Nokia Lumia 1520
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia Lumia 1520
Adams, pa tipa da Viber ne radi,ako hocu da gledam film s titlovima treba da ih lepim,dok Note sam ih nadje...Mislim da ce imati super kameru i super ekran i to je to.A takav uredjaj s takvim ekranom treba da ima milion raznih opcija.
Baraba, Hm, pa pazi, nisam i dobro si me uhvatio.
Lose sam se ,,odrazio".
Ja sam mislio vise na to da po onome sto sam procitao/gledao kod WP8 nema, ili ima zanemarljivo manje onih tripova da se telefon sam ugasi, da se sam restartuje, da kad ga napunis malo vise sa aplikacijama pocne nenormalno da secka itd....
E sad jos jedna stvar koja se tice Note-a a to je da u pocetku svi budu prezadovoljni a posle nekih 6-8 meseci kad stave malo vise podataka ili aplikacija oocnu da lude pa menjaju romove i sta ti ja znam. To sam recimo bas primetio kod kolege Araphela na temi za Note II.
Mene bi iskreno ta customisation mnogo smarala i eventualno sto bih menjao je launcher jer mi je TW odvratan.
E sad, ja recimo na iPad 2 imam preko 1200 slika, 10 filmova, aplikacija i nekih gluposti a i dalje radi vrhunski.

E sad jos jedna stvar koja se tice Note-a a to je da u pocetku svi budu prezadovoljni a posle nekih 6-8 meseci kad stave malo vise podataka ili aplikacija oocnu da lude pa menjaju romove i sta ti ja znam. To sam recimo bas primetio kod kolege Araphela na temi za Note II.
Mene bi iskreno ta customisation mnogo smarala i eventualno sto bih menjao je launcher jer mi je TW odvratan.
E sad, ja recimo na iPad 2 imam preko 1200 slika, 10 filmova, aplikacija i nekih gluposti a i dalje radi vrhunski.

