Nokia 6220 classic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

Mali offtopic niste upravu. Igor je malo skrenuo sa puta :?

E ovako trgovacka garancija vazi 7dana(radnih) e sada sve zavisi dal imate mu.. da se suprostavite ili pustite njihova pravila. Oni mogu da pisu sta oce itd a sta kaze zakon. Ja sam kupovao misa (nije jeftin pa da mi je do para) i zezao me je rekao covek mora proci 45 dana itd da ga poprave pa ako ne vratice pare ili novog misa. Sta sada? oni naravno samo da nebi bili na steti tako pricaju. Prica sledeca pozove trzisnu inspekciju :D objasnite im pa odete u radnju i kazete ocete inspekciju da vam zatvorim radnju ili vam se "jeb*" za jedan telefon. Covek me molio znaci molio da ne zovem inspekciju i jos mi je nudio pare odma posle radnog vremena. Prvo dosao sam u 20 do 8 a svadjali smo se pola sata posle sam mu pripretio pa je dao pare na kraju.

NEMOJ DOZVOLITI DA TE DRUGI VUKU ZA NOS

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

eto rekao vam je decko sve ja zavrsavam sa raspravom znaci sve zezano za 6220 tu sam ne zanimam me vise ja decku zelim najbolje za njegov dzep on nezahvalan ok nije moj prblem nastavi da titraz prodavcima ono inace japanci imaju jednu izreku narodnu "USTERIJA JE BOG" mada to kod nas nikada nece vaziti zato nikada necemo ni prismrdeti toj naciji!

Pozdrav od mene moje savete necete dobijati vas dvoje posto vidim da se bunite non stop ili ne znam u cemu je vas problem no nebitno sve vezano za 6220 tu sam samo konkreno a svi ostali neka me pitaju sta god zele!

sopran87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 29. Mar 2009. 17:21

Post od sopran87 »

Igor88bg, ne znam sto se ljutis jer nemas razloga, ja sam rekao da nisi u pravu i to je moje misljenje na koje apsolutno imam pravo. Druga stvar, ta prica sa trelefonom je malo duza i mrzi me ovde da je pisem, ako bih zvao servis i jebao im sve po spisku time bih ugrozio nekog drugog ko bi se posle osecao neprijatno a to ne zelim. Na kraju krajeva ovo nije psihologija i komunikologija da vodimo rasprave kako treba postupati u zivotu, ovo je forum posvecen mobilnim telefonima. Uzivaj

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

sopran87, ok brate ja se vise ne petljam ovo je za nauk svima a ne kupuju na crno jer kupice smece! Sto je u skladu sa forumom jer ovde sve treba legalno da se pise itd! Raspravi kraj kada dobijes tel pitaj do tada uzivaj !

sopran87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od sopran87 »

Slazem se da postoji veliki rizik, ali vecina ljudi koja nema pare za kupovinu u ovlascenim prodavnicama itd. ce pre dati manju sumu za bolji telefon nego slicnu za neki koji je 3 puta gori a moze da ga kupi u nekoj "poznatoj" prodavnici. Svi zele sto bolje za sto manje para...

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

sopran87, jednio resenje za to je kupovina u inostranim zemljama i tu nema da omanes ili kupovina teleofna za us ili Asia trziste to su ubice ortak ima 6233 za azijsko trziste upao mu je tel u savu on ga izvukao i on radi tj upalop ga je posto se ugasio,isti telefon pre toga ispao mu je kroz prozor dok je tresao cebe (sa drugog sprata kuce) tel se nije ni ugasio samo ga je urnisao sto se izgleda tice :-) inace tel mu je sada ispao u sneg i bio kako kaze ne zna se koliko i posle kada je krenuo do kola vidi ga u snegu on redi! Telefon ko da je ubistveno izdrzljim nemam pojma od ceka je 6233 ali definitivno je prezivela njegovu teeeeesku torturu da ga vidite na sta slici telefon dali bi mu max 15 e za njega jer mu je maska skroz kriva i potpadali su mu dugmuci za push to talk itd al telefon i dalje radi! Za to sam odlucio samo telefone za azijsko i US trziste ! Ps on nije jedini koji hvali telefone za ta dva trzista vec i neku moji prijatelji koji se bave polovnom prodajom samih teleofona! 8) Al kazu za samu 6233 da je azdajetina ne znam kako izdrza sve to ali eto izdrzala je jace je i od 3310 :-)

