evo i ja bih rekao koju o ovom telefonu.. Nakon n81, e66, Omnie dosao je red i na n86. Sam kvalitet izrade je dosta dobar, to je ono sto svi uglavnom i kazu. meni se licno ne svidja kako su zamislili ubacivanje SIM karteice - bez pincete se ne moze izvaditi, prosto mi je to neverovatno.. zaista cudno. Slajder mi je bio bolji na e66, ali samo za nijansu, inace je veoma dobro odradjen.. ekran je predobar, nekako sam ocekivao da ce 240*320 na 2.6 inca biti malko zrnasto, ali ne, slika je perfektna, mnogo bolja nego na e66 koji je imao 2.4 inca sa istom rezolucijom.. kako i zasto, pojma nemam- valjda zbog AMOLED-a:wacko:
sto se tice symbiana, dosta je brz, mogu se ukljuciti i efekti u svakoj temi pa sve to izgleda dosta lepo. zaista se jos uvek ne moze hakovati verzija 300.xx koju trenutno imam, ali se moze svaka aplikacija potpisati (XSign-om), pa to i nije neki problem.. mala izmena je da je napokon omoguceno u samom symbianu opcija FullScreenCaller, ali ne i wallpaper preko celog ekrana, i dalje odsece po 3mm pri vrhu i dnu (a program FullScreenWallpaper nece da radi posao na n86, iako je bez problema radio na n81 i e66). Navigacija (garmin) radi odlicno, sa A-GPS hvata satelite za manje od 10-15 sec, ali ono sto je za mene najneverovatnije - WiFi radi savrseno! u stanu u kojem inace WiFi mrezu hvatam samo laptopom (ni Omnia, ni n81, ni e66 tu mrezu nisu ni videli, a kamoli uhvatili) n86 hvata sa 2-3 crtice

. youtube, Facebook, Gmail, sa tom wifi prosto lete i to mi je pored kamere koja je za svaku pohvalu ipak najveci plus ovog telefona.. kamera - kao sto rekoh - odlicna, mada meni skroz nebitna, sto se mene tice mogli su i 2Mpix da stave, ne bi mi smetalo..

da sumiram, verujem da je to podiglo cenu ovom fonu za 100ak evra i mene licno bacilo u nepotreban trosak, ali mi nije narocito zao, uzevsi sve sta ovaj telefon nudi.. umalo da zaboravim da pomenem bateriju - za sada ovo preliminaran utisak - ali verujem da ce mi trajati 2-3 dana lagano, pogotovu kada se malo ohladim od stalnog cackanja fona