Nokia Lumia 1520
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Adams, misliš da cenjenom kolegu forumašu MioVragu ni jednom nije zabola 920? Da ni jednom nije restartovao? Takav sistem ne postoji. Ti jesi čitao da WP glatko radi, i radi, to su kockice koje vrtiš gore dole, ništa tu nije zahtevno ni spektakularno (kao na androidu kada šaltaš levo desno pa brzo radi), još više golo od najoguljenijeg stock androida na nexus uređaju. Uđi u galeriju na wp i androidu/ios, klikni na sliku i zadrži, kada vidiš šta imaš od opcija na WP tek onda vidiš koliko nedostaje opcija na koje si već navikao da je implementirano u sistem. E sad, šta ti je bitnije, go sistem sa pločicama koji brzo trči gore dole ili gomila opcija za manipulaciju? Ni jedan WP telefon (za sada, nadam se u budućnosti da hoće) ne vidim da može parirati note 3 ili sličnom telefonu po funkcionalnosti, pogotovo note 3 (gledao sam klipove note 3 i ono je strava, samo preveliko za mene i više od pola mi ne treba). Ono što se meni sviđa kod WP8 je što u jeftinijiem cenovnom rangu npr. lumia 520 koju sam kupio devojci mnogo brže radi nego skuplji android, nema gomilu opcija ali to njoj nje ni bitno. Skuplji android npr. galaxy core nema šta po brzini da traži pored 520, a i skuplji. E, galaxy S2/S2+ mi je funkcionalniji i bolji od 520, ali i skuplji oko 80e. Ne kažem da je WP loš, naprotiv, ali ko je navikao da gomilu opcija i manupulaciju sa fajlovima ja mu baš i ne preporučujem WP.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Baraba, zabadanje aparata mogu da nabrojim na prste jedne ruke sa poprilicnim ostatkom, za 10 punih meseci koliko koristim L920. Sto se manipulacija slikama, file-ovima i ostalim tice, sve zavisi sta kome treba... ja imam apsolutno sve sto mi treba. Odnosno, primetio sam da mi fali jedna stvar a to je copy/paste izmedju racunara i mobilnog uredjaja, na iPhonu sam to uslovno resio preko mySMS, a iako aplikacija postoji za WP, implementacija iste je ocajna, pa sam je obrisao.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Baraba, hm pa da, verovatno si u pravu sto se toga tice. Medjutim mene mnogo plasi ako bih uzeo Note 3 i posle 6 meseci ne znas sta da mu radis ako krene previse da brljavi. Ili tipa sto je imao problem Araphel da mu ulazi 30 sekundi u S-Note. O.o
miodrage, kako to mislis nema copy/paste izmedju moba i racunara? Zar to nije reseno? Nema neka varijanta kao fenomenalni iTools za iOs?
miodrage, kako to mislis nema copy/paste izmedju moba i racunara? Zar to nije reseno? Nema neka varijanta kao fenomenalni iTools za iOs?
Nokia Lumia 1520
To isto i mene interesuje,drugar je imao godinu i po S3 i radio mu bez problema...
fannY, a posle mu je radio lose, ili? Godinu i po bez problema za Android je po meni ful.
Recimo, drugarica koja ima S3 i nista u njemu jer ga je kupila samo zato sto je to S3 zali mi se posle godinu dana kako joj baguju neke stvari. :-/
Recimo, drugarica koja ima S3 i nista u njemu jer ga je kupila samo zato sto je to S3 zali mi se posle godinu dana kako joj baguju neke stvari. :-/
Nokia Lumia 1520
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Adams, recimo hocu da pastujes neki link sa kompa na mob i obrnuto - to sam na iPhonu radio preko mySMS, ista aplikacija postoji za WP, ali sam je u startu obrisao jer je lose radila. Da li je nesto ispravljeno ili ne, nemam pojma. Sa komnpa linkove lako prenosim na mob - napravim QRcode i to je to, ali ako je neki duzi tekst, onda nemam izbora. A sa telefona ako mi treba, e onda sam nemocan.
Ja se polako ipak razmisljam da odustanem od 1520, pre svega zbog cene, a razmisljam se da nadjem neki 8" tablet, cak bih mozda pre pristao i na RT varijantu, i onda sam resio sve.
Ja se polako ipak razmisljam da odustanem od 1520, pre svega zbog cene, a razmisljam se da nadjem neki 8" tablet, cak bih mozda pre pristao i na RT varijantu, i onda sam resio sve.
- Baraba
Adams, pa ti ga formatiraš i radiće kao kada si ga uzeo kada je bio nov
Nakupi se smeća, privremenih fajlova... čak i WP ima opciju za brisanje privremenih fajlova. Valja to očistiti mesečno jednom, radiš to i na PC, što ne bi na mob, a cenim da ti nisi duduk da znaš za to. Ima kolega Araphel-a sa jedne strane kome je zabadao, sa druge strane imaš temu o note 2 pa pitaj još kome šta zabada, da ne ostaneš na mišljenju jednog čoveka. Pisao sam svoje lično iskustvo o note 2 kada sam ga imao. Ja prvi kažem da samsung ima lag pri ulasku u imenk itd. ali na S4 to je smanjeno minimalno, na note 3 gotovo da nema. E sada, meni je nešto od opcija za manipulaciju sa fajlovima zafalilo na lumia 520 dok sam je podešavao, da mi ne bi bilo ni problem i da telefon ima lag samo da ima tu i tu opciju i da imam funkcionalan telefon. Ipak se ti troumiš o note 3, nije to android od 100e, imaš YT pa vidi kako šta radi. Ne želim da te odvratim od 1520, želim da napraviš dobar izbor za sebe, jer o WP znaš koliko si pročitao na forumu, a nemaju baš svi iste potrebe, tebi bi kao i meni nedostajala svakakva manipulacija fajlovima. Obavezno sačekaj pojavu 1520 pa istestiraj i uporedi sa note 3, mada je najbolje kada imaš WP fon i vidiš šta može a šta ne.
Poseti ovaj deo foruma i vidi šta se sve piskara o radu Wp, o app Wp
viewforum.php?f=25

Poseti ovaj deo foruma i vidi šta se sve piskara o radu Wp, o app Wp

viewforum.php?f=25
miodrage, a jel ima WP8 ili RT tableta od 8 inca? O.o
Baraba, pravo zboris, sacekacu prvo lepo da dodje 1520 kod nas, da vidim kako se ponasa i tako to, ali opet mislim da ce odnos cena/kvalitet biti odlucujuci. Tj videcu koliko ce note-u pasti cena.
Baraba, pravo zboris, sacekacu prvo lepo da dodje 1520 kod nas, da vidim kako se ponasa i tako to, ali opet mislim da ce odnos cena/kvalitet biti odlucujuci. Tj videcu koliko ce note-u pasti cena.
Nokia Lumia 1520
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Znači,... najbolje kod WP8 telefona je to što se sa njim može čak i telefonirati...Baraba napisao:...kada vidiš šta imaš od opcija na WP tek onda vidiš koliko nedostaje opcija na koje si već navikao da je implementirano u sistem.

