Nokia Lumia 630

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Re: Nokia Lumia 630

Post od mrkixxx »

Araphel, nije me bilo dva meseca na forumu. Hvala. Jel si i dalje na wp? Ja se razmisljam danas da ga online porucim. Cena 140 e. Ne znam dal ima nesto jeftinije :) valjda ne mogu da se toliko razocaram. Tesko cu posle da ga prodam :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

mrkixxx, ima jeftinije, pa pogledaj malo oglase. Najjeftinije sto sam ja nasao je bilo 110E ali je bilo hitno. Sa funkcionalne tacke gledista, ima nekih ogranicenja, pogotovu prema Androidu, ali nisu takva ogranicenja da ne mozes da zivis sa time. Jedino ako bas mora sve da ide na DropBox, i to automatski onda ce to tesko da ide.
Meni Viber i dalje radi savrseno, isto kao i WhatsApp. Frka sa Viberom po nekima je da sacekas par sec da udje u aplikaciju.
Zqa Drive+ iskreno ne znam, ali bi trebalo da radi.
Dual SIM - kad sa jdnom pricas, na drugoj si nedostupan u tom momentu, ne znam za odredjivanje primarne. Nisu sve 630 dual SIM (na to pazi).
FB poruke preko Messengera stizu odmah, nema vise opcije da se koristi nesto drugo :(
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Miodrage, hvala. 140 e je sa isporukom na kucnu adTresu i garancijom od god dana. Preko oglasa sve moze da bude šuki muki. Samo proban i l sl. Ovo znam da je novo. I kod ostalih dual simova je ista prica, tako da me to ne tangira. Samo me malo ovaj dropb zbunjuje, tj vraca dilemu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa vidju 'vako: Za DB imas nekoliko unoficijelnih klijenata, oficijelna aplikacija ne postoji. Ove koje postoje rade svoj posao, vise ili manje uspesno. Kao i araphel, i ja koristim CloudSix for DB, a usput jos imam Cloudmesh i otixo, za upravljanje sa vise Cloud naloga.
Sto se automatskog uploada stvari tice, iako je meni to nepotrebna opcija, koju ne koristim ni pod tackom razno, telefon je integrisan sa njihovim OneDrive cloud nalogom, i to znam da jako lepo fercera. nekoliko stvari sam penjao na OneDrive i to je sljakalo perfektno.
Ako si toliko vezan za DB, kao Baraba recimo, onda batali L630, a ako si spreman da vidis i probas nesto novo i prosiris svoje horizonte, onda udji u pricu. nije <db jedini cloud koji postoji, ja ih imam SVE, i koristim ih poprilicno.
Ako zelis ne znam kakvu kostimizaciju i prilagodjavanje uredjaja, opet zaobidji WP, ali ako nisi lud za svim tim, probaj ga, postoji velika sansa da ti se svidi.
Jedina stvar na koju ces morati da se naviknes je da sto pre zaboravis sve sto znas o Androidu, jer ovaj sistem radi na sasvim drugi nacin. Ja sam se posle iOS-a prilagodio unutar 2 dana.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Mrkixxx, još uvek sam na WP i nemam nameru da menjam. Zaboravio sam da pomenem da nema razloga što drive+ ne bi radio, jedino ne znam drže li još uvek ono ograničenje za jednu besplatnu mapu na jeftinijim telefonima.

Ostalo je manje više sve Miodrage objasnio, samo da dodam da jedino što ja automatski sinhronizujem na OneDrive, to su podešavanja telefona, za slučaj da promenim uređaj.

Ne bih rekao da postoje ograničenja unutar OS, već da je reč o drugačije koncipiranom OS, pa je potreban period navikavanja. Meni je trebalo malo vremena da se snađem pri prelasku sa Androida i iOS, ali za moje potrebe nema ničega što mi sada nedostaje.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Upravo to sto je araphel napomenuo, posle perioda privikavanja, covek uvidi da mu je sve tu sto mu treba. Za one koji bas vole da prckaju i akaju svega i svja, za njih je izmisljen Android, i treba na njemu da se baziraju.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Na 8.1 Here drive radi za ceo svet.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Ok. Hvala drustvo. Sve sam blizi kupovini, pa makar zbog promene. A dopada mi se cena jer se ne secam da je neki fon jeftinije kostao. :) jel znate dali 8.1 ima nekih problema sa wifi ili nekim povezivanjima?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Koliko je meni poznato, 8.1 nema nikakvih problema sa povezivanjem. Ja ordiniram između 3 različite wifi mreže i na svaku se nakači automatski bez problema. Takođe, probleme sa data konekcijom nisam imao. BT konekcije hoće malo da štucaju dok se ne obavi prvo uparivanje, ali posle toga ide sve ok. Konekcija na BT sistem u kolima mi je besprekorna i sve komande odlično funkcionišu, sa sve prebacivanjem imenika i istorije poziva.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

mrkixxx, ja sam naleteo na 630 nov, ali bez kutije, za 85e i pazario sam. Ako te nesto zanima slobodno pitaj. Inace narandzasti je u pitanju i ne mogu da verujem koliko mi se svidja ta boja, znam da bas i nije skroz muska ali nije ni ljubicasta :D

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Sto nije muska...pre bih rekao da je neozbiljna, vise za mladje...

