Nokia 808 PureView
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Re: Nokia 808 PureView
mrkixxx, mozda mozes da narucis u nekoj od njih.Mozda Telekplus ili Logichop.. .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Nokia 808 PureView
Sale, nema nigde. U svakom slucaju, ja porucio fon, polovni, ali kao nov. Beli, storm truper ....
u cetvrtak stize.

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
E nek ti je sa srecom
Koliko love ? 

XIAOMI Mi 11 midnight grey
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
Hvala. Kao sto sam napisao 210. U cetvrtak vece pisem svoje utiske 

- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
e pa drugari, stigla nokia
ne mogu da detaljno opisem utiske, jer su mi veoma pomesani.
jedno je sigurno: suviše sam dugo na androidu i za sada mi je sve veoma čudno.
još ne umem ni navigaciju da sredim.
valjda mi treba period prilagodjavanja jer je na androidu sve bilo na izvol`te, a ovde covek bas treba da se zadubi.
iako sam psihički bio spreman, tesko mi ide....
par pitanja:
kad odradim reset preko telefona brise sve sa memorija, ali ne sa kartica?
ne vraca na neki prethodni fw, vec ostaje na belle 2?
koja su vasa podesavanja u c1,2,3?
interesuje me sta ste stavili za slikanje u zatvorenom prostoru sa vestackim svetlom?
hvala

ne mogu da detaljno opisem utiske, jer su mi veoma pomesani.
jedno je sigurno: suviše sam dugo na androidu i za sada mi je sve veoma čudno.
još ne umem ni navigaciju da sredim.
valjda mi treba period prilagodjavanja jer je na androidu sve bilo na izvol`te, a ovde covek bas treba da se zadubi.
iako sam psihički bio spreman, tesko mi ide....

par pitanja:
kad odradim reset preko telefona brise sve sa memorija, ali ne sa kartica?
ne vraca na neki prethodni fw, vec ostaje na belle 2?
koja su vasa podesavanja u c1,2,3?
interesuje me sta ste stavili za slikanje u zatvorenom prostoru sa vestackim svetlom?
hvala
Da kada odradis resset ostaju ti svi podaci na memorijskoj kartici,ali ti za svaki slucaj izvuci je kada to radis.. 
Ne vraca te,vec ostaje taj koji imas..

Ne vraca te,vec ostaje taj koji imas..
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
Hvala druze. Bio si u pravu za symbian. Mnogo je osakacen. Imam jos jedno pitanje: kako da pokrenem mape? Skinuo sam srbiju, skinuo glas, ali kad krenem u drive, nista se ne desava....
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
mrkixxx, Posle reseta sve ostaje na memorijskoj kartici.
Što se tiče mapa, predpostavljam da si mape uploda-ova preko Map Loadera-a, ako si tako uradio, onda bi sve moralo da funkcioniše, jednostavno odeš u app maps , sačekaš da te pozicionira i setuješ rutu, ne može biti jednostavnije.
Što se tiče mapa, predpostavljam da si mape uploda-ova preko Map Loadera-a, ako si tako uradio, onda bi sve moralo da funkcioniše, jednostavno odeš u app maps , sačekaš da te pozicionira i setuješ rutu, ne može biti jednostavnije.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
Mape sam skinuo preko mapa, posto nisu bile instalirane i prvi put sam pokrenu app, mada imam i map loader. Skinuo sve one zezalice. Danas cu da ga probam u kolima. Moram da odstikliram data, i tad mislim da nece da krene da radi. Mada je mozda bilo i do podesavanja drugih, posto sam ga sinoc formatirao. Vec sam se malo privikao na symbian. Aktivirao store, pa kao nesto preko fona i skinem. Ovom telefone se sve prasta jer je kamera ubica. Nocne slike sam malo igre u podesavanjima su bolje od digitalaca ( barem onih koje sam imao). Kad uporedim sa s3, u kucnim uslovima u mraku 808 kida. Na lepom suncu, svi telefoni mogu da budu dobri.
mrkixxx, je l ima viber, whatsapp i tako te comunication apps? 
u stavri, sta nema kao npr android ili iOS?

