Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Re: Nokia Lumia 920

Post od d@r123 »

darkonda, a gledaj Opera je bazirana samo na proizvodnju pretrezivaca dok nokia radi sistem, hardwer, neke app.. i tako da ce naravno opera napraviti bolji pretrazivac. Na primjer kako se kompjuteri prave svako ima odredeno koji ce dio praviti netko radi kucise, pa drugi hard disk (npr.Tajland), pa opet drugi graficku itd (pa kada se to sve stavi u jednu cjelinu podrazumijeva se da ce biti puno bolje od onoga tko je sve djelove pravio sam i stavio u cjelinu).. :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa da nam nije te opere narociti opere mini mi nebismo ni mogli pretrazivati internet, narocito mi koji josuvek koristimo s60v3 verzije symbiana.
Pa ispada da nepostiji opera brosver ja noebih ni posedovao nokiu, jer stacemi telefon ako nemoze na internet.
A fabricki pretrazivac na e72 je neupotrebljiv, memori full i memori full :cry: :angry: :x :x :angry: :cry:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Vidim da ste razočarani, da probate android ili ios, to je kraj vašim mukama :D

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

Deksi, upravo to, samo Opera (i ljubav) me drze vezanim za Nokiu :D

Baraba, ne mogu da dozvolim sebi da kupim npr samsung jer taj isti samsung do pre 2 godine nije znao da napravi normalan telefon, nije znao sta je telefon. za primer, od n95 klizač radi i dan danas, kod samsunga nije mogo da izdrzi 6 meseci.
a da ne pricam o s2 kome baterija ne moze da traje citav dan. o kameri da ne pricam.

drzim se toga da ko god da ima para i malo pameti uzece bmw,mercedes,audi,wv. zasto? zato sto je to kvalitet! nece sigurno uzeti japanca,
i samo cekam kad ce nokia da eksplodira i povrati lidersku poziciju!!!!

sto se tice iphona realno ne mogu da odvojim 400-500e za telefon, to mi je van svake pameti. i pogotovo sto necu amerima da dam te pare :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Pa šta to znači, aplle što nije proizvodio telefone kada je nokia uveliko bila lider da sad ne zna da napravi telefon? :D
Ja sam bivši nokiaš, još uvek imam N86, ali realno mora se priznati da je sad taj samsung tata za nokiu, nokija se zeznula što je ostala na symbianu i nije prihvatila android i kraj. Da jeste možda bi sad bilo apple vs nokia umesto aplle vs samsung :)

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

mislim da sam za apple se ogradio i rekao koji je razlog zasto necu da ga imam. nisam ga spomenuo u prici da nije proizvodio telefone dok nokia jeste. 8)

ma razliciti smo svi, i svako ima svoj ukus, aovo je tema Lumnia 920, malo smo odlutali :lol:

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Jel zna neko da li u velicinu ekrana od 4.5 inca ulaze i oni kapacitivni dugmici ili je samo ,,pravi ekran'' 4.5''. ?!
Jer ako su ukljucili u meru i dugmice onda je to po meni laganje korisnika. Tehnicki, kapacitivni dugmici jesu deo ekrana, ali kad surfujem ili gledam film oni nece nestati pa ce prava povrsina koja se koristi biti manja, recimo 4.1 ili 4.2 inca.
Nokia Lumia 1520

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

poprilicno sam siguran da je to velicina displeja, ti dugmici ne ulaze u velicinu 4.5 inča.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ne kontam zbog cega su svi (ne ovde, na drugim mestima, prvenstveno YT) misljenja da ce Lumia 920 da "pokida" Samsungov ATIV S... :? :dry:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Green, Zato sto je Nokia, i to po defaultu znaci da je bolja od samsunga (koji ne ume da napravi telefon :lol: , i jer je japanac a ne bmw :lol: ), inace ATIV S izgleda sasvim pristojno + SD kartica, dovoljno da ako bi ikada kupovao WP (sto je nikada) uzmem AS umesto Lumie.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Aha, znaci u tom zecu lezi grm... :D
Ne znam samo koji me djavo ter'o da kupim i Samsungov telefon i japOnski auto. U pm i zivot ovakav... :wacko: :roll:

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

ha ha ha, ha ha ha ha. Hm sta sam ono hteo reci, a da: ha ha ha.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Green, Prednost Nokie 920 je bolja kamera i mozda malo kvalitetniji ekran. 920 je plastikaner a Ativ S je od metala,ima veci ekran, memorijsku karticu i laksi je. To je ono sto se zna, ali tek treba da vidimo kako ce sve to da radi.
Mada mislim da je glavni razlog komentara cisto reklamiranje. 920 je Nokijin top model i to je biti il ne biti za njih, sve su ulozili u njega i toliko ga reklamiraju i stvorila se kao neka fama oko njega, dok je Samsung samo predstavio Ativ S koji moze da bude rame uz rame sa SGS 3. Plus sto je Samsung izbacio i Note II.
Nokia Lumia 1520

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Adams, zar ATIV S nije takodje izradjen od plastike?

http://www.youtube.com/watch?v=G5Cv2TPSNRM - 00:45

Ne kazem da je Lumia 920 losa, ali ako je samo bolja kamera razlog da se tvrdi i da je bolji telefon u celini, onda... :roll:

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Green, da da u pravu si, ipak nas je prevario Samsung.
A i ne mogu da verujem da sam poverovao da je Samsung napravio telefon od metala. :uhuh:
Nokia Lumia 1520

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

http://www.youtube.com/watch?v=LRsTtGQ1 ... ure=g-vrec

,,The PureView technology on the Nokia Lumia 920 sounds great, but I had a different experience when actually playing with one earlier today. I wasn't impressed. Some of my photos ironically came out blurry. This could be due to pre-release software, so wait for my full review when I get my hands on a final version.''

Kakva ironija. :uhuh: Pravili su telefon godinu dana i sad ce kao perspektivni student da nauce sve sto je ostalo dan pred ispit. Nokia jednostavno ne moze da proda reklamu kao sto moze Apple.
Nokia Lumia 1520

ucesnik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2012. 07:48
:: blackberry

Post od ucesnik »

da kazem nesto kao totalni laik koji hoce da kupi novi telefon pa je krenuo da prati. meni se cini da je Lumia 920 u startu u velikoj defanzivi zbog svoje tezine. danas 20-30 grama pravi razliku a Lumia 920 ima 185 grama prema 130 grama koji ima SG3. Ili 112 grama koji ima Iphone 5. Okay neko ce pomenuti i velicinu ekrana ali da li ona opravdava 50 % vezu tezinu u odnosu na Iphone.

Cini mi se da ce Iphone razvaliti Nokiju opet i da ce se tesko vratiti. Da ima 30-40 grama manje odmah bi je kupio. Ovako cu da kupim Iphone.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

ucesnik, meni lično težina telefona ne predstavlja nikakav problem a siguran sam i velikom broj korisnika tako da je moje lično mišljenje da je glupo odustati od toga što je "težak" telefon. Nekome je to baš prednost ali eto nekome je i mana... :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

janka_88, Slažem se, meni bi recimo bila mana što je težina samo 112grama, ne volim lake telefone, meni lično baš odgovara težina od 150-160 grama.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Da i meni tezina nebi pretstavljala problem ali ova velicina bi itekako, ali tako mora biti naravno jer je i ekran veliki i tesko da ovaj telefon sa futrolom moze stati u dzep pantalona.

Odgovori