Да ли се Nokia диже из мртвих?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?
Green, Ja kad 80% ljudi pitam zasto kupuju iPhone, odgovor je: "iPhone se ne kvari, lepo izgleda, ili iPhone je iPhone". Naravno na svaki moguci nacin isticu da se vidi "jabuka" na poledjini jer kao da nisu kupili telefon vec komad nakita. Meni licno je uvek pojam kvaliteta bila ona stara Nokija, tad nisam ni znao sta je iPhone ni da li postoji uopste. Svako kupuje ono sto voli i za sta ima para, samo je bzv kada se nesto dize u nebesa kao da su stvorili planetu Zemlju. Da je tako onda se drugi telefoni ne bi ni kupovali, tako da se slazem u potpunosti sa tobom a propo prethodnih komentara.
Festina lente.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
U tom slučaju, to je 2/3 sve zarade iz cele industrije. I to je ogronma cifra.miodrage napisao:Nije 90%, nego je pisalo da Apple u mobilnim telefonima zaradjuje 2x vise nego svi ostali proizvodjaci zajedno!
I ja se plašim da bi moglo tako biti, ali iskreno mislim da nisu ludi da to urade, već da će poraditi na vraćanju starog i stvaranju novog imidža, između ostalog, i kvalitetnim i ozbiljnim pristupom budućim uređajima. Zapravo, želeo bih da tako bude, pa zato naginjem tom mišljenju.Green napisao:Pa dobro, ti misliš da će Nokia po kvalitetu biti bliža ZTE-u ili nekoj sličnoj kinezari.

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Nije baš tako, Apple ima uvedljivo najbolju garanciju, moguće je ostvariti bilo gde u svetu, menjaju uređaj i zbog sitnica. Zatim kamera, zvuk je u samom vrhu smartphone ponude, kvalitet izrade takođe. Pritom softverska podrška je takođe nešto po čemu se iPhone izdavaja. Recimo, vlasnici iPhone 6/6 plus uređaja mogu da budu sigurno da će u naredne 2-3 godine imati redovan update. iPhone jeste skup, ima mana, ali ima i prednosti u odnosu na druge proizvođače.
Da se vratimo na temu, kao fan Nokie, nadam se da će se Nokia vratiti na velika vrata sa kvalitetnim high-end uređajem, mnogi bi kupili takav uređaj samo zbog stare slave.
Da se vratimo na temu, kao fan Nokie, nadam se da će se Nokia vratiti na velika vrata sa kvalitetnim high-end uređajem, mnogi bi kupili takav uređaj samo zbog stare slave.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Apple to sve može da priušti, jer su se nahapali para i para, svi znamo na koje sve načine. Od svakog prodatog telefona imaju 600+ keka zarade. Imaju 200 milijardi dolara samo keš love. I ZTE bi mogao sve to da ima odakle. I Nokia je mogla, da nije bilo magaraca iz Microsofta.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Oni jesu magovi marketinga, jednostavno povukli su prave poteze u pravo vreme. Trziste je otvoreno, svako moze da pokusa ako misli da moze da opstane.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Pa nije da Samsung nije zaradio pa opet nema podrsku kao iP. iP kao brend zivi vec godinama i zastupljen je kod populacije od 7 do 77. Predug je period i velika je skupina konzumenata da kazemo da je sve magla.
Softverska podrska; dovoljno je procitati kukanje u android sekciji kad ce MM za flagshipove. Kod Apple tog nema. Zna se kad izlazi softver i kad krece update. Apple je inovator i to se vidi tek nakon nekog vremena kada svi krenu da stavljaju fingerprint, 64bit procesore. Drugo je sto konzumenti vise padaju na skrolanje ocima i pokretom ruke koje bude aktuelno samo dok treba prodati uredjaj, a kasnije ni pomena.
Softverska podrska; dovoljno je procitati kukanje u android sekciji kad ce MM za flagshipove. Kod Apple tog nema. Zna se kad izlazi softver i kad krece update. Apple je inovator i to se vidi tek nakon nekog vremena kada svi krenu da stavljaju fingerprint, 64bit procesore. Drugo je sto konzumenti vise padaju na skrolanje ocima i pokretom ruke koje bude aktuelno samo dok treba prodati uredjaj, a kasnije ni pomena.
Apple inovator? Dobar fazon... 
Koliko modela izbaci Samsung, a koliko Apple? O tome smo već davno diskutovali, ali ljudi i dalje potenciraju nešto što nema veze s vezom. Uvek je Apple magla bila gušća od drugih...

