije koje se izlistaju kada se prevuče prst s desna na levo ili na onu malo strelicu, rasporede drugačije, da ne bude lista nego slično symbianu ili andoridu da bude rapsoređeno u vrstama i kolonama i jel moguće menjati veličinu fonata u sistemu, ne dopadaju mi se velika slova, jel to moguće promenit bez neke dodatne app?

No, mene intersuje jedna stvara u vezi lumije 920 i WP8 sistema uopšte, jel moguće app meni, tj, sve aplikacije koje se izlistaju kada se prevuče prst s desna na levo ili na onu malo strelicu, rasporede drugačije, da ne bude lista nego slično symbianu ili andoridu da bude rapsoređeno u vrstama i kolonama i jel moguće menjati veličinu fonata u sistemu, ne dopadaju mi se velika slova, jel to moguće promenit bez neke dodatne app?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
- :: Lumia 1020
Adams, nisam ja nista generalizovao. To si upravo ti uradio. Naravno da nije isto kad neko kaze da su kamera i USB OTG istog prioriteta. Tvoj subjektivan stav vidis kao generalni stav. USB OTG je korisna stvar, ali obicnom korisniku nikako presudna. Ogromna vecina ne zna da tako nesto postoji, ne zna sta je i to uopste ne koristi. Tebi je jako bitno i ja to postujem. Ja bih na tvom mestu sacekao naslednika 808 sa WP-om koji ce biti predstavljen verovatno za oko mesec dana. Imao sam prilike da koristim 808 par nedelja i mogu ti reci da ima mnogo prioritetnijih stvari koji nedostaju Symbian-u nego sto on moze da nadomesti USB OTG-om. Npr. funkcionalna on screen tastatura, stabilnost sistema, u odredjenim aplikacijama nedostatak UI-ja namenjen dodiru, a ne dzojstiku poput onog u kalendaru itd. To su stvari 1. prioriteta. Ne kazem svima, ali slozices se vecini jeste.
Evo dacu ti primer funkcionalnosti WP sistema koja bi mogla da se u neku ruku poredi sa USB OTG-om. WP u sebe ima integrisan SkyDrive, cloud sistem koji ti pruza besplatno 7GB prostora. Integracija je takva da mozes da podesis da ti se odredjeni folderi ili fajlovi automatski sinhronizuju na vise uredjaja, ukljucujuci sve mobilne platforme kao i desktop kompjutere. Preko SkyDrive-a je takodje uradjena sinhronizacija Office fajlova (Word, Excel, PP, OneNote), kao i fotografija. Ono sto razlikuje ovaj pristup od drugih resenja jeste sto je sinhronizacija integrisana u sam OS, sto znaci da ce odredjena fotografija koja se postavi na SkyDrive sa telefona (recimo koriscenjem automatskog uploada nakon fotografisanja) odmah biti preneta i na sve ostale kompjutere i telefone koji su u sinhronizaciji preko tog naloga. Isto tako dovoljno je na kompjuteru upload-ovati neki album i on ce se automatski pojaviti u galeriji telefona. Nema otvaranja aplikacija i razmisljanja. Ovo moze da bude izuzetno korisno i tako nesto funkcionalno ne postoji na drugim platformama(postoje slicna resenja, ali nemaju sve mogucnosti). To ne znaci da su druge platforme lose vec samo da su u toj kategoriji u zaostatku. E sad, vracamo se na onu prvu tezu, koliko je ta kategorija prioritetna gledano iz ugla obicnog korisnika. Ne previse, moze da bude korisna. Isto tako je WP-ova mana sto nema USB OTG, ali to nema prevelik uticaj, kao ni gore navedena funkcionalnost.
Chobby88, za tebe je isto pasus iznad. Nemaju ni drugi sistemi takav vid sinhronizacije pa opet nije neophodan. A ako je nekom pojedincu nesto neophodno on ce odabrati onaj sistem koji ce njemu pokriti potrebe. Nemam ja sta da se tesim, odabrao sam ono sto meni odgovara potrebama i veoma sam zadovoljan. Ne teram nikog niti ubedjujem da je moj izbor najbolji izbor, ali isto tako ne prihvatam da mi neko namece svoj izbor. Ako si ti zadovoljan svojim izborom, drago mi je.
antec, kao sto sam vec gore rekao tvoj izbor je samo tvoj i ako nalazis nesto sto ti odgovara - super! Izmedju ostalog ovde smo na forumu da podelimo nase iskustvo i znanje sa drugim korisnicima ne kako bi ih ubedili da mi koristimo "najbolju" stvar, vec kako bismo im pomogli da lakse donesu odluke i da tom prilikom ne pogrese. Ja koristim WP od samog pocetka, upoznat sam svim njegovim prednostima i nedostacima i ovde sam da rado napomenem i jedne i druge. Nazalost postoje neki ljudi koji nisu dovoljno upoznati sa materijom i onda pricaju napamet. Ne mislim ni na koga licno, pogotovo ne na tebe.
