Да ли се Nokia диже из мртвих?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?
Ne moze se uporedjivati potencijalni neuspeh Nokie sa androidom i njen neuspeh sa windowsom, jednostavno ne ulaze u trku sa iste pozicije. Sa windowsom su imali pol poziciju, sa androidom krecu sa poslednjeg mesta. Nadam se da ce njih povratak proci zapazeno ako ni zbog cega drugog onda zbog te stare slave.
Je li i dalje u vlasništvu Finaca ili?
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
^ Koliko ja znam, jeste. Ali će se novi modeli proizvoditi u Kini, naravno. 

iamivan napisao:Zašto ovi novopridošli članovi (čitaj: WP-ovci) postuju ove romanske tekstove?
Ako su u vlasništvu Finske onda kupujem, uvek za Evropu nikad za ostale.Evi skuplja WP jurišnike, biće sad kilometarskih postova bez ijedne činjenice koliko hoćeš [emoji23] .
Meni dovoljan razlog.
Nokia je vec pravila telefone zasnovane na androidu .. Mogli su da poteraju i neki cm .. Uzgred, bara u koju kane uci je odavno prepuna... Napravice bum u nekoliko meseci (stari fanovi i sl.) .. Posle sledi realnost, zesce klanje sa ostalim proizvođačima. Ako imaju dobar marketing, visak kesa za ulaganje i nesto interesantno da ponude .. Mozda i urade nesto vece... Ovako, bice tu negde oko Alcatela (licno zapazanje). A, da .. MS ce svakako zaraditi 