Koliko modela izbaci Samsung, a koliko Apple? O tome smo već davno diskutovali, ali ljudi i dalje potenciraju nešto što nema veze s vezom. Uvek je Apple magla bila gušća od drugih...
Mozda je inovator pogresna rijec , ali postavljaju odredjene standarde. Oni su prvi ubacili fp pa je to sad kao standard. Ne daj Boze da ga flagship nema, a smijali se kad je izasao na iP. Svaki njihov procesor bio popljuvan, pa nakon par godina eh dobar, jak, ovo, ono. Da ima magle, ima kao i kod svih, samo sto se na forumima i u obicnoj konverzaciji samo provlaci kako ti uredjaji ne vrijede ni 5% od cijene.
novak, senzor otiska prsta je prva stavila Motorola na Atrix (čini mi se), nikako Apple. Ceo hardver koji ugradjuju u telefon je odličan, nego softver je taj koji ga "koči". Apple nije baš neki inovator, ali uzima (koristi) tudje ideje i implementira ih puno bolje od onog ko ih je izmislio, i to radi odlično. [emoji6]
Pogresnu sam rijec upotrijebio, al razumijemo se:)
- Apolo
- Expert
Apple izbacio novi iPhone, kaze od sad mozete posvetliti ekran i da vam sluzi kao blic za selfie kameru, naravno Apple to odmah nazove inovacijom a ta funkcija vec od ranije postoji na LG G3 i ne znam za druge modele. Kasnije citam neki clanak gde su upucivali kritike svim proizvodjacima, tipa ko sta pogresno radi, i za Apple napisu da trebaju prestati nazivati inovacijama funkcije koje vec postoje kod drugih.
novak, Sta onda reci za Nokiju, secam se moje 6630 koja je imala light sensor, u ono vreme, a vidim i dan danas se neki prave pametni pa izbace telefon bez te funkcije a rec je o smartfone? Ili tipa iPhone koji nema radio (nzm da li su u medjuvremenu dodali).
novak, Sta onda reci za Nokiju, secam se moje 6630 koja je imala light sensor, u ono vreme, a vidim i dan danas se neki prave pametni pa izbace telefon bez te funkcije a rec je o smartfone? Ili tipa iPhone koji nema radio (nzm da li su u medjuvremenu dodali).
Festina lente.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Nisu dodali isto kao sto ne postoji vec godinama na nekih drugim flagship modelima. Isto tako su neki drugi sklonili IR tj daljinski za koji smatram da je bitna stavka i veliki plus.
Sve se vrti oko para i toga kako ko plasira. Ok, Apple zna da sve to lepo upakuje i da radi kako treba, bas kao sto i npr Samsung, LG, HTC i ostali znaju da bolje iskoriste iskoriste senzor kamere od samog Sonija koji ga pravi. I onda se opet sve vrati na isto. Cene su im priblicno iste, nekom vise lezi ovo a nekom ono, ko uspe pompezno da izreklamirani sto pre pusti proizvod, taj pokupi i kajmak. Sve se vrti oko para i tu je kraj price.
A sad se vratite na temu. Da li se Nokia dize iz mrtvih?
Sve se vrti oko para i toga kako ko plasira. Ok, Apple zna da sve to lepo upakuje i da radi kako treba, bas kao sto i npr Samsung, LG, HTC i ostali znaju da bolje iskoriste iskoriste senzor kamere od samog Sonija koji ga pravi. I onda se opet sve vrati na isto. Cene su im priblicno iste, nekom vise lezi ovo a nekom ono, ko uspe pompezno da izreklamirani sto pre pusti proizvod, taj pokupi i kajmak. Sve se vrti oko para i tu je kraj price.
A sad se vratite na temu. Da li se Nokia dize iz mrtvih?
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ne diže se, tek mislim da će da potone u glib. Voleo bih da se varam
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Kako može da potone u glib nešto što je već potonulo u glib i tu stoji. To su samo tvoje puste želje, zbog činjenice da se Nokia izvukla iz smrtonosnog zagrljaja Microsoft-a i time konačno oslobodila njihovog propalog WP-a (zbog kojeg su i potonuli u glib). Već to je dovoljna polazna osnova sa kojom uz njihovo iskustvo i OS kao što je Android (na tvoju veliku žalost) mogu ponovo da budu ozbiljan igrač na tržištu.miodrage napisao:Ne diže se, tek mislim da će da potone u glib.
Tebi ostaje samo da se nerviraš zbog svega toga i da mračiš ovde po forumu sa svojim ostrašćenim prognozama, koje ni do sada nisu imale nikakvog značaja i smisla.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
A tvoj značaj je neprevazidjen. Nije još dovoljno potonula čim još imaju planova.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
miodrage, evo da ti pokažem šta si napisao 13.Septembra 2013. u temi Microsoft kupio Nokiu!
Ajde zahvali se opet Elopu.....

Čega uspon,..... a čega pad????miodrage napisao:....Hvala Bogu, i Elopu, sad cemo gledati uspon Windowsa, i pad Drndroida

Ajde zahvali se opet Elopu.....

Ovi iz gsmarene znaju nesto sto mi ne znamo

.
- Apolo
- Expert
Pretpostavljam da je rec o ovome...
http://www.gsmarena.com/nokia_a1-6885.php
Btw, telefon jako lepo izgleda na slici.
http://www.gsmarena.com/nokia_a1-6885.php
Btw, telefon jako lepo izgleda na slici.
Festina lente.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Za našeg druga Apola i ostale ljubitelje Nokije, mali istorijat, uspon i pad dela kompanije vezanog za proizvodnju mobilnih telefona:
https://www.youtube.com/watch?v=yyRb_4-cquc
https://www.youtube.com/watch?v=RQEn19symz0
https://www.youtube.com/watch?v=NJS1C-j7TX4
Obratite pažnju na budalu kako baca tuđi Ajfon.
Da je tako bacio moj telefon (koje bilo marke), ja bih ga najverovatnije nalupao sve pred kamerama.
https://www.youtube.com/watch?v=yyRb_4-cquc
https://www.youtube.com/watch?v=RQEn19symz0
https://www.youtube.com/watch?v=NJS1C-j7TX4
Obratite pažnju na budalu kako baca tuđi Ajfon.

Da je tako bacio moj telefon (koje bilo marke), ja bih ga najverovatnije nalupao sve pred kamerama.