Da, kod WP8 je implementirana nova zastita bootloader-a gde se koristi unikatni kod sa samog hardverskog cipa i time se znatno otezava hack-ovanje uredjaja. Nesto slicno bi trebalo da imaju i novi Apple uredjaji koji dolaze sa preinstaliranim iOS6. Ne kazem da je nemoguce, samo da je postalo izuzetno tesko. Nije do broja iskusnih programera/developera i mozes se u to uveriti npr. na xda forumu. Vise o samoj zastiti mozes procitati ovde http://www.mobilejaw.com/articles/2012/ ... s-phone-8/
Evo dacu ti primer funkcionalnosti WP sistema koja bi mogla da se u neku ruku poredi sa USB OTG-om. WP u sebe ima integrisan SkyDrive, cloud sistem koji ti pruza besplatno 7GB prostora. Integracija je takva da mozes da podesis da ti se odredjeni folderi ili fajlovi automatski sinhronizuju na vise uredjaja, ukljucujuci sve mobilne platforme kao i desktop kompjutere. Preko SkyDrive-a je takodje uradjena sinhronizacija Office fajlova (Word, Excel, PP, OneNote), kao i fotografija. Ono sto razlikuje ovaj pristup od drugih resenja jeste sto je sinhronizacija integrisana u sam OS, sto znaci da ce odredjena fotografija koja se postavi na SkyDrive sa telefona (recimo koriscenjem automatskog uploada nakon fotografisanja) odmah biti preneta i na sve ostale kompjutere i telefone koji su u sinhronizaciji preko tog naloga. Isto tako dovoljno je na kompjuteru upload-ovati neki album i on ce se automatski pojaviti u galeriji telefona. Nema otvaranja aplikacija i razmisljanja. Ovo moze da bude izuzetno korisno i tako nesto funkcionalno ne postoji na drugim platformama(postoje slicna resenja, ali nemaju sve mogucnosti). To ne znaci da su druge platforme lose vec samo da su u toj kategoriji u zaostatku. E sad, vracamo se na onu prvu tezu, koliko je ta kategorija prioritetna gledano iz ugla obicnog korisnika. Ne previse, moze da bude korisna. Isto tako je WP-ova mana sto nema USB OTG, ali to nema prevelik uticaj, kao ni gore navedena funkcionalnost.
Chobby88, za tebe je isto pasus iznad. Nemaju ni drugi sistemi takav vid sinhronizacije pa opet nije neophodan. A ako je nekom pojedincu nesto neophodno on ce odabrati onaj sistem koji ce njemu pokriti potrebe. Nemam ja sta da se tesim, odabrao sam ono sto meni odgovara potrebama i veoma sam zadovoljan. Ne teram nikog niti ubedjujem da je moj izbor najbolji izbor, ali isto tako ne prihvatam da mi neko namece svoj izbor. Ako si ti zadovoljan svojim izborom, drago mi je.
antec, kao sto sam vec gore rekao tvoj izbor je samo tvoj i ako nalazis nesto sto ti odgovara - super! Izmedju ostalog ovde smo na forumu da podelimo nase iskustvo i znanje sa drugim korisnicima ne kako bi ih ubedili da mi koristimo "najbolju" stvar, vec kako bismo im pomogli da lakse donesu odluke i da tom prilikom ne pogrese. Ja koristim WP od samog pocetka, upoznat sam svim njegovim prednostima i nedostacima i ovde sam da rado napomenem i jedne i druge. Nazalost postoje neki ljudi koji nisu dovoljno upoznati sa materijom i onda pricaju napamet. Ne mislim ni na koga licno, pogotovo ne na tebe.
Da, kod WP8 je implementirana nova zastita bootloader-a gde se koristi unikatni kod sa samog hardverskog cipa i time se znatno otezava hack-ovanje uredjaja. Nesto slicno bi trebalo da imaju i novi Apple uredjaji koji dolaze sa preinstaliranim iOS6. Ne kazem da je nemoguce, samo da je postalo izuzetno tesko. Nije do broja iskusnih programera/developera i mozes se u to uveriti npr. na xda forumu. Vise o samoj zastiti mozes procitati ovde http://www.mobilejaw.com/articles/2012/ ... s-phone-8/
