Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Re: Nokia Lumia 920

Post od iKe »

Lumia 920 od danas se može naručiti preko Telenorovog portala, u prodaju stiže u martu. Ovo sam sada pročitao u Blicu.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

JA ne vidim nigde na njihovom portalu Lumiu920, a i zanima me samo cena... Verovatno ce da bude soma eura, cisto da joj malo odvrate kupce od fenomenalne platforme, a zadrze ih na eri kamenog doba.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

miodrage, ni ja nisam video nigde na njihovom sajtu, ovo sam pročitao u novinama. Ne znam za cenu samo piše dinar uz onaj XL paket. Jeste da su uglavnom u ponudi stare Nokie sa Symbian-om, ali imaš u njihovoj ponudi i telefone drugih proizvođača koji rade na Android platformi, to jest na platformi dosta naprednijoj od samog WP, pa možeš da vidiš nešto od tih modela.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

iKe, ajde ne provociraj!
Prvo Telenor je najgora mreza u ovom delu Evrope, pa ne bih presao na njih tacno da mi daju sleper iPhone5-ica i Lumia920-tki. To pod 1. Pod 2, vrlo je poznato moje misljenje o platformi koju si pomenuo... Zmaci da je jedina na svetu, da ne postoji drugi izbor, radije bih bio bez Smartphona.
Sto se kaze, da si poslednja zena na svetu, da od nas zavisi opstaank ljudske vrste... izumrecemo!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

hahahaha, @miodrage, da je u pitanju neka zenska osoba pa i da razumem :wink:

cini me se da se nista nije promenilo po pitanju svesti nekih proizvodjaca (ili do koga je vec problem), i da se nokia samo jos dublje zakopava...
na http://www.b92.net postoji clanak o ovom modelu i opet stara prica - uskoro dolazi nokia lumia 920 i napravice ''bum''...
samo ne znam kad je to uskoro, prodje i februar (a k'o za baksuz ovaj ima 28 dana :lol: )

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Ima na Telenorovom sajtu,a i za pravo iznenadjenje malo je skuplja od S2.:) Dobar potez Telenora.:)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... /Lumia_920

Uh, na ovo nisam racunao. :dry:
Cena je krajnje pristojna od onog sto sam ocekivao, sto kaze Miodrag soma evrica.
A meni istekao ugovor, izasao bi me 42000 na mom paketicu. A spremio sam kes da sutra uzmem Nokiu 808 PureView.
Sta reci sada, koji telefon odabrati, kako?! :shock:
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Vrlo lepo, moguce da ce uskoro da ih bude po oglasima za pristojne novce, pa ce i biti vise vlasnika... Daj Boze da se i ovaj narod opameti :D
Adams moj savet je da uzmes Lumiu920, ali ako ti je potrebna jaca kamera, za oko 5-6 meseci izlazi nova Lumia sa 41 MPix kamerom i u aluminijumskom kucistu. Ovo su doduse jos nezvanicne informacije, ali danas se malo toga moze sakriti :D

Uglavnom, znas br, javi se ako zelis da pregledas azdahu :D

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

miodrage, pa znas kako, sad kad sam razmislio malo, ipak je 808 poslednji kralj simbiana (i nasao sam skoro nov za 300e), pa ipak necu propustiti priliku da ga probam, a necu ni da se sad vezujem ugovorom ako ce krajem ove ili pocetkom sledece godine da se pojavi ona azdaja sa kamerom kao na 808 i Windows Phone 8. Ali licno ne bih voleo da bude od aluminijuma jer ko zna koliko bi to tek bilo tesko. :o
Nokia Lumia 1520

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Adams, Ipak ti pazari 808 i nećeš se pokajati, WP8 tek treba da se razvija, pritom nije ni mala cena za 920 u Telenoru, 400 i kusur evra za paket Prenesi i surfuj 1000 nije baš tako malo. Pritom jedina vrednost nokijinih lumija će biti ako prenesu PureView tehnologiju na WP8, e tek kada ispeglaju OS, poveća se zajednica koja će da podrži ovaj model, poveća se broj aplikacija, tek tada će WP8 biti dobra kupovina.Do tada uzmi ti provereni 808 i uživaj 8)
Poslednja izmena od znemanja u Sre, 13. Feb 2013. 16:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

xxxx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2006. 11:37

Post od xxxx »

Da li neko zna kada ce moci da se koristi turn-by-turn navigacija na 920?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

xxxx, turn-by-turn mozes odmah da koristis, ne mozes da koristis glasovno navodjenje jos uvek. To se ceka. Nokia Drive je jos uvek u Beta fazi, zna se ko ce prvi da dobije full verziju, a mi sitna boranija smo ko zna gde odatle :(

xxxx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xxxx »

Kako da je aktiviram stalno mi izbacuje "Sorry, can't find your route. Navigation is not yet available in your country". :x

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Iz Nokia Maps, pokazace ti rutu, Nokia Drive zaboravi za sada.

xxxx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xxxx »