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
TosaNS, evo, ajdemo redom....
Dakle, sve je potpuno suprotno od ovoga što ti tvrdiš. Kada su proizvođači videli koliko su loši prodajni rezultati na uređajima sa WP sistemom, sami su odustali i više nisu hteli da prave gubitke. MS je posle toga nudio WP besplatno za uređaje sa ekranom manjim od 7 inča, ali ni to nije pomoglo. MS je kasnije nudio nekim kompanijama čak i novac (Sony), da naprave pod svojim brendom uređaj sa WP sistemom, ali ni ta ponuda nije prihvaćena.
Ovo su sve činjenice koje nedvosmisleno govore o kakvom je tu potencijalu reč. Oslobodi se svog ličnog stava o WP-u ako želiš zdravorazumski da donosiš zaključke. Uopšte nije važno da li je WP bolji ili lošiji od onoga što TI ili ja mislimo,.... pita se TRŽIŠTE i šta milijarde drugih ljudi misli, a taj odgovor je poznat odavno. Toliko o potencijalu.
Zar posle svega što se desilo, tebi treba još vremena za neke zaključke. Ako do sada ovo nisi video, onda nećeš ni ubrzo videti kako kažeš, a opet iz razloga koji sam naveo u prethodnom postu.TosaNS napisao:Da li je kardinalna greška bila ta što su imali windows ili ne to će se brzo videti....
Jesi li zaboravio da su WP u početku pravile i druge kompanije kao što su Samsung, HTC, Acer, Huawei i niz drugih manje poznatih. Kako je onda MS isključio druge proizvođače????TosaNS napisao:...Koliko je mišljenje da je Nokia pukla zbog vezivanja za MS toliko sam ja stanovištva da je i MS izgubio vezivanjem za Nokiu isključivši mogućnost da se win kao os nađe i na drugim telefonima.
Dakle, sve je potpuno suprotno od ovoga što ti tvrdiš. Kada su proizvođači videli koliko su loši prodajni rezultati na uređajima sa WP sistemom, sami su odustali i više nisu hteli da prave gubitke. MS je posle toga nudio WP besplatno za uređaje sa ekranom manjim od 7 inča, ali ni to nije pomoglo. MS je kasnije nudio nekim kompanijama čak i novac (Sony), da naprave pod svojim brendom uređaj sa WP sistemom, ali ni ta ponuda nije prihvaćena.
Ovu temu smo već načeli, ali ajde.... o kakvom potencijalu pričaš, kad je sistem za 4 godine samo padao na tržištu, pa je sad zakucan na dno i trenutno je na nivou statističke greške.TosaNS napisao:.....Moje mišljenje je da windows ima potencijal i da nije za otpisivanje.....
Ovo su sve činjenice koje nedvosmisleno govore o kakvom je tu potencijalu reč. Oslobodi se svog ličnog stava o WP-u ako želiš zdravorazumski da donosiš zaključke. Uopšte nije važno da li je WP bolji ili lošiji od onoga što TI ili ja mislimo,.... pita se TRŽIŠTE i šta milijarde drugih ljudi misli, a taj odgovor je poznat odavno. Toliko o potencijalu.
Nikoga ja ne mrzim, pa ni taj Windows koji ti obožavaš. I jedno i drugo je za mene potpuno iracionalno ponašanje,... nastojim samo da sagledam stvari onakvim kakve jesu.TosaNS napisao:.....ali kontam da mrziš Windows i sve što ima neke veze sa njim.... ...
Nokia je zavrsena prica,nikad ona nece biti ono sto je bila i ne mogu da verujem da se bilo ko uopste nada dizanju Nokie iz mrtvih.Bice to jos jedan kineski telefon sa natpisom Nokia i nista vise,brzo ce opet pasti u zaborav.Takva joj je sudbina,nazalost.
ja se nadam da ce nesto od nokie ponovo biti,samo sta je sa svim patentima koje su prodali microsoftu?znam da se covjek zaduzen za kameru vratio u nokiu ali hoce li to biti stvarno ona stara finska nokia ili ce je neki kinez praviti ostaje da vidimo
dotle furam svoj lg g2 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
U principu, ako su pokupili sve najbolje ljude koje su ranije imali, imaju šanse. Ovo što Samsung ima TouchWiz, Nokia bi sa Androidom mogla da napravi nešto dobro, oni i jesu imali odlične ideje i super rešenja.
Što se tiče onoga zašto su propali - trebali su da imaju i Windows Phone i Android. A pitanje je da li bi sa Androidom opstali, oni su ranije imali najbolji OS, bilo je Nokia, pa nekoliko praznih mesta, i tek onda ostali. U prisustvu Androida i iOS-a oni su postali jedni od mnogih. I sad mogu da vremenom postanu među najboljima u svetu Androida, ali neće biti kao ranije bez osnovu imaju istu kao i ostali.
I mislim da bi im se isplatilo da, kad Windows 10 Mobile bude stabilniji i pouzdaniji da se vrate i na Windows Mobile, tu bi imali veliku prednost u startu u odnosu na Lenovo, Acer, Alcatel, i slične...