I'd explain it to you, but your brain would explode.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ako tako posmatramo mana SkyDrive je ako nema net (wifi), 7GB se lako popuni muzikom, slikama, fajlovima itd. Niko ovde u paketu nema data od mreže 7GB ili ima? Na dropbox imam 75GB prostora i opet mi je malo 3GB u paketu mesečno, uvek se grebem za WIFI gde god naleti. Lepo je zamišljen SkyDrive za neki zemlju koja je pokrivena wifi ili negde gde je neograničen data saobraćaj u full brzini, ovako bez toga si osakaćen. Plus ako imaš karticu tipa 32GB ne možeš da prenosiš veće fajlove sa PC kada si došao kod drugara do svog PC. Ne kažem da je SkyDrive loš, čak mi se i sviđa što se sinhronizuje na više mesta automatski (i dropbox ako instaliraš na više pc sa istim nalogom po pokretanju sam će sinhronizovati svaki novi fajl), ali je mana ako ne može da se poveća sa 7GB i net pristup.
Ako krenemo šta je kome bitno meni je bitan HDMI port, ubodeš i pregled slika/videa može da počne na velikom televizoru, ne treba vam net/usb da prebacujete pa režete na cd koji ubacujete u dvd.
Ako krenemo šta je kome bitno meni je bitan HDMI port, ubodeš i pregled slika/videa može da počne na velikom televizoru, ne treba vam net/usb da prebacujete pa režete na cd koji ubacujete u dvd.
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
Znaci li to da SkyDrive ne moze da se podesi preko cega da se konektuje? Malo je blesavo dozvoliti mu da prebacuje podatke ukoliko nije dostupna wifi mreza.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
znemanja, nije moguce napraviti drugaciju listu programa, a font ne moze da se menja, dok velicina slova moze.
Sve ovo nije moguce menjati ni s adodatnim app, jer bi one morale da rade promene u sistemu, a to dok ne urade JB nije moguce.
Baraba, pa jedino ako dnevno napravis 200 slika i odmah sve uploadujes, e onda ce biti frka, inace za neko normalno koriscenje DATA saobracaj bi trebalod a ti je sasvim dovoljan. Plus to, i da imas 70 GB saobracaja, za mesec dana mozes nesto da obrises sa SkyDrive-a, pa jos ovo i ono... i ode ti saobracaj... Nije bas ni sve tako kako predstavljas.
darkonda, ima opcija da se konekcija na SkyDrive iskljuci, i da se slike i ostali dokumenti uploaduju manuelno. Meni je Auto upload budalastina, jer zamisli, okinem sliku, pa drugu, pa jos jedno 5-6, pa hocu da vidim koja je najbolja, a ono vec sve online. Prvo odaberem sta hocu, ostale pobrisem, pa tek onda upload ako mi treba.
Sve ovo nije moguce menjati ni s adodatnim app, jer bi one morale da rade promene u sistemu, a to dok ne urade JB nije moguce.
Baraba, pa jedino ako dnevno napravis 200 slika i odmah sve uploadujes, e onda ce biti frka, inace za neko normalno koriscenje DATA saobracaj bi trebalod a ti je sasvim dovoljan. Plus to, i da imas 70 GB saobracaja, za mesec dana mozes nesto da obrises sa SkyDrive-a, pa jos ovo i ono... i ode ti saobracaj... Nije bas ni sve tako kako predstavljas.
darkonda, ima opcija da se konekcija na SkyDrive iskljuci, i da se slike i ostali dokumenti uploaduju manuelno. Meni je Auto upload budalastina, jer zamisli, okinem sliku, pa drugu, pa jos jedno 5-6, pa hocu da vidim koja je najbolja, a ono vec sve online. Prvo odaberem sta hocu, ostale pobrisem, pa tek onda upload ako mi treba.
- Baraba
miodrage, predstavio sam baš kako koristim dopbox bilo na androidu ili sada na 808 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Baraba, onda menjaj nacin koriscenja... to je za mene licno sumanuto. Ako tako koristis, 3GB ti traje 10-12 dana.
-
- Redovni učesnik
Baraba, naravno da ima mana. Nisam predstavio SkyDrive kao idealno resenje. Moze da bude jako koristan, ali nekome verovatno nece odgovarati. 7GB je prosirivo uz doplatu. Ja ga iskreno koristim za automatsku sinhronizaciju dokumenata, slike prenosim preko kabla.
darkonda, moze da se podesi da se samo sinhronizuje preko WiFi-ja.
darkonda, moze da se podesi da se samo sinhronizuje preko WiFi-ja.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Onako, cisto kao opaska, ja bez ikakvog placanja na SkyDrive imam 15 GB, dobio sam kad sam skinuo aplikaciju za iOS, dali mi dobri ljudi iz Microsofta
Uz Megu, DropBox, Box.com, 4Sync i Mega Cloud to mu izadje oko 165 GB online prostora
Nije lose, a ako sam iskoristio 25 GB secite me

