Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
60sec
Banned
Pridružio se: Pon, 06. Jul 2009. 00:55

Post od 60sec »

jerkann, ne znam ali ofuljilo se kod mene nosio sam ga jnesto jace od 20 dana i nije do SW-a jer su slike u pocetku bile FASCINANTNE znaci odusevio sam se ocekivao sam nesto kao na n96 ali ovo je rame uz rame sa 6220c! Ali eto deslia mi se glupost a ja eto malo se opustio (Nisam ni znao da se guli) i svaki cas nesto slikao! Ujak mi srecom nije pravio problem samo je rekao ova nokia nije kao nekada i to je to! E sta je u glavi mislio ne znam! Hteo sam ga mu ga otkupim ali nije hteo! bedak bas mi je krivo!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

60sec, sto ne probas sa onom displex pastom da ga ispoliras, mozda ce to resiti problem.
Za koliko ces da ga pustis u prodaju, jel si razmisljao?

60sec
Banned

Post od 60sec »

jerkann, ne znam brate mozda je on ispolira sto se prodaje tice nista mi nije rekao ja sam iskreno hteo da otkupim to odem u alfa copy i da mi zamene ali nista od toga rekao je nista nece da se nov telefon otvara! Tako da videcemo sta ce vreme doneti sa sobom! :wink:

Edit ima li ko savet sa cim da ispoliram malo kamericu ?! dal moze neko mesom kremicom ili alkohol i vatica neemam pojma st bi mi pomoglo Mislim masnu kremu je tesko skinutu ali alkohol je cudo vec sam alkoholom pokusao ali mrka kapa od toga mozda samo bolje prasinu ocisti!

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

1.Da li je neko sem Ninoline uspesno apdejtovao svoju N97 na verziju softvera 11 i cime,posto je meni ostala mrtva nakon apdejta sa NSU...Znaci da li je sa Jaf-om ili nekom drugom alatkom neko uspesno odradio product code i apdejt ujedno.
2.Da li svima na softveru v 10 ne radi okretanje ekrana kada se iz vertikalnog polozaja prebaci u horizontalni,a trebao bi da radi kao na 5800.Da li je to ispravljeno u v 11 softvera?

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Cegevara, to MORA da radi bez greske. Namesti ga u settings-display-auto rotation-on. Tako nesto ;)
iPhone 4.

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cegevara »

Nije ta putanja,ali sam se snasao...znaci za sve koji eventualno ovo nisu aktivirali ide se menu/settings/phone/sensors settings/auto rotation - on

A ostaje da odgovori neko ko zna na prvo postavljeno pitanje,hvala unapred.

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

Ljudi posto je u CG fon pao na 460... ja planiram d aga pazarim, ali za 10 dana kad padne na konacnu 390-420e, pa me interesuje dali ima ikakavih Hardverskih problema sa fonom?
Dakle, koliko je ucestalo ovo brljanje sociva? ;
Dali ima jos neki problema sa njim?

Hvala :))))
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Na vise sajtova sam naisao na zalbe koje se ticu zuljanja kamere, a druga zalba se odnosi na jako bagovit softver.
Na neke druge zalbe nisam nailazio - JOS. :)
Mozda da sacekas neko sluzbeno obavestenje iz Nokie o ovom zuljanju, isto kao sto su bili objavili gresku sa zvucnikom na 5800 pa su to dzbalesku menjali, pa tako mozda i ovo zamene.

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

Ok, hvala, ako ih od sada nisu naslu u svakom slucaju nece sada :))
Ionako imam 10 dana valjad, ako sve bude islo po lanu... :)
Hvala...
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cegevara »

Informacija koju imam,kod prodavaca na crno u CG cena je 480e(iz prve ruke,u kesici plasticnoj,bez kutije ....)i pasce maximalno na 450e do septembra(to ce mu biti standardna cijena+-20e),tako mi je saopsteno.
Sto se tice kamere ja nemam nikakvih problema sa grebanjem,ocigledno da je to slucaj od fona do fona...ali je firmware v 10 bagovit...

Ajde neko informaciju o sigurnom updejtu brendiranog N97 telefona na verziju 11 uz promenu koda...cime?

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Informacija koju ja imam i koja je 90% tacna :)

Cena u Nemackoj bice oko 350-380 eura bez PDV-a sa kutijom i full opremom do septembra ili oktobra.

U Engleskoj oko 300 funti, a mozda cak i manje jer ih dele operateri :)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

PDV tamo iznosi 20% ako se ne varam tako da ce opet biti oko 420 eura minimalno. Jedino ako se trazi povrat PDV-a kao strani drzavljanin..... :)

60sec
Banned

Post od 60sec »

Ljudi imate li savet sa cim makar malo da ostranim ove ogrebotine? ?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

60sec, procitaj temu Pimp my phone u Kaficu. Mislim da su se tamo pominjale neke paste za poliranje.
Tebi bi trebalo nesto sto ce ne oguljeni deo istanjiti do onog oguljenog da bi povrsina ponovo bila glatka.
Ne znam da li postoji i koliko je efikasna neka pasta za popunjavanja tih mikro ogrebotina.

Pokusaj tako nesto da izguglas tj. da li ima neka takva pasta.

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cegevara »

Ja ti savetujem da probas kod nekog kujundzije jer oni sa neom pastom znaju da dosta dobro skinu ili ublaze ogrebotine na staklima rucnih satova...

Da ponovim- Treba mi informacija o sigurnom updejtu brendiranog N97 telefona na verziju 11 uz promenu koda...cime?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ja rekoh kako sam odradila update...:) možda to ima veze sa tim što je tvoj tel sa mreže... Jer koliko sam ma netu videla to se i dešavalo samo sa tim telefonima...
Što se tiče grebanja sočiva, ja sam stavila foliju na sočivo i čak ni na foliji, koja čak smanjuje razmak izmedju njega i poklopca, nema tragova dodirivanja niti guljenja... Tako da to stvarno može biti problem kod pojedinih primeraka:)
što se tiče softwarea i za očekivati je da će tek sa par updatea fon dostići svoj maksimum:) kad se setim prvog firmwarea za N95icu... Pa imala je toliko malo slobodnog RAMa da nisi mogao nikakvu java aplikaciju da ma njemu pokreneš... A evo posle nekog vremena sve se sredilo:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

janka_88 napisao:PDV tamo iznosi 20% ako se ne varam tako da ce opet biti oko 420 eura minimalno. Jedino ako se trazi povrat PDV-a kao strani drzavljanin..... :)
Nemacka 19% a Engleska 15%, ako ga uvezes i platis troskove carine izacice 420 eura :)

A 99% ljudi rade povrat pdv-a :)

Inace u Slo, preko operatera moze da se uzme za 250 eura i mesecno 30 eura sa svim besplatnim pozivima i porukama ka svim mrezama ne ograniceno.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Cegevara »

ZNam naravno,pa zato sam u 1.postu i napisao da trazim informacij o "sigurnom apdejtu" brendiranih telefona ako neko zna....

60sec
Banned

Post od 60sec »

Ma ovo nije staklo druze ovo je plastika koja se ugiba kada se stisnes hm?! :blinky:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Evo jos nekih problema sa N97:
1.) After a week of usage I’ve noticed that the d-pad changed its colour and turned slightly creamy yellow -> KLIK

Isto ovo je vidljivo i sa zadnje strane, ali nemam sliku da prikazem primer.

2.) Paint behind the rim of the N97’s screen has also stared to peel. I have had my N97 for three weeks now and the paint is already peeling -> KLIK

Odgovori