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Što se tiče onoga zašto su propali - trebali su da imaju i Windows Phone i Android. A pitanje je da li bi sa Androidom opstali, oni su ranije imali najbolji OS, bilo je Nokia, pa nekoliko praznih mesta, i tek onda ostali. U prisustvu Androida i iOS-a oni su postali jedni od mnogih. I sad mogu da vremenom postanu među najboljima u svetu Androida, ali neće biti kao ranije bez osnovu imaju istu kao i ostali.
I mislim da bi im se isplatilo da, kad Windows 10 Mobile bude stabilniji i pouzdaniji da se vrate i na Windows Mobile, tu bi imali veliku prednost u startu u odnosu na Lenovo, Acer, Alcatel, i slične...
Sent from mTalk on Windows 10 phone
- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Odlično svaka čast na brzom odgovoru, pokušaću da ti takođe brzo odgovorim, pa idemo redom:
1808:
"Zar posle svega što se desilo, tebi treba još vremena za neke zaključke. Ako do sada ovo nisi video, onda nećeš ni ubrzo videti kako kažeš, a opet iz razloga koji sam naveo u prethodnom postu."
TosaNS:
Na sta mislis da se desilo molim da budes jasan nisam razumeo na sta tačno misliš "Zar posle svega što se desilo, tebi treba još vremena za neke zaključke"
1808:
"Jesi li zaboravio da su WP u početku pravile i druge kompanije kao što su Samsung, HTC, Acer, Huawei i niz drugih manje poznatih. Kako je onda MS isključio druge proizvođače????
Dakle, sve je potpuno suprotno od ovoga što ti tvrdiš. Kada su proizvođači videli koliko su loši prodajni rezultati na uređajima sa WP sistemom, sami su odustali i više nisu hteli da prave gubitke. MS je posle toga nudio WP besplatno za uređaje sa ekranom manjim od 7 inča, ali ni to nije pomoglo. MS je kasnije nudio nekim kompanijama čak i novac (Sony), da naprave pod svojim brendom uređaj sa WP sistemom, ali ni ta ponuda nije prihvaćena."
TosaNS:
Kako je MS iskljucio druge prozvodjače? Pa time što je nakon preuzimanja Nokije, nijedan drugi proizvđač nije izbacio telefon sa windowsom da li zbog loših rezultata ili toga da je MS hteo da samo Nokia bude ta koja će imati eksluzivno pravo na windows to se ne može znati. Tačno je to da je ponudio besplatno OS za uređaje sa manjom dijagonalom od 7inča ali već tada su sa traka izlazili uređaju sa android OS tako da je to doprinelo tome, a ne loš OS ako već pričamo o tome. To za Sony iskreno nisam čuo da su im nudili neki novac ali kao što kažeš da ti verujem na reč , sve i da je je tako kao što kažeš i da ih je Sony odbio, to možda nije zbog lošeg OS-a, nego bih pre poverovao u to da nisu hteli da menjaju svoju poslovnu politiku da prelaze na drugi OS jer su već imali gotov proizvod, što ne znači da u nekoj budućnosti neće ponuditi nekakav model koji će biti WP jer veliko je pitanje u kakavim su poslovnim obavezama prema Google i njihovim androidom, moguće da su ucenjeni sa njihove strane i da ih ovi drže vezane da im neće omogućiti novije verzije ako budu izbacili i jedan telefon sa drugim os-om.
1808:
"o kakvom potencijalu pričaš, kad je sistem za 4 godine samo padao na tržištu, pa je sad zakucan na dno i trenutno je na nivou statističke greške.
Ovo su sve činjenice koje nedvosmisleno govore o kakvom je tu potencijalu reč. Oslobodi se svog ličnog stava o WP-u ako želiš zdravorazumski da donosiš zaključke. Uopšte nije važno da li je WP bolji ili lošiji od onoga što TI ili ja mislimo,.... pita se TRŽIŠTE i šta milijarde drugih ljudi misli, a taj odgovor je poznat odavno. Toliko o potencijalu."
TosaNS:
O potencijalu windowsa kao OS mislio sam na njegove tehničke mogućnosti, a ne na tržišne analize i prosek od 4 godine i greške kao što kažeš. Ne kažem da je analiza netačna i da im je udeo na tržištu takav, ja sam mislio na tehničke mogućnosti na pr. univerzalne aplikacije čije će mobilne i desktop varijante deliti većinu programskog kôda ali i druge i ne bih da idem više u detalje jer to nije tema .... Takođe i tebi poručujem da te citiram "svog ličnog stava o WP-u ako želiš zdravorazumski da donosiš zaključke." Ti govoriš o potencijalu i njegovoj merljivosti na tržištu, a ja govorim o njegovom tehničkom potencijalu, a što se tiče tržišta o tome bih rado govorio ali znaš koji je moj stav da toliko raznih modela sa različitim cenovnim nivoima teško je parirati ... šta će milijarda drugih ljudi da misle u tom veliku zaslugu ima marketing i u tome se slažem da je MS nedovoljno marketinški podržao Nokiu u smislu promovisanja modela kao svog brenda.
1808:
" ....nastojim samo da sagledam stvari onakvim kakve jesu."
TosaNS:
Takođe i ja kao i ti pokušavam da sagledam stvari onakve kakave jesu ali očigledno da se ti i ja ne razmemo niti ćemo se razmeti pogotovo zbog činjenica koje sam ti predočio
pozdrav
1808:
"Zar posle svega što se desilo, tebi treba još vremena za neke zaključke. Ako do sada ovo nisi video, onda nećeš ni ubrzo videti kako kažeš, a opet iz razloga koji sam naveo u prethodnom postu."
TosaNS:
Na sta mislis da se desilo molim da budes jasan nisam razumeo na sta tačno misliš "Zar posle svega što se desilo, tebi treba još vremena za neke zaključke"
1808:
"Jesi li zaboravio da su WP u početku pravile i druge kompanije kao što su Samsung, HTC, Acer, Huawei i niz drugih manje poznatih. Kako je onda MS isključio druge proizvođače????
Dakle, sve je potpuno suprotno od ovoga što ti tvrdiš. Kada su proizvođači videli koliko su loši prodajni rezultati na uređajima sa WP sistemom, sami su odustali i više nisu hteli da prave gubitke. MS je posle toga nudio WP besplatno za uređaje sa ekranom manjim od 7 inča, ali ni to nije pomoglo. MS je kasnije nudio nekim kompanijama čak i novac (Sony), da naprave pod svojim brendom uređaj sa WP sistemom, ali ni ta ponuda nije prihvaćena."
TosaNS:
Kako je MS iskljucio druge prozvodjače? Pa time što je nakon preuzimanja Nokije, nijedan drugi proizvđač nije izbacio telefon sa windowsom da li zbog loših rezultata ili toga da je MS hteo da samo Nokia bude ta koja će imati eksluzivno pravo na windows to se ne može znati. Tačno je to da je ponudio besplatno OS za uređaje sa manjom dijagonalom od 7inča ali već tada su sa traka izlazili uređaju sa android OS tako da je to doprinelo tome, a ne loš OS ako već pričamo o tome. To za Sony iskreno nisam čuo da su im nudili neki novac ali kao što kažeš da ti verujem na reč , sve i da je je tako kao što kažeš i da ih je Sony odbio, to možda nije zbog lošeg OS-a, nego bih pre poverovao u to da nisu hteli da menjaju svoju poslovnu politiku da prelaze na drugi OS jer su već imali gotov proizvod, što ne znači da u nekoj budućnosti neće ponuditi nekakav model koji će biti WP jer veliko je pitanje u kakavim su poslovnim obavezama prema Google i njihovim androidom, moguće da su ucenjeni sa njihove strane i da ih ovi drže vezane da im neće omogućiti novije verzije ako budu izbacili i jedan telefon sa drugim os-om.
1808:
"o kakvom potencijalu pričaš, kad je sistem za 4 godine samo padao na tržištu, pa je sad zakucan na dno i trenutno je na nivou statističke greške.
Ovo su sve činjenice koje nedvosmisleno govore o kakvom je tu potencijalu reč. Oslobodi se svog ličnog stava o WP-u ako želiš zdravorazumski da donosiš zaključke. Uopšte nije važno da li je WP bolji ili lošiji od onoga što TI ili ja mislimo,.... pita se TRŽIŠTE i šta milijarde drugih ljudi misli, a taj odgovor je poznat odavno. Toliko o potencijalu."
TosaNS:
O potencijalu windowsa kao OS mislio sam na njegove tehničke mogućnosti, a ne na tržišne analize i prosek od 4 godine i greške kao što kažeš. Ne kažem da je analiza netačna i da im je udeo na tržištu takav, ja sam mislio na tehničke mogućnosti na pr. univerzalne aplikacije čije će mobilne i desktop varijante deliti većinu programskog kôda ali i druge i ne bih da idem više u detalje jer to nije tema .... Takođe i tebi poručujem da te citiram "svog ličnog stava o WP-u ako želiš zdravorazumski da donosiš zaključke." Ti govoriš o potencijalu i njegovoj merljivosti na tržištu, a ja govorim o njegovom tehničkom potencijalu, a što se tiče tržišta o tome bih rado govorio ali znaš koji je moj stav da toliko raznih modela sa različitim cenovnim nivoima teško je parirati ... šta će milijarda drugih ljudi da misle u tom veliku zaslugu ima marketing i u tome se slažem da je MS nedovoljno marketinški podržao Nokiu u smislu promovisanja modela kao svog brenda.
1808:
" ....nastojim samo da sagledam stvari onakvim kakve jesu."
TosaNS:
Takođe i ja kao i ti pokušavam da sagledam stvari onakve kakave jesu ali očigledno da se ti i ja ne razmemo niti ćemo se razmeti pogotovo zbog činjenica koje sam ti predočio
pozdrav
Poslednja izmena od TosaNS u Uto, 04. Okt 2016. 17:44, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
Crni Evindzer šta si uradeo
?
гари i TosaNS ajde uzmite slobodan dan,
dosadili ste i Bogu i narodu lupajući gluposti, mlateći praznu slamu i uzdizati WP,
stvarno više prekinite, dosadni ste za pehar.

