Nokia E61

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Hehe,sad će da ispadne kako sam ja digao pobunu protiv Symbiana,a ja onda odoh u zalazak sunca,pozivajući nekog preko E61 :lol: Koji paradox :wink:

Šalu na stranu,jedno ozbiljno pitanje.Jel se ja varam,ili nema načina da na E61 izbacim na today screen opciju traženja wifi mreža?Znate ono kad u stavkama stoji ''no calendar entries today'' pa ispod ''wifi scanning is off''? Stavio sam connection manager u prečice,ali treba mi to mesto za nešto drugo,a ovo bi bilo dosta zgodnije.Ne vidim nigde tu opciju.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Azimuth i araphel,dobio sam link na pp pa cu se veceras reg i pregledati ga jer za sat vremena idem na odbojku pa dodjite da i tamo odmerimo snage,a moze i u fudbalu i stonom tenisu,ili cak u symbianu :) Salu na stranu,lepo vam je miodrage objasnio kako se hackuje tel,ali sam i ja sada posumnjao da vi nemate hrabrosti to da uradite pa zato atakujete na nase malenkosti i na symbian os9 :) Pazite ovako,toda je,tj ja bio na VMA sa drugom i u onoj kafanici ili kako se vec zove ispred VMA gde prave rostilj (imaju dobru piletinu na zaru) prvi put hacknuo tel.Tada sam nasao tu foru za hack i pre mene je to uradilo samo par njih i ja sam razmislio par trenutaka o mogucim posledicama po tel i shvatio da ih ne moze biti i uradio sam hack uspesno.Da se vratimo na vas dvojicu i vas stav prema e61i,symbianu os9,sertifikovanju i hackovanju tel.Slobodno me kontaktirajte na pp za detaljno uputstvo za hackovanje kao sto su mnogi sa foruma pa cete videti da smo miodrage i ja u pravu da vam treba 30-ak sekundi da bi ste odradili hack tel.Bitno je samo da na kraju hacka uopste ne izlazite iz x-plorera i da pritisnete dugme za gasenje tel dok ste u x-ploreru.Posle hacka tel mozete da instalirate svaku app bez dosadnog sertifikovanja.Znaci svaku app instalirate na tel istog trenutka kad je skinete sa neta ili prebacita sa kompa na tel bluetoothom kao da imate os6,7,8 ili 8.1.Recite mi sta je tu komplikovano kad je os9 u pitanju.Ako resite da cackate po systemskim fajlovima tipa data,private,resource,sys i system pre toga kliknite na ikonicu CapsOFF i mocicete i to da radite.Ah,zaboravih da vam kazem jos nesto.Sami znate da bi logicnije bilo da CapsON pali hack a da ga gasi CapsOFF,ali je to ovde na ove dve ikonice uradjeno suprotno,ali vam toda daje zip fajl sa uputstvom gde da extrahujete dva .rsc fajla koja sam ja preradio i namestio da kad se oni extrahuju u C:/resource/apps onda cete hack paliti na ikonicu gde pise CapsON,a na toj ikonici ce vam biti i ona zelena kvacica,dok cete hack gasiti na ikonici CapsOFF gde je onaj znak u obliku x.Ako neko zeli taj zip fajl sa ta dva .rsc fajla i uputstvom neka me kontaktira na pp
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

araphel, i ja sam to trazio, to je odlika kasnijih update-ova s60v3, nazalost kod E61 to nje podrzano. Vec kod i verzije jeste, odnosno od update-a v4... Elem, moj savet ti je da instaliras SmartSettings - fantasticna aplikacija kojom dobijas takoreci jos jedan active stand-by, barem sto se shortcutova tiche. Ja ovo obilato koristim, plus sto sam izmenjao redosled foldera u Meniju, i sada je fon fully customized :)
toda81, prijatelju, ne treba bas toliko agresivno ubedjivati ljude u svoje vidjenje stvari. videli smo svi dokle nas je to dovelo u proteklih 20 godina. Iako se radi o bezazlenim stvarima tipa mobilni telefoni, nije u redu nikome nista nametati kao jedino ispravno resenje. Znas to je bila sustina nacisticke Nemacke. Ovo ti kazem krajnje drugarski, tu na forumu smo da razmenimo medjusobna misljenja. Ti i ja slicno mislimo, ali drugi ne moraju tako.
A sto se stonog tenisa tiche, steta sto mi nisi blize da te cika nauchi par poteza :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ok miodrage,mozda sam malo i preterao u svom prethodnom postu,ali nisam nista mislio lose jer su njih dvojica super kolege i uvek cu im pomoci,a ako nesto ne znam pitacu ih.Jednostavno sam samo hteo da im kazem da je hack tel izuzetno jednostavan proces posle koga kao da nemate os9 i posle koga se svaka app instalira momentalno bez ikakvog smaranja i dosadnog sertifikovanja.Miodrage,mozda jednog dana i odmerimo snage u stonom tenisu kad budem posecivan mnogobrojnu rodbinu po Vojvodini :)
Note IV N9100 dual

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

araphel & miodrage, probajte instalirati apliakciju N80 WLAN Wizard koju ćete naći na Nokijinom sajtu u podršci za N80 Internet Edition. Ovo će vam možda izbaciti wizard za pretragu dostupnih bežičnih mreža pravo ispod ikonica na home-screenu. Kažem "možda" jer nikad probao na E-seriji, ali na N-seriji uradi upravo to. Lenštine! Da ste čitali temu o N91 znali biste za to zahvaljujući našem dragom Miškoniju. :lol:

