Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

araphel, bas sam se sad razocarao,nisam znao da je takvo stanje,a bas sam hteo da ga uzmem. :o

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

fannY, nemoj se razocaravati, zavisi sta si zeleo od telefona, i na sta si navikao. Da se ja nisam navikao na Blackberry i Android, meni bi ovo bio super telefon verovatno, ali razmazio sam se pored Androida pre svega, jer mi on daje sve na izvolte. Ali cinjenica je da mail kasni, i to je to.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

sto se tice mail-a i samog browsera nokia je ocajna,i ne znam zasto uopste poredis to,neuporedivo je losija...
e sad je totalna glupost sto se nisu potrudili da to zavrse na E seriji,posebno 71-72 koji su prikazivani kao opsti komunikatori,e72 posebno sa nekim super-strava 3g...
daj boze da su sredili u 3 verziji!

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

araphel, nisam nesto zahtevan korisnik,ali da ne mogu da proverim facebook ili mejl kad ja hocu,to ne bih zeleo.

alekbara
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 21. Nov 2010. 12:39

Post od alekbara »

Pomoc!
Problem koji se javlja sa mojim E72 je u tome, sto posle svih mogucih iskljucivanja u podesavanjima, ne mogu da iskljucim opciju automatskog trazenja mreze preko wlana. Pojava je iritirajuca iz razloga sto se npr. tokom kucanja sms-a po par puta ukljuci pretrazivanje. Telefon je kupljen preko Telenora, nosio sam kod njih da pogledaju ali bezuspesno, servis mi nije pomogao a radio sam i update softvera. Ako neko ima idejano resenje ili barem slican problem, da mi da savet. Hvala!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

fannY, možeš ti da proveriš Facebook kad hoćeš, preko linka ka mobilnom sajtu, ili da instaliraš Snaptu, koji starno ima ok Facebook i Twitter klijent. Samo ne možeš da u telefonu sačuvaš u kalendaru evente sa Facebooka, ili pak kontakte. Sve po sistemu "ukucavaj sam". Ne pada mi na pamet da sam ukucavam 100 rodjendana, kad mogu sve da ih sinhronizujem odande naprimer.Možeš da pregledaš i poštu kad hoćeš. Samo ako namestiš da se pošta non stop ažurira, tojest da ti stiže u "realnom vremenu", ona će na telefon kasniti i po deset minuta. Ne uvek, ali uglavnom.

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

araphel, hvala puno,sad mi je vec malo lakse.:)Mada da ja uzmem Android na kome to radi kao podmazano.

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

araphel, па да, у већини се слажем са тобом...
Јбг, као што рекох, не може се Symbian поредити са Androidom, посебно што се тиче интернет сервиса.

allex
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 03. Sep 2010. 08:45

Post od allex »

Zdravo. Interesuje me jedna stvar. Da li može da se isključi negde da prilikom web pretraživanja stranice otvara kao html, i da ne koristi edge, jer mislim da zbog toga imam problem sa računom. Naime, kada web koristim preko wlana, nije nikakav problem, ali kada sam negde napolju gde nema wlana, a treba mi hitno internet, za par minuta interneta skine mi i po 150-200 dinara, što je dosta neugodno. Dakle, šta sve da podesim pa da mi prilikom običnog gprs pretraživanja skine oko 5-10 dinara, kako mi je skidalo ranije na nekim drugim telefonima....?

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

@alekbara
podesavanja>konekcija>wlan>show wlan availability,izaberes never or nikad i to je to :D
mislim da te to muci mada i ako imas onaj standby mozes direkt iz njega iskljuciti!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Evo, da se malo javim, posle podrobnijeg istrazivanja telefona nakon poslednjeg software update-a: Telefon sada konacno funkcionise razumno u nekim bitnim parametrima. Mail for exchange i dalje ima tendenciju da kasni, ali to je prosto tako, ne moze nista da se poredi sa azurnoscu jednog BlackBerryja. Uglavnom, sada to bolje mnogo radi, i moguce je lepo sinhronizovati i kalendar i kontakte sa Googla. Ne znam za ostale, ali meni je galerija osetno brza. Ne primecujem vise stucanje u koriscenju trackpada, koje se s vremena na vreme javljalo u prethodnim verzijama softwarea. Da ne navodim sad sve sitnice posebno, ali telefon mi osetno manje brljavi. Prelaz iz offline u normal mod je sada bez brljavljenja, sve ide kako treba.