u stavri, sta nema kao npr android ili iOS?
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
Nokia 808 PureView
Tek sam danas postavio stvari na svoje mesto. Hard resret je majka. Navigacija dobro radi, samo je dosadan muski glas. Postavio sve kao i na androidu
iLuka, posle iponea i jacih androida, ne bih ti savetovao da prelazis na 808 osim ako ti kamera nije primarna. Aplikacije su mnogo osakacacene. Plus sto izgledaju decije i neozbiljno. A i izbor je nikakav.
Ja sam imao ogromnu zelju da ga kupim zbog kamere, plus sam preispitao sebe sta mi treba od app u svakodnevnom zivotu.
Inace, telefon jeste funkcionalan, pozivi, poruke, vremeska prognoza, vidzeti i ostalo, upload na fb, tw, flickr.
Soc.povezivanje je .... Whats up radi ok, a viber ne notifikuje kad izadjes iz app. Interfejsi su im smesni.
Pitaj posto ne znam sta te zanima.

iLuka, posle iponea i jacih androida, ne bih ti savetovao da prelazis na 808 osim ako ti kamera nije primarna. Aplikacije su mnogo osakacacene. Plus sto izgledaju decije i neozbiljno. A i izbor je nikakav.
Ja sam imao ogromnu zelju da ga kupim zbog kamere, plus sam preispitao sebe sta mi treba od app u svakodnevnom zivotu.
Inace, telefon jeste funkcionalan, pozivi, poruke, vremeska prognoza, vidzeti i ostalo, upload na fb, tw, flickr.
Soc.povezivanje je .... Whats up radi ok, a viber ne notifikuje kad izadjes iz app. Interfejsi su im smesni.
Pitaj posto ne znam sta te zanima.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Symbian app jesu poprilično osakaćene ua odnosu na iste na iOS i Androidu, ali kombinacija PV808 i nekog Android telefona/tabete ili iOS uređaja je dobitna kombinacija.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
Nokia 808 PureView
Da dodam posto sam testirao viber detaljnije: notifikacija radi i kad je samo spustena app i kad se izadje kompletno iz njega. Znaci, viber radi. Ne moze da se poziva i primaju stickeri, ali slike normalno salje.
I da, multitasking ne postoji. Ako skidas app ne smes da napustas store, vec cekas da skine i instalira.
Ako primas fajlove preko bt ne smes bilo sta da radis jer prekida.
Ne secam se da je ovako bilo ranije....
I da, multitasking ne postoji. Ako skidas app ne smes da napustas store, vec cekas da skine i instalira.
Ako primas fajlove preko bt ne smes bilo sta da radis jer prekida.
Ne secam se da je ovako bilo ranije....
razmiusljao sam o njemu jer sam mislio zbog kamere da uzmem neki jeftiniji aparat, medjutim 808 nije bas jeftin, tako da... 

mrkixxx, drago mi je da si sredio mape.Druze sta god ti treba,slobodno mi se obrati,jer sve sto je u mojoj moci pomocicu ti sigurno..Ako treba neka aplikacija,nesto slobodno se javi.
iLuka, definitivno tu nema vise poredjenja sa aplikacijama,u odnosu na druge OS.Mozda je to moglo(kazem mozda) da se uporedjuje kada su se aplikacije normalno razvijale i imale podrsku od strane proizvodjaca,ali sada definitivno ne.
Kao sto sam i napisao,one koje nisu pogasili ugasice jos malo,i onda ce telefon samo sluziti za poruke i pozive,naravno kamera se podrazumeva..
Ali 808 i neki android,to je idealna kombinacija,ali opet nositi dva modela,pihh..
iLuka, definitivno tu nema vise poredjenja sa aplikacijama,u odnosu na druge OS.Mozda je to moglo(kazem mozda) da se uporedjuje kada su se aplikacije normalno razvijale i imale podrsku od strane proizvodjaca,ali sada definitivno ne.
Kao sto sam i napisao,one koje nisu pogasili ugasice jos malo,i onda ce telefon samo sluziti za poruke i pozive,naravno kamera se podrazumeva..
Ali 808 i neki android,to je idealna kombinacija,ali opet nositi dva modela,pihh..

- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
Nokia 808 PureView
Acamatic, hvala druze. Za saDa se snalazim. Uglavnom sam instalirao sve sto mi treba,plus par starih igrica, kad bas nemam sta da radim.
Jedina stvar koja mi ne radi je nokia social ili kako se vec zove. Pocne da pokrece pa stane.
Pitanja:
da li za sy postoji neka app koja sliku pretvara u pdf, kao cam scanner na androidu i iosu?
Nasao sam sajt za flesovanje delight fw preko phoenixa.
Procitao tutorijal.
Ovo se odnosi na mene, posto sam ja na belle ?
You didn't use Delight v1.0/v1.1/v1.2/v1.3 before?
Than you have to Refurbish the whole CFW, we modifed the partion sizes so don't try a update flash.
Kontam da sve isto radim kao i ostali , samo na kraju umesto update kliknem na refurbish?
Kako vam se pokazao ovaj rom? Jel stabilan? Nisu cackali podesavanja kamere?
Jedina stvar koja mi ne radi je nokia social ili kako se vec zove. Pocne da pokrece pa stane.
Pitanja:
da li za sy postoji neka app koja sliku pretvara u pdf, kao cam scanner na androidu i iosu?
Nasao sam sajt za flesovanje delight fw preko phoenixa.
Procitao tutorijal.
Ovo se odnosi na mene, posto sam ja na belle ?
You didn't use Delight v1.0/v1.1/v1.2/v1.3 before?
Than you have to Refurbish the whole CFW, we modifed the partion sizes so don't try a update flash.
Kontam da sve isto radim kao i ostali , samo na kraju umesto update kliknem na refurbish?
Kako vam se pokazao ovaj rom? Jel stabilan? Nisu cackali podesavanja kamere?
mrkixxx, ja mislim da takva aplikacija ne postoji,ako postoji neka me neko ispravi.
Sto se tice fenixa,to sam sve zivo isprobavao,moguce i nemoguce
,tako da sam ja uvek bio za varijantu "Refurbish" jer manje je postojala mogucnost da ubaguje flesovanje telefona..
Sto se tice rom stvrano ne znam,nisam ga koristio..
Sto se tice fenixa,to sam sve zivo isprobavao,moguce i nemoguce

