Nokia E61

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E ljudi, treba mi pomoc. Necu da otvaram novu temu, ali sad vec ne znam sta da radim.
Naime pre jedno 3 nedelje sam pokusao da uradim hack (onako kako mi je toda81 objasnio), i nisam uspeo - svojom krivicom jer hack nisam uradio kako treba, odnosno izasao sam iz X-Plore-a i ode mast u propast. Telefon nije hteo ni jednu jedinu aplikaciju da mi instalira. Nakon 10-ak dana, odluchim da je zreo za Flash, i reshih da mu ubacim novi softver v3 (do tada je bio v2). Uradim flash, sve prodje extra, FORMATIRAM karticu, i krenem da vracam telefon u zivot: vratim imeni i kalendar (ne zahvaljujuci backupu u PC Suitu nego zahvaljujuci www.zyb.com), vratim 15-ak aplikacija, i htedoh da ubacim neki ScreeSaver. Stavim neki ClockSaver, medjutim to nesto nije radilo, kao neki remove padne, medjutim on je sve vreme drzao nesto na kartici. Hacknem ja jopet fon, ovog puta kako treba, i udaljim sve sto mi se nije svidjalo. Zaboravih da spomenem, da ovo mene i ne bi tangiralo da nisam primetio da se screensaver jednostavno vishe ne pali. Pukne mebni film, i juche obrishem sa kartice foldere Data, Sys, System i resource. Private sam zaboravio - priznajem i to. zveknem *#7370#, i opet vrnem fon u zivot. I opet isti problem sa screensaverom. Vishe ne znam sta da radim, jos jedan reflash?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

miodrage, možda mali off,ali što više gledam kako vi ''instalatori'' popravljate i prepravljate razne probleme oko nečega što bi trebalo da je relativno prosto,sve me više nervira ta simbijanska politika sertifikovanja i zaštite i blabla....

Ja nisam ni pokušavao da ubacim nešto na e61,niti da ga hackujem....nemam toliko potrebe,a pravo da kažem ni želje za time.Mislim da ću i od njega na kraju odustati,i vratiti se na neki WinMob,jer tamo sam do mile volje prčkao,a da nisam morao da se zezam sa bilo kakvim hackovanjem,polu legalnim kineskim sertifikatima,i šta znam.....Stvarno je jadan taj Symbian,i nije mi jasna njegova budućnost,ako ovako nastave...

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

miodrage, taj reflash je jedino što možeš da uradiš... Ali pobriši apsolutno sve sa kartice, makni aplikacije direktno sa telefona, pa onda formatiraj karticu i radi reflash. Nakon toga radi ovo što je toda81 savjetovao, ali doslovno prati uputstva, meni je rekao da je svaki korak neizostavno važan. Obavezno prebriši Data, Sys, System, Resource i Private.
A da nije možda ta verzija ClockSaver-a za stariju verziju E61 softvera? Probaj prije svega toga da nađeš noviju verziju.
araphel, mnogo si negativan... Nije toliko sve loše sa Symbianom :)

Pozdrav! :wink:
Poslednja izmena od Vincent u Pet, 29. Avg 2008. 21:29, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vincent, pa iskreno,ja i dalje ne razumem ceo taj proces sa sertifikovanjem,niti želim da završim programerski kurs da bih mogao da ga zaobiđem.

Na winmobu sam menjao celu verziju OSa,otključavao fon,svaštanešto...sve bez trunke prčkanja po sistemu.To je za mene user friendly :D

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

Ali zar nije tačno, kako sam ja čuo, da na Win-u niti ima more aplikacija kao na Symbianu, niti te kojih ima mogu da se uzmu u full-u bez velikog novca?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Pokusaj prvo da pobrises te foldere na E : data,private,resource,sys i system,ali pre toga obavezno instaliraj x-plorer na C da bi sve ovo mogao da uradis.Posle toga odradis reset sa *#7370# i tada ce sve da bude kao da je tel prazan.Ovaj postupak nikad ne moze da omane,to vam svima garantujem jer sam slicnu foru primenjivao i dok sam imao 6600,6630 i n70.Samo bez zurbe i sve ce biti kako treba.
@araphel,ja cu tel da hacknem za 2min pod garanciju i sta tu ima smorno i tesko?Posle toga mozes da cackas po systemskim fajlovima do mile volje ako znas,a plus mogu za svaki fajl da kazem za sta je i od cega je iako npr njegov naziv nista ne otkriva.Win je siromasniji sa app od symbiana i symbian je zakon kad covek zna do maximuma da ga iskoristi.Nemam komp,ali da znas sta sve radim sa tel uhvatio bi se za glavu veruj mi
@vincent,potpuno si u pravu za app za win.Malo ih je,a uz to je mali deo full i kakva je tu svrha...
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Vincent, nije tacno to sto si cuo. Evo ja sam koristio do pre par meseci Symbian a od tada WM i mogu ti reci da sam nabasao ne na mora nego na okeane aplikacija i sve je u full-u i besplatno. Naravno, ima i onih koje se placaju ali gde nema i zasto bi ih neko placao kad postoje i u "free" varijanti?