Uzeo je Note 3,a S3 dao sestri.Adams napisao:fannY, a posle mu je radio lose, ili? Godinu i po bez problema za Android je po meni ful.

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Adams, samo za tvoje oci: http://www.tehnomanija.rs/tablet-pc/tos ... a-102.html Iskreno, poceo sam da se razmisljam o njemu, za te pare, ne znam jel ima nesto bolje
miodrage, opa bato, vidi ti to. Cena totalno moderna. Jel ovo full windows? Samo atom procesor.
To me nekako uvek plasi. Doduse, za te pare, odlicna muzika. Steta sto neka ovakvih wp8 modela sa opcijama za poziv i poruke kao sto ima Samsung, mislim da bi ih ljudi opusteno koristili sa BT slusalicama.
Edit:
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_152 ... s-7229.php
U Engleskoj za 38 funti mesecno daju ga za dzabe. Srbijo sirotinjo, i bogu si teska.
..... Ili ne. To samo mi mislimo da smo sirotinja, jer ce kod nas cena biti opusteno 62.000 uz paket od 5500 dinara mesecno.

Edit:
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_152 ... s-7229.php
U Engleskoj za 38 funti mesecno daju ga za dzabe. Srbijo sirotinjo, i bogu si teska.

..... Ili ne. To samo mi mislimo da smo sirotinja, jer ce kod nas cena biti opusteno 62.000 uz paket od 5500 dinara mesecno.

Nokia Lumia 1520
- Baraba
Adams, iskreno, pogledao sam klip ispod i mislim da tu nema šta da traži ni jedan fon u phablet kategoriji:
https://www.youtube.com/watch?v=U213Tsc ... ata_player
https://www.youtube.com/watch?v=U213Tsc ... ata_player
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Baraba, odličan klip! Slažem se sa zaključkom.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
Baraba, ja ovog lika, Coldfustion-a, pratim i imam ga u subscribe-u jos od kad je poceo da pravi fore i sa prvim Note-om. Znaci kad me uopste nije zanimao Note sednem i gledam kakve jade lik pravi. Mene recimo ta neka kastomizacija ne interesuje previse, ali lik napravi takvi lepotu samo od aplikacija i drugog launchera. Lik ima tu zicu kako da iskombinuje stvari.
Note serija je svakako zrelija i sa dosta upotrebljivija trenutno od WP8.
Medjutim kod Note-a me dve stvari najvise brinu. Da se sistem ne zabada previse i da se uredjaj ne pregreva nenormalno uz normalno koriscenje. Znaci to je najvise net, igrice ne igram-uopste.
Note serija je svakako zrelija i sa dosta upotrebljivija trenutno od WP8.
Medjutim kod Note-a me dve stvari najvise brinu. Da se sistem ne zabada previse i da se uredjaj ne pregreva nenormalno uz normalno koriscenje. Znaci to je najvise net, igrice ne igram-uopste.
Nokia Lumia 1520
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Odgledao sam i ja pre par dana gore navedeni klip, zaista nešto drugačije od standardnih review-a, Note 3 je neverovatno moćna mašina i slažem se da u phablet konkurenciji nema šta da traži nijedan drugi model.Nisam siguran da li će sistem da laguje posle nekog vremena kada se uređaj optereti, ali mogućnosti koje Note 3 pruža i Android OS uopšte su vredni čak iako se neki lag pojavi u šta čisto sumnjam jer je hardwer bolesno dobar.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Baraba
Adams, šta ti u stvari čoveče hoćeš? 

Baraba, pa phablet, zar to nije ocigledno? O.O
Samo se razmisljam izmedju Note 3 i 1520, tj razmisljam se da li ce veca cena 1520 biti opravdana nekom razlikom u kvalitetu sem u kameri.
Samo se razmisljam izmedju Note 3 i 1520, tj razmisljam se da li ce veca cena 1520 biti opravdana nekom razlikom u kvalitetu sem u kameri.

Nokia Lumia 1520