Nokia N79

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
mare-ss
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2009. 18:18

Re: Nokia N79

Post od mare-ss »

Imam neku bateriju MSport ili nesto slicno samo sam je probao 3-4 punjenja i drzi isto ili cak za nijansu duze od originalne :dry:

lucky13
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 12. Nov 2012. 23:20
:: Nokia N79

Post od lucky13 »

Da zavrsim pricu o bateriji.
Na kraju sam nasao i kupio ovo:
http://www.ebay.de/itm/Akku-Nokia-Li-Po ... 1c1add7edf

Deklarisani kapacitet 1800 mAh.
Sinoc se ispraznila posle prvog punjenja.
Drzala je 7 dana i 8h. Pri tome sam imao prosecno 3 poziva i 3 SMS-a dnevno. Za to vreme sam napravio 10-15 fotografija. Kalendar tj. podsetnik sam koristio svakodnevno i bluetooth povremeno.
Standardna baterija pri istom obimu poslova izdrzi 5 dana.
Ova je drzala za oko 45% duze cime je opravdala deklarisani kapacitet.

Sad mi ostaje da vidim kako ce se ponastati sa Sports Tracker-om jer sam je i kupio zbog toga.
ST standardnu bateriju isisa za 8h a ova bi trebala da izdrzi oko 12h sto je dovoljno za celodnevno bicikliranje :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Nokia N79

Post od toda81 »

Druze, probaj ti aktivno da ga koristis na netu, sa pozivima i porukama bez prekida pa napisi koliko ti u tim uslovima drzi baterija
Note IV N9100 dual

lucky13
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 12. Nov 2012. 23:20
:: Nokia N79

Post od lucky13 »

Ja telefon koristim koliko mi treba i sta mi treba. Zato sam i napisao kako sam ga koristio da bi se stekla realna slika.
A ako si mislio na neko intenzivno koriscenje, Sports Tracker potrosi standardnu bateriju za 8 sati a za ovu cemo tek videti. Ocekujem da ce izdrzati 11-12 sati i to je ono sto mi treba.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ma razumem ja tebe, ali sve zavisi sta radis sa telefonom jer ne trosi sve podjednako bateriju, a i bitno je koliko sati ti ekran bude ukljucen, a za to ima statistika o bateriji pa podkategorija ekran i tu sve lepo pise
Note IV N9100 dual

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

toda81, čisto sumnjam da na N79 ima nešto tako. Bar znam sigurno da na N82 nije bilo dok sam ga imao a oni su vrlo slični sa sistemima. :) U svakom slučaju mislim da ta baterija koja je deklarisana na 1800mAh ima najvjerovatnije oko 1400mAh i to nije sigurno znajući te kineske kakve su. Moguće i da je istog kapaciteta kao i originalna (1200mAh) ali duže traje jer je jednostavno nova za razliku od one originalne koja je vjerovatno i izgubila puni kapacitet. :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Jao, jao pogresio sam, ne zamerite, bezim ja odavde :(
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Izgleda da je posle cetri ipo godine dosao kraj mom n79.
Sta se desava. Telefon upalim normalno, podigne sistem normalno. Krenem da se krecem kroz meni i napravim 3-4 koraka i on se ukoci. Kada se kroz menije krecem polako, sa ikone na ikonu otprilike po 15 sekundi kocenja nema ali cim ubrzam pokrete on se zamrzne.
Radjeno je:
Hard reset tasterima, flesovan phoenixom, pokusao sam bez sim i memoriske kartice i radi isto.
Sada evo skidam sf preko ovi-suitita da i tako pokusam ili da primenim flesh "dead phone". Koja je procedura takvim fleshom. Dali se samo obelezi ta opcija ili ima jos nesto?