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Opet moram ja i moj jezik haha.. Jeste da nije nista komplikovano hakovati i da treba kao sto kazes 30tak sekundi ali je jednostavnije bez toga,zar ne? To sam pokusao da ti kazem, mozda bezuspesno ali eto. Negde sam nabasao na neku kompilaciju the best od apps za 9.1 ali da me ubijes ne mogu da nadjem ponovo. Ako se setim javljam za link :wink:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

@Azimuth,aj sto pre nalazi tu kako kazes "kompilaciju the best apps za os9.1" i salji mi na pp taj link da me ne naljutis da moram sam to da trazim :) Salim se.Aj da se vise ne smaramo tim hackovanjem evo i meni je dosadilo da pricam vise o tome ;) Bitno je da svi budemo zadovoljni nasim "cetvorotockasima" i da nam ispunjavaju radne zadatke onako kako od njih ocekujemo pa necemo morati cesto da ih menjamo.Zaboravih da pitam ove sto vec imaju e61 i e61i kako je na tim tel uradjen onaj deo gde se stavlja SIM kartica.Na mom e65 je odvratno odradjeno jer se SIM kartica ugurava izmedju kucista tel i jednog metalnog dela pa se zato moze vrlo lako izgrebati ako se cesto menja.Na n70 je to super uradjeno jer se samo podigne metalni poklopac,spusti SIM i onda se lepo taj poklopac spusti preko SIM kartice tako da se moze menjati milion puta dnevno i nikad se ne moze izgrebati
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Dok sam koristio E60 postojala su ta metalna vratanca u koja turis karticu i samo ih spustis i zakljucas tako da bi i na E61 trebalo da je isti princip jer je to guranje kartice sto kazes da radis na E65 stvarno debilno resenje. Mada sa druge strane, nije ni predvidjeno da se cesto menjaju kartice u telefonu ali opet...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nadam se da si u pravu i da na e61i postoje ta vratanca za sim karticu jer cu mozda morati da je menjam s vremena na vreme,a ne rizikuje mi se da je ostetim.Recice nam miodrage iz prve ruke kako je to odradjeno na njegovom tel
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nema vratanca na E61, nego je guranje, ali nije metal nego neka plastika. Dobro, ja stvarno ne menjam kartice tako da ne znam da li se grebu ili ne, meni za sada fino radi.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ako nista drugo onda mozes da nabavis ono leziste za 2 sim kartice pa tako da ih menjas ili drzis obe u telefonu. Pricalo se o tome svojevremeno pa prelistaj forum. A postoje i one zelene i kakve sve kartice sa nekoliko brojeva na jednoj, a cena prava sitnica, svega 30tak evropljana i mozes sam da odradis ili da ti taj prodavac odradi cloniranje.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Evo kako izgleda zadnji deo na E61i:
Slika

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Hvala vam na odgovorima.Izgleda da mi ne gine da u nekom servisu odradim taj deo za 2 sim,a cloniranje ne dolazi u obzir jer to ne mogu sam da uradim,a nemam poverenja u mobservisere
Note IV N9100 dual

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

Izgleda da vam to nije bilo toliko potrebna aplikacija kad niste pročitali moj post, ali ipak da ponovim: araphel & miodrage, aplikacija koja će vam staviti pretragu WLAN mreža ispod ikonica na desktopu se zove WLAN Wizard i ima je na Nokijinom sajtu među aplikacijama za N80 Internet Edition. Nema na čemu. :D

Pozdrav! ;)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

toda81, kako ne mozes sam da uradis? Naravno da mozes kad dobijas sve potrebno. Bilo je price o tim karticama, crvena i jos neke boje su bile u pitanju u zavisnosti koliko klonova hoces na 1 sim kartici da imas. Ako se ne varam, mislim da je bilo u pitanju 8, 16 i 32. A ttaj deo za 2 sim kartice se ne ugradjuje nego jednostavno dobijas klasicnu sim na koju su vezana 2 lezista za 2 sim kartice u koje ti jednostavno ubacis svoje kartice i preko ona prve sve funkcionise. Pri paljenju telefona te pita koju zelis da koristis i to je to :wink: Kazem ti, o svemu tome se pisao ovde svojevremeno pa prelistaj, videces i slike kako otprilike to sve izgleda

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vincent, videh,videh...probaću da skinem pa kud puklo da puklo :lol:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

@Azimuth,to klonjiranje je po meni najbolja varijanta posto kako ti kazes da to moze svako da uradi sam.Samo meni je nezgodno da nadjem tu temu posto sve radim preko tel,a jos uvek sam na e65 tako da mi je display malecak.Nemam k6mp ali ali bih to mogao da uradim kod devojke kad odem i ako vidim iz te teme o kloniranju da ja to mogu da uradim sam
Note IV N9100 dual

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

araphel, nisam odgovoran ako ti pukne film pa slomiš telefon :lol: :D
Mlogo si netolerantan prema ovom Symbianu... :)

Pozdrav! :wink:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vincent, ma realno gledano,ja na E61 ni nemam potrebu da dodajem ništa specijalno...telefon je prosto zmaj :lol: Samo da nakarikam taj wifi da ide na today screen,i da možda probam ovo što valjda Miodrage reče,za te dodatne ikonice na today screen-u,i to je to.Symbian mi je stvarno zezancija,recimo 9300 sam napakovao svačim,eno samo čekam kad će da poleti :lol: i baš mi je ok,kad mogu da petlja bez potrebe za zaobilaženjem sertifikata.kao što rekoh,s druge strane mi je E61 vrh jer na njega ni ne moram da dodajem skoro ništa da bi imao full funkcionalnost koju ja tražim.Još sad kad mi je konačno proradio Gmail na njemu...uffff :roll:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Vincent, instalirao N80 Internet Edition WLAN Wizard, i guess what - NE RADI!!! :( Znachi bedak. A upravo gledam svoj active stand-by, pa nema ni mesta za jos jednu linijicu.

Odgovori