Nokia N900

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ljudi nemojte se mnogo loziti,softver jeste novina,sto apsolutno podrzavam i postujem + sto je open source ali hardver jeste ono sto treba da nas interesuje.
Ako on bude krckao,puckao,slajd zezao ili se ne daj Boze gulio,onda mozemo slobodno da "gledamo u nebo" sto se tice softvera.
Maemo stvarno izgleda super,ali moj favorit je za sada Android,bice tu "lomljenja koplja".
Inace gabariti su blagi uzas,za ovo mora neka torbica. :dry:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

60sec
Banned
Pridružio se: Pon, 06. Jul 2009. 00:55

Post od 60sec »

Wicker Man, Ne preteruj istih dimenzija kao e71 samo malo deblji , a sto se tezine 180 gr nista strasno! 8) A bas sto se te tezine tice dolazim do zakljucka da ima metalnih delova! :-) ;) Cool bice ovo AZDAJA (Zverina) :-P

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

60sec, 'Ajde leba ti uzmi stavi tih 180 gr + nesto priblizne debljine kao ovaj phone,u farmerice ili trenerku.Samo nemoj mnogo da se cudis ako te ljudi budu cudno gledali,posebno zenska populacija.

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Ово ће бити риволуционарно!
Верујем да јо нокиа доста уложила труда и да ће ово бити смрт!
Значи осећам да је хардвер супер,и баш ми је аждаја у сваком погледу,једе андроид за ручак :)
:lol:
Nokia 6220 Classic

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Godzilla napisao: Значи осећам да је хардвер супер,
Eee ako ti osecas da ce hardver biti super onda to sve menja i to iz korena.

cenobite
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 05:45

Post od cenobite »

shto se tiche tezine i velicine i tezine-meni odgovara... 14grama je tezi od bivseg mi 9300,jedino je malko predebeo za danasnje standarde-maltene duplo od e71 [iliti maltene je debeo koliko i isti taj 9300,shto je bash previshe]!!!
mada ja,opet kazem,volim velike/teshke aparate!

a shto se hardvera tiche-moze slab hardver da jako lepo radi samo ako se lepo 'ispishe' OS!
to se jako lepo vidi kada se na desk mashini potera linux koji leti,a na istoj XP shtuca i gushi se...!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

U vezi sa MMSom...
Kad ga je iPhone ubacio, za ovog debeljka se ja ne brinem. .
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Wicker Man napisao:
Eee ako ti osecas da ce hardver biti super onda to sve menja i to iz korena.

ahahaha :lol: :lol: :lol: :D :D e wicker dobro si me nasmejao jutros :D ;)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Milanokos
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Jul 2008. 22:55

Post od Milanokos »

Wicker Man napisao: ako ti osecas da ce hardver biti super onda to sve menja i to iz korena.
Slazem se u potpunosti . . . :) car si ....hahahha
Iphone 3GS 16 Gb
SE K850

60sec
Banned

Post od 60sec »

Wicker Man, haha pa mene vec gledaju a imam tanak telefon :-DDDD tako da bice isto :-DDDDD A i mogu da mi piiip ja nosim tel koji zelim i hocu, pa makar debeo i tezak,neka se ocrtava,i za to mi se piiip ,ima mnogo ljudi koji su izgleda optereceni time sta ce drugi da kazu... ljudi sta vas briga budite coool!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

I za FM radio će trebati naknadno ubaciti app. Evo jednog interesantnog komentara:
"I can already see its marketing:
N900 - It can do everything - you just have to make application for it!
"
Sa druge strane, to možda i nije loše - kupiš HW (nadam se, šta drugo) dobar aparat i onda ga SW "zidaš" kako ti voliš. Pitanje koliko će to da košta? Već ste mu nadenuli nick - chubby :D
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Taj fazon fura i iPhone. Taj fazon meni ide na q...
IPhone je hardverski napravljen 'savrseno', dok mu je softver pun rupa ili politicki korektnije, ima dosta prostora za usavrsavanje i napredak.
I onda svake godine oni ga 'unapredjuju' tako sto softveru prosiruju mogucnosti, recimo dodavanjem kopi-pejst opcije!!!
Dok je hardver potpuno isti. (da da, nije isti, ali zato jeste dizajn, a dizajn kao spoljasnji deo hardvera jedini je vidljiv i na osnovu njega moze da se zakljuci da nema nikakvih promena u HW, jer se sve procenjuje na osnovu spoljasnjeg izgleda).
Jos se omoguci ta nadogradnja softvera i na ranije generacije iPhona, jer su dakle, potpuno isti...
Evo pazite ako tu nije sva filozofija.
A onda ide zakljucak da ovde imamo hardverski savrsen uredjaj, koga mozemo modifikovati i usavrsavati, prilagodjavati ga svojim potrebama do maksimuma instaliranjem raznih aplikacija (koje ce od njega stvoriti potpuno nov telefon koji je pravljen samo za mene), dodavati mu jos hiljadu opcija i funkcija samo putem softvera, bez potrebe da kupujemo neki drugi uredjaj koji ce za godinu dana vec zastareti, kad ovde vec imamo savrsenstvo koje nikad ne zastareva jer cim pokaze prve znake starenja, jednostavno mozemo instalirati softver koji ce ga modernizovati i osveziti.
Ja imam trip da je u ovome sva istina.
Poslednja izmena od Lobachewsky u Uto, 01. Sep 2009. 11:51, izmenjeno 1 put ukupno.