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Evo ti moje iskustvo,imao sam 2 primerka N79 koja su imala taj problem i mogu ti samo reci da ces tesko resiti to uopste.
Ja sam pokusavao sam hard resetom i flasom bezuspesno.Jednostavno ponekad ako hoces brzo da se kreces kroz meni telefon ukoci i tu mora da ide restart,pri tom da ti se opet vrlo brzo moze ponavljati problem.
Na dva primerka N79 sam imao taj problem i savetujem ti da se okanes tog telefona,prodas ili sta vec i uzmes nesto drugo.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Sale_M, znaci tako to mu je serijski problem. Steta a bas sam ga cuvao. Ma ko ce sad da ga kupi, prosle godine mi ljudi nudise 50 eu. a ja ga nedadoh. Imam vec e72 koji zasad sluzi odlicno.
Probao sam i preko nokia-suitite reinstal ali opet isto, sad cu jos i ded phone i ako nece ide u fioku ili ce sluziti za slusanje muzike ako uspem i za to da ga koristim.
Hvala Sale.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Deksi, mislim da mu je otisla neka tastaturna folijato je cesta falinka na tom modelu pomocice mu samo poseta servisupitanje je koliko je to isplativo!
D500&E71

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ma jeste upitanju je sigurno nesto oko hardvera jer da je do softvera reset ili fleshovanje bi resilo problem. Videcu ovih dana ako idem do grad ponecu ga i svraticu u neki servis.
Mada meni ovo lici da je otiso procesor jer eto pojavljuje se kao serijski kvar i sto cim se pocne raditi sa telefonom brze on se zamrzne, kao da se umori i stane.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

I evo samo da javim da moj N79 zavrsi zivot. Sad vise nemoze ni da se upali, samo zavibrira i to je to.
A cuvao sam ga ko malo vode na dlanu, nigde tackicu nema a eto izdalo ga srce.
Pogodili su mu rok trajanja u upustvu 4 god. a on je ziveo 4,5 god.
Gledam na oglase K.P. kakve nude, to izgrebano samo tako ali rade. Cene ih od 30 do 60 e.

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan

Post od mare-ss »

Meni radi perfektno od 2009god, otvarao sam ga milion puta dok mu nisu prosvirali srafovi pa sam stavio neke gvozdene :wink: menjao sam mu masku i kuciste, padao ne znam koliko puta i apsolutno mu nista ne fali :D
Deksi, jel si probao dead phone flash?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

mare-ss, nisam probao ded phone varijantu, probacu veceras. Aj napisi ukratko upustvo za ded phone flesh. Onomad kad sam hteo takav flesh da uradim nisam mogao da cekiram tu opciju.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Deksi, pa valjda za dead phone flash potrebno je da telefon bude ugasen,da bi mogao tu opciju cekirati,nemoj mi verovati na rec,ali mislim da je tako..
A da pre toga pokusas obican flash...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

acamatic, obican flesh je radjen dok je telefon jos davao neke znake zivota kao i reset, pisao sam u nekoj od predhodnih poruka.
Jos dead phone da pokusam.
Nesto se razmisljam dali je mozda gledanje you tube klipova uzrokovalo ovaj kvar. Davao sam ga cerki uvece da gleda ove kineske crtane filmove, to je trajalo nekih dva meseca. Onda sam ga ja uzeo i bio je josuvek ispravan ali nakon tri nedelje desio se problem.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Deki nisam lepo ispratio temu,tj procitao sam post ali odavno i nisam se setio da si vec radio obican fles..
Pa bre pokusaj jos taj dead phone flash,pa vidi da li ces moci da ga spasis..
Ne verujem da moze gledanje klipova na "YT" da mu skodi..

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Pa neverujem ni ja ali telefon je malo u godinama i procesor je radio malo vise i eto doslo je do kraja.

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan

Post od mare-ss »

Deksi, Ako mi verujes sve sam pozaboravljao sta i kako, uglavnom moras da skines flash fajlove preko navifirma pa onda valjda ides na refurbish opciju u phoenixu

Odgovori