Nokia E5
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Re: Nokia E5
Cekaj odkad ti je tebi to nastalo, kada si instalirao whatsapp ili i ranije.
Gore citam i koliko sam te razumeo taj problem imas odkada si instalirao tu aplikaciju i ponovo se javlja i kada si nju obrisao. Tako je ili ne?
Gore citam i koliko sam te razumeo taj problem imas odkada si instalirao tu aplikaciju i ponovo se javlja i kada si nju obrisao. Tako je ili ne?
Tako je, od juče. Izvini, nisam videoda se prešlo na 4. stranu, pa nisam odg odmah.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Pa neznam sta dalje da ti kazem. Sa tom aolikacijom nemam ama bas nikakvog iskustva jer je nisam nikad ni koristio.
Tebi je izgleda zaostao neki deo te aplikacije koji ti sad radi tu konekciju i potreban ti je dobar cleaner koji bi ti to ocistio ali za to ti je potreban hakovan telefon zatim zlatni python app, pa python cleaner pa ko zna dali bi i on to sredio.
Hard reset bi te oslobodio tih muka ali njime se brise sve iz telefona.
Jedino sto mi jos pada napamet je da ugasis telefon veceras i izvadis bateriju i ujutro upalis.
Tebi je izgleda zaostao neki deo te aplikacije koji ti sad radi tu konekciju i potreban ti je dobar cleaner koji bi ti to ocistio ali za to ti je potreban hakovan telefon zatim zlatni python app, pa python cleaner pa ko zna dali bi i on to sredio.
Hard reset bi te oslobodio tih muka ali njime se brise sve iz telefona.
Jedino sto mi jos pada napamet je da ugasis telefon veceras i izvadis bateriju i ujutro upalis.
A reci mi samo, je l' hard resetom vracam fabrička podešavanja? Šta se tačno dešava kad uradim hard reset?
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Reset ce ti obrisati sve sa telefona i telefon ce ti se upaliti i moraces da podesis sta, datum i sve ostalo kako kad si prvi puta upalio telefon. I zato ces morati da iskopiras potrebne stvari.
Posle reseta je jos i bolje ako uradis i flash sa istim ili novijim softverom i onda je telefon ko nov tj. kao kada je kupljen.
Posle reseta je jos i bolje ako uradis i flash sa istim ili novijim softverom i onda je telefon ko nov tj. kao kada je kupljen.
Da kao sto rece kolega,odradis resset,i on ti telefon vraca na fabricka podesavanja,kao kada si ga prvi put kupio,znaci sve brise iz telefona,zato moras da odradis back up(kopiranje svih stvari iz telefona,na komp) podataka.To sigurno ce ti resiti problem,e sada ako te mrzi da to radis,pa da opet sve instaliras,prebacujes itd..Rekao sam ti sta mozes da odradis,da gasis ruter i po potrebi da ga palis..
Ja se izvinjavam, ne znam šta podrazumeva flash...? I recite mi je l' se hard reset radi na sledeći način: iskljuci se telefon, pa se ukljuci sa "*" + "3" + "zelena slusalica" ?
Flesovanje ti oznacava radnju u fenixu,znaci stavljanje novog ili osvezavanje postojeceg softvera na telefonu.O tome malo vise imas u temi Fenix i N8 u symbian podforumu-opste diskusije..Da mozes i tako celokupni resset da mu odradis,a u tvom slucaju mozes i onaj preko koda *#7370# ( a sifra je :12345) znaci najnormalnije otkucas ovaj kod,i on te pita da li to stvarno zelis,ukucas sifru ako trazi,a ako ne onda ce da ti pocne ressetovati telefon.
Poslednja izmena od acamatic u Sre, 20. Feb 2013. 17:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Važi, tako ću i uraditi. Samo što eto to flešovanje ne znam. Jel znači nešto ako apdejtujem softver na nokijinom sajtu?
Pa znaci to da dobijas neke poboljsanja sa novijim softverom.A to mozes da odradis preko programa oficijalnog "Nokia Suite" koji mozes da skines na nokia.com sajtu.I preko tog progrma da odradis updetovanje softvera,a ne na "sajtu"..
Da, da. Ok, hvala ti puno na informacijama, i tvom kolegi takođe. Sad ću da odradim backup, pa onda da resetujem. 
EDIT:
Evo, samo da javim da sam uspeo sa ovim resetom da sredim. Hvala vam obojici na trudu i izvinite što vas cimam evo već dva dana. Samo da upozorim one ako budu imali sličnih problema, da posle bekapa (ako ih rade preko Nokia Suite-a) ne vraćaju podešavanja relefona (restore settings) jer će se problem vratiti... Ja sam morao dva puta da radim isto. Neka vraćaju samo muziku, sačuvane poruke i dokumenta. Hvala još jednom. Pozdrav.