dosadili ste i Bogu i narodu lupajući gluposti, mlateći praznu slamu i uzdizati WP,
- TosaNS
- Mobil stručnjak
Čvoruga u sve se meša
kako mi to zvuči poznato na koga su to mislili kada su to spominjali 

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
TosaNS, ja ti kažem, baron si, ne barataš činjenicama,
ne znaš ništa konkretno sem da pišeš budalaštine o WPu,
dosadan si za pehar, ne shvata te niko za ozbiljno.
Isto važi i za гари, mislio sam da se opametio posle opominjanja da ne truje po forumu,
ali ništa, nastavlja po svom.
Pa brate, dosadni ste i ne znate ništa.
Isto važi i za гари, mislio sam da se opametio posle opominjanja da ne truje po forumu,
Poslednja izmena od cvoruga u Uto, 04. Okt 2016. 17:46, izmenjeno 1 put ukupno.
- TosaNS
- Mobil stručnjak
Ako sam ja dosadan za pehar kao što kažeš ni meni nije jasno što mi se obraćaš, niti se ja sećam da sam te spominjao ali ako me već diraš da te pitam sa kakavim to činjenicam ti barataš hajde kaži mi evo prosvetli me. Kaži na koje činjenice misliš i koji su tvoji argumenti. obzirom da se predstavljaš za velikog znalca. Nemoj samo o slami nego budi konkretan.
Šta je dakle po tebi budalaština, a šta nije ispravi me ako grešim, ljudski je grešiti evo sad prilika da se pokažeš kao veliki znalac ... a ja baron kao što ti kažeš
ako ovo nije trovanje onda ja ne znam šta jeste:
Šta je dakle po tebi budalaština, a šta nije ispravi me ako grešim, ljudski je grešiti evo sad prilika da se pokažeš kao veliki znalac ... a ja baron kao što ti kažeš