60sec
Banned

Post od 60sec »

Lobachewsky, slazem se sa tobom :wink:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Lobachewsky, ima istine u tom sto kazes,mada iskreno mislim da masovna prodaja mobilnih telefoa ipak nece otici u tom pravcu,no videcemo. :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lobachewsky, a sta fali tome? Ja bih bas voleo da iPhone ima i FM receiver pa da samo ubacim aplikaciju i voila imam sve. Po meni je to odlichan nacin razvijanja stvari, ali to je opet moje glediste.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Moguć je "iPhone" fazon, Linux je tu da zamaže oči... Ipak se sve vrti oko para:
“We’re thrilled to have sold over 5.2 million iPhones during the quarter and users have downloaded more than 1.5 billion applications from our App Store in its first year.”

Slažem se sa različitim uglovima gledanja, sa druge strane gledam i novu Omniu II koja je prepucana svim mogućim app ("onboard") i koje su max prilagođene za TS, kraj... btw i Samsung uskoro pokreće Appstore u Evropi.
Bitno je kako ($$$) i kolika će biti dostupnost app za n900, pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

@miodrage, iz nekog ugla fali, jer je trebalo da cekamo dve godine da bi se omogucio kopi-pejst kod iphona. To mu dodje cekanje na najjednostavniju opciju za koju se cak podrazumeva da mora da postoji na nekom smartphonu.
Evo i ovde, u cemu je problem bio da ima instaliran radio, ako su ga vec hardverski ugradili?
Sve to ima veze sa "nikad nece izbaciti savrsen telefon" da bi uvek imali mesta za napredak.
Nekad je to bio hardver, pa ima ovo, drugo nema... Sad kad je hardver dodirnuo maksimum, i kad mnogi telefoni imaju sve, onda su poceli sa softverom... S tim da nedostaci u softveru mnogo lakse mogu da se prevazidju...
Marketing je u pitanju... da nije, iPhone i N900 bi imali sve vec instalirano, tj. softver bi ispratio hardver. Mora da postoji osecaj napretka, cak i kada ga nema.
To je neki moj ugao gledanja...
Drugi ugao moze da bude- ekstra je ovo, svakim danom moj telefon sve vise napreduje, postaje mi drugar koji upotpunosti lici na mene, i skroz se razlikuje od ortakovog N900. Njegov ne moze ni pola koliko moj.
Pa ko sta vise voli :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lobachewsky, jeste, ali hajde da pogledamo stvari i iz drugachije perpektive: 2000. kad sam dobio svoj prvi 5110, o kolor ekranima se mastalo, ostalo je sve bilo misaona imenica. Samo koju godinu kasnije kolor ekrani, kamere, MP3, i sve je to postalo uobichajeno. Sve smo dobili. Kupci naviknuti na napredak ocekuju od proizvodjacha uvek nesto novo da ponude. Proizvodjachima ne ostaje puno, nego da pokusaju na razne nachine, makar i trikovima, da ubede potrosace da ce sada uredjaj za koji se oni odluce biti ono pravo.
Pa evo, GPS je tek sada proradio kod iPhoneta, isto vazi i za MMS, copy-paste, za rotational keyboard i sve ostale sitnice koje ipak mnogo znache. Razlog - zadrzati korisnike iPhon-a. Ne ponudis li nesto novo, nema sanse da uspes. Ja cekam da u sledecoj nekoj reviziji ponude konacno character count u porukama, delivery report, i jos gomilu sitnica koje svuda postoje. Dodushe mozda su neke stvari namerno izbachene jer ne smemo da zaboravimo da je iPhone pre svega pravljen za AT&T mrezu, i da se sve radi u dogovoru sa njima. Dokaz za to je Google Voice koji je nakon intervencije gorepomenutog providera bio izbachen sa AppStore-a.
Rezime svega: slazem se sa tvojim gledistem, ali ne u potpunosti. Ne mislimd a svi telefoni treba da imaju sve instalirano, nego da imaju hardverske mogucnosti da se prilagode korisniku kako on to zeli!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

60sec
Banned

Post od 60sec »

miodrage, Druze ja sam 1999 imao color kran na siemensu s25 sa ne pomenjem prvi siemens s10 koji je izasao 1997 :-) 8) Prvi os je izasao na 7650 2000 godine 2001 kod nas! itd!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

@miodrage:
Pa da... Sve je stvar perspektive.
Nego, na kraju mi se cini da ce sve otici u jednom pravcu, pravcu p.m. gde ces kupiti hardverski savrsen telefon, sa svim funkcijama, ali ces posle moci da biras koje ces funkcije da osposobis kupovinom odgovarajucih aplikacija (ili besplatnim verzijama za prvu pomoc). Moguc scenario, sto da ne.

Odgovori