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Zelena je najjaca! :D

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Meni se najvise svidja vristece zelena , pa zuta i narandzasta. Ali tesko se zeleni nalazi.
Randjo, kako si generalno zadovoljan fonom, posto imas i onaj jaci? Kako funkcionise poziv posto nema proximity senzor za gasenje ekrana? Kamera? Neki tvoj utisak dal vredi te pare . Ja se cenkam sad za jedan zuti. Bez garancije i kupio bih ga za 130e. Pa i ako ne budem zadovoljan da mi ne bude krivo. Ionako mi treba dual sim.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

mrkixxx, zna se da WP i na slabijim uredjajima radi priblizno ili cak isto kao i na onim iz visih klasa. Primetio sam samo jedan bag a to je da kada se vratis iz menija na pocetni ekran on mozda pola sekunde izgleda kao da je screenshot, nekako postane kao slika i plocice koje su u tom momentu krenule da se rotiraju zastanu tih pola sekunde. Ne znam bas kako najbolje da opisem ali se nadam da nekako razumes sta hocu da kazem. To nije konstantan problem ali sam ga primetio jedno 6,7 puta za ove tri nedelje koliko ga imam i nekako mi jedino to stavlja do znanja da je ispod haube dosta slabiji hardver od recimo 1520 koji koristim. Sem toga telefon je zaista utegnut do maksimuma.
Proximity senzor je nadoknadjen tako sto kada telefon tokom poziva oseti neki veci objekat na ekranu on ga automatski zakljuca i to radi iznenadjujuce dobro iako sam bio skeptican po tom pitanju. Sto se kamere tice ne znam koliko sam ja kompetentan da govorim o kvalitetu kada mi i 1520 ne zadovoljava kriterijume pa i dalje za to koristim 808. Ok je kamera, mislim da je u pitanju isti hardver kao sto ima i 520. Ajd videcu sutra da uslikam nesto pa cu postaviti u Kaficu da vidis iz prve ruke. Da pomenem jos i da softverski dugmici isto rade odlicno a i tu sam bio skeptican, jedino je u pocetku malo zeznuto kada povuces onu traku odozgore, ili centar za notifikacije kako je oni zovu, pa kada hoces da je vratis. Tu je potrebno malo privikavanja jer je tesko da se pogodi ona linija zbog softverskih dugmica ali se brzo naviknes. I recimo smeta mi sto je dosta vidljiva neka mreza preko ekrana, ja barem nikada nisam video da neki telefon ima ovakvu mrezu. Znam da mi je to poslednji put smetalo na HD2 ali tamo je ta mreza bila u obliku nekih tackica ali ovde su neke pruge u pitanju. Mada to je vec trazenje igle u plastu sena jer telefon vredi svake pare i mislim da je svakako bolja kupovina od 520 recimo, mozda ce cak i potuci njegovu popularnost. Imas coveka na KP koji donosi original maske za ovaj model i ima sve boje u ponudi, 1000 dinara kostaju tako da uzmes od njega ako vec ne mozes da nadjes zeleni. Javi se na PM da ti dam link ako ne mozes da nadjes i pitaj slobodno ako te nesto jos interesuje.
Poslednja izmena od RandjaPO u Čet, 21. Avg 2014. 22:03, izmenjeno 1 put ukupno.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Samo da prokomentarisem malo rad slabijih wp telefona, posto koristim 520. Tacno je da rade jako dobro, ali se ipak oseti nedostatak snage. Recimo, otvorim IE da nadjem neku adresu, ne zatvorim ga i pokrenem here drive i onda pocne da laguje. Radice on dobro ali nemoj da ocekujes neko cudo.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Kodmene na 520 plocice se tako ponekad sporije rotiraju kada se postave one manje plocice. Kada su standardne velicine tada toga nema. 630 nema dugme za kameru i to nisu trebali da izostave.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Nokia Lumia 630

Post od mrkixxx »

Randjo, hvala na iscrpnom odgovoru. Mislim da nema uredjaja koji nema neki sitan bug, osim onih najskupljih, a i tu smo videli da uvek nesto fali. Sto se tice te mreze na displeju, ja sam to imao na nexusu 4. Kad je sobno svetlo, kao mreza kvadratica, a na suncu kao neke tackice. To sam i ja vidjao na hd-u. Kontam da je to ips. Mada mislim da se ne vidi na svakom. Ako ti nije tesko pusti link na pp za tog sa maskicama, da ne cimam nekog pogresnog sa falsifikatima. :)
Ne ocekujem cuda, posto za malo jaci surf, slusanje zike i sl koristim ipad. Fon je za obavljanje posla i funkionalnost u bas zescem pokretu. Meni je android sve to pruzao, ali moram da probam nesto drugo. Koji god android da kupim, sredim ga za 30tak min i onda postaje dosadno. Ovde cu barem nekoliko dana da se igram. :)
Dexicom, do sada nisam nikada imao hardversko dugme za kameru, pa mi to uopste nije smetalo.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Za to hardversko dugme je hteo da kaze da je mnogo praktičnije na tako malim dijagonalama kada imaš sa strane dugme pa ti displej ostaje čitav da gledaš u njega. Mada je to na 520 rešeno tako što tapnes da fokusira, a on odmah i okine fotku.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Ta tackice ili linije je digitajzer koji je postavljen preblizu povrsine zbog vece osetljivosti. Procitao sam negde odavno.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Deksi, cini mi se da sam negde citao da ce od sada samo uredjaji koji imaju PureView tehnologiju posedovati dugme za kameru dok ovi ostali nece. Meni se licno ta odluka ne svidja jer je Nokia oduvek ugradjivala dugme za kameru bez obzira koji segment uredjaja je u pitanju.

Odgovori