ako ovo nije trovanje onda ja ne znam šta jeste:
Poslednja izmena od TosaNS u Uto, 04. Okt 2016. 17:52, izmenjeno 1 put ukupno.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
I opet wp wp wp wp wp... Tralalalalalalala
Nokia je zaginula sa wp, a šta će sad biti i kako će biti sa Nokia, to ćemo tek svi da vidimo...
Ako sam Lud, Nisam Blesav

Nokia je zaginula sa wp, a šta će sad biti i kako će biti sa Nokia, to ćemo tek svi da vidimo...

Ako sam Lud, Nisam Blesav

Huawei
- TosaNS
- Mobil stručnjak
Prosto sam izazavan i smatram ispravnim da odgovorim ako je poenta ne odgovariti onda ok ...
da ponovim stvarno i iskreno nemam ništa protiv da Nokia ponovo bude na vrhu ne bitno sa kojim OS-om želim im svu sreću da uspeju
da ponovim stvarno i iskreno nemam ništa protiv da Nokia ponovo bude na vrhu ne bitno sa kojim OS-om želim im svu sreću da uspeju
TosaNS, pa ti ne znaš ni da citiraš, šta dalje jbt.
15x ti je ponovljeno, 15x si opomenut da ne citiraš post iznad tvog
jer se podrazumeva da odgovaraš na njega i ti opet isto radiš.
Ne znam da li svi odavde prate Benč ali si tamo proglašen za najvećeg trovača na forumu,
pametnome dosta da zaključi o tebi i sa kim imamo posla.
Ne znam da li svi odavde prate Benč ali si tamo proglašen za najvećeg trovača na forumu,
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Što se tiče drugih proizvođača koji su imali Windows telefone, pa od njih odustali - pa i ja bih digao ruke u ono doba od platforme kad vidim da se u tu priču i Nokia umešala.
Pa i ja bi pokupio pinkle da sam bio njihovom mestu.
Čvoruga, zašto ja da uzmem slobodan dan - zato što imamo drugačije mišljenje o Windowsu?
Ccc, koja diskriminacija.
Imao si danas ceo dan da se odmoriš od mene, skoro ceo dan nisam ništa pisao. 
I za citiranje što Toši kažeš, kad kucaš preko kompjutera, ne možeš da napišeš više od jednog citata.
EDIT: Ali hajde da se ne započinje ovde "rat", jeste da Windows ima veze sa ovom temom, ali to ne bi bilo lepo. Nemoj previše trošiti tastaturu, Tošo, a Čvoruga, ni ti nemoj da prozivaš, pa posle "gde ima mladih, ima i šale".
DRUGI EDIT: Hmm, a Bench, jel to onaj forum sa korisnicima želi da kaže šta treba da im se sviđa?
(Ne moraš odgovarati, to je samo retoričko pitanje, a nema šta ni da se odgovori. Tvoj komentar je za prijavu moderatoru, ono što si napisao je lepo vređanje.)

Čvoruga, zašto ja da uzmem slobodan dan - zato što imamo drugačije mišljenje o Windowsu?

I za citiranje što Toši kažeš, kad kucaš preko kompjutera, ne možeš da napišeš više od jednog citata.

EDIT: Ali hajde da se ne započinje ovde "rat", jeste da Windows ima veze sa ovom temom, ali to ne bi bilo lepo. Nemoj previše trošiti tastaturu, Tošo, a Čvoruga, ni ti nemoj da prozivaš, pa posle "gde ima mladih, ima i šale".

DRUGI EDIT: Hmm, a Bench, jel to onaj forum sa korisnicima želi da kaže šta treba da im se sviđa?

Poslednja izmena od гари u Uto, 04. Okt 2016. 18:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Malo li ste tema zaključali trovanjem u poslednjih par dana
.

- TosaNS
- Mobil stručnjak
Da li je trovač kompliment ako jeste onda ću to shvatiti tako. Što se tiče citiranja eto ne ide mi od ruke pa moram na takav način da pokažem ko je stvarno trovač. Zašto provociraš? Da li ti misliš da ja tebi neću odgovoriti???? Ako misliš da ću ćutati na tvoje komentare onda ja i ti se negde nismo razmueli. Svaki put kada budem prozvan ja ću odgvoriti.cvoruga napisao:TosaNS, pa ti ne znaš ni da citiraš, šta dalje jbt.
Poslednja izmena od TosaNS u Uto, 04. Okt 2016. 18:10, izmenjeno 1 put ukupno.