Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Onda je bolje da nista ne diras iz gore pomenutih razloga,samo ces sebi napraviti problem
Taj kod koji si koristio je i jedini koji sam ja uspeo da pronadjem na netu,za sada pretpostavljam da nema drugog koda
Onda nista,poslusacu savet i nista necu dirati,ostaje tako kako jeste,sda mi fali jos samo da se odradi sertifikad kod Kineza i da pocnem sa instalacijom programa.
U svakom slucaju hvala na odgovorima i objasnjenjima.
ovako ja sam imao onaj orange SW a imam azerty tastaturu ubacio onaj produkt kod od balkana i dobio srpski jezik mada nisu to vise oni isti tasteri ali bitno je da nemam vise orangde.
U kom smislu to vise nisu oni isti tasteri kako ti kazes?Na sta to mislis?Nije valjda da ti je npr taster gde pise B vise nije B nego neko drugo slovo ili znak?Ja cu najverovatnije da dobijem tel iz Nemacke pa me interesuje kakve su sanse da cu da dobijem neku uvrnutu tastaturu
Iz Nemacke sigurno dobijas QWERTZ tastaturu, mada postoji teoretska mogucnost da dobijes QWERTY kao ja. Zavisi od telefona. Recimo moj ima u sebi nemacki, madjarski i engleski od jezika, pravljen je za madjarsko trziste , i verzija softvera je EURO-I, product code 0530083. Na ovo treba jako da se obrati paznja.
Ja sam uzeo polovnjak sa qwertz varijantom,i ubacen mu je srpski naknadno.Sva slova su i dalje na svom mestu,s tim da sada kad stisnem funkcijski taster i recimo I, onda dobijam sh....i tako dalje.Ko recimo ima srpsku tastaturu na kompu,tacno ce znati sta da ocekuje.Meni recimo ne pravi problem uopste,navikao sam.mada,kad stavim jezik pisanja engleski,tastatura reaguje sasvim normalno,tojest,nema vise srpskih slova i znakovi su tacno oni koji su i ispisani na dugmicima.Nije to tako strasno,petljati se sa time.
Aha,ok onda.Koliko sam ukapirao ako mi je postavljen engleski jezik tada ce mi svaki taster imati onu vrednost,tj isto znacenje kao sto pise na tartaturi(sto bi rekao Adelung "Pisi kao sto govoris,a citaj kao sto je napisano").Meni je i ovako uvek tel podesen na engleski jezik jer je tako lakse i lepse bar meni
Za bizmark-a
Ti imaš tastauru koja odgovara srpskoj, samo na znacima I O P K l nemaš upisana srpska slova. Ako uradiš srpski firmware na ovim slovima uz korišćenje function tastera ćeš imati respektivno: Š Đ Ž Č Ć, tako da je moje mišljenje da možeš slobodno uraditi dati update. islim da niko od forumaša nije obratio pažnju na činjenicu da je tvoja tastatura identična srpskoj samo nema ucrtanih srpskih slova na tvojim tasterima.
Ipak, budi oprezan i konsultuj se sa još nekim...
Pocinjem po malo da kapiram,ali da budem iskren slabo.Nema nista dok ne dobijem tel i ne vidim sta mi je u rukama,mada mi puno znaci sve sto procitam ovde od vas koji imate iskustva sa tim.Nadam se da cu ja naleteti na neku tastaturu gde ce svaki znak na tastaturi biti kao i slovo koje se njime otkuca ako je to uopste moguce.Sada cu da postavim za vas 2 glupa pitanja,ali moram da vas pitam.Kako to mislis da je tastatura od francuza?Sta znaci ovo SW i gde to mogu da vidim?Znam da si napisao da je to neka oznaka za balkan,ali nista vise od toga ne razumem.Meni ce drug da donese e61i iz nemacke i sada uopste nisam pametan sta cu ja tada da imam u rukama kada je tastatura u pitanju,tj ne znam da li ce svaki znak na tasterima da ima isto znacenje kao i kad se otkuca.Ja sam zbunjen,a i smaram vas poprilicno verovatno
Ljudi da li neko zna za neki nosac za kola, nesto na foru da se zalepi za soferku ili na instrument tablu. E da i koliko to odprilike kosta.
Da li mozda dolaze u obzir i neki nosaci za PDA, tj da li moze E61i da se stavi u takav nosac ako nema nesto bas za E61.
Goxxyy, ja sam u Subotici uzeo nosac koji se montira na otvor za ventilaciju, a kako ima pokretne krake mozes bilo koji uredjaj da stavis u njega. Vrlo jednostavan sistem, kostao me je 250 din
Narode,
pitanje je sledeće: prečica Menu/web otvara pravi web browser, koji otvara i wap stranice, doduše sa manjim poteškoćama. Prečica Services iz Menu/Media otvara wap browser koji je baš napravljen za wap stranice. Sada da li se otvaranje wap stranice iz web browsera i otvaranje te iste wap stranice iz wap browsera tarifira isto, po potrošenim KB-u? Nešto mi smrdi da bi otvaranje wap stranice iz wap browsera moglo da se tarifira po potrošenom vremenu na mts(telenor)wap konekciji...
Ispravite me ako sam negde pogrešio...thanks...
Miodrage,
a od čega zavisi kakva je konekcija, ako već u oba slučaja idem preko istog AP, mtswap-a...
Ovo me interesuje pošto mi je udobnije da wap stranice otvaram u wap browseru, pre nego u web browseru...
djurkash, ma to opusteno. Nego kod nekih telefona imas mogucnost da biras data bearer, i onda tu imas gprs i gsm data. GPRS se tarifira prema svima dobro znanom cenovniku, a GSM data se tarifira na mt:s-u 8.30 i 4.72 zavisno od tarife (jeftina je 22h-08h).
I koliko znam ne bi trebalo da ima razlike preko kojeg browsera ides, mada ja koristim svaki za ono za sta je namenjen.
Dakle, Miodrage,
Ja u Menu/Tools/Settings/Connection/Access points/Mts wap/Data bearer , imam sledeće opcije:
- Packet data (default)
- Wireless LAN
- Data call i
- High speed (GSM),
Pretpostavljam da mi ova zadnja opcija daje GSM pristup koji se naplaćuje po minuti, a meni uteruje strah u kosti
Hvala na odgovoru i pozdrav...
Imam jednu info o cenama polovne e61i u Nemackoj.Drug mi je rekao da se krecu od 150-180 evrica,a pre par meseci je bila i jedna za 170evrica i uz nju je isao i gps modul i ostala oprema kao i kozna futrolia.Taj tel je bio star 4meseca i naravno bez ogrebotine
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.