Sto se tice rom stvrano ne znam,nisam ga koristio..
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
mrkixxx, cestitam ti na telefonu, nisam ovih dana bas posecivao forum pa tek sada vidim. Evo da ti odgovorim koja su mi podesavanja za C1, C2 i C3.
C1 mi je za uobicajne situacije:
Mod fokusa je autofokus
Rezim PureView
Rezolucija 8mp
16:9
JPEG kvalitet ultra fin
Tonove boja ne diram nista kao ni modove
Blic auto
ND filter auto
ISO auto
C2 mi je za makro fotke:
Mod fokusa makro
Rezim PureView
Rezolucija 8mp (mada ako mi treba veci zum stavim i 5 ili cak i 2mp)
JPEG kvalitet ultra fin
Tonove boja ne diram
Mod slikanja uobicajan ali koristim i breketing cesto
Ovde ponekad umem i da se poigram sa zasicenoscu, kontrastom i ostrinom, u zavisnosti od situacije
Blic uvek ukljucen
ND filter ukljucen
ISO i ovo ostalo je sve na auto
C3 nemam nista definisano i uglavnom se tu prebacujem kada je slikanje nocu u pitanju ali mi je ND filter iskljucen uvek. One modove nocno slikanje i sl. ti ne bih preporucio da koristis jer to nigde nije odradjeno kako valja pa je ista situacija i ovde. Automatska podesavanja su takodje lose odradjena. Uzmes lepo odvojis vreme i vidis koja ti podesavanja najvise leze, sacuvas i nemas problema.
C1 mi je za uobicajne situacije:
Mod fokusa je autofokus
Rezim PureView
Rezolucija 8mp
JPEG kvalitet ultra fin
Tonove boja ne diram nista kao ni modove
Blic auto
ND filter auto
ISO auto
C2 mi je za makro fotke:
Mod fokusa makro
Rezim PureView
Rezolucija 8mp (mada ako mi treba veci zum stavim i 5 ili cak i 2mp)
JPEG kvalitet ultra fin
Tonove boja ne diram
Mod slikanja uobicajan ali koristim i breketing cesto
Ovde ponekad umem i da se poigram sa zasicenoscu, kontrastom i ostrinom, u zavisnosti od situacije
Blic uvek ukljucen
ND filter ukljucen
ISO i ovo ostalo je sve na auto
C3 nemam nista definisano i uglavnom se tu prebacujem kada je slikanje nocu u pitanju ali mi je ND filter iskljucen uvek. One modove nocno slikanje i sl. ti ne bih preporucio da koristis jer to nigde nije odradjeno kako valja pa je ista situacija i ovde. Automatska podesavanja su takodje lose odradjena. Uzmes lepo odvojis vreme i vidis koja ti podesavanja najvise leze, sacuvas i nemas problema.
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
Nokia 808 PureView
Acamatic, jos mi je npoznat i fenix i sym, pa moram da pitam.
RandjaPO, hvala! otprilike sam i ja nesto tako postavio. Danas sam isprobavao macro, auto i scenes. Mada mi svetlo nije islo na ruku. Ostavicu neke linkove u galeriji
RandjaPO, hvala! otprilike sam i ja nesto tako postavio. Danas sam isprobavao macro, auto i scenes. Mada mi svetlo nije islo na ruku. Ostavicu neke linkove u galeriji
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Kontakt:
Malo da pohvalim fon:
Pored slika koje su stvarno kao sa foto aparata, njegova druga karakteristika je brzina ( ne fluidnost) vec prosta brzina.
Satelite lokuje za manje od sec po pokretanju aplikacije. Bilo da ste napolju ili unutra. Svejedno...
Svaki ulazak u bilo koju app, a nrocito sistemske je munjevit.
Malopre sam ga testirao: otvorio sam sigurno 10tak app ( muzika, navigacija, internet, gravity, galerija i sl...) okidao kao blesav kamerom sa blicem i ulazio da vidim slike, i ni jedan trenutak nije oklevao sta da radi.
Symbian je interesantan, jer su app napravljene tako da uvek pitaju kako zelis da se povezes na net. Nema bacanja megabajtima. S'k je oskudacija
))
I naravno, instalacije su najvece do 1,5 mb. U proseku, se izrazavaju u kb
Oni lagovi poznati na androidu, ovde ne postoje, bez obzira dal se file nalazi na sd ili ne.
Generalno, fon je babaroga, samo je njegov os definitivno pregazilo vreme. Ipak je ovo vec 2014. a kad koristim 808 kao da sam u 2006. kad sam koristio n73
Pored slika koje su stvarno kao sa foto aparata, njegova druga karakteristika je brzina ( ne fluidnost) vec prosta brzina.
Satelite lokuje za manje od sec po pokretanju aplikacije. Bilo da ste napolju ili unutra. Svejedno...
Svaki ulazak u bilo koju app, a nrocito sistemske je munjevit.
Malopre sam ga testirao: otvorio sam sigurno 10tak app ( muzika, navigacija, internet, gravity, galerija i sl...) okidao kao blesav kamerom sa blicem i ulazio da vidim slike, i ni jedan trenutak nije oklevao sta da radi.
Symbian je interesantan, jer su app napravljene tako da uvek pitaju kako zelis da se povezes na net. Nema bacanja megabajtima. S'k je oskudacija

I naravno, instalacije su najvece do 1,5 mb. U proseku, se izrazavaju u kb

Oni lagovi poznati na androidu, ovde ne postoje, bez obzira dal se file nalazi na sd ili ne.
Generalno, fon je babaroga, samo je njegov os definitivno pregazilo vreme. Ipak je ovo vec 2014. a kad koristim 808 kao da sam u 2006. kad sam koristio n73