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

OK, prihvatam. Još ako je sistem stabilan, svi ćemo da pređemo na njega. Valjalo bi otvoriti jednu finu temu u kojoj ćete vi ponosni Win-eri (:)) da objasnite sve prednosti Win-a nad Symbianom. A u ovoj temi molim da se nekako pomogne čovjeku koji je do juče na sva usta hvalio moć E61 a sad bi ga bacio. Gre'ota, ipak je Symbian dobar, a E61 vjerovatno najbolje od njega.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

To sto kaze za ogroman br win app nije tacno,ali nema veze.Svako hvali svoga "konja" sto je i logicno,mada bi bilo lepo da se svi okupimo na jednom mestu i da svako pokaze sta zna i kakve fore zna da izvede svojim telefonom bilo da je symbian ili windows pa cemo videti koji je os bolji.e61i je masincina kojoj samo nedostaje malo veca ram memorija da bi bio savrsen,mada je blizu toga.Kad vidim sta ljudi pisu o tel tipa n95 i o kameri kao da je to nesto najbitnije na tel pripadne mi muka.Bitna je funkcionalnost,ali je potrebno i znanje,a "znanje nije znanje znati,vec je znanje znanje dati",ali nije sve za siroke narodne mase :) Miodrage i dalje ima fantasticno misljenje o e61,a mali problem koji mu se javio je nesto sasvim normalno i to se desava.Da nema problema mi nista ne bismo naucili
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Vincent, ja i dalje hvalim E61 i mislim da mu za sada nema dostojne zamene. Jednostavno, od ovog telefona svaki sledeci mora da ima sve ovo, plus jos nesto. A sto se tiche problemchica, neugodan je, ali reshicu ga, ne zvao se ja Belveder... a i ne zovem se tako.
E jos jedna interesantna stvar. Nakon flashovanja fona, kad ga konektujem na komp u PC Suite modu, izbaci mi komp poruku This phone has no Help file. The file is either missing or not installed. Please reinstall it from Help Menu. Opcije za tako nesto nema, ali ja samo kliknem ok, i sve radi savrseno. Zna li ko u cemu je kvaka?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

evo slika azdaje 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 10 , 11 , a evo i za one kojima je bas stalo da vide i sta moze azdajina kamera slika1 , slika2 , slika3 , slika4
Note IV N9100 dual

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

miodrage, možda si i folder koji sadrži Help prebrisao brišući ove foldere što ti je toda81 rekao. :) Ne vidim drugo objašnjenje. Doduše, ako nisi ništa brisao nakon fleša, onda ni ovo nije objašnjenje... Ako ti nije muka, možda bi bilo najbolje da još jednom ponoviš čitav postupak brisanja fajlova, kao i flešovanje i spaseš se fino svih tih sitnih muka koje te prate.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ja mislim da nije obrisao taj folder help jer se on nikako ne moze nalaziti na E jer posle reseta telelefona telefon sam sa Z povlaci programe i sve ostalo.Na C postoji jedan fajl u kome tacno pise sta tel povlaci iz Z na C posle reseta tel i naravno pisu tacni folderi gde i sta ide //
Aj malo i da se pohvali.Nasao mi je drug u Nemackoj e61i sa svom opremom i koznom futrolom plus jos godinu dana garancije :) Jedva cekam da mi tel stigne
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Sve je resheno ljudovi, bilo je vrlo prosto, Help u PC Suite, reinstall onoga sto trazi, a problem je bio MMSSynch. Sada sve fercera.
toda81, svaka cast, azdaha znachi nabavljena :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Odlicno je sto si uspeo to da sredis.Samo jos da sacekam da mi stigne tel za nedelju dve jer imam prevoz otprilike za to vreme pa da konacno i ja pocnem da uzivam sa tim "malisanom" :)
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

toda81 napisao:To sto kaze za ogroman br win app nije tacno
Ja,koji već dugo nemam nikakav winmob,mogu ti dati samo jedan link sa preko hiljadu programa.Zamisli šta mogu oni koji stvarno traže.

ne hvalim svog konja,jer moj konj je E61 :lol: već realno kažem da od svih sistema koje sam probao,a tu je sve sem Linux-a,najprijemčiviji i najšire dostupan mi je Winmob.