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Igor88bg, pa vecina telefona kod nas koji se prodaju u tzv nelegalnim radnjama dolazi iz Evrope (tj sa vodafona,tim-a,t-mobila itd) i Azije (najcesce Dubaji) tako da ti dodje isto kao i da si ga kupio tamo...
D500&E71

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

loki13, aziju je tesko naci sada dolaze iz azerbejdzana nove serije telefona od prosle godine nenormlalan je broj telefona iz azerbejdzana, nekda jesu bilo je za azijsko trziste telefona ali seti se samo koliko su bili bolji od npr telefona za evropsko trziste mada ja sa 6233 (EU (Germany)) za nemacko triste nisam imao nikakve frke cak imam jos prvo SW 3.70 bez bugova i SL! 8)

sopran87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od sopran87 »

Evo dobio sam tel i odmah sam primetio jednu manu! Baterija mi se cini kao da nije original! Hologram je nekako "jeftin" i jednobojna je, i to mi je nekako sumnjivo. Druga stvar je "standby" svetlo koje izgleda kao da telefon dise, to se pali nekako postepeno umesto ravnomerno. Mozda to nema veze? I naravno madjarski je!! :)

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

sopran87, vrati im bateriju slobodno nemoj dozvoliti makar to ili daj slikaj je sa necim da uporedim :wink:

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Igor88bg napisao:sopran87, ...ovo je za nauk svima a ne kupuju na crno jer kupice smece!...

Promenio sam mnogo, mnogo, možda i previše, telefona. Ni jedan jedini nije bio legalan, da tako-kažem, u originalnoj full-kutiji, kupljen od ovlašćenog prodavca, i tralalalala... I NIKAD, ali nikad, nisam imao ni jednog jedinog problema. I ni jedan nije bio smeće. Tako da te priče, samo od ovlašćenog prodavaca - tralalalala... Ne drže vodu!
Priznajem, lepo je kupiti originalnu, ne otpakovanu, kutiju sa telefonom! Ali se po meni ne isplati plaćati toliku razliku u ceni. 8)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

ixtis, delimicno se slazem s tobom. I ja sam uzimao i tzv. legalne i tzv. nelegalne telefone.
vecina me je sluzila sasvim OK.
Ja sam uvek za originalni, kupljen kod ovlascenog prodavca jer pored toga sto dobijes pravu garanciju, dobijas i sve ono sto ide uz telefon pa nije potrebno posle da dokupujes neke gluposti koji ti nasi kreteni nisu dali.
Medjutim kakvo je stanje u nasoj zemlji i opsta nemastina i ovi nelegalni sasvim lepo zavrsavaju posao.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

I ja sam za kupovinu kod ovlašćenog dilera ali po normalnoj ceni, a ne da ga platim i 100 eura više od tržišne cene. A to za nedobijanje određenih stvari uz telefon mi ne smeta puno, pogotovo što i ovako kupim naknadno i slušalice i mem. karticu pa mi je svejedno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

sopran87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od sopran87 »

Ja se slazem sa svima, i da treba kupiti kod ovlascenog servisa jer je tu sve sigurno, provereno, nema nikakvih nedoumica, musterija je Bog kao sto Igor rece... Ali ja konkretno nemam pare da odem u royal mobil i kupim telefon, jer tamo nokia 2600 kosta kao nokia N73 "na crno", a ja nisam ovca za sisanje. Jeste, istina je da sam dobio madjarski telefon sa ko zna kakvom baterijom, ali po cemu se razlikuje od nekog iz alfa copy-ja? Sta je to drasticno drugacije? Zasto bih njima dao mnogo vise para osim zbog dodatne opreme, kakve su to razlike u samom aparatu zbog kojih vredi dati tolike pare? Po meni to ne vredi toliko...

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

sopran87, koliko si platio telefon.
Sta si dobio sve od opreme, ako nije tajna da nam kazes?

telep
Expert
Expert

Post od telep »

To sve zavisi kako ti zapadne koji telefon. Ja sam uz N82 dobio sve što treba ali nije bio u nokia kutiji, dok sam uz N79 dobio sve sa kutijom (sve na Slovačkom :) ). Mada ne znam šta se ljudi tripuju da ima razlike između telefona koji su kupljeni u Pakomu, Alfa copy-ju ili nekoj radnji na "crno". Ja kada sam kupovao 6233 na "crno" dobio sam u original pakovanju, i telefon je bio duplo kvalitetnije odrađen nego drugov koji je uzet preko telenora, tako da to sve zavisi kako kome zapadne.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

ixtis, on nije tel na crno on je kupio neki skarabudjen za DZ bukvalno nije dobio nista uz njega pa je jurio kablove i sl mislim ok, da je makar na crno alu full pakovanje dobio original bateriju itd mislim da tih dotatih 70 e me manje kostaju nego ulozenih zivaca nov tel u servis,baterija traje krs,nemam kablove moram da jurim pa sve me to vise kosta gorrivo za auto itd izracunajte i razmislite dal je sve ovo vredno9 zivaca?! 8) sopran87, aj da vidim bateriju akava ja mozda i ti gresis ja prosto ne mogu da verujem da vec ima kopija ove baterije :wink: Mada kinezi su cudo!

a da telep : Nema razlike ali ovo nije tel na crno ovo je neki skrljotka po nerealnoj ceni razumes ali ok nije bitno vise ispostavilo se da sam bio u pravu i tacka! Inace ovo mi je cetvrti telefon koji ne kupujem ovde u Srbiji i mrezadovoljan sam kvalitetom, pre bi sada madjarski uzeo nego azerbedjzanski koji su se pojavili u veeeeelikim kolicinama kod nas!

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Dobro ja nisam znao da je kupio nekog frankenštajna :shock: , pravo je čudo da uopšte radi. :shock:
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

telep, hehe pa citaj temu sta je pitao pre jedno 2 nedelje :-) 8) Inace jel nasao neko neku app koja radi za full wallpaper???

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

pozZ ljudi, planiram da kupim ovaj fon, citao sam temu, a i ovako u jednoj radnji sam ga "testirao" na taj prvi pogled me zabrinula aktivacija kamere, tjs ono dugme pozadi ali ako kazete da je ok onda verujem :wink: fon mi najvise treba zbog kamere pa mislim da je ovo pravi izbor, znam da k800 pravi opasne fotke nocu upravo zbog pravog blica, tu ni n95 ne moze da pridje, a volim i zurke da snimam, bacite pogled :wink: http://www.youtube.com/user/zligor2000 i naviko sam na vga. imam par pitanja u vezi 6220:

1. imam backup svog fona (6288) uradjeno preko pc suite, da li sad mogu te podatke (poruke i imenik) da prebacim na 6220 ili neki drugi symbian fon???

2. vidim da podrzava geo tagging pa me interesuje kako to funkcionise... pretpostavljam da se prvo uspostavi veza sa satelitom pa onda slika, samo bi se bate baterija brzo ispraznila, i kakve info. nosi slika, dal pored vremena datuma ima i geografsku sirinu/duzinu???

a sad malo skrecem sa teme, nisam do sad koristio symbian telefone, malo sam pregledao neke teme i zakljucio sledece.... (ispravite me gde gresim)
* da bi koristio trial programe i igre nakon tog trial perioda treba mi sertifikat koji se odbija od kineza
* ngage igre su posebna stvar i za njih treba ngage instaler ili sl.
* za navigaciju je potreban garmin i mape. garmin sam vec naso ali ne znam mape odakle da skinem i da li su mape free ili se placaju
* aplikacije koje se cesto koriste je bolje instalirati na internoj mem. telefona nego na mem. kartici.
unapred hvala.

Odgovori