Probao sam Nokia mape i nimalo mi se nesvidjaju, pokazuje isplaniranu rutu ali nepokazuje u toku voznje gde i kada treba da se skrenem,nema preracunavanja rute ako se pogresno skrene i stalno mi se zakljucava ekran u toku navodjenja.Izgleda da svaki put pre navodjenja treba da iskljucim automatsko zakljucavanje ekrana. N8 je po meni zakon sto se tice navigacije i kamere.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

xxxx, pa isto to sam ti i ja rekao, na funkcionalnu navigaciju za nas se jos uvek ceka. Zato je Nokia Drive jos uvek u Beta fazi. Sa druge strane, Nokia Maps su jedne od najboljih i najdetaljnijih mapa na trzistu, tako da nema zime, barem za one koji znaju da se snadju sa mapama :D

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
:: Lumia 1020

Post od Kopte3 Again »

miodrage, komentar na b92. :P
Sto se tice narednih modela 41MP WP8 treba da bude predstavljen krajem ovog meseca (uz verovatno 520 i 720), a aluminijumski model je naslednik 920 i bice predstavljen otprilike godinu posle 920.

Adams, imas 3 opcije:
1) da uzmes 808 - ako si preveliki fan Symbian-a
2) da uzmes 920, 42 soma je manje od 400 evra, mislim da je cena prlicno dobra kad se gleda u odnosu na druge modele u Telenoru (jeftiniji od Nexus 4, S3)
3) da sacekas naslednika 808 sa WP8
S tim sto ces najvise cekati 3. opciju, a ona je takodje i najskuplja. Licno bih ti preporucio da uzmes 920. Proveo sam mesec dana sa 808 i bukvalno sam ga koristio bez kartice samo kao kameru. Ona jeste odlicna, ali sve ostalo je prilicno nekonkurentno u poredjenju sa danasnjim telefonima. Recimo tastaturu da ne spominjem..
I'd explain it to you, but your brain would explode.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

xxxx, ovo za navigaciju me je sad ubilo u pojam, odustajem od 920 dok ne izbace funkcionalnu navigaciju, pa 808 mi je funkcionalniji jbt fon, kažem meni jer 808 ima Garmin, bez navigacije mi je fon truba. Imam navigaciju na tabletu, ali se ne bih odrekao ni navigacije na fonu. Što je N8 zakon za kameru? Baš je bolja od 920? Misliš uopšte ili samo za slike u uslovima slabijeg osvetljenja zbog xenon-a? Rekao bih da je 808 bolja od 920 ali se nisam usudio da napišem jer to nije istestirano u istim uslovima, ali po slikama koje videh 808 je bolja. Ali ajd nek da komentar neko ko je koristio N8 i sada 920.

Kopte3 Again, šta je tvoj plan? Čekaćeš neki model ili kada se pojavi povoljna 920 na oglasima/operatera uzimaš?
ps. pod 2. nexus 4 je po meni trenutno uptrebljiviji i funkcionalniji od 920 i to mnogo, počevši baš od navigacije, što se tiče sistema kako radi... šta reći, kada sam video bilo je :o Stvarno su ga ispeglali maksimalno, pušten je i 4.2.2, plus očekuje se uskoro Android 5.0 Key Lime Pie.

Kopte3 Again
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
:: Lumia 1020

Post od Kopte3 Again »

Baraba, pogledaj cene u slobodnoj prodaji 920 i Nexus 4 po svetu pa ce ti biti jasno zasto je toliko dobra cena. Mozes da uporedis cene i sa S3. Glasovna navigacija ce za WP8 (za Srbiju) pretpostavljam biti pustena do kraja meseca, eventualno tokom sledeceg, tako da sem prvih par nedelja za prve kupce ta funkcionalnost nece nedostajati.
Ja sam na Vipu zakucan naredne 2 godine bez telefona, pa bi mi njihova ponuda sa cenom poput Telenora bila idealna. Posto su najavili i oni 820, pretpostavljam da ce i 920 da dobiju. Ako ne oni onda padaju neki oglasi..
I'd explain it to you, but your brain would explode.

xxxx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xxxx »

Sto se slika tice bolje su na N8 cistije su, na 920 su mutne i nisu tako ostre. Sto se nocnog slikanja tice ja sam ocekivao vise nista posebno, mozda se predmeti u daljini malo bolje vide nego kod N8 ali su i ono mutni. Video zapis je odlican i bolji je nego kod N8 i tu nemem nikakvih zamerki. Cini mi se da je led blic slabiji nego kod S3, posto sam i nju koristio. Otprilike slike su u rangu sa S3, nemogu da se porede sa N8. Sto se brzine rada i interneta tice tu N8 nema sta da trazi, uglavnom ima sve najbitnije aplikacije i tu nemem zamerki, kao sto neki govore da ima malo aplikacija. Jedino sto mi nedostaje je funkcionalna navigacija, ali nadam se da ce i to uskoro biti reseno.

Odgovori