Ali hajde da ne spamujem više temu 8)

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Hajde posalji mi na pp taj link sa tim silnim win mobile programima.Ja volim dokaze i popustam ako nisam u pravu.Valjda smo razumni ljudi.Razumem ja da ni jedan tel nije savrsen i to je sasvim normalo.Jednostavno ja u e61i vidim bukvalno sve sto meni trebe.Jedino bih voleo da ima u sebi gps modul,mada nema veze sto nema jer cu kupiti devojci 6110 navigator i tada cu imati sve.Ona voli slajdere,a na njemu je slajd isto lepo odradjen kao na e65 tako da je to moje resene.Doduse meni ne bi predstavljalo problem da kupim gps modul za e61i,ali po meni to nece imati svrhe.n95 8giga je fenomenalan tel,ali je slajder i uz to mu je los slajd sto znaci da svaki tel ima i mane i vrline
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

toda81, Ništa ja ne kažem što se ne slaže sa tobom.Meni je E61 ekstra telefon i rado ga koristim,ali me nervira ta Symbian peripetija sa sertifikovanjem.Doka sam imao I-mate JasJam,tojest Qtek 9600,petljao sam sa njim sve i svašta,ubacivao razne pluginove na today screen,dekodirao ga,minimum 2 puta menjao ROM,dok nisam došao do najbolje 6.0 verzije,ubacivao onaj HTC homescreen(tada još nije izašao touch flo,sad bih i to probao)....svašta nešto.

Moja poenta je bila da nisam glup,nisam ni expert za kompjutere,ali sam se sa WM lepo igrao,dok sa Symbianom ni ovo hackovanje ne uspevam da skontam.

šaljem ti link ka pomenutom forumu na PP,da ne bude da izmišljam :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

araphele, ne uspevas da skontas, ili ne zelis ni da pokusas? Velika je razlika. Znachi hack koji je toda81 meni objasnio nakon sto sam ga prvi put neuspesno odradio je pokazao sta stvarno moze i kako lepo radi. A radi se o 30 sec. Skines te fajlove na fon, instaliras hello carbide, capsOFF i CapsON, sve vreme drzeci upaljen X-Plore, zatim udjes u hellocarbide, ides na options, pa Menu1, kazes yes, vratis se u X-Plore, iskopiras 2 fajla koja trebaju, neki CPRof.. i installserver.exe, iz X-Plorea restartujes fon i finito. nakon restarta, uninstall hellocarbidea, i pokrenes Caps off, i voila, telefon je hacknut.
Sto se sertifikovanja tiche, i to je sve objasnjeno kako ide. Jeste veca peripetija nego nekad, ali sta da se radi. Kinezi su chudo :)
Znachi chisto sumnjam da ti nesto ne kontas, pre ce da bude da te mrzi da se sa time akash :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

toda81, kako ne kontas, svaki telefon je dobar na svoj nacin i za nekoga. Nije poenta u tome da se "takmicimo" ciji je veci ili ciji moze vise nego je svrha da svakom od nas telefon koji koristi odradi ono za sta mu treba. Kao sto si rekao, ti u E61 vidis sve sto ti treba, e pa tako i drugi ljudi vide bukvalno sve u telefonima koje koriste ono sto im treba. Zar mislis da bi neko dao tolike novce za nesto sto mu ne treba? :uhuh: Ja sam koristio i E60 i N80 i evo sad nekoliko meseci unazad i HP sa WM-om i mogu ti reci da je daleko lakse raditi i daleko jednostavnije sa WM-om nego sa Symbianom. Sto se aplikacija tice, araphel ti je verovatno vec prosledio link ali to nije jedini, ima takvih foruma koliko hoces a dovoljno je samo malo da se guglas. Nemas zezanja sa sertifikovanjem, nemas gomile peripetija vec jednostavno nadjes sta ti treba i kliknes da se instalira. Kraj price. Ne moze me niko ubediti da je jednostavnije hakovati telefon i sertifikovati aplikacije od jednostavnog koriscenja WM-a tj od ne hakovanja i ne sertifikovanja, apsurdno je i pomisliti obrnuto.

Odgovori