Nokia Lumia 925
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia Lumia 925
US tastatura?
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Nisi dobro podesio region. Idi ovako - tastatura US, language English (US) i region United States. Nakon toga, trazice restart uredjaja i imaces Cortanu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- kopitaneskita
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28
pa recimo od 15% do 100%.deksicom napisao:Zavisi koiko je i baterija prazna .
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pon, 22. Dec 2014. 18:07
- :: Nokia Lumia 925
http://forums.windowscentral.com/cortan ... de-us.html
prateci ovo uputstvo usmeo sam da aktiviram Kortanu, bukvalno sam morao sve da podesim na USA i da pobrisem sve sto je bilo kako drugacije
prateci ovo uputstvo usmeo sam da aktiviram Kortanu, bukvalno sam morao sve da podesim na USA i da pobrisem sve sto je bilo kako drugacije
Od skoro vlasnik Nokia Lumia 925 telefona i jedinu zamerku koju mogu izneti na ovaj tel jeste optimizacija aplikacija Viber i Whatsapp. One bukvalno jedu bateriju. Viber je za 1 sat koristenja (poruke) uspeo da skine negde oko 35 % baterije.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
NakaR, onda ti ta baterija nije bas najbolja, ili ti nesto u pozadini jos vuce bateriju. Ustvari, mozda je sve ok, ali ako si drzao konstantno ekran upaljenim, onda je to posrkalo bateriju a ne aplikacija. Ja doduse mnogo vise koristim WhatsApp (cca 120-150 poruka dnevno) i radi mi odlicno. Lose radi kad nemam dobru konekciju (seta 3g-h-h+ ili Wifi domet varira npr. u ustanovi gde radim).
Bez aplikacije Viber baterija za 10 sati pri konstantnom wifi skine oko 25 % do 30%. Ekran mi je jeste bio tih sat vremena ukljucen, ali opet ovo je brzo trosenje.
I postoji li neka aplikacija ili kod koja proverava stanje baterije (prethodno sam koristio Xperiu T pa je preko koda moglo da se proveri stanje baterije)?
I postoji li neka aplikacija ili kod koja proverava stanje baterije (prethodno sam koristio Xperiu T pa je preko koda moglo da se proveri stanje baterije)?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Nakar, 925 je poznat da nije najstedljiviji sa baterijom. Taj ekran je veliki potrosac. Ja i kad se dopisujem, odmah gasim sve.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Pa ako je 1h radio konstantno ekran + viber + sigurno jos neka app u pozadini, to i nije tako strasno. To bi bilo onda oko 3h screen on od 100% do praznjenja sto za telefon sa ne bas najsjajnijom baterijom bi i bio neki prosek.
Aj sada.Posto je mts ponuda otisla u pm...
,ostaje mi interesantan jos ovaj model...Koliko interne memorije ostaje korisniku na raspolaganju u prvom paljenju_

Moje "multimedijalne" potrebe su oko 2,5 Gb maksimalno...neka mi nove app zauzmu 2 Gb(a neće)...to znači da mi je i to sasvim dovoljno...hm,da još stigne i taj 16.01,pa da mogu podneti zahtev za produžetak ugovora...
Ovako,neko reče kao zona sumraka,kad god pogledaš nema nečega u ponudi u mts.A kako bi bilo lepo da dobiju ovu novu 535...

-
- Povremeni posetilac
Da li neko moze da mi predlozi dobru navigaciju? Koliko sam ja uspeo da provalim google maps ne radi kao navigacija? Drugar na androidu ima google maps klasicnu navigaciju sa sjajnim servisom za nas jezik, da li to postoji za windows mobile?
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Maps, ja sam je koristio na lumiji 5lumiji i prezadovoljan sam bio. E sad meni nije problem sto mi je na engleskom jeziku tako da za jezik moras malo izguglati.
Festina lente.
-
- Povremeni posetilac
Maps se zove ta aplikacija ili govoris o google maps-u? engleski nije problem...mada cudno mi je da za windows ne postoji tako bitna i trazena aplikacija sa podrskom za nas jezik
Darko, za navigaciju skini Here Maps i Here Drive. Besplatne su, odlične su, imaju komplet Srpski, i rade offline. Za WP nema bolje navigacije, a ja i na WP i na Androidu koristim iste. Veoma sam zadovoljan. Dobro rade, brzo preračunavaju rute, dobre su mape...ne treba ti ništa drugo. Google maps za Android ili iOS ima opciju za navigaciju ali pošto na WP je Google maps uvek neka 3rd party budževina, ne može to da se meri sa ovim. Za WP samo Here i nemaš brige.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Mala ispravka, Google Maps na svu srecu nisu zastupljene na WP, vec su u pitanju Bing Maps, i odlicne su (to je Maps aplikacija). Nadalje, od besplatnih navigacija, treba pomenuti Navmii, ali nema srpski.
Ovoto je araphel pomenuo, tzv HERE paket je najbolja solucija od svih
Ovoto je araphel pomenuo, tzv HERE paket je najbolja solucija od svih
-
- Povremeni posetilac
U redu hvala vam na pojasnjenjima, sada sam provalio o cemu se radi
Sto se tice navigacije i ja mislim da je HERE najbolje resenje za WP.
Nego mene zanima, koja je po vasem misljenju najbolja aplikacija za kameru, koja koristi najvise potencijala iz CZ optike?
Nego mene zanima, koja je po vasem misljenju najbolja aplikacija za kameru, koja koristi najvise potencijala iz CZ optike?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ja koristim Lumia kameru, a ostale nisam ni pogledao, ionako kameru koristim vrlo retko, uglavnom da uslikam neki RTG snimak, ili bas neke iskasapljene ljude (sve samo strucno)