EDIT:
Evo, samo da javim da sam uspeo sa ovim resetom da sredim. Hvala vam obojici na trudu i izvinite što vas cimam evo već dva dana. Samo da upozorim one ako budu imali sličnih problema, da posle bekapa (ako ih rade preko Nokia Suite-a) ne vraćaju podešavanja relefona (restore settings) jer će se problem vratiti... Ja sam morao dva puta da radim isto. Neka vraćaju samo muziku, sačuvane poruke i dokumenta. Hvala još jednom. Pozdrav.

MrRSBGD, ma tusmo da pomognemo,uvek kada zatreba.Drago mi je da si uspeo da resis problem,eto savet za nekog kome to zatreba da ne vraca "podesavanja"
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
MrRSBGD, dobro je znaci resio si problem i vreme ti je da naucis i flesh. Imas temu u podforumu symbian i kad imas vreme procitaj malo. Flesh nije toliko tezak i ja sam se skoro naucio.
Nego navifirm me nesto zeza nemoze da se poveza sa serverom, radi li kood vas kako treba.
Nego navifirm me nesto zeza nemoze da se poveza sa serverom, radi li kood vas kako treba.
Baš ću da pogledam sve to, i flešovanje itd... Da vas ne cimam baš za sve hahaah.
Na kraju će neko da me banuje sa sajta. 

-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 21. Okt 2013. 10:18
- :: nokia e5
Pozdrav svima. Imam nokiu e5 i da pitam nesto oko gps-a. Receno mi je da iskljucim assisted gps da mi se ne bi trosio kredit ali tamo ima jos metoda za gps pracenje, koji da ostavim ukljucen? Takodje cuo sam da se moze skinuti program Garmin za ovaj telefon? Znaci konkretno- Kako da koristim gps da mi ne skida kredit? I da li koristiti nokijin program ili skinuti garmin?
A mene baš interesuje da li podržava flash na web stranicama i da li rade pozivi preko vajbera?
Vidim da im je dosta pala cena na oglasima pa me je ovaj model zaintrigirao
Vidim da im je dosta pala cena na oglasima pa me je ovaj model zaintrigirao

Ni jedno, ni drugo drugar..
pffff a kapiram i da stare aplikacije što smo nalazili na crno na netu, ni one više ne rade...
al dobro, imam u planu l520 ali mi ta qwerty tastatura na taču nikako ne ide

al dobro, imam u planu l520 ali mi ta qwerty tastatura na taču nikako ne ide
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Isto i meni ali stacemo moramo se prilagoditi.9R94 napisao:ali mi ta qwerty tastatura na taču nikako ne ide
Re: Одг: Nokia E5
99% ne rade.. :/9R94 napisao:pffff a kapiram i da stare aplikacije što smo nalazili na crno na netu, ni one više ne rade...
A za tastaturu moraš se navići, šta ćeš.
Pitanje za dekija, što M$ ne izbaci neki wp telefon sa querty tastaturom, jel nisu isplativi ili se ide strogo na touchscreen telefone?