Nije lose, a ako sam iskoristio 25 GB secite me

- Baraba
Kopte3 Again, ni ja ne kažem da je loš SkyDrive, ne bih poredio sa USB OTG koji može da ima dosta memorije na dohvat ruke (npr. u nekoj si zabiti i nema neta ili u nekom podrumu gde nema signala), sam kažeš da prebacuješ slike preko kabla
miodrage, tinja li ljubav orema iOS pored 920?

miodrage, tinja li ljubav orema iOS pored 920?

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Baraba, velika ljubav ne moze da se zaboravi. Ja i dalje volim iOS, cekam sledece verzije pa cu da vidim sta mi je ciniti. Lumia me trenutno zadovoljava i ispunjava u potpunosti.
Prvenstveno sam je uzeo zbog Live Tiles i People Hub. Sve drugo je samo bonus, ali ove 2 stvari drugi sistemi nemaju.
Prvenstveno sam je uzeo zbog Live Tiles i People Hub. Sve drugo je samo bonus, ali ove 2 stvari drugi sistemi nemaju.
-
- Redovni učesnik
Baraba, ja ga poredim u smislu slicnih funkcionalnosti. Pristup odredjenim podacima kada racunar nije pri ruci. Prednost cloud sistema je sto mozes da budes negde daleko od kompa i da shvatis da to nisi poneo na USB-u, ali da ga imas u cloud-u. Prednosti USB OTG su brzi protok, neogranicen kapacitet i to sto ne zahteva konekciju preko neta. Svakom svoje, i jedno i druge je korisno imati.
Slike prebacujem preko kabla direktno na komp i nikad mi do sad nije bilo potrebno da ih prebacim na USB. WP8 za razliku od WP7 podrzava povezivanje sa racunarom kao mass storage tako da nije neophodan program za sinhronizaciju.
miodrage, 25GB SkyDrive-a besplatno.
Slike prebacujem preko kabla direktno na komp i nikad mi do sad nije bilo potrebno da ih prebacim na USB. WP8 za razliku od WP7 podrzava povezivanje sa racunarom kao mass storage tako da nije neophodan program za sinhronizaciju.
miodrage, 25GB SkyDrive-a besplatno.

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Kopte3 Again, da, moja greska, i ja imam 25 GB.
Na 4Sync imam 15, Box i Mega po 50, Dropbox 3.5, Mega Cloud 8.5
Uglavnom, zadovoljan sam svojim online prostorom

Na 4Sync imam 15, Box i Mega po 50, Dropbox 3.5, Mega Cloud 8.5
Uglavnom, zadovoljan sam svojim online prostorom

Juce sam sam konacno uzeo telefon,polako se privikavam ali imam jedan problem sa navigacijom,skinuo sam mape srbije i glasovno navodjenje i kad hocu da ukljucim navodjenje napise mi da navigacija jos nije dostupna za moju zemlju,da li neko zna u cemu je problem?
ja sam taj problem rijesio tako sto sam otisao u setings, pa u region and language i tamo stavim da mi je region UK. Tada osim navigacije dobijes i bogatiju prodavnicu
Podesio sam tako, kada udjem u mapu vidi se imena gradova i ulica ali kada hocu da pokrenem navigaciju stalno mi izbacuje "Sorry, can't find your route. Navigation is not yet available in your country".

-
- Redovni učesnik
http://conversations.nokia.com/2013/01/ ... hole-worldBecause we are committed to extend the coverage of our detailed maps to the whole world, we have added Serbia (including Kosovo) and Israel with this release. You can now search for places and calculate precise routes in these two countries too and soon we will also introduce turn-by-turn navigation with Nokia Drive.
A-ha! Znaci Finci ipak priznaju Srbiju sa Kosovom...... I izrael sa Palestinom. 

Nokia Lumia 1520
- d@r123
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
- :: Sony Xperia Z1
- :: HTC One X
miodrage, dali se mob zagrije dosta, poslije nekog duzeg koristenja (ako si bio u mogucnosti malo ga preopteretiti). I da pobrini se ti oko toga jelly break-a