Facebook aplikacija je i definitivno povucena sa OVI store, i konacno su priznali da jednostavno aplikacija nije ok. Dakle, nije bio problem do telefona, videcemo kako ce to ispeglati i sta ce uraditi sa time.

Ne znam da li se tripujem, ali GPS start je znaaaatno brzi, i sa Garminom i sa Nokia maps. I dalje me zivcira sto za import kalendara iz facebooka moram da idem okolo naokolo, ali sam barem nasao kompromisno resenje, koje radi. Ne daje se uporediti sa jednostavnoscu drugih resenja, ali sta je tu je.

Adobe je definitivno malo popravio stvari po pitanju svojeg readera, ali me zivcira sto je zum i dalje retardirano odradjen. Potrebno je odabrati zum u opcijama, zatim ponovo iz menija birati "uvecaj" ili "smanji". Zar nije bilo jednostavnije odraditi zoom in i zoom out kao na mapama naprimer, preko tastera 1 i 3, ili tako nesto? Ali ok, radi posao, i sve se lepo i korektno vidi.

Toliko za sada...

EDIT: Ahahahaha, okrutne li sale - mogu da primam mailove uredno, ali ne mogu da saljem, prijavljuje gresku u svakoj mogucoj varijanti...ccc. Full reset pa sve od pocetka, i resen problem :lol:

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

:) Pošao ja u grad sa namerom da pazarim neki android telefon. Gledao, merkao, pipkao, i na kraju izabrao E72 :D
Izuzetan telefon, po mom skromnom mišljenju. Tako da se druženje sa androidom odlaže do daljnjeg!!!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

ixtis, mislim da je ipak trebalo da probas Android, ali posto vidim u potpisu da si vec naviknut na Symbian, onda mislim da neces imati nijednu od mojih zamerki, osim oko cudljivog email klijenta mozda :D Kad naviknes na nesto, tesko je skinuti se posle s toga. Kao sto je mene Android razmazio, i sad tesko da bih kupio novi fon sa nekim drugim OS, osim ako E7 potpuno pozitivno iznenadi kad se pojavi.

Koju boju si uzeo, ako nije tajna? Licno mislim da je sivi ubedljivo najlepsi.

Stefan_Mcgrady
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Jan 2010. 14:55

Post od Stefan_Mcgrady »

LJudi jel zna neko zasto mi ne izbacuje novi sw,vec samo onu staru verziju 51.018 ,inace tel je uzet preko telenora ?

selka
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 29. Nov 2010. 17:01

Post od selka »

Ćao svima, danas sam kupila nokiu e72, pa me zanima kako da saznam koji mi je softver trenutno instaliran, i ako postoji noviji kako da ga update-ujem??? Unapred hvala. :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

selka, dobro dosla na forum.Slika
Za proveru verzije sw pritisni *#0000# i pokazace ti koja je trenutno verzija u tvom tel.
Ovo ti je poslednja verzija za E72.
Nokia E72-1
V 052.005
27-10-2010
RM-530 Slika

kunkun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2010. 21:20

Post od kunkun »

i dalje ne mogu da se odlucim...desire, e72 ili wave? je l shtuca jos video sa tim novim softverom kod e72? citao sam da je bilo seckanja kod 051...
Iphone 6, space gray

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

kunkun, ako ti baterija ne pravi problem, onda definitivno Desire. Doduse, danas sam ispizdeo na njega kada mi je posle malo zesce upotrebe mailova vec oko podne baterija bila na 45%. Onda sam shvatio da E72 definitivno ima neke prednosti, i pored mana koje operativni sistem nosi.

U svakom slucaju, posto je poredjenje u pitanju, postavi ga u temu o poredjenju modela, vise odgovara tamo nego ovde.

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

araphel napisao:kunkunOnda sam shvatio da E72 definitivno ima neke prednosti, i pored mana koje operativni sistem nosi.
O томе сам и причао ;)
Батерија и квалитет израде су јој највеће предности... А о оперативном не треба ни говорити, давно га је вријеме прегазило...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Draco, znas kako, sad kada sam ga ustimovao da radi, vrlo cesto ga se uzelim u momentima kad na pola dana moram da dopunjavam bateriju na Desire, jer ne moze da izgura par sati